Upplev Galapagos

Ta foto på Galapagossjölejon

Vi skall på denna resa få upptäcka en av jordens absolut mest magiska platser vad det gäller djur och natur. Här på Galapagos är djuren inte rädda för oss människor utan vi kommer riktigt nära, och det är just den kontakten som ger en så underbar och unik känsla. På denna resa koncentrerar vi oss på att känna den känslan och glömma all stress. Vi stannar på Galapagos i 9 dagar, vilket är mycket längre än man vanligen gör på resor till Galapagos. Det finns ett tilläggspaket med både St. Cruz och San Cristobal om man är intresserad att se mera. Man får då en väldigt komplett resa till Galapagos. 

Dag 1. Resa till Quito (Ecuador)
Flyg från Skandinavien till Quito, Ecuadors huvudstad. Vår guide möter upp och tar oss till hotellet. Övernattning i Quito. 

Dag 2. Quito 
I dag är fri tid att utforska Quito, denna vackra koloniala stad. Passa på att komplettera er packning inför avfärden till Galapagos.  Vi kommer att träffas och diskutera igenom vår vistelse.  Övernattning i Quito (frukost) 
 
Dag 3. Flyg och båt till Galapagos (Isabela)
På morgonen flyger vi till ön Baltra, varifrån det tar cirka 2 timmar, inklusive båtfärd över sundet, att nå Puerto Ayora, Santa Cruz Island. Vi äter lunch på en restaurang, och därefter fortsätter vi med en snabb båt cirka 2,5 timmar till dagens etappmål, Isabela, den största och en av de yngsta öarna i skärgården. Efter incheckning på hotellet,  kommer vår guide att ta oss runt i byn, och visa butiker och restauranger, som du kanske vill  prova under din vistelse här. Övernattning på Isabela. (Frukost).
 
Dag 4. Utflykt till Flamingosjön och Sköldpaddecentrat
Vi vaknar upp i denna söderhavsdröm med fantastiska stränder och underbart klimat. Idag blir det utflykt till sköldpaddscentrat, och vi börjar med en promenerad längs stranden, och fortsätter sedan på stigar och broar över Flamingosjön, med många sjöfåglar, så som flamingo, ibis, strandskata och många andra. Vid sjön finns många mariniguaner, som vilar i det bräckta vattnet. Vi når senare Centro de Crianza Tortugas Gigantes, där man föder upp jättesköldpaddor, vilka gränsar till utrotning. Efter besöket, promenerar vi tillbaka för en liten siesta. Den som vill kan på  eftermiddagen gå ner till stranden och bada. Övernattning på Isabela. (Frukost).
 
Dag 5. Snorklingstur - Concha y Perla
På förmiddagen, fri tid för avkoppling. Efter lunchtid är det dags för snorkling. Vi går en kort promenad genom mangroveskogen bort mot El Embarcadero och en grund vik, som är perfekt för bad och snorkling, där det är vanligt att hitta fiskstim, lekfulla sjölejon och en och annan Galapagospingvin. Ibland ser man även rockor som kommer in i viken för att vila. Övernattning på Isabela. (Frukost).
 
Dag  6. Båttur till Tintoreras 
Vi skall idag göra en båttur i bukten utanför provinshuvudstaden Puerto Villamil. Under turen får man se och uppleva mycket av det som Galapagos är känt för.  Båten tar oss till Tintoreras, några små öar i Villamils bay. På öarna bor Galapagospingvinen – världens enda tropiska pingvin, som häckar på norra halvklotet. Vi promenerar igenom ett mystiskt landskap av lavastenar, där vi finner en koloni med Mariniguanor, och vidare till lavakanaler, där den vitfenade revhajen gärna ligger och vilar. På återvägen stannar vi för att snorkla vid små stränder och vikar. Vi kan se hajar, sjölejon, havssköldpaddor och olika arter av rockor. Övernattning på Isabela. (Frukost).
 
Dag 7. Vandring på Sierra Negra Vulkanen
På Isabela fnns mycket att göra för dem som vill. Vill man enbart slappna av i denna sagolika miljö, går det naturligtvis också bra. Idag skall vi utforska vulkanen Sierra Negra, och det är en vandring som kanske inte passar alla, speciellt inte om man har svårt att gå.  Vi kommer att ta oss till världens näst största vulkankrater, och vi börjar med en vandring genom höglandet, tills vi kommer till kanten av Sierra Negra-vulkanen, en aktiv vulkan med ett senaste utbrott 2017. Vi vandrar längs kanten av denna kolossala, 9 km i diameter, lavafyllda krater. Vi fortsätter ner i kratern av Volcan Chico vid sidan av Sierra Negra, och här kan vi se mera av de otroliga lavaformationerna och  den pustande röken från underjorden. Medhavd Lunch ingår. Övernattning på Isabela. (Frukost).
 
