Machu Picchu och Galapagos

Galapagossköldpadda

På denna resa får du möjlighet att besöka två av världens mest uppskattade resmål; Machu Picchu i Peru och Galapagos i Ecuador. Peru är ett land med en mycket vänlig befolkning och här får vi uppleva storslagen natur kombinerad med spännande historia. På resan besöker vi den bördiga och viktiga Inkas heliga dal, som ligger precis utanför den tidigare inkahuvudstaden Cuzco. I dalen finns många intressanta spår från inkatiden. Vi kommer bl.a. att utforska inkabyn Ollantaytambo, de mystiska cirkelodlingarna i Moray och den färgrika Pisac-marknaden. En av resans höjdpunkter är vårt besök på Machu Picchu, numera ett av världens sju nya underverk. I grannlandet Ecuador besöker vi de fantastiska Galapagosöarna där vi får uppleva den unika floran och faunan på öarna. Här kommer vi nära inpå djurlivet och får se bl.a. sjölejon, jättesköldpaddor, iguaner, havssköldpaddor och många olika fågelarter. Kombinationen med en mycket speciell natur gör att vi kommer hem med många minnen för livet.

Dag 1: Resa till Peru (Lima)
Flyg till Lima med ankomst samma dag. Vi möts av vår lokala representant och beger oss till vårt hotell för vila. Övernattning i Lima. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Lima
På morgonen åker vi ut på en stadsrundtur för att bekanta oss med Perus huvudstad. Vi besöker både den historiska och den moderna delen av staden. Senare besöker vi de bohemiska stadsdelarna Barranco och Chorillo. På eftermiddagen beger vi oss till Pachacamac, som är ett ruinområde från inka- och preinkatiden. Området ligger ca 3 mil från Lima och täcker ett område på 4 kvadratkilometer. Här kan man se rester av många tempel och pyramider från olika tidsepoker, bl.a. det stora Soltemplet som inkafolket vallfärdade till under inkatiden. Området var ett viktigt religiöst och administrativt center. Övernattning i Lima.(Frukost och lunch)

Dag 3: Lima - Inkas heliga dal
På morgonen flyger vi från Lima till Cuzco, den gamla inkahuvudstaden. Vi beger oss till Inkas heliga dal. Här ser vi närmare på Pisac-ruinerna och de vackra terrassodlingarna från inkatiden och får en fantastisk utsikt över den bördiga och vackra dalen. Sedan beger vi oss till den färggranna marknaden i Pisac där man kan shoppa allt från tyger till frukt och grönsaker. Övernattning i Inkas heliga dal.(Frukost)

Dag 4: Inkas heliga dal
Vi börjar tidigt på morgonen och åker genom små samhällen längs Vilcanota-floden. Första besöket är vid de fascinerande cirkelrunda odlingsterrasserna i Moray och sedan ser vi närmare på saltbassängerna i Maras. Under eftermiddagen besöker vi inkastaden Ollantaytambo vars fästning omfamnar staden med dess torg och tempel. Här finns många olika typer av inkaarkitektur. Gatorna och vattenkanalerna är kvar från inkatiden. Övernattning i Inkas heliga dal. (Frukost och lunch)

Dag 5: Inkas heliga dal – Machu Picchu – Cuzco
Dagen bjuder på en av höjdpunkterna på resan, nämligen Machu Picchu! Vi börjar med en tågresa från Ollantaytambo till Aguas Calientes, byn vid foten av Machu Picchu. Med buss tar vi oss härifrån ända fram till porten till denna mytomspunna och fascinerande ruinstad nordväst om Cuzco, dramatiskt belägen uppe på en bergsomgärdad topp. Idag är den en av de mest spektakulära sevärdheterna i Sydamerika och tillika en av de sju nya underverken. Staden står på UNESCO:s världsarvslista. Övernattning i Cuzco. (Frukost)

