Dubai med mera

Bedui och hans kamel, förenade Arabemirate

Upplev Dubai, Abu Dhabi, Al Ain och Fujairah
I Dubai kan du golfa på morgonen, bada på dagen och avsluta med skidåkning på kvällen. Här väntar förstklassig mat, underbara stränder och aktiviteter i oändlighet! Dubai och grannemiraten liknar inte andra resmål. Själva Dubai är en storstad där olika nationaliteter och kulturer möts. Spektakulära byggnadsverk reser sig vid sidan av moskéer och orientaliska palats. Här finns restauranger med all världens kök och shoppinggallerior med fler än tusen butiker. Samtidigt kan du koppla av och ha det lugnt och skönt på fina hotell vid de ljusa sandstränderna.

Dag 1 Resa till Dubai
Ankomst till Dubai, Transfer till hotellet i Dubai. Övernattning i Dubai.

Dag 2 Stadsrundtur och kryssning
Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Bur Dubai. Här finns bland annat en marknad med många souker, guld, kryddor mm. Den stora moskén Grand Mosque, som ursprungligen byggdes 1900, revs och byggdes upp igen 1960, ytterligare ombyggnad 1998. Icke-muslimer är inte tillåtna att gå in i moskén, förutom i minareten där fotografering är tillåten. Moskén är navet i Dubais religiösa och kulturella liv. Dubai Museum, som är inrymt i Al Fahidi Fort, byggdes 1787. Där har de kanoner och torn som ger dig stadens historia och nutid. På andra sidan viken ligger stadsdelen Deira som man bland annat kan korsa med små passagerarbåtar. Lunch på hotellet när vi kommer tillbaka. Fri eftermiddag. På kvällen Dhowkryssning med middag. Du blir hämtad vid hotellet för transport till vår Dhow, en träbåt från Mellanöstern, sedan får du en båttur med mat, samtidigt som du får se Dubai by night.
Transfer tillbaka till hotellet. Övernattning i Dubai. (frukost, lunch, middag)
 
Dag 3 Abu Dhabi
Vi börjar dagen med att åka längs vägen ner mot Abu Dhabi, Förenade Arabemiratens huvudstad, där vi får sightseeing. Vi ser de mest kända landmärkena, såsom Abu Dhabi Grand Mosque, en av världens största moskéer, Corniche, Heritage Village, Marina Mall, samt det berömda Emirates Palace Hotel, som anser sig vara 7-stjärnigt. Lunch på Al Arish Restaurang (lokal restaurang i Abu Dhabi).  Vi kommer även att passera Ferrari World och Yas Marina där varje år Formel 1-säsongen avslutas.
Sedan åker vi tillbaka till hotellet i Dubai. Kvällen fri för egna aktiviteter. Övernattning i Dubai. (frukost, lunch)
 
Dag 4 Safari med BBQ-middag
Fri förmiddag för egna strövtåg. Kanske hänga vid poolen, eller ta sig till stranden. På eftermiddagen är det dags för ökensafari med BBQ-middag, vi åker ut i öknen. Här upplever vi den arabiska öknen under en rundtur med terrängbil från Dubai ut i öknen. Safarin ger dig ett tillfälle att se de imponerande sanddynerna när du åker genom sandöknen. Under ett stopp på någon av de högsta sanddynerna får du se solnedgången. Tillbaka i bilen fortsätter färden till ett beduinläger mitt i hjärtat av Dubaiöknen. Här får du uppleva hennamålning och dansuppvisning. Som avslutning serveras en delikat grillbuffé till middag under den bara natthimlen. Övernattning i Dubai. (frukost, middag)
 
Dag 5 Al Ain
Frukost i öknen innan vi åker tillbaka till hotellet. Vi hinner byta om innan det är dags för en heldagsutflykt till Al Ain, där vi får en guidad tur och lunch. Al Ain, som betyder ’Oasen’, är den fjärde största staden i Förenade Arabemiraten och den näst största i emiratet Abu Dhabi, vilken den tillhör. Staden ligger cirka 120 km söder om Dubai. Al Ain är födelsestaden för Förenade Arabemiratens förste president Zayed bin Sultan Al Nahyan. Staden är känd som Trädgårdsstaden, har många parker och oaser samt bland annat en djurpark, Al Ain Zoo, en internationell flygplats, Al Ain International Airport och är hemort för fotbollslaget Al Ain. Kvällen fri. Övernattning i Dubai. (frukost, lunch)
 
Dag 6 Fujairah
Heldag till Fujairah. Fujairah är ett av de sju emirat som utgör Förenade arabemiraten. Det är beläget på den östra delen av halvön, det enda som gränsar mot Omanbukten och det tredje minsta av de sju emirat som sedan 1971 utgör federationen Förenade arabemiraten, det gränsar till Oman samt till emiraten Sharjah och Ras al-Khaimah i väster. Vi äter lunch på Sandy Beach Hotel, där vi även får tillträde till deras strand. Kvällen fri, kanske en tur till Dubaifontänen för att se dess skådespel av vatten och musik.
Övernattning i Dubai. (frukost, lunch)
 
Dag 7 Shoppingtur
Dags att fylla resväskorna under en halvdags shoppingtur innan det är dags att åka hem. Vi får information om var vi kan göra våra inköp på marknader, Malls m.m. Dubai Mall är världens största shoppinggalleria! Den är större än 50 fotbollsplaner och innehåller 1 200 butiker. Här finns också Dubai Aquarium och ett undervattenszoo med en stor akvarievägg ut mot shoppinggatorna, en skridskorink och en biograf med 22 salonger. I Dubai Mall finns numera också skelettet av en dinosaurie. Vi kan även åka upp i Burj Khalifa, världens högsta byggnad som ligger bredvid Dubai Mall.
Fri eftermiddag för egna upptäckter. De som så önskar går ut och äter en avskedsmiddag denna sista kväll.
Övernattning i Dubai. (frukost)
 
Dag 8 Hemresa
Transfer till Dubais flygplats för flyg till avreseflygplatsen.
 
 

Vänligen kontakta Phoenix Travel för mer information om resan