Resor till Barbados

sköldpadda i havet, Bardados

Barbados har för många människor alltid varit sinnebilden för en karibisk paradisö. Här finner man fantastiska stränder och de mest  vänliga människor man kan tänka sig. Naturen är storslagen och längs kusten finner du inte bara vackra stränder utan även dramatiska klippformationer och underbara småvikar. Barbados har många ansikten och är ett komplett resmål för den som älskar spännande naturupplevelser, men ön också en utmärkt destination för den som kanske bara vill ta det lungt i skuggan av en palm. På Barbados finns verkligen någonting för alla - för den som tycker om nattliv och karibiska toner  är bar- och restauranglivet väl utbyggt och för den som tycker om att röra på sig finns ett stort utbud av vattensportaktiviteter. Om man vill se lite mer av det lokala livet på ön går det dessutom alldeles utmärkt att använda sig av lokalbussarna.

För den naturintresserade  är droppstensgrottan Harrison Cave med vattenfall och underjordiska sjöar väl värt ett besök. Den som är intresserad av mat och dryck kan med fördel besöka  romdestilleriet Mount Gay som framställer vad många anser vara en av världens bästa rom. Den som älskar vattensporter kan till exempel besöka Silver Sands Beach på sydkusten som är vindsurfarnas favoritstrand. Det finns så mycket att göra på Barbados! Den som vill ha lite omväxling från strandlivet kan också besöka huvudstaden Bridgetown som dock inte är större än att man hinner utforska den under en dagsutflykt.

Barbados var en gång i tiden en brittisk koloni men är idag är en självständig östat. Vissa brittiska företeelser som cricket, hästkapplöpning och afternoon tea är dock fortfarande mycket populära vilket ger öns kulturliv en speciell charm. Barbados har en rik historia, underbar natur,välutvecklad service och en välkomnande atmosfär - alla ingredienser som bäddar för en lyckad semester!    

 
 

Privatresor


Semester på Barbados


Barbados var en gång i tiden en brittisk koloni men är idag är en självständig östat. Vissa brittiska företeelser som cricket, hästkapplöpning och afternoon tea är dock fortfarande mycket populära vilket ger öns kulturliv en speciell charm....