Indiens pärlor

Tempel i Khajuraho, Indien

Följ med på en rundresa under vilken du får se Indiens främsta sevärdheter! Vi färdas längs den så kallade "Gyllene triangeln" och besöker bland annat New Delhi, Jaipur och Agra och får uppleva de världsarv som brukar stå på de flesta indienresenärers önskelista. Under resan får du bland mycket annat besöka den livliga miljonstaden Delhi, mogulhärskarnas storslagna palats och Taj Mahal. Vi kommer även att besöka Khajuraho, en av de mest populära turistdestinationerna i Indien med landets största medeltida tempel och känt för sina erotiska skulpturer. Resan inkluderar dessutom den heliga staden Varanasi vid hinduernas heliga flod Ganges. Staden är känd för att miljontals pilgrimer årligen söker sig hit och utför speciella ceremonier. Vi besöker även Sarnath där Buddha höll sin första predikan varför orten är en av de viktigaste vallfärdsplatserna för buddhister.

Dag 1. Flyg till Delhi
Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2. Delhi
Efter en kort vila gör vi en rundtur i Old Delhi där det sjuder av aktivitet och folkliv. Vi ser den gamla stadsdelens berömda stadsportar och flera andra historiskt intressanta platser, men även de karakteristiska smala gränderna och basarerna. Vi får njuta av en cykelrickshawtur i de färggranna och kryddoftande basarkvarteren vid Chandhi Chowk och insuper den exotiska atmosfären. Under vår tur passerar vi Röda fortet som till och med 1857 var mogulhärskarnas residens och varifrån Indiens förste premiärminister Jawaharlal Nehru 1947 höll tal till nationen för att markera den indiska nationens nyvunna självständighet. Vi ser även Indiens största moské Jama Masjid ("Fredagsmoskén"), som uppfördes under mitten av 1600-talet av Mogul Shah Jahan (mogulhärskaren som även lät uppföra Taj Mahal). Dessutom passerar vi triumfbågen India gate och presidentpalatset. Efter lunch besöker vi mogulhärskaren Humayuns Grav samt sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib. Övernattning i Delhi.(Frukost och lunch)

Dag 3. Delhi – Jaipur
Efter frukost reser vi till Jaipur, Rajasthans livliga huvudstad. (255 kms / ca 6 timmar.).  Vid ankomst till Jaipur checkar vi in på hotellet. Lunch på hotellet. Resten av dagen skulle vara på fritiden. Övernattning i Jaipur. (Frukost och lunch)

Dag 4. Jaipur
På morgonen besöker vi den berömda Amberfästningen beläget strax utanför Jaipur. Fästningen byggd i röd sandsten och marmor utgör en fantastisk syn med sina mäktiga skyddsmurar som återspeglas i Moalasjön nedanför. Vi gör en rundvandring genom det gamla försvarskomplexet och ser dess vackra interiör med högklassiga väggmålningar, elfenbensinläggningar och mosaiker. Fästingen har anor från 900-talet och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Vi besöker därefter ett väveri och ser hur man färgar tyg och gör textiltryck. Vi beskådar det sagolika Hawa Mahal ("Vindarnas palats") i röd och rosa sandsten och fortsätter till City Palace som är den nuvarande maharadjans residens. Om flaggan är hissad är han hemma! Delar av palatset har gjorts om till museum med samlingar av bland annat konst, mattor och vapen. I närheten ligger det märkliga Jantar Mantar-obsevatoriet där man bland annat finner ett 27 meter högt solur. Övernattning i Jaipur. (Frukost och lunch)

Dag 5. Jaupur – Agra
Efter frukost påbörjar vi resan på det andra triangelbenet till Agra (238 km / ca 5 timmar).  När vi närmar oss Agra stannar vi till vid Fatehpur Sikri, den övergivna röda sandstenstaden, byggd av den stora mogulkejsaren Akbar som sin huvudstad och palats i slutet av 1500-talet. Den övergavs strax efter det att den byggts när brunnarna gick torra och den kvarstår idag i stort sett samma skick som den var över 300 år sedan. Staden är komplett med palats och moskéer och brukade vara en stad större än London när den ursprungligen byggdes. Nu är det en extraordinär plats att vandra runt med sina byggnader i nära nog perfekt skick. Vi fortsätter sedan vår resa till Agra. Övernattning i Agra. (Frukost och lunch)

Dag 6. Agra (Taj Mahal)
Efter frukost beger vi oss till Taj Mahal där vi spender hela förmiddagen. Taj Mahal är troligen Indiens mest berömda sevärdhet och finns upptagen på Unescos världsarvslista med motiveringen: "Ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv". Det palatslika mausoleet stod färdigt 1631 och uppfördes av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älskade hustru Mumtaz Mahal som dött i barnsäng. Därefter får vi se hur man tillverkar marmorstenar som Taj Mahal är utsmyckat med. Efter lunch besöker vi Agra Fort, det vackra försvarsverket som är uppfört i röd sandsten. Bakom försvarsmurarna finner man några av de finaste och bäst bevarade palatsbyggnaderna från mogulperioden. Övernattning i Agra. (Frukost och lunch)