Dag 8. Fridag eller  Båt tur - Los Tuneles (Tillval) 
Hela dagen till egna äventyr på egen hand. Färdledaren ger dig gärna tips på olika sevärdhete. Den närliggande stranden är en vacker, 4 km lång strand,  och här kan du  slappna av och promenera, medan du ser olika arter av flyttfåglar. Det finns också lite fri tid  att utforska staden själv och upptäcka några av de kvarter där lokalbefolkningen roar sig.  Övernattning på Isabela. (Frukost).

För den som verkligen intresserar dig för snorkling har vi en frivillig tur, som tar dig med till en av de riktiga kanonställena på resan, nämligen Los Tuneles.  Vi lägger ut kl. 9 från bryggan, och efter en timmas båtfärd når vi Los Tuneles. och från båten kan man få se stora jättemantor på ytan samt en och annan havssköldpadda (om man har tur), ibland även delfiner. Att komma in i bukten där Los Tuneles ligger kan vara lite knepigt,  på grund av bränningarna. Väl inne i bukten är det lugnt och vattnet är kristallklart. Här är det som att snorkla i ett akvarium! Los Tuneles är kanske den mest fantastiska plats du någonsin kommer att besöka på Galapagos. Efter att vi har snorklat färdigt här tar vi oss tillbaka till hotellet. 

Dag  9. Fridag
Fri tid att bara slappna av och ta in alla de fantastiska intryck vi har varit med om denna vecka. Övernattning på Isabela. (Frukost).
 
Dag 10. Puerto Ayora
Efter en spartansk frukost, går vi till hamnen och tar båten till Puerto Ayora.  På eftermiddagen tar vi en promenad till Tortuga Bay och följer då en vandringsled och en vacker strandpromenad, som är omgiven av kaktusar, Palo Santo träd och Matasarno träd. Vi belönas sedan, efter promenaden i solen, med en spektakulär vit sandstrand som sträcker sig längs Santa Cruz sydkust. Tortuga Bay stranden är känd för sin orörda strandlinje som gradvis tar oss ned till det glittrande Stilla havet. Vandringen är ca 6 km. (OBS! Frivilligt så klart). Övernattning i Puerto Ayora på Santa Cruz. (Frukost).
 
Dag  11. Flyg till Guayaquil 
Efter frukost, transfer till Baltra flygplats och flyg till fastlandet. Väl framme i Guayaquil tar vi in på hotell och kan senare på eftermiddagen strosa omkring på den stora strandesplanaden och smälta alla intryck från denna fantastiska upplevelse. Övernattning i Guayaquil. (Frukost).

Dag 12. Hemresa från Guayaquil
Transfer till flygplatsen för vårt flyg tillbaka till Skandinavien. (Frukost)
 
Dag 13. Hemkomst
Idag landar vi hemma i Skandinavien efter en fantastisk resa. 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-03-10 Stockholm 27 800
KLM/Air France Öppet Boka här
2023-03-10 Göteborg 27 800
KLM/Air France Öppet Boka här
2023-03-10 Köpenhamn 27 800
KLM/Air France Öppet Boka här
2023-03-10 Oslo 27 800
KLM/Air France Öppet Boka här

* Gruppstorlek 10 - 15 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-04-29. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Quito och hemresa från Guayaquil
Inrikesflyg Quito-Galapagos-Guayaquil
Hotell med frukost
Utflykter och måltider enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 4 500 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 610 kr

I priset ingår inte:
Dricks ca 35 USD per person
Galapagos Natinalparkskatter, inrikesflygskatt och ankomstskatt i Galapagos totalt 130 USD som betalas på plats.

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med KLM:
Stockholm - Amsterdam 06:30 - 08:40
Göteborg - Amsterdam 06:00 - 07:35
Köpenhamn - Amsterdam 06:00 - 07:25

Amsterdam - Quito 10:15 - 16:15
Guayaquil - Amsterdam 20:05 - 13:30 nästa dag

Amsterdam - Stockholm 14:35 - 16:35
Amsterdam - Göteborg 15:05 - 16:35
Amsterdam - Köpenhamn 1:15 - 16:35


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512