Indiens pärlor

Varanasi vid floden Ganges, Indien

Följ med på en rundresa under vilken du får se Indiens främsta sevärdheter! Vi färdas vi längs den så kallade "Gyllene triangeln" och besöker bland annat New Delhi, Jaipur och Agra och får uppleva de världsarv som brukar stå på de flesta indienresenärers önskelista. Under resan får du bland mycket annat besöka den livliga miljonstaden Delhi, mogulhärskarnas storslagna palats och Taj Mahal. Resan inkluderar dessutom den heliga staden Varanasi vid hinduernas heliga flod Ganges där vi bekantar oss med de ceremonier som utförs av de miljontals pilgrimer som årligen söker sig hit. Vi besöker även Sarnath där Buddha höll sin första predikan varför orten är en av de viktigaste vallfärdsplatserna för buddhister.  

Dag 1: Flyg till Delhi
Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Delhi
Efter en kort vila gör vi en rundtur i Old Delhi där det sjuder av aktivitet och folkliv. Vi ser den gamla stadsdelens berömda stadsportar och flera andra historiskt intressanta platser, men även de karakteristiska smala gränderna och basarerna. Vi får njuta av en cykelrickshawtur i de färggranna och kryddoftande basarkvarteren vid Chandhi Chowk och insuper den exotiska atmosfären. Under vår tur passerar vi