Dag 7. Agra – Orchha
Efter tidig frukost (om det behövs kommer frukostpaket att tillhandahållas), transfer till järnvägsstationen för att gå ombord på tåget Shatabdi Express till Jhansi, där vi tar bussen till Orchha, en lugn stad vid floden Betwa och här finns många tempel och palats. De imponerande templen från 1600-talet används fortfarande, t.ex. Ram Raja med sina uppåtstigande spiror, och Lakshmi Narayan templet, som är känt för sina välbevarade murar. Vi besöker palatset, som byggdes av kejsare Jahangir på 1600-tale, och paviljongerna Raj mahal och Raj Parveen Mahal. Övernattning i Orchha. (Frukost och lunch)

Dag 8. Orchha – Khajuraho
På morgonen kör vi till Khajuraho, en UNESCO: s världsarvslista, kombinerar historia, arkitektur, kultur och miljö med underbar charm. Vi gör en tur bland Khajurahos makalösa hinduiska och jainistiska tempel som är över tusen år gamla. Området där templen ligger är klassat som kulturarv av Unesco och är bland annat känt för sina explicit erotiska skulpturer. Det kallas Chandela Tempelkomplex och här sinns bland annat berömda erotiska tempel, några av de bästa exemplen på denna sorts tempelarkitektur i norra Indien. Övernattning i Khajuraho. (Frukost och lunch)

Dag 9. Khajuraho – Varanasi
På morgonen beger vi oss till Varanasi, en av de äldsta kontinuerligt bebodda städerna i världen och ett viktigt pilgrimscentrum för hinduer. Vid ankomst till Varanasi checkar vi in på vårt hotell och kopplar av resten av eftermiddagen. Om kvällen beser vi det spektakulära skådespelet Aarti vid floden Ganges stränder, en hinduisk ritual under vilken man tänder ljus som man låter flyta iväg längs Ganges som offer till flodens skyddsgudinna Ganga. Övernattning i Varanasi. (Frukost och lunch)
 
Dag 10. Varanasi
Tidigt på morgonen upplever vi soluppgången under en båtutflykt längs Ganges och bevittnar den traditionella reningsritual som utförs av rättrogna hinduer vid de många trappor som leder ner till floden. Efter lunch beger vi oss till Sarnath (även Mrigadava, Migadaya, Rishipannan och Isipatana) , som är en hjortpark där Gautama Buddha först lärde ut Dharma, och Buddhist Sangha kom till genom upplysning av kondanna. Sarnath ligger 13 km nordost om Varanasi. Därefter fri tid att på egen hand utforska den gamla staden Varanasi. Övernattning i Varanasi. (Frukost och lunch)

Dag 11. Varanasi – Delhi
Vi flyger till Delhi på morgonen och vid ankomsten fortsätter vi på stadsrundtur och besöker Qutub Minar. Mestadels byggt mellan 1199 och 1220, Qutb Minar är UNESCOs världsarvslista och en av de mest besökta turistplatserna i staden. Efter Qutb Minar kommer vi besöka Gurudwara Bangla Sahib, ett av de mest framstående sikhiska gurudwara eller sikhiska husen för tillbedjan. Övernattning i Delhi (Frukost, lunch och middag)

Dag 12. Hemresa från Delhi
På morgonen transfer till flygplatsen inför hemresan till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2024-11-11 Stockholm 29 800
Finnair Öppet Boka här
2024-11-11 Göteborg 29 800
Finnair Öppet Boka här
2024-11-11 Köpenhamn 38 088
Finnair Öppet Boka här
2024-11-11 Oslo 30 800
Finnair Öppet Boka här
2025-02-10 Stockholm 29 800
Finnair Öppet Boka här
2025-02-10 Göteborg 29 800
Finnair Öppet Boka här
2025-02-10 Köpenhamn 30 800
Finnair Öppet Boka här
2025-02-10 Oslo 30 800
Finnair Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 - 25 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2024-03-31. Vi reserverar oss för eventuella  prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Delhi t/r
Inrikesflyg i Indien
Alla flygskatter
Hotel i delat dubbelrum med frukost
Utflykter inkluderat entréer enligt program
Måltider enligt program
Engelsktalande lokalguide
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 4 500 kr
Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
Reseförsäkring 492

I priset ingår inte:
Visum till Indien 25 USD kr
Dricks ca 50 USD per person

Hotellinformation:
New Delhi: ITC Dwarka
Jaipur: K.K. Royal
Agra: Hotel Clarks Shiraz
Orchha: Orchha Resort
Khajuraho: Syna Heritage

Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm-Helsingfors: 14:15 - 15:15 (1 timme )
Göteborg-Helsingfors: 12:20 - 15:20 (1:55 timmar)
Köpenhamn-Helsingfors: 13:05 - 15:40 (1:3 timmar)

Helsingfors-Delhi: 18:00 - 06:05 nästa dag (8:2 timmar)
Delhi-Helsingfors: 07:50 - 14:10 (9.05 timmar)

Helsingofrs-Stockholm: 16:05-16:10 (1 timme)
Helsingfors-Göteborg: 16:15 - 17:25 (2 timmar)
Helsingfors-Köpenhamn: 15:35 - 16:15 (1:4 timmar)

Mer information och bokning:
www.phoenixtravel.se
E-post: bokning@phoenixtravel.se
Tel. 031-14 77 33

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.