Resor nyheter - Ryssland

E-visum till Ryssland

2019-07-05 18:26:43

Från 1 januari 2021 kommer det troligen vara möjligt att besöka Ryssland med e-visum.
 
Det är vad Rysslands president Vladimir Putin har bestämt i ett presidentdekret. Presidenten vill ge utländska besökare från ett antal länder möjlighet att besöka Ryssland med e-visum. Som svensk medborgare behöver du för närvarande visum om du vill besöka Ryssland. Förutom priset på ett sådant visum behöver du också ta en tur till ryska konsulatet och bli utan ditt pass för ett tag. Det kan vara en anledning för många att välja bort ett besök i landet. Även om det ännu inte är klart vilka länder som kommer att bli berättigade till e-visum finns det rykten om att detta kommer att vara möjligt för de flesta europeiska länder, däribland Danmark och Sverige. Dessutom nämns Kina, Sydkorea och Nya Zeeland, men konstigt nog inte USA. Kostnaden för ett e-visum ska vara 50 USD och med detta visum kan du besöka Ryssland i maximalt 16 dagar.
 
Varför nu? Anledningen till att Ryssland vill byta till e-visum är att turismen gått ner 10 procent mot vad det var under fotbolls-VM 2018. Med införandet av e-visum hoppas landet locka fler turister att besöka Ryssland. Ryssland är inte det första landet som byter till e-visum för besökare från andra länder. Till exempel införde Egypten e-visum år 2017. Kina har länge haft möjlighet till ett gratis transitvisum, som kontinuerligt har utvidgats till att omfatta fler och fler städer. Länder som Kanada och Nya Zeeland har just gjort åtgärder för att besöka länderna lite svårare genom att byta till e-visum, där det tidigare var möjligt att besöka länderna utan visum. Införandet av e-visum till Ryssland är ännu inte helt bestämt, mycket kan hända fram till 2021, men chansen är att ett besök i Ryssland blir mycket lättare i framtiden.
(One Mile At A Time/Insideflyer.dk)
 

Vandrarhem i St. Petersburg-ett av världens bästa

2019-07-04 15:29:14

Vandrarhemstidningen Hostelworld listar varje år några av de bästa vandrarhemmen i världen, och 2018 utsågs Soul Kitchen i St Petersburg återigen till bästa vandrarhem i Europa och bästa vandrarhem i mellanstorlek i hela världen. Soul Kitchen tillhör den nya generationen vandrarhem med egna rum, egna våningssängar med gardiner för privatliv och cool design. Det är perfekt för ensamresenärer, par och familjer. Det är inte första gången som får utmärkelser. man har utsetts till världens bästa vandrarhem i sin storlek både 2014, 2016, 2017 och 2018
(routard.com)