Amazonas och Galapagos

foto på Galapagossjölejon

Följ med oss till några av Sydamerikas absoluta höjdpunkter. Resan startar med att vi tar oss på en vacker resa från Anderna till Amazonas. En stor resa inte bara för de fantastiska vyerna men även vad det gäller den spännande kulturen med Schamaner och de många medicinalväxter som avslöjar sig här. Vi spenderar tre nätter på en lodge som ligger precis vid Amazonasflodens strand. Resan fortsätter sedan till de fascinerande Galapagosöarna. Här kommer under sex dagar åka runt på tre olika öar och ta oss ut på spännande utflykter för att upptäcka det mesta och bästa av Galapagos. Den stora behållningen är de rika djurlivet som vi kommer riktigt nära. Vi ser sjölejon, havssköldpaddor och många fler av det speciella djurlivet bara på några meters avstånd. En fantastisk upplevelse! Vi har en erfaren svensktalande färdledare med oss under hela vår resa som hjälper till och gör Er Amazonas och Galapagos upplevelse så där extra innehållsrik och minnesvärd.

Dag 1: Ankoms till Quito
Flyg från Skandinavien till Quito, Ecuadors huvudstad. Väl framme möts vi av vår guide som skall ta oss till vårt hotell. Övernattning i Quito.

Dag 2: Buss till Amazonas
Frukost på hotellet. Sen väntar oss en spännande bussfärd som tar oss från Quitos 2850 möh till Amazonas bäckenet som ligger ca 400 möh. Vår högsta punkt kommer att vara nästan 4000 möh. Resan från Anderna till Amazonas tar oss ca 6-7 timmar beroende på stopp och lunch. Vi når Santa Rosa, där vi kommer med kanot kunna njuta av en av de mest ikoniska flodupplevelserna i vårt liv. Vi når lodgen efter ca 20-30 minuter flodnavigering. Övernattning i Yacuma Eco Lodge. (Frukost och middag)

Dag 3: Utflykt i Amazonas
Frukost på lodgen samtidigt som djungeln vaknar. Yacumas rikliga regnskogreservat kan man uppleva på många sätt. Med över 20 km spår och leder i djungeln och en privat del av floden så finns det mycket här att utforska. På förmiddagen gör vi en spännande djungel vandring, där vi sakta tar oss runt på stigar och leder i Amazonas. Vi har vår lokala guide med oss som berättar om livet i Amazonas och de spännande växter som finns här. Vi kommer att förklara och visa många av de medicinal växter och det lokala fågelliv som lever här. Tillbaka till lodgen för att äta lunch. Efter lunch får vi se det lokala Kichwa-samhället Chontayacu, här kan vi uppskatta och ta del av deras enkla djungeldrivna livsstil. Ett intressant fönster in för att se hur människor har lärt sig att leva i takt med naturen. Övernattning i Yacuma Eco Lodge. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 4: Utflykt i Amazonas

Floden som är infarten till Yacuma Lodge heter Chontayacu, den är en viktigaste delen av din upplevelse här i Yacuma. Den här dagen kommer vi att förberedda oss för en 3 timmars djungelvandring för att ta oss uppströms till där floden blir till ett underbart vattenfall. På denna promenad kommer vi att passera genom primära och sekundära djungler. Vi kommer tillbaka till lodgen för lunch. På eftermiddagen kommer vi bege oss ut på floden för att vaska guld. En spännande och rolig aktivitet. Vi har även några andra aktiviteter för eftermiddagen som tex. skapande av choklad från lokalt odlade bönor, en utsökt middag och en rolig avskedsfest med lokalmusik och konst. Övernattning i Yacuma Eco Lodge. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 5:  Buss till Quito
Om vädret tillåter kan en tidig uppgång göra det möjligt för oss att utforska en av de få "Colpas" i regionen. Dessa unika ler bankar lockar lokala fåglar varje morgon i hundratals. Efter frukost kommer vi att säga adjö till våra vänner och gå ombord på vår kanot för att återigen ta den otroliga flodresan från Yacuma EcoLodge och fortsätta med vårt äventyr i Ecuador. Väl framme i Santa Rosa väntar vår transport att ta oss tillbaka till Quito. Övernattning i Quito. (Frukost)

Dag 6: Flyg till Galapagos
Tidigt på morgonen flyger vi till ön Santa Cruz, en av de viktigaste öarna i skärgården. Efter incheckning på hotellet i Puerto Ayora gör vi en utflykt till Tortuga Bay. Promenaden i solen belönas med en spektakulär vit sandstrand som sträcker sig över den södra kusten av Santa Cruz. Tortuga Bay beach är känd för sin expansiva och orörda strandlinje. Redan här kommer vi kunna uppleva de rika djurlivet på Galapagos. Vi kommer riktigt nära djuren och har vi tur kan vi se både sjölejon, havssköldpaddor och flera unika fågelarter. Vandrar sedan tillbaka till staden och vårt hotell. Övernattning i Santa Cruz. (Frukost)
 
Dag 7: Båttur Bay Tour (halvdag)
Efter frukost på hotellet skall vi åka  ombord på en liten båt, vi kommer att besöka olika platser i bukten vid Puerto Ayora. Vi kommer att upptäcka marina leguaner, sjölejon och blå fotad sula med mycket mera. Vi kommer också att få möjlighet att snorkla med havssköldpaddor (om vi har tur). Den här turen är full av vackra sevärdheter och det är ett bra sätt att spendera en dag på ön Santa Cruz. Övernattning i Santa Cruz. (Frukost och lunch)
 
