Karibiska pärlor

Harbour in Aruba, Karibien

Om du vill lära känna en del av Västindien, då är detta resan för dig!
Ni får uppleva 3 av de kända holländska Antillerna, dvs. två av ABC-öarna, Aruba och Curacao, samt båda delarna av ön St Martin/ Sint Maarten. Aruba lockar med bländvita stränder och azurblått hav; snorkling och dykning är populära aktiviteter. Mottot för ön är "One Happy Island"
Curacao är en härlig smältdegel av många kulturer. Huvudstaden Willemstad har delar som är UNESCO-klassade. Här visas även en stor del av slavhandelns historia i Kura Hulandamuseet.
St Martin/ Sint Maartenöns totala yta är 87 kvadratkilometer, och den är därmed världens minsta befolkade territorium som är delat mellan två nationer. Här finns allt för en bra semester.

Dag 1: Resa till Aruba
Arubas rika mångfald återspeglas i dess mat, arkitektur och varma, vänliga människor. Vad som började som en fiskeutpost för indianer har bytt ägare mellan Spanien och Holland under århundraden, och är nu en mångsidig del av Nederländerna.
Ankomst till Aruba. Transfer till hotell. Övernattning i Aruba.
 
Dag 2: Aruba – Fri dag för att upptäcka ön.
Arubas flagga antogs officiellt den 18 mars 1976 tillsammans med den officiella hymnen "Aruba Dushi Tera." Det blåa i flaggan representerar havet som omger Aruba, det gula är färgen på överflöd, rött står för kärlek, och vitt motsvarar öns orörda stränder. Indianstammen arawaker från Sydamerikas fastland var Arubas första invånare. De var fiskare och jägare och var beroende av havet för överlevnad. När Alonso de Ojeda upptäckte Aruba 1499 hävdade han att det tillhörde Spanien, och namngav det "La Isla de Los Gigantes" eller "Jättarnas ö”. Holland fick upp ögonen för öns strategiska läge, och ockuperade ön 1636 för att skydda sin saltförsörjning till fastlandet och inrättade en flottbas under det 80-åriga kriget med Spanien. Övernattning i Aruba. (Frukost)
 
Dag 3: Aruba – Sightseeing med buss: Aruba Sightseeing Tour
Efter denna halvdagsutflykt kommer du att känna till en hel del om Arubas historia och kultur. De professionella guiderna ger dig både de ”stora berättelserna” och allmän folklore för att du ska få veta allt om ön. Uppehåll görs vid klippformationer, Fjärilsgården och den lilla naturliga bron. Transport från och till hotellet ingår. Halvdag fm. Övernattning i Aruba. (Frukost)
 
Dag 4: Aruba – Palm Pleasure Snorkel Adventure 
Börja dagen i paradiset på Palm Pleasure. Du har inte sett Aruba förrän du har sett kusten vid Palm Pleasure. På denna fyratimmarsutflykt kommer vi också att ta dig till öns bästa snorklingplatser: Catalina Bay, Arashi Reef och det berömda vraket Antilla som sänktes under andra världskriget, och som är en snorklares glädje. Under denna minnesvärda dag med segling och snorkling får du också en läcker lunchbuffé med en öppen bar. Snorkelutrustning finns ombord. Halvdag fm. Övernattning i Aruba. (Frukost och lunch)
 
Dag 5: Curacao
Flyg till grannön Curacao. Transfer till Lions Dive & Beach Resort.
Ön Curaçao upptäcktes 1499 av Alonso de Ojeda, en av Christopher Columbus löjtnanter. Det finns olika förklaringar till ursprunget av ordet Curaçao. Det mest sannolika är att spanjorerna kallade ön "Corazon" (hjärta) vid något tillfälle. En berömd portugisisk kartograf på den tiden antog detta ord i sitt eget språk som "Curaçau" eller "Curaçao." Ön förblev spansk till dess att Nederländerna erövrade den 1634. Holland blev ledande i den internationella slavhandeln. Afrikaner skickades från sina hemländer och transporterades till Brasilien och Curaçao där de såldes till förmögna plantageägare från Amerika. På den tiden var Curaçao en av de största slavdepåerna i Västindien. Idag kan vi beskåda och lära oss om slavtiden i Kura Hulandamuseet, en märklig utställning om slavhandeln. Övernattning i Curacao.
 
Dag 6: Curacao
Hela dagen fri för att utforska ön. Övernattning i Curacao. (Frukost)
 
Dag 7: Curacao – Stora öturen
Om du är intresserad av att se hela ön Curacao på en dag, är detta rätt tur. De västra och östra sidorna är kompletta motsatser till varandra. Östra sidan av Curacao är väl befolkad, och här är de flesta av attraktionerna, bostadsområdena och hotellen belägna. Huvudorten Willemstad i öster är uppdelad i Punda och Otrobanda. Höjdpunkterna på östra sidan är Drottning Julianabron, Willemstad, Blue Curacao Liqueur Factory och Scharloo, de judiska kvarteren. Den västra sidan av Curacao består av kuperade landskap och dalar, en mängd unika badvikar, tidigare plantagehem och små fiskebyar. Även nationalparken Christoffel Park är belägen på västra sidan, med den berömda Boka Tablagrottan. Höjdpunkterna på västsidan är West Point, Boca Tabla Cave, Knip Bay, Flamingoområdet och Salt Flats i Jan Kok. Övernattning i Curacao. (Frukost)
 
