Machu Picchu och Galapagos

Galapagossköldpadda

På denna resa får du möjlighet att besöka två av världens mest uppskattade resmål; Machu Picchu i Peru och Galapagos i Ecuador. Peru är ett land med en mycket vänlig befolkning och här får vi uppleva storslagen natur kombinerad med spännande historia. På resan besöker vi den bördiga och viktiga Inkas heliga dal, som ligger precis utanför den tidigare inkahuvudstaden Cuzco. I dalen finns många intressanta spår från inkatiden. Vi kommer bl.a. att utforska inkabyn Ollantaytambo, de mystiska cirkelodlingarna i Moray och den färgrika Pisac-marknaden. En av resans höjdpunkter är vårt besök på Machu Picchu, numera ett av världens sju nya underverk. I grannlandet Ecuador besöker vi de fantastiska Galapagosöarna där vi får uppleva den unika floran och faunan på öarna. Här kommer vi nära inpå djurlivet och får se bl.a. sjölejon, jättesköldpaddor, iguaner, havssköldpaddor och många olika fågelarter. Kombinationen med en mycket speciell natur gör att vi kommer hem med många minnen för livet.

Dag 1. Resa till Peru (Lima)
Flyg till Lima med ankomst samma dag. Vi möts av vår lokala representant och beger oss till vårt hotell för vila. Övernattning i Lima.

Dag 2. Lima - Inkas heliga dal
På morgonen flyger vi från Lima till Cuzco, den gamla inkahuvudstaden. Vi beger oss till Inkas heliga dal. Här ser vi närmare på Pisac-ruinerna och de vackra terrassodlingarna från inkatiden och får en fantastisk utsikt över den bördiga och vackra dalen. Sedan beger vi oss till den färggranna marknaden i Pisac. Övernattning i Inkas heliga dal.(Frukost)

Dag 3. Inkas heliga dal
Vi börjar tidigt på morgonen och åker genom små samhällen längs Vilcanota-floden. Första besöket är vid de fascinerande cirkelrunda odlingsterrasserna i Moray och sedan ser vi närmare på saltbassängerna i Maras. Under eftermiddagen besöker vi inkastaden Ollantaytambo vars fästning omfamnar staden med dess torg och tempel. Här finns många olika typer av inkaarkitektur. Övernattning i Inkas heliga dal. (Frukost och lunch)

Dag 4. Inkas heliga dal – Machu Picchu – Cuzco
Dagen bjuder på en av höjdpunkterna på resan, nämligen Machu Picchu! Vi börjar med en tågresa från Ollantaytambo till Aguas Calientes, byn vid foten av Machu Picchu. Med buss tar vi oss härifrån ända fram till porten till denna mytomspunna och fascinerande ruinstad nordväst om Cuzco, dramatiskt belägen uppe på en bergsomgärdad topp. Idag är den en av de mest spektakulära sevärdheterna i Sydamerika och tillika en av de sju nya underverken. Staden står på UNESCO:s världsarvslista. Övernattning i Cuzco. (Frukost)

Dag 5. Cuzco
Cuzco var kulturellt och religiöst centrum för inkariket. Här beger vi oss ut på en stadsrundtur och besöker den imponerande katedralen vid Plaza de Armas samt Solens tempel, det viktigaste templet under inkatiden. Strax utanför Cuzco ser vi bl.a. den väldiga Sacsayhuaman-fästningen och de speciella stenformationerna i Quenko. Övernattning i Cuzco. (Frukost)

Dag 6. Cuzco - Lima - Guayaquil
Dags att lämna Peru och bege oss till grannlandet Ecuador i norr. Vi flyger från Cuzco till Lima och därifrån vidare till staden Guayaquil som ligger vid Ecuadors kust. Sedan åker vi ut på en stadsrundtur innan vi checkar in på vårt hotell. Övernattning i Guayaquil. (Frukost)

Dag 7. Guayaquil – Galapagosöarna
Efter frukost transporteras vi till flygplatsen och på förmiddagen flyger vi till ön Baltra på Galapagos. Sedan tar vi en kort båtresa till ön Santa Cruz för vidare transport till vårt hotell beläget i byn Puerto Ayora. Här skall vi tillbringa de nästa tre nätterna. Övernattning i Puerto Ayora. (Frukost )

Dag 8. Galapagosöarna
Efter frukost ska vi ombord en liten båt att besöka olika platser i bukten vid Puerto Ayora. Vi kommer att upptäcka marina leguaner, sjölejon och blå-fotad sula. Vi kommer också att ha möjlighet att snorkla med havssköldpaddor om vi har tur. Den här turen är full av vackra sevärdheter och det är ett bra sätt att spendera på morgonen eller eftermiddagen på ön Santa Cruz. Övernattning i Puerto Ayora. (Frukost och lunch)

Dag 9. Galapagosöarna
Idag ska vi ta en båt till grannön Isabela, arkipelagens största och yngsta ö. Väl framme väntar en transfer till vårt hotell. Därefter kvällen fri på denna underbara söderhavsö. Här skall vi tillbringa de kommande tre nätterna. Övernattning på Isabela. (Frukost)

Dag 10. Galapagosöarna
Vandring till vulkanen Sierra Negra: Idag går vi in i en värld av geologisk historia. Vår transport tar oss upp till Isabelas högland. Därifrån börjar vi vår vandring för att nå kanten av vulkanen Sierra Negra, en aktiv vulkan som senast hade utbrott den 25 juni 2018. Vi vandrar längs kanten av denna kolossala 9x8 km lavafyllda krater. Fram till denna punkt är det en relativt lätt vandring. De som vill kan fortsätta till Vulcan Chico, en lite tuffare vandring. På denna sida blir det ett kargare lavalandskap, det tar nästan en timme till den något mindre vulkanen Chico. Vi återvänder sedan samma väg. Bussen väntar på oss för att ta oss tillbaka till hotellet.  

