Resor nyheter - USA

USA arbetar med nya COVID-19-regler för internationella besökare

2021-09-19 14:15:03

WASHINGTON - Biden -administrationen överväger att kräva vaccinationer mot COVID-19 och kontaktspårning av internationella besökare efter att USA återupptar nuvarande breda restriktioner som hindrar många utlänningar från att resa till USA, sa en högsta tjänsteman i Vita huset.
Jeffrey Zients, Vita husets Covid-19 -koordinator, sa att på grund av den senaste ökningen av covid-19-fall, nuvarande resor begränsningar kommer att gälla tills administrationen rullar ut a "nytt system" för att reglera internationella resor.
-USA today

Storsatsning av det amerikanska flygbolaget Delta Air Line

2019-07-04 15:32:04

Delta förbättrar tjänsten i ekonomiklass och välkomstdrink och uppgraderade måltider är bland nyheterna i ett nytt servicekoncept för ekonomiklass på Deltas internationella linjer. Delta flyger bland annat till Paris och Amsterdam samt under sommaren till Köpenhamn. Många flygbolag har de senaste åren dragit ner på service i ekonomiklass, där till exempel utbudet av mat och dryck har försämrats. Delta har under det senaste året prövat konceptet på över 700 flygningar på sin linje mellan Portland, Oregon och Tokyo-Narita, och ska nu rulla ut konceptet på alla sina internationella flygningar över 6,5 timmar och på några kortare sträckor där Delta One och Delta Premium Select redan erbjuds.  I det nya konceptet välkomnas passagerare i ekonomi med en uppfriskande cocktail - i första hand en Bellini som består av mousserande vin och persikopuré - och innan måltiden serveras kommer passagerarna att få en varm servett. Maten i ekonomi kommer att vara i "bistro-stil" med nya, skräddarsydda tallrikar i robust hårdplast med uppgraderat bestick och dukar istället för de traditionella brickorna. Passagerare kan välja mellan olika aptitretare, vilka blir större än tidigare. På de flesta flygningar kommer det även att finnas efterrätt, som serveras separat efter måltiden tillsammans med kaffe, te, vin eller vatten. Kort före landningen får man ytterligare en våtservett för att bli fräsch och erbjuds även en chokladbit. På långa internationella flygningar serveras, liksom tidigare, också en måltid nummer två ombord.
Från 2021 kommer Delta att erbjuda Premium Select på alla sina widebody-flygningar mellan USA och Europa. Premium Select är namnet på Delta Air Lines nya mellanklass, som introducerade 2018 på bolagets nya Airbus A350-900. Klassen ligger mellan business och eonomy i stil med Premium Economy som erbjuds av många andra flygbolag. Delta kommer även att uppgradera kabinerna i sina widebody-plan. I Premium Select får passagerarna mer benutrymme och kan luta sig längre bak än i ekonomi. Dessutom har man större TV-skärmar, uppgraderade måltider och andra fördelar.
(check-in.dk)

