Indiens Gyllene Triangel och Tigersafari

tiger i Ranthambore tiger reserve, Indien

Välkommen på en rundresa under vilken du får se Indiens främsta sevärdheter. Vi färdas vi längs den så kallade "Gyllene triangeln" och besöker bland annat New Delhi, Jaipur och Agra och får uppleva de världsarv som brukar stå på de flesta indienresenärers önskelista. Under resan får du bland annat besöka den livliga miljonstaden Delhi, mogulhärskarnas storslagna palats och det sagolika Taj Mahal. Resan inkluderar dessutom safari i Ranthambore National Park med fantastiska naturupplevelser och goda chanser att se bengalisk tiger i sin naturliga miljö.

Dag 1: Resa till Delhi
Flyg till Delhi via Helsningfors. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Delhi
Ankomst till Delhi tidigt på morgonen. Vi befinner oss nu i huvudstaden i världens näst folkrikaste land. Vi äter frukost och upplever hur Delhi vaknar till liv. Indien är en av världens äldsta civilisationer men har alltid varit mottaglig för nya impulser utifrån. Delhi har i omgångar absorberat olika kulturyttringar som långväga handelsmän och utländska erövrare fört med sig. Mongoler, turkfolk och engelsmän har alla lämnat avtryck efter sig under historiens gång. Under dagens stadsrundtur ser vi Delhis moderna stadsdel (New Delhi) som har en mer strukturerad stadsbild med breda boulevader, alléer och parker. Under rundturen färdas vi längs New Delhis paradgata Rajpath och passerar bland annat triumfbågen India Gate och nationalstadion Dhyan Chand National Stadium. Vi får även se parlamentshuset, presidentpalatset och regeringsbyggnaderna och besöker därefter två världsarv, den höga minareten Qutb Minar från slutet av 1100-talet och stormogulen Humayuns gravmonument uppfört 1570. Under slutet av Indienvistelsen får vi uppleva mer av Indiens huvudstad. Övrnattning i Delhi.

Dag 3: Delhi – Agra (Taj Mahal)
Efter frukost  färdas vi genom den indiska landsbygden mot staden Agra. Under färden får vi en inblick i vardagslivet för invånanarna i de små byar vi passerar. Efter att vi checkat in på vårt hotell  beger vi oss till det underbara Taj Mahal, Indens mest berömda byggnad som finns upptagen på Unescos världsarvslista med motiveringen: "Ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv". Det palatslika mausoleet stod färdigt 1631 och uppfördes av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älskade hustru Mumtaz Mahal som dött i barnsäng. Övernattning i Agra.

Dag 4: Agra – Fatehpur Sikri – Ranthambore
Efter frukost färdas vi mot Ranthambore genom den indiska delstaten Rajasthan ("kungarnas land") med sitt fascinerade landskap och rika historia. Under färden besöker vi Fatehpur Sikri  som fungerade som Mogulrikets huvudstad från 1571 till 1585 innan staden slutligen övergavs. Kvar stod dock de storslagna byggnaderna med sin magnifika arkitektur för eftervärlden att beskåda. "Segerstaden" med sitt vackra palatsområde och stora moské finns upptagen på Unescos världsarvslista. Övernattning i Ranthambore.

Dag 5: Tigersafari i Ranthambore National Park
Vi går upp tidigt på morgonen för att åka på tigersafari i nationalparken Ranthambore National Park som sedan 1973 fungerat som Indiens främsta reservat för den bengaliska tigern. Dagen bjuder på fantastiska naturupplevelser med goda chanser att se vild tiger i sin naturliga miljö. Övernattning i Ranthambore.

Dag 6: Ranthambore – Jaipur
Under morgonen beger vi oss till Jaipur, känd som "den rosa staden" eftersom många av husen i den gamla stadskärnan är uppförda i rosa sandsten eller är målade i en varmt rosa kulör. Vi besöker den berömda Amberfästningen beläget strax utanför Jaipur som är uppförd i röd sandsten och marmor. Fästningen utgör en fantastisk syn med sina mäktiga skyddsmurar som återspeglas i Moalasjön nedanför. Vi tar oss upp till fästningen och ser dess vackra interiör, högklassiga väggmålningar, elfenbensinläggningar och mosaiker. Fästningen har anor från 900-talet och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Övernattning i Jaipur.