Dag 8: Speedboat till San Cristobal och halvdagstur
På morgonen tar vi båten ca 2 timmar  till San Cristobal. En spännande båtfärd som tar oss ut på havet. Väl framme tar vi oss till vårt hotell. På eftermiddagen gör vi en vandring till Cerro Tijeretas med Bay snorkeling.
Strax norr om staden Puerto Baquerizo Moreno ligger San Cristobal och Galapagos nationalpark. Vi skall bege oss till Cerro Tijeretas och Playa Carola. En stenlagd stig leder upp till berget Cerro Tijeretas som har ett litet nätverk av vandringsleder med panorama utkik ovanför en skyddad vik. Vi tar oss ner här och får chansen att snorkla för dem som vill. Vi fortsätter sedan från Cerro Tijeretas och når så småningom till Playa Carola, känd för sin fyr. Här finns en strand som sjölejonen kallar för sin, här ligger sjölejon i mängder och njuter i solen. Efter många foton på närgångna sjölejon tar vi oss tillbaka till hotellet. Övernattning i San Cristobal. (Frukost)

Dag 9: Utflykt till San Cristobals högländer
Högländerna är en speciell plats att besöka. Eftersom detta är hem för en mängd biozoner finns det mycket att uppleva under sin vandring här. San Cristobal högländerna når en maximal höjd av 730 meter och har ett betydligt svalare väder än Puerto Baquerizo Moreno som ligger vid havet.
Mitt i hjärtat av högländerna hittar vi El Junco, en sötvatten sjö. Detta är den enda stora färskvattensjön på hela Galapagos. Detta är ett utmärkt tillfälle för fågelskådning, eftersom du kan observera fregattfåglar som kommer att skölja sina vingar från saltet.
Lunch serveras på en naturlig bondgård, och efter en paus i hängmattorna fortsätter vi vidare till den härliga stranden Puerto Chino som ligger i en isolerad vik på den sydöstra delen av San Cristobal. På denna strand kan vi simma och titta på blåfotad sula och sjölejon. Efter en härlig dag tar vi oss tillbaka till hotellet. Övernattning i San Cristobals. ( Frukost och lunch)
 
Dag 10: Fridag
Idag kan vi ta det lite lugnt eller följa med på en extra utflykt som guiden ordnar med. De som vill ta det lugnt kan bara gå ner till stranden med en bok, men komihåg att ni delar plats med de lokala sjölejonen på stranden. Övernattning i San Cristobals. (Frukost)

Tilläggstur: Utflykt till Kickers Rock ca 150 USD
Denna utflykt är inte för alla, men för dem som gillar snorkling och dykning är detta en av de absoluta höjdpunkterna på Galapagosöarna. Här har man chans att se Hammarhaj och Galapagos haj.
Kicker Rock är resterna av en vulkanisk kon som har urholkats av havet. Ovanför vattnet, sträcker sig de höga klippformation ca 140 meter över Stilla havet och är hem för ett antal Tropikfåglar, Blåfotad Sula och Praktfregattfåglar. Den verkliga dragningskraften sker under havsytan. Den naturliga erosionen av denna gamla kon har skapat en kanal mellan stenarna som ger den perfekta miljön för olika hajar och rockor inklusive Spotted Eagle Rays, vit revhaj och Galapagos haj, men även Hammarhaj! De unika förutsättningarna i detta område ger en bra möjlighet att snorkla med dessa magnifika djur. Simma med hajar är otroligt, ingen tvekan om det. Ett lunchstopp och bad vid Manglesito Beach på Islas Lobos ingår också i denna Galapagos höjdpunkt. Efter lunch kan du snorkla med vänliga sjölejon eller ta en promenad på stranden. (Lunch ingår)

Dag 11: Flyg till Guayaquil
Transfer till flygplatsen för flyg till Guayaquil. Väl framme tar vi oss till hotellet och kan vila ut efter en fantastisk Galapagosvecka. För dem som vill se lite folkliv kan gå ner till den stora esplanaden – El Malecon. Övernattning i Guayaquil. (Frukost)

Dag 12: Hemresa till Skandinavien
Frukost på hotellet. På eftermiddagen tar vi vår transfer till flygplatsen för flyg till Skandinavien. (Frukost)

Dag 13:  Ankosmt till Skandinavien
Vi landar i Skandinavien på eftermiddagen.
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-02-17 Stockholm 36 800
KLM Öppet Boka här
2023-02-17 Göteborg 36 800
KLM Öppet Boka här
2023-02-17 Köpenhamn 36 800
KLM Öppet Boka här
2023-02-17 Oslo 36 800
KLM Öppet Boka här

* Gruppstorlek 10 - 15 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-04-24. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Quito och hemresa från Guayaquil
Inrikesflyg Quito-Galapagos-Guayaquil
Hotell med frukost
Utflykter och måltider enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 3 600 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 610 kr

I priset ingår inte:
Dricks ca 35 USD per person
Galapagos Natinalparkskatter, inrikesflygskatt och ankomstskatt i Galapagos totalt 130 USD som betalas på plats.

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med KLM:
Stockholm - Amsterdam 06:30 - 08:40
Göteborg - Amsterdam 06:00 - 07:35
Köpenhamn - Amsterdam 06:00 - 07:25

Amsterdam - Quito 10:15 - 16:15
Guayaquil - Amsterdam 20:05 - 13:30 nästa dag

Amsterdam - Stockholm 14:35 - 16:35
Amsterdam - Göteborg 15:05 - 16:35
Amsterdam - Köpenhamn 1:15 - 16:35

Hotellinformation:
Quito:
Reina Isabela

Amazonas:
Yacuma Eco Lodge

Sant Cruz, Galapagos:
Villa Laguna

San Cristobal, Galapagos
Galapagos Planet
 


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512