Dag 6: Cuzco
Cuzco var kulturellt och religiöst centrum för inkariket. Här beger vi oss ut på en stadsrundtur och besöker den imponerande katedralen vid Plaza de Armas samt Solens tempel, det viktigaste templet under inkatiden. Strax utanför Cuzco ser vi bl.a. den väldiga Sacsayhuaman-fästningen och de speciella stenformationerna i Quenko. Övernattning i Cuzco. (Frukost)

Dag 7: Cuzco - Lima - Guayaquil
Dags att lämna Peru och bege oss till grannlandet Ecuador i norr. Vi flyger från Cuzco till Lima och därifrån vidare till staden Guayaquil som ligger vid Ecuadors kust. Här möts vi av vår lokala representant. Sedan åker vi ut på en stadsrundtur innan vi checkar in på vårt hotell. Övernattning i Guayaquil. (Frukost)

Dag 8: Guayaquil – Galapagosöarna
Efter frukost transporteras vi till flygplatsen och på förmiddagen flyger vi till ön Baltra på Galapagos. Sedan tar vi en kort båtresa till ön Santa Cruz för vidare transport till vårt hotell beläget i byn Puerto Ayora. Här skall vi tillbringa de nästa tre nätterna. Övernattning i Puerto Ayora. (Frukost )

Dag 9: Galapagosöarna
Vi börjar dagen med ett besök i bukten utanför Puerto Ayora. Efter frukost på hotellet skall vi ombord en liten båt kommer vi att besöka olika platser i bukten vid Puerto Ayora. Vi kommer att upptäcka marina leguaner, sjölejon och blå fotad sula. Vi kommer också att ha möjlighet att snorkla med havssköldpaddor om vi har tur. Den här turen är full av vackra sevärdheter och det är ett bra sätt att spendera på morgonen eller eftermiddagen på ön Santa Cruz. Övernattning i Puerto Ayora. (Frukost och lunch)

Dag 10: Galapagosöarna
I dag besöker vi North Seymour Island, en platt lavaö som ligger precis norr om Santa Cruz. Här finns kolonier av blåfotad sula och fregattfåglar. Längs stränderna får vi bekanta oss med sjölejon och den kända unika mariniguanen. Här kan man även se pelikaner. Efter lunch besöker vi Las Bachas med sin fina vita korallstrand. På stranden har vi möjlighet att se havssköldpaddor och flamingor. Övernattning i Puerto Ayora. (Frukost och lunch)

Dag 11: Galapagosöarna
Frukost på hotellet. Vi skall sedan ta en båt till grannön San Cristobal. En spännande båtfärd som tar oss ut på havet. Väl framme tar vi oss till vårt hotell som ligger bara någon minut bort. Eftermiddags utflykt: Vandring Cerro Tijeretas och Bay snorkel. Strax norr om Puerto Baquerizo Moreno, San Cristobal är nationalparken tolkning centrum, Cerro Tijeretas och Playa Carola. En stenlagd stig leder upp till Cerro Tijeretas har ett litet nätverk av vandringsleder som leder till ett panorama utkik ovanför en skyddad vik som är utmärkt för snorkling. Vi fortsätter från Cerro Tijeretas, och nåt så småningom till Playa Carola. Känd för sin fyr på den punkten Playa Carola är en bra plats att simma med sjölejon och njuta i solen. Övernattning i Puerto Baquerizo Moreno. (Frukost och lunch)