Dag 7: Jaipur
Efter frukost väntar en stadsrundtur under vilken vi besöker Stadspalatset uppfört under 1700-talet som säte för Jaipurs maharadjor. Inom det stora palatskomplexet med alla sina palatsbyggnader, annex och gårdar ligger den nuvarande maharadjans residens. Om flaggan är hissad är han hemma! Delar av palatset har gjorts om till museum med utställningar med bland annat konst, mattor och vapen. I närheten ser vi det det sagolika Hawa Mahal ("Vindarnas palats") i röd och rosa sandsten och det märkliga Jantar Mantar-obsevatoriet med sitt 27 meter högt solur. Efter lunch är eftermiddagen fri till egna äventyr i den promenadvänliga staden. Övernattning i Jaipur.

Dag 8: Jaipur – Delhi
Efter frukost återvänder vi till Delhi – en bussresa på cirka fem timmar genom det nordindiska landskapet. Efter att vi checkat in på vårt hotell bjuder eftermiddagen på en rundtur i  huvudstadens äldre stadsdelar (Old Delhi). Vi inleder med att besöka Röda fortet  som till och med 1857 var mogulhärskarnas residens och varifrån Indiens förste premiärminister Jawaharlal Nehru 1947 höll tal till nation för att markera den indiska nationens nyvunna självständighet. Därefter fortsätter vi till Indiens största moské Jama Masjid ("Fredagsmoskén") som uppfördes under mitten av 1600-talet av Mogul Shah Jahan (mogulhärskaren som även lät uppföra Taj Mahal). Därefter besöker vi  Raj Ghat, ett minnesmonument över Indiens landsfader Mahatma Gandhi. Under dagen ser vi även den gamla stadsdelens berömda stadsportar och andra historiskt intressanta platser och får dessutom uppleva stadens exotiska basarområde med sina smala gränder. På kvällen möts vi för en avskedsmiddag med indiska delikatesser. Övernattning i Delhi.

Dag 9: Hemresa från Delhi
Transfer till flygplatsen inför hemresan till påstigningsorten via Helsingfors. Måltiderna ingår ombord på långflygningen.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-02-07 Stockholm 15 900
Finnair Öppet Boka här
2023-02-07 Göteborg 15 900
Finnair Öppet Boka här
2023-02-07 Köpenhamn 15 900
Finnair Öppet Boka här
2023-02-07 Oslo 15 900
Finnair Öppet Boka här

Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2020-04-09. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Delhi t/r
Alla flygskatter
Sju nätter i delat dubbelrum med frukost
Utflykter inkluderat entréer enligt program
Helpension
Rickshaw i Delhi
Två safari i Ranthambore
Svensktalande reseledare

Kan beställas extra:
Enkelrum 3 000 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 450 kr

I priset ingår inte:
Visum till Indien
Dricks ca 40 USD per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm - Helsingfors: 16:55 - 18:50
Göteborg - Helsingfors: 17:10 - 19:30
Köpenhamn - Helsingfors: 16:05 - 19:25

Helsingfors - Delhi: 20:20 - 06:35 nästa dag
Delhi - Helsingfors: 10:40 -14:45

Helsingfors - Stockholm: 16:50 - 16:50
Helsingfors - Göteborg: 16:00 - 16:25
Helsingfors - Köpenhamn: 15:35 - 16:10

 

Hilton Garden inn Bani Square, new delhi, Indien

Hilton Garden Inn Baani Square

New Delhi

Indien

Till hotellets hemsida
Clarks Shiraz, Agra, Indien

Clarks Shiraz

Agra

Indien

Till hotellets hemsida
Ranthambhore Regency Hotel, Indien

Ranthambore Regency Hotel

Sawai Madhopur

Indien

Till hotellets hemsida
Lemon tree hotel i Jaipur, Indien

Lemon Tree Premier

Jaipur

Indien

Till hotellets hemsida

<p>Vi reserverar oss för byte till likvärdiga hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.</p>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512