Resor till Filippinerna

Beach i Filippinerna

Det tropiska Filipinerna med sina mer än 7 000 öar rymmer allt från vita sandstränder, korallrev och regnskog till idylliska småsamhällen och spännande storstäder. Varje ö har sin egen distinkta karaktär och på Filipinerna finner man de mest skiftande landskap och dessutom en rik förekomst av lokala traditioner och kulturer. Den filippinska övärlden befolkas av flera olika etniciteter och de inhemska samhällena har under historiens gång lånat friskt från när och fjärran. 

Filipinerna var under flera århundraden under spanskt styre och de flesta filippinare har därför spanskklingande namn och är katoliker. Det talas en mängd olika språk på Filipinerna, men tagalog (filipino) och engelska är de två officiella språken. Engelska började användas på Filippinerna under den amerikanska eran 1898 – 1946 och befolkningen har därför i allmänhet goda kunskaper i språket vilket underlättar när man reser i landet. Du känner sig snart hemma i den välkomnande miljön!  Det finns så otroligt mycket att upptäcka och njuta av på det underbara Filipinerna!

 

Rundresor


Chocolate hills i Bohol Island, Filippinerna

Filippinerna Explorer


Följ med på en resa till Filippinernas soliga övärld! Under rundresan besöker du några av de mest älskade öarna och får du uppleva Filippinernas fantastiska natur och bekanta dig med landets fascinerande kultur och historia. Men framförallt får...