Dag 12 San Cristobal
Frukost på hotellen innan vi återigen skall bege oss ut på en utflykt i denna vackra ö-värd. Vi skall idag besöka San Cristobals innersta. Högländerna är en speciell plats att besöka, eftersom det är hem för en mängd biozoner som du kan se under din vandring. San Cristobal högländerna når en maximal höjd av 730 meter och har ett svalare väder än Puerto Baquerizo Moreno. Mitt i hjärtat av högländerna hittar vi El Junco, en sötvatten sjö, den enda stora färskvattensjön i Galapagos. Detta är ett utmärkt tillfälle för fågelskådning, eftersom du kan observera fregattfåglar som kommer att skölja sina vingar från saltet.
Lunch serveras på en naturlig bondgård och efter en paus i hängmattorna fortsätter vi vidare till den sista platsen för dagen, Puerto Chino Beach, en isolerad vik belägen på den sydöstra delen av San Cristobal. På denna strand kan vi bada och titta blåfotade sulan och nyfikna sjölejon. Övernattning i Puerto Baquerizo Moreno. (Frukost och lunch)

Tilläggstur: Utflykt till Kickers Rock ca 140 USD
Denna är inte för alla, men för dem som gillar Snorkling och dykning är detta en av de absoluta höjdpunkterna på Galapagosöarna. Här har man chans att se Hammarhaj och Galapagos haj.
Kicker Rock är resterna av en vulkanisk kon som har urholkats av havet. Ovanför vattnet, svävar de höga klippformation över 500 fot över Stilla havet och är hem för ett antal Tropikfåglar, Blåfotad Sula och Praktfregattfåglar. Den verkliga dragningskraften sker under havsytan. Den naturliga erosionen av denna gamla kon har skapat en kanal mellan stenarna som ger den perfekta miljön att se en mängd olika hajar och rockor inklusive Spotted Eagle Rays, vit revhaj och Galapagos haj, men även Hammarhaj! De unika förutsättningarna i detta område ger en bra möjlighet att snorkla med dessa magnifika djur. Simma med hajar är otroligt, ingen tvekan om det. Ett lunchstopp och bada vid Manglesito Beach på Islas Lobos ingår också i denna Galapagos höjdpunkt. Efter lunch kan du snorkla med vänliga sjölejon eller ta en promenad på stranden. Utflykten är på engelska och ersätter högländerna i San Cristobal.

Dag 13: Galapagosöarna - Guayaquil
Efter några spännande dagar på Galapagosöarna är det dags att bege sig tillbaka till fastlandet. På förmiddagen transporteras vi till flygplatsen och flyger tillbaka till Guayaquil. Sedan åker vi till vårt hotell och checkar in. På kvällen samlas vi till en avskedsmiddag. Övernattning i Guayaquil. (Frukost och Middag)

Dag 14: Hemresa från Guayaquil
Ledig tid till egna strövtåg på för- och eftermiddagen. Transfer till flygplatsen och avresa på kvällen. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost)

Dag 15: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-02-23 Stockholm 47 800
KL/Air France Öppet Boka här
2023-02-23 Göteborg 47 800
KL/Air France Öppet Boka här
2023-02-23 Köpenhamn 47 800
KL/Air France Öppet Boka här
2023-02-23 Oslo 47 800
KL/Air France Öppet Boka här

* Gruppstorlek:11 - 15 personer
Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2020-04-28.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt  för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Lima och hemresa från Guayaquil
Inrikesflyg i Peru
Regionalflyg Lima – Guayaquil
Flyg Guayaquil - Galapagos t/r
Flygskatter
13 nätter i delat dubbelrum med frukost
Utflykter och måltider enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 7 000 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 690 kr

I Priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 40 totalt per person
Galapagos Natinalparkskatter, inrikesflygskatt och ankomstskatt i Galapagos totalt 130 USD som betalas på plats.

Preliminära flygtider med KLM:
Stockholm - Amsterdam 09:35 - 11:35
Göteborg - Amsterdam 10:05 - 11:40
Köpenhamn - Amsterdam 09:30 - 10:55

Amsterdam - Lima 12:35 - 18:05
Guayaquil - Amsterdam 20:05 - 13:30 nästa dag

Amsterdam - Stockholm 14:35 - 16:35
Amsterdam - Göteborg 15:05 - 16:35
Amsterdam - Köpenhamn 1:15 - 16:35

<p>Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor..</p> <p> </p>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512