Resor nyheter - Sydkorea

Seoul-Incheon en av de bästa flygplatserna

2019-06-15 15:56:17

Singapore Changi Airport är för sjunde året utsedd till världens bästa flygplats av Skytrax. nummer två Tokyo Haneda och på en hedrande tredjeplats Seouls storflygplats Incheon Inte mindre än 6 asiatiska flygplatser ligger bland topp 10, men också 3 europeiska flygplatser nämligen München, London Heathrow och Zürich.(routard.com)
 

Vilka är de bästa (och sämsta) flygplatser världen att sova på?

2016-09-29 22:22:23

Enligt en undersökning från sajten "Sleeping at airports" som baserats på resenärers omdömen , är Singapore Changi Airport den bästa i världen, före Seoul Incheon (2) och Tokyo Haneda (3), Taipei (4), Hong Kong (5), München (6), Helsingfors (7), Vancouver (8), Kuala Lumpur (9) och Zürich (10) är i topp 10. Port Harcourts flygplats (Nigeria) anses vara den värsta i världen. med flygplatsen i Beauvais-Tille Ryanairs bas i Frankrike, som den andra värsta flygplatsen i världen att sova på. .

Seouls nya turistpolis

2013-12-06 11:06:40

Precis när man trodde att den globala hysterin av Psy’s ”Gangnam Style” började lägga sig, lanserar huvudstaden i Sydkorea sin nydesignade turistpolisuniform. Uniformerna har designats av samma kläddesigner som gör kostymerna till Psy, Kim Seo-Ryong. Vid invigningsceremonin i oktober spelades naturligtvis ”Gangnam Style” när poliserna dansade in med den berömda Psy-dansen på Gwanghwamun Square i Seoul. Tanken är att den nya turistpolisstyrkan på 101 män och kvinnor skall skydda och hjälpa den ökade tillströmningen av turister i huvudstaden. De kommer att patrullera de huvudsakliga turistattraktionerna som Myeong-dong, Insa-dong, Itaewon Tourist special Zone och Hongdae. Förutom att upprätthålla lag och ordning skall de slå ner på turistförsäljare och taxichaufförer som överdebiterar turisterna och dessutom vara behjälpliga med service på engelska, japanska och kinesiska. Enligt sydkoreas turismorganisation har klagomålen från turister när det gäller att bli lurad eller överdebiterad ökat drastiskt de senaste åren. Till att börja med kommer turistpoliserna endast att finnas i Seoul, men så småningom planeras att utveckla konceptet till andra populära turistorter som Jeju, Busan och Incheon också. Det är inte första gången turismmyndigheterna använder Psys berömdhet för att göra reklam för landet, och det kanske inte är så konstigt. Den officiella musikvideon Gangnam Style har visats hela 1,79 miljarder på Youtube.com, vilket gör den till den mest visade videon någonsin på hemsidan. I april i år hyrdes Psy in som turismambassadör och sjunger bland annat på reklamfilmer för landet. På filmsnuttarna som visas i hela 70 länder visar han vad man kan äta eller göra när man reser till Sydkorea. Psy accepterade minimal betalning för det här uppdraget eftersom han såg det som meningsfullt arbete