Filippinerna Explorer

Chocolate hills i Bohol Island, Filippinerna

Följ med på en resa till Filippinernas soliga övärld! Under rundresan besöker du några av de mest älskade öarna och får du uppleva Filippinernas fantastiska natur och bekanta dig med landets fascinerande kultur och historia. Men framförallt får tillfälle att njuta på några av Sydostasiens mest underbara sandstränder! I Filippinerna finner du allt som bäddar för en underbar semester!     

Dag 1: Flyg till Manila
Vi flyger till huvudstaden Manila på den största huvudön Luzon. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Ankomst till Filippinerna
Vi anländer till Manila framåt kvällen. Vi checkar in på vårt hotell, tar en välkomstdrink och vilar ut lite efter flygresan innan vi möts upp igen inför middagen med lokala specialiteter. Övernattning i Manila. (Middag.)
 
Dag 3: Manila – Bohol – Panglao
Efter frukost åker vi på en kortare guidad stadsrundtur i Manila under vilken vi bland annat besöker Intramuros – Manilas muromgärdade historiska stadskärna som fungerade som den spanska kronans högsäte i Filippinerna under kolonialeran. Vi besöker även det tillhörande citadellet Fort Santiago, uppfört av spanska konkvistadorer under slutet av 1500-talet. Vi tar därefter inrikesflyget söderut (ca 1 tim) ­till Tagbilaran City på ön och provinsen Bohol för transit till ön Panglao (ca 40 min). Panglao är förbundet med Bohol genom två broar och är känt för sina underbara vita sandstränder och sitt azurblå hav. Vårt hotell ligger vid stranden där man gärna spenderar resten av dagen. Övernattning på Panglao. (Frukost och middag.)
 
Dag 4: Bohol – Chocolate Hills
Efter frukost beger vi oss till Chocolate Hills på Bohol vars säregna landskap utgör en förtrollande syn. Området ser ut som ett hav av tusen böljande kullar med likformade rundade toppar. Under torrperioden antar de en chokladfärgad ton som kontrasterar mot den omgivande grönskan. Från en av utsiktsplatserna blickar vi ut över kullarna som sträcker sig så långt ögat når. Under dagen får vi även stifta bekantskap med det filippinska spökdjuret och öns vackra fjärilar. Vi äter lunch ombord på en River Cruise medan vi färdas längs Lobocflodens fridfulla och smaragdgröna vatten. Vi beräknas vara tillbaka till vårt hotell under sen eftermiddag. Övernattning i Panglao. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 5: Balicasag
Under den tidiga förmiddagen beger vi oss till den mindre ön Balicasag strax utanför Panglao med moderna banca-båtar (ca 1 tim). Vi färdas över turkosskimrande och kristallklart vatten till det marina naturreservatet Balcasag Marine Sanctuary som erbjuder ypperliga tillfällen till snorkling bland fantastiska korallträdgårdar och tropiska fiskar – annars kan du bara ta det lugnt på den sköna stranden. Vi äter medförd picknic-lunch och gör strandhugg under tillbakafärden till hotellet. Övernattning i Panglao. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 6: Bohol – Cebu
Efter frukost åker vi jetfoil (bärplansbåt) till ön Cebu från Tagbilaran City (ca 2 tim). När vi anlänt får vi en kortare guidad rundtur i Cebu City och besöker bland annat Filipinernas äldsta kyrkobyggnad Basilica del Santo Nino uppfört 1565 och ser Magellan’s Cross ­– det kors som den portugisiske sjöfararen Ferdinand Magellan lät resa här 1521. Vi besöker även öns storslagna taoisttempel, uppfört på en höjd ovanför staden av öns kinesiskättade befolkning. Vid lunchtid gör vi uppehåll vid Ayala Center med utmärkta möjligheter till shopping och lunch på egen hand på någon de många fräscha restaurangerna där. Vi beger oss därefter till vårt hotell på den mindre ön Mactan strax utanför Cebu. Övernattning i Cebu. (Frukost och middag.)   
 
Dag 7: Cebu – Boracay
Efter frukost beger vi oss till närbelägna Mactan-Cebu International Airport inför flygresan till Caticlan Boracay Airport (ca 1 tim). Vid ankomst väntar transfer till vårt hotell på Boracay inför några lata dagar i vad många skulle beskriva som sinnebilden av paradiset. Övernattning i Boracay. (Frukost.)  
 
Dag 8: Boracay
Dagen öppen för lata dagar på den underbara fyra kilometer långa vita sandstranden som är rankad som en av världens vackraste stränder. I närområdet finns goda möjligheter till olika vatten- och strandaktiviteter och det finns ett stort urval av restauranger, barer och boutiquer etc. i närheten.Övernattning i Boracay. (Frukost)  
 
Dag 9: Boracay
Ytterligare en dag att njuta av bad och sol. Övernattning på Boracay. (Frukost)
 
Dag 10: Boracay – Manila
Efter en förmiddag med sol och bad beger vi oss under eftermiddagen till Caticlan Boracay Airport inför flygresan till Manila. Flygresan tar ca en timme. Vid ankomst väntar transfer till hotellet. Övernattning i Manila. (Frukost)
 
Dag 11: Manila och hemresa
Dagen till egna äventyr i Manila. Fråga gärna er färdledare om tips på sevärdheter och shoppingstråk. Under den sena eftermiddagen åker vi till flygplatsen för hemresa. (Frukost)
 
Dag 12: Hemkomst
Ankomst till Sverige
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2020-11-12 Stockholm 31 800
Emirates Öppet Boka här
2020-11-12 Göteborg 32 800
Emirates Öppet Boka här
2020-11-12 Köpenhamn 31 800
Emirates Öppet Boka här
2020-11-12 Oslo 31 800
Emirates Öppet Boka här
2021-02-10 Stockholm 31 800
Emirates På förfrågan Boka här
2021-02-10 Göteborg 32 800
Emirates På förfrågan Boka här
2021-02-10 Köpenhamn 31 800
Emirates På förfrågan Boka här
2021-02-10 Oslo 31 800
Emirates På förfrågan Boka här

Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2019-04-24. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Manila t/r
Inrikesflyg i Filippinerna
Dagsaktuella flygskatter ingår
Hotell i delat dubbelrum inkl frukost
Måltider enligt program
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 11 000 kr
Avbeställningsskydd 6% av resans pris
Reseförsäkring 570 kr

Ingår inte i resans pris:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 60 totalt per person i Madagaskar.

Preliminära flygtider med Emirates:
Stockholm - Dubai 15:05 - 00:30
Köpenhamn - Dubai 14:20 - 23:45

Dubai - Manila 03:50 - 16:00 nästa dag
Manila - Dubai 23:10 - 04:25

Dubai - Stockholm  08:30 - 12:15
Dubai - Köpenhamn 08:20 - 12:20

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Pan Pacific Hotel i Manila, Filippinerna

Pan Pacific

Manila

Filippinerna

Till hotellets hemsida
South Palms resort i Panglao Island, Bohol, Filippinerna

South Palms

Bohol

Filippinerna

Till hotellets hemsida
Mövenpick Hotel Mactan Island Cebu , Filippinerna

Mövenpick Hotel Mactan

Cebu

Filippinerna

Till hotellets hemsida
Discovery Shores, Boracay, Filipinerna

Discovery Shores

Boracay

Filippinerna

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.
Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.