Dubai och Abu Dhabi!

Sheikh Zayed moské Abu Dhabi

Besök de två stora emiraten!
I Dubai kan du golfa på morgonen, bada på dagen och avsluta med skidåkning på kvällen. Här väntar förstklassig mat, underbara stränder och aktiviteter i oändlighet! Dubai och grannemiraten liknar inte andra resmål. Själva Dubai är en storstad där olika nationaliteter och kulturer möts. Spektakulära byggnadsverk reser sig vid sidan av moskéer och orientaliska palats. Här finns restauranger med all världens kök och shoppinggallerior med fler än tusen butiker. Samtidigt kan du koppla av och ha det lugnt och skönt på fina hotell vid de ljusa sandstränderna.

Dubais olika stadsdelar
I Dubai finns det fyra centrum i sex stadsdelar. Dubai Downtown är en modern stadsdel där mycket av det man förknippar med Dubai finns. Mitt i ligger den nybyggda stadsdelen Dubai Al Barsha. I Bur Dubai, som är den äldre delen av Dubai är det lugnare och mer fokus på kultur. Här hittar du också Dubai Museum.

Dubais främsta stränder är Jumeirah Beach/Dubai Marina. Jebel Ali är ett strandparadis intill en golfbana fast en bit utanför Dubai, och den palmformade, konstgjorda ön Palm Jumeirah hyser några av områdets lyxigaste hotell.

Shopping i Dubai
Shoppingen i Dubai slår det mesta! Här finns de flesta av märkesbutikerna. Dessutom är Dubai centrum för guldhandel, så det finns gott om guldsouker att fynda i.

Dubai Mall och Burj Khalifa
Dubai Mall är världens största shoppingcenter med 1 200 butiker, isbana och akvarium. Här ligger också världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Det är en imponerande byggnad som sträcker sig 828 meter upp i skyn. Dubai Fountain är en ståtlig fontän där vattnet skjuts 100 meter upp i luften till musik.
En båttur på Dubai Creek, vattnet som delar staden i två delar, hör också till. Dubai Museum i Bur Dubai är väl värt ett besök. Här får man veta allt om beduinernas liv och Dubais utveckling och historia.

Stränderna. inte långt från hotellet hittar du de vita stränderna längs den 1,5 mil långa Jumeirah Beach. Windsurfing, vattenskidor och dykning är bara några av alla aktiviteter du kan ägna dig åt under din resa i Dubai.

Dag 1 Resa till Dubai
Ankomst till Dubai, Transfer till hotellet i Dubai. Övernattning i Dubai.

Dag 2 Stadsrundtur
Vi börjar dagen med en stadsrundtur i Bur Dubai. Här finns bland annat en marknad med många souker, guld, kryddor m.m. Här finns också den stora moskén, Grand Mosque, som ursprungligen byggdes 1900, revs och byggdes upp igen 1960, med ytterligare en ombyggnad 1998. Icke-muslimer är inte tillåtna att gå in i moskén, förutom i minareten där fotografering är tillåten. Moskén är navet i Dubais religiösa och kulturella liv. Dubai Museum, som är inrymt i Al Fahidi Fort, byggdes 1787 och har kanoner och torn, ger dig stadens historia och nutid. På andra sidan viken ligger stadsdelen Deira som man bland annat kan korsa med små passagerarbåtar. Lunch på hotellet när vi kommer tillbaka. Fri eftermiddag. På kvällen Dhowkryssning med middag. Du blir hämtad vid hotellet för transport till vår Dhow, en träbåt från Mellanöstern, sedan får du en båttur med mat, samtidigt som du får se Dubai by night.
Transfer tillbaka till hotellet. Övernattning i Dubai. (frukost, lunch, middag)
 
Dag 3 Stadsrundtur
Idag fortsätter vi med stadsrundturen, fast i den nyare delen av Dubai. Här finns massor av nybyggt, staden ändras hela tiden genom att den växer. Vi ser världens högsta byggnad just nu, Burj Khalifa.  Här finns världens högsta hotell, den stora fontänen vid Dubai Mall. Efter turen får vi lunch på hotellet.
På eftermiddagen är det dags för ökensafari med barbeque-middag. Här upplever vi den arabiska öknen under en fem timmar lång rundtur med terrängbil från Dubai. Safarin ger dig ett tillfälle att se de imponerande sanddynerna när du åker genom sandöknen. Under ett stopp på någon av de högsta sanddynerna får du se solnedgången. Tillbaka i bilen fortsätter färden till ett beduinläger mitt i hjärtat av Dubaiöknen. Här får du uppleva hennamålning och dansuppvisning. Som avslutning serveras en delikat grillbuffé som middag under natthimmeln innan det är dags att åka tillbaka till hotellet.
Övernattning i Dubai. (frukost, lunch, middag)
 
Dag 4 Utflykt till Abu Dhabi
Idag åker vi på en heldagsutflykt till Abu Dhabi, Förenade Arabemiratens huvudstad, där vi får en sightseeing. Vi får här se de mest kända landmärkena, såsom Abu Dhabi Grand Mosque, en av världens största moskéer, Corniche, Heritage Village, Marina Mall, samt det berömda Emirates Palace Hotel, som anser sig vara 7-stjärnigt. Lunch på Al Arish Restaurang (lokal restaurang).  Vi kommer även passera Ferrari World och Yas Marina där varje år Formel 1-säsongen avslutas. Sedan åker vi tillbaka till hotellet i Dubai.
Övernattning i Dubai. (frukost, lunch)
 
Dag 5 Fri heldag
Fri heldag, här får du chansen att göra dina egna upptäckter av Dubai, poolen, havet, shopping eller åka upp i världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Du kan få hjälp med olika förslag för att spendera dagen, kanske vill du åka skidor. Skidbacken ligger inne i Mall of the Emirates. Fallhöjden är 60 meter, här finns sittlift. Liftkort köps för två timmar. Då ingår all utrustning förutom mössa och vantar. Övernattning i Dubai. (frukost)
 
Dag 6 Dag för egna upptäckter
Fri heldag, Övernattning i Dubai. (frukost)
 
Dag 7 Shoppingtur
Dags att fylla resväskorna före hemresan. Vi gör i dag en halvdags shoppingtur.
Vi får en inblick var vi kan göra våra inköp på marknader, Malls mm. Dubai Mall är världens största shoppinggalleria! Dubai Mall är större än 50 fotbollsplaner och innehåller 1 200 butiker. Här finns också Dubai Aquarium och ett undervattenszoo med en stor akvarievägg ut mot shoppinggatorna, en skridskorink och en biograf med 22 salonger. I Dubai Mall finns numera också skelettet av en dinosaurie. Mall of the Emirates var Dubais mest omtalade galleria innan Dubai Mall invigdes. Den rymmer 450 butiker, 75 restauranger, ett nöjesfält och den berömda inomhusskidbacken Ski Dubai.
Övernattning i Dubai. (frukost)
 
Dag 8 Hemresa till Sverige
Transfer till Dubais flygplats för flyg till avreseflygplatsen.

Vänligen kontakta Phoenix Travel för mer information om resan.