Eftermiddag; Efter lunch, Kl. 15:00 är det dags för lite snorkling eller bad från brygga för dem som vill. Vi promenerar bort mot El Embarcadero en vacker promenad genom ett mangroveområde som tar oss till en grund vik perfekt för bad och snorkling. När man snorklar i denna viken är det vanligt att hitta fiskstim, lekfulla sjölejon, och en och annan Galapagos pingvin. Några gånger har vi även sett rockor som kommer in för att vila. Kom hit på en varm dag och du kommer att upptäcka det perfekta sättet att ta en time-out!  Övernattning på Isabela. (Frukost och lunch)

Dag 11. Galapagosöarna
Vi skall under förmiddagen ta en lite lättare utflykt till Flamingosjön och Centro de Crianza Tortugas Gigantes. Vi promenerar längs stranden, stigar och broar över flamingosjön, där vi kan få se många av de sjöfåglar, så som flamingo, ibis, strandskata och många andra fåglar. Sjön är även hem till många av de marin-iguaner som vilar i det bräckta vattnet. Vi når senare ”Centro de Crianza Tortugas Gigantes”, en forskningsstation där det föder upp jättesköldpaddor. Vi ser många olika arter och åldrar på jättesköldpaddor, vissa arter är på gränsen till utrotning. Efter ett intressant besök här, promenerar vi tillbaka och kan ta lunch och kanske en liten siesta.

Eftermiddag; Efter lunch beger vi oss ut med båt till Tintoreras, en uppsättning av små öar inom Villamil’s bay. Vi kommer ta oss från hamnen ut i en mindre båt inom bukten till öarna som kallas ”Tintoreras”. Vid vårt första stopp kommer vi vandra igenom ett lavalandskap bland en koloni av marin-Iguanor. Under vår båtfärd kommer vi försöka hitta pingviner. Öarna är den nordligaste punkten man kan hitta vilda pingviner - den enda pingvin-art på planeten som häckar på norra halvklotet. På vägen tillbaka stannar vi för att snorkla vid små stränder och vikar. Vi kan se hajar, sjölejon, havssköldpaddor och olika arter av rockor. En väldigt uppskattad tur. Övernattning på Isabela. (Frukost)

Dag 12. Galapagosöarna - Guayaquil
Efter några spännande dagar på Galapagosöarna är det dags att bege sig tillbaka till fastlandet. På förmiddagen transporteras vi till flygplatsen och flyger tillbaka till Guayaquil. Sedan åker vi till vårt hotell och checkar in. På kvällen samlas vi till en avskedsmiddag. Övernattning i Guayaquil. (Frukost och Middag)

Dag 13. Hemresa från Guayaquil
Ledig tid till egna strövtåg på för- och eftermiddagen. Transfer till flygplatsen och avresa på kvällen. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost)

Dag 14. Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2024-03-25 Stockholm 63 500
KLM Öppet Boka här
2024-03-25 Göteborg 63 500
KLM Öppet Boka här
2024-03-25 Köpenhamn 65 500
KLM Öppet Boka här
2024-03-25 Oslo 65 500
KLM Öppet Boka här
2024-10-24 Stockholm 63 500
KLM Öppet Boka här
2024-10-24 Göteborg 63 500
KLM Öppet Boka här
2024-10-24 Köpenhamn 65 500
KLM Öppet Boka här
2024-10-24 Oslo 65 500
KLM Öppet Boka här

* Gruppstorlek:11 - 15 personer
Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2023/06/01.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt  för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Lima och hemresa från Guayaquil
Inrikesflyg i Peru
Regionalflyg Lima – Guayaquil
Flyg Guayaquil - Galapagos t/r
Flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Utflykter och måltider enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 7 900 kr
Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
Reseförsäkring 650 kr

I Priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 60 totalt per person
Galapagos Natinalparkskatter, inrikesflygskatt och ankomstskatt i Galapagos totalt 130 USD som betalas på plats.

Preliminära flygtider med KLM:
Stockholm - Amsterdam 06:30 - 08:40 (2.05 timmar)
Göteborg - Amsterdam 06:00 - 07:35 (1.30 timmar)
Köpenhamn - Amsterdam 06:00 - 07:25 (1.25 timmar)

Amsterdam - Lima 11:40 - 18:10 (12.30 timmar)
Guayaquil - Amsterdam 18:15 - 13:00 nästa dag (11.45 timmar)

Amsterdam - Stockholm 14:40 - 16:40 (2 timmar)
Amsterdam - Göteborg 16:20 - 17:45 (1.30 timmar)
Amsterdam - Köpenhamn 14:25 - 15:45 (1.25 timmar)

Mer information och bokning:
www.phoenixtravel.se
E-post: bokning@phoenixtravel.se. Tel 031 - 14 77 33  
 

<p>Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor..</p> <p> </p>