Resor nyheter - Sri Lanka

Gratis visum vid ankomst från och med maj månad

2019-04-11 21:35:15

För att uppmuntra turismen till Sri Lanka, särskilt under högsäsong, provar man detta under en provperiod på sex månader. Som meddelats i början av mars, kan gratis visumet utfärdas vid ankomst till Sri Lanka från den 1 maj för turister från EU, Storbritannien, USA, Kanada, Thailand, Australien, Sydkorea, Singapore, Malaysia och Nya Zeeland. Resenärer från de nämnda länderna kommer att börja bevilja gratis visering från 1 maj 2019 under Sri Lankas lågsäsong. I nästa steg planerar man att inrätta ett permanent system på flygplatsen Bandaranaike International Airport (BIA) för att utfärda visum vid ankomsten, vilket praktiseras i många länder. Detta kommer att bli ett viktigt steg framåt för att locka fler besökare, hoppas turistministern.

ETA är fortfarande obligatorisk till 1 maj. Han tillade också att han hoppades att utöka denna möjlighet till att omfatta även kinesiska turister och alla medlemsländerna i SAARC (Sydasiatiska regionala samarbetsorganisationen), vilket inkluderar Afghanistan, Bangladesh, Bhutan, den Indien, Maldiverna, Nepal och Pakistan, men för närvarande måste franska resenärer, såväl europeiska som en stor majoritet av andra länder måste skaffa en obligatorisk ETA för att komma in Sri Lanka för genomförandet av denna förenkling vid ankomsten. (leroutard.com)

Club Med öppnar på Sri Lanka.

2017-10-03 20:01:27

 
Den tidigare franske presidenten Henri Giscard d' Estaing tillkännagav öppnandet av Club Med Ceylon tillsammans med företrädare för LOLC, en samarbetspartner från Sri Lankas konglomerat för projektet. Club Med grundades av Gérard Blitz 1950 och expanderar fortfarande inter-nationellt med tillkännagivandet om öppnandet av en ny anläggning på Emerald Island. Club Med Bintan Island, Indonesien, har arbetat fram öppningen av Club Med Ceylon i Sri Lanka, planerad till sommaren 2019. "Klubb Med Ceylon ligger helt i linje med vår utvecklingsstrategi i Asien och vår ambition att vara världens ledande all-inclusive semestermål för familjer och aktiva par ", sa expresidenten. Den nya 4 Tridents Resort, som ligger i Beruwela, 1,5 timmar från Colombo International Airport i sydvästra Sri Lanka, kommer att ha 372 rum och flera konferens- och seminarieutrymmen. Gränsande till en vit sandstrand 1,5 km lång, kommer Club Med Ceylon, liksom företagets övriga anläggningar, att erbjuda en rad aktiviteter och fritidsaktiviteter för familjer och par som är aktiva i en "eko- chic "som ger plats åt lokala kulturrikedomar, enligt pressmeddelandet. Club Med Ceylon tillkommer till de existerande 70 Club Med resorts, och man ämnar öppna mellan 3 och 5 anläggningar årligen fram till 2020, inklusive en i Alperna och en utomlands varje år. Club Med och dess kinesiska ägare Fosun vill komma upp i en omstääning av 1 miljard euro i på de europeiska fransktalande marknaderna år 2021.
(leroutard)