Dag 8: Curacao – Hatogrottan och strutsfarm
Vill du lära känna de största fåglarna på jorden? Följ med oss på denna pedagogiska och interaktiva tur som ger en unik möjlighet att se utvecklingen från ägg till vuxen fågel och uppleva dessa märkliga fåglar. Du kan till och med få mata dem med bara händerna. Väl framme på gården kliver man ombord på en safarijeep där en sakkunnig guide berättar allt om strutsen. Du kommer att lära dig skillnaden mellan de svarta och de gråfärgade strutsarna, hur snabbt de kan springa och hur långt de kan se. Hatogrottan uppkom ur havet och är nu ett naturhistoriskt monument. Under denna del av turen kommer din grottguide förklara hur dessa djupa grottor bildades för tusentals år sedan. I dessa fantastiska grottor upplever du verkligen naturens under. Övernattning i Curaco. (Frukost)
 
Dag 9: Heldagstur till Lilla Curacao med segling och snorkling
Hoppa ombord för äventyr! Vår 54-fots katamaran (snabbast i regionen) är det mest bekväma, lyxiga och roligaste sättet att upptäcka paradisön, Lilla Curacao. Här kan du med dina övriga medresenärer utforska öns naturliga skönhet, liksom dess enastående strand. Snorkla, dyk eller bara koppla av i paradiset med kristallklart vatten och vackra stränder. Lätt frukost, utsökt BBQ-lunch med sallad, biffar, kyckling från grillen, bröd och kaptenens berömda jordnötssås, tropiska frukter, bar med fruktpunch, vatten, öl, vin, rom, vodka och rompunch. Snorkling: Användning av snorkelutrustning och instruktioner. Övernattning i Curaco. (Frukost)
 
Dag 10: Flyg till St Maarten.
Ett faktum så charmigt, att det alltid måste nämnas: Ön Sint Maarten-Saint Martin är den minsta landmassa i världen som delas av två olika nationer. Ön är endast 87 kvadratkilometer och styrs av Frankrike och Nederländerna (där holländska Sint Maarten är ett självständigt land i kungariket).
 
Holländska sidan
Du finner Sint Maarten något amerikaniserad. Men det är en kombination av den holländska och franska sidan som gör ön till en fantastiskt spännande semesterö. Självständig sedan den 10 oktober 2010 (10/10/10), men fortfarande en del av Konungariket Nederländerna. Den nederländska sidan upptar ungefär en tredjedel av ön.
 
Franska sidan
Den franska sidan är varken en självständig stat eller en koloni, det är bara ... Frankrike. Det är Europeiska unionens territorium och följer Frankrikes regler och lagar mer eller mindre strikt, lite beroende på de administratörer som för tillfället har skickats från Paris.
Det faktum att Marigot, huvudstaden, inte är en kryssningshamn gör att småstadskänslan bevaras.
Den franska sidan är hem för många av de platser man måste se på ön. Här finns Pic Paradis, det högsta berget med Loterie Farm, ett privat naturreservat med den sista regnskogen. Orient Beach är utan tvekan den bästa stranden och gourmetbyn Grand Case är unik i världen med sina mängder av förstklassiga restauranger.  Övernattning i St.Maarten. (Frukost)
 
Dag 11: Det bästa av St Maarten & St Martin!
Turen börjar med att vi åker genom Great Salt Pond mot Coralita Bay, ett naturreservat med utsikt över den franska ön St Barth. Vi kommer att köra igenom de franska kvarteren, den första byn bosattes av fransmännen 1629, och stanna till vid Paradise View för en panoramautsikt över den populära Orient Beach.  Nästa stopp blir vid den fantastiska och populära stranden Orient Beach där du kan promenera på vita stranden, simma eller sola. Orient Beach har över 30 barer, restauranger och alla faciliteter för att du skall känna dig hemma. Efteråt beger vi oss till Marigot, den charmiga huvudstaden i St Martin, och tar in den franska atmosfären. Besök Fort Louis, en utmärkt renoverat fort som byggdes i slutet av 1800-talet. Att klättra uppför trappan är väl värt ansträngningen för utsikten över Anguilla och hela den franska huvudstaden. Så blir det mer vi äventyr när vi stoppar till vid Maho Beach, där du kan titta på flygplanen som kommer några meter ovanför stranden innan de landar på den intilliggande flygplatsen. Turen fortsätter sedan med en resa genom Simpson Bay mot Philipsburg, med ett fotostopp på Cole Bay Hill
Gratis förfriskningar: vatten, läsk, öl, Guavajuice, rompunch.
Övernattning i St.Maarten. (Frukost)
 
Dag 12: Fri dag eller dagstur till St Bart.
Saint-Barthélemy, vanligen kallad Saint Bart, är en fransk ö i Karibien. Ön var åren 1784–1878 en svensk koloni, varefter den såldes tillbaka till Frankrike. Det svenska arvet kan fortfarande beskådas genom namnen på orter och gator samt i öns vapen som bär de tre kronorna. Det finns daglig färjeförbindelse mellan Gustavia på St Bart till både Philipsburg, och Marigot på St Martin/ St Maarten. Ingår ej i priset. Övernattning i St.Maarten. (Frukost)
 
Dag 13: Fri dag eller dagstur till Anguilla
Anguilla ligger norr om St. Martin/St. Maarten och är en platt, låglänt ö bestående av korall och kalksten. Ön är ungefär 26 km lång och 5 km bred. Anguilla är välkänt för sina spektakulära och ekologiskt viktiga korallrev. Det finns färja från Marigot i franska St. Martin över till Blowing Point, Anguilla och tar cirka 25 minuter. Ingår ej i priset. Övernattning i St. Maarten. (Frukost)
 
Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen för hemresa. Nattflyg hem.
 
Dag 15: Ankomst till  Sverige
Vi ankommer till avreseorten under förmiddagen.

 

Vänligen kontakta Phoenix Travel för mer information om resan