Virgin Trains förlänger sitt nät i Florida

2019-05-26 15:04:41

Virgin Trains USA (tidigare Brightline) har meddelat att Hubbard Construction Company, Wharton-Smith Inc., The Middlesex Corporation, Granite och HSR Constructors kommer att vara entreprenörer för fas 2 av sin expansion mellan Orlando och södra Florida. Dessa fem bolag står för byggande av 270 km av en linje till Orlando International Airport South Terminal (MCO), för 4 miljarder dollar. Fas 2 omfattar fyra zoner, Zone 1 och 2 omfattar MCO-området och Virgin Trains depå, påbörjas 21 maj. Projektet "kommer att omfatta läggande av 490 000 slipers och borttransport av 2,35 miljoner ton granit och kalksten med 20 000 järnvägsvagnar. Dessutom kommer cirka 2 miljoner spikar och bultar att hamras i under de närmaste 36 månaderna. Under denna tid kommer Virgin Trains USA fas 2 att generera mer än 10 000 jobb och över 650 miljoner dollar i federala, delstatliga och lokala skatteintäkter. " Virgin Trains USA tillade att bygget förväntas vara klart och trafiken öppnas South Florida - Orlando 2022. "Middlesex Corporation är stolta att samarbeta med Virgin Trains USA vid byggande av fas 2-expansionen till Orlando International Airport", säger The Middlesex Corporation, ordförande och koncernchef Robert W. Pereira. "Sedan 1972 har Middlesex byggt säker infrastruktur i Amerika och detta spännande nya projekt matchar perfekt med vår fortsatta tillväxt i Florida. Vi är stolta över att ta med vår infrastrukturkompetens till detta projekt för att expandera transitalternativ för Floridaborna och hjälpa till att ytterligare driva på den ekonomiska tillväxten i regionen" "Att ansluta mellersta och södra Florida kommer att medföra tusentals jobb idag och genom att modernisera infrastrukturen kommer vi att stärka Floridas ekonomi i årtionden", säger Patrick Goddard, VD, Virgin Trains USA. "För ett projekt av denna omfattning har ett byggteam i världsklass satts ihop för att genomföra denna enorma uppgift och vi gratulerar dem som hjälper oss att göra historia."
(railwayage)

Nu måste man ta ut maten ut handbagaget när det skall röntgas i säkerhetskontrollen

2018-05-03 21:39:28

Amerikanska myndigheter förstärker reglerna för inspektion av kabinbagage för flygresenärer till USA. Passagerare som går igenom screening på amerikanska flygplatser kommer nu att behöva ta mat ur sitt kabinbagage. De måste sätta i en korg för att röntgas separat. Vätskor (max 100 ml flaska) ska alltid placeras i en klar plastpåse och elektroniska enheter (laptop, tablet, kamera ...) ska också tas ur från bagaget som ska visas upp i säkerhetskontrollen. (leroutard.com) 

Världens mest trafikerade flygplats är Atlanta, Georgia, USA

2018-04-23 13:44:12

Med 104 miljoner passagerare år 2017 är Hartsfield-Jackson Atlanta, Georgia, den mest trafikerade flygplatsen i världen, enligt en rapport från flygplatsrådet (ACI). För att fastställa de mest trafikerade flygplatserna i världen har man tagit hänsyn till det totala antalet passagerare som passerade 2017. Peking rankas som nummer två med 96 miljoner passagerare och Dubai (Förenade Arabemiraten) fullbordar topptrion (88 miljoner). Haneda flygplats i Tokyo, Japan såg 85 miljoner passagerare komma och gå, medan den mest trafikerade europeiska flygplatsen London-Heathrow, som hade 78 miljoner passagerare. Paris-Charles-de-Gaulle är bara 10:a, med 69 miljoner passagerare. Notera att om vi endast talar om internationell trafik förändras det hela och Dubai tar den första positionen, med 87 miljoner människor, före London-Heathrow (73 miljoner).( rtbf.be)
 

Ett jätteprojekt pågår för att renovera Chicago´ s Union Stations stora hall.

2017-10-03 20:03:59

Amtrak s renoveringsprojekt för att renovera Chicago Union Station´ s  historiska stora hall pågår. Hallen kommer att återställas i sina ursprungliga färger och bli ljusare genom ett restaurerat takfönster och förbättrad belysning. Projektets budget ligger på 22 miljoner dollar, vilket Amtrak har självfinansierat. Amtrak säger att arbetet har planerats för att minimera störningarna för flödet av människor genom stationen. Chicago Union Station är inte det enda renoveringsprojektet hos Amtrak, utan även Penn Station i New York, Union Station i Washington DC och 30th Street Station i Philadelphia. Chicago Union Station´ stora hall blev färdig 1925 och designades av Daniel Burnham och Graham, Anderson, Probst & White. Stora Hallens mittpunkt är dess 219 fot långa takfönster som välver sig 115 meter över golvet. "Under decennierna har det försämrats på grund av vattenskador och brister i den ursprungliga designen," säger Amtrak. Konsulter har genomfört en omfattande utredning av hallen, för att bestämma reparationsbehovet med respekt för byggnadens historiska natur, och kom fram till att det ursprungliga tunnvalvade takfönstret var inte utformat för att hålla vattentätt, så en omfattande uppgradering var nödvändig. I stället kommer man att bygga ett modernt, energieffektivt takfönster ovanför som ska skydda det historiska taket, och därigenom förväntas det naturliga ljuset i Stora Hallen öka med 50%. Att ersätta de 2.052 bitarna av inramat glas i det historiska takfönstret för att förhindra läckage hade blivit väldigt svårt.  Den nya yttre takfönstret kommer att ha 858 rutor av klart, högeffektivt glas, fem meter över det historiska takfönstret. Amtrak säger. Men, "när den nya takfönstret har slutförts, kommer storalen att förbli torr, det historiska takfönstret, tillsammans med vattenskadat gips och sten, kommer att återställas. Finisherna kommer att omfatta återkomsten av den historiska färgen
Planen, godkänd av lokala och statliga historiska bevarandeorgan, är att slutföra projektet senast 2018.
(railwaygazette.com)  

Bara två flygbolag kvar som använder jumbojet

2017-07-27 20:37:31

Din chans att se en en Boeing 747,  populärt kallad "jumbojet",  minskar, eftersom de två sista amerikanska flygbolagen som fortfarande flyger jet är på väg att avveckla dem. United Airlines kunder, som kan bestämma sig med kort varsel, har fått en oväntad möjlighet att flyga med  "Queen of the Skies" fredagen 28 juli på en inrikesrutt inom USA. United kommer att använda en av sina återstående 374-platsers Boeing 747-400 för en av de sista gångerna mellan två av bolaget nav. Flygningen - UA 2704 - är planerad att avgå Chicago O' Hare fredag 28juli 18.30 och ankomma San Francisco 20.51 lokala tider. Biljetter i ekonomiklass kostade 264 dollar och i business 467 dollar. Chicago - San Francisco 747-flygningen är en sällsynt chans för amerikanska entusiaster att flyga med det berömda flygplanet utan att göra en utlandsresa. United använder sina 14 återstående 747-tal för utlandsflygningar från San Francisco till Peking, Frankfurt, London Heathrow, Seoul och Taipei. United och Delta flyger fortfarande Boeing 747s, men båda planerar att avveckla dem i slutet av året. United har sagt att deras sista 747 flyg kommer sannolikt att gå någon gång under fjärde kvartalet-2017.(USAToday.com)  
 

New York uppkallar en gata efter Muhammad Ali

2016-06-15 23:27:33

Hyllningar följer efter att kungen av boxning gick bort fredag 3 juni, 2016. I New York, har borgmästare Bill de Blasio beslutat att tillfälligt byta namn på en del av 33: e gatan på Manhattan "Muhammad Ali way."
Gatan ligger i anslutning till berömda Madison Square Garden, där Muhammad Ali gått åtta matcher. "Den mest kända hallen i världen", kollas den av ägarna, särskilt då den var värd för "Fight of the Century" 1971, då kungen av boxning mötte Joe Frazier. En duell som anses vara det första nederlaget för  Muhammad Ali på 31 år. 3 år senare, tog "The Greatest" revansch i samma hall. Namnbytet hedrar också den militanta person han var. Beslutet är dock bara tillfälligt. För att bli slutligt måste en namnändring omröstas av kommunfullmäktige i New York och ratificerats av borgmästaren. Men ännu har ingen sådan åtgärd påbörjats

Memorial Museum öppnar i New York

2014-05-26 16:48:55

Kvarlevor från oidentifierade personer som dödades i 11 september attacken 2001 har förts tillbaka till World Trade Center i New York. I en tyst och högtidlig bilkortege fördes de genom Manhattans gator en mulen dag. Processionen följdes av bilar från polis- och brandväsendet med påslaget blåljus.

Inga dignitärer var närvarande och inga tal hölls när kvarlevorna lades i ett underjordiskt slutförvar i samma byggnad som National September 11 Memorial and Museum.

Några kommenterade att de äntligen var hemma, platsen där de tog sina sista steg och sitt sista andetag. Andra menade att de inte önskade ett museum som slutförvar. Skall de vila i ett museum som är sårbart för översvämningar? Är platsen korrekt när man skall betala entré?

Man tror att det rör sig om cirka 8 500 oidentifierade personer. Vem äger dem? Vem skall bestämma deras viloplats? 17 familjer har kontaktat en domstol för att tvinga museet att konsultera med familjerna. Men de har inte lyckats få lagligt stöd.

Kvarlevorna kommer att finnas bakom en mur på museet. På muren är ett citat från den romerske poeten Vergilius: ”Ingen dag utplånar dig från tidens minne”.

Familjer till offren kommer att kunna besöka platsen innan museet officiellt öppnar 21 maj 2014. De kan också efteråt kunna beställa tid för att besöka de privata rummen.

150-årsjubileum på Arlingtonkyrkogården i Washington D.C.

2014-05-23 10:38:59

 Under en resa till USA är krigskyrkogården, Arlington National Cemetery i Washington D.C. ett populärt besöksmål. I år har kyrkogården 150-årsjubileum och firar det med speciella rundturer och evenemang.
Här hedras amerikanska soldater från många olika krig. Det var i juni 1864 när inbördeskriget drog in på sitt fjärde år som Edwin Stanton beordrade riket att skapa en militärkyrkogård för de många avlidna soldaterna. Att det råkade bli på Robert E. Lees tidigare mark kanske var en slump. Från kyrkogårdens högsta plats är det dock lätt att förstå varför armén vill ha just den platsen. Här får man nämligen en nästan helt oskymd vy över huvudstaden Washington D.C.. Arlington House, The Robert E. Lee Memorial ligger vackert beläget högt upp på de böljande kullarna med utsikt över huvudstaden. I parken finns många minnesplatser och monument. När du besöker Arlington är det bäst att börja vid besökscentret där du finner kartor och besöksinformation.

År 1864 var behovet av en militärkyrkogård pressande stort då skadade och döende soldater vällde in. Idag besöker omkring 4 miljoner människor per år kyrkogården. De flesta är turister som vill se den okände soldatens grav och den eviga lågan vid President John F Kennedys grav. Men Arlington är också en fortfarande verksam kyrkogård med omkring 30 begravningar per dag. Turister och sörjande delar platsen på ett unikt sätt. Skrattande och pratande skolbarn som gör en rundtur på området tystnar vanligtvis i respekt då de möter en begravningsprocession. Militärbegravningar kan vara överväldigande. Taleskvinnan för kyrkogården, Jennifer Lynch, som är med på många utav begravningarna, säger, ”Man ser liv som abrupt avslutas. Den sorgen är väldigt rå”. Kyrkogården Arlington är en viloplats för soldater från samtliga av konflikterna i USA’s historia, även inkluderat konflikterna i Afganistan och Irak. Soldater från den amerikanska revolutionen flyttades dessutom till Arlington när deras gravplatser påverkades av ett utvecklingsprojekt i Georgetown. Förutom amerikanska presidenter är även domare från högsta domstolen, astronauter, krigshjältar, idrottshjältar och andra berömdheter begravda här. Det finns 400 000 individer här, var och en med sin personliga och unika historia. För 150-årsjubileet planeras speciella evenemang som t ex rundturer med tema första världskriget och gratiskonsert på kyrkogårdens amfiteater den 13 juni.

Kyrkogården är belägen på Virginia-sidan av Potomac River. Om man åker tunnelbana kan man ta den blå linjen från Washington till Arlington National Cemetery. Den är öppen dagligen mellan 0800 och 1900 under sommaren. Under vintern dvs oktober till mars stänger den 1700. För mer information gå in på: http://www.arlingtoncemetery.mil/