Resor till Filippinerna

Beach i Filippinerna

Filippinerna är ett land med tropiskt klimat under hela året. Det består av över 7 000 öar. Varje ö har en speciell karaktär och tillsammans ger det en mångfald av kulturer som man inte finner någon annanstans.
Befolkningen är till stor del kines- och malayättad men efter tre århundraden av spanskt styre och 50 år av amerikanskt beskydd har landet blivit mer västerländskt orienterat.

Många tidiga spanska traditioner finns kvar, t. ex hos Cordillerafolket på Luzon och även Ifugao, vars arbeten på risterrasser är en av de största attraktionerna i landet.

I varje filippinsk stad finns det en barockkyrka mitt i samhället och de religiösa högtiderna är lika animerade och sevärda som i Indien eller Indonesien. Skillnaden är att här avgudar man spanska helgon! 
Filippinerna är med sina många idylliska öar ett mycket rent land: Palawan har underjordiska floder, urskog, vilda helgedomar och vackra dykplatser; Boracay Malapascua är känt för sina vita sandstränder, Bohol har sin geologiska kuriosa; Siquijor är ön där det bor riktiga "healers", och i staden Davao, på ön Mindanao finner man en världsunik samling av orkidéer.
 

Rundresor


Chocolate hills i Bohol Island, Filippinerna

Filippinerna Explorer


Denna resa tar er med till inte mindre än 5 öar i den den tropiska filippinska arkipelagen som består av över 7 000 öar. Ni får lära er om det spanska arvet till stadsbilden i huvudstaden  Manila. Staden ligger på ön Luzon och regionen d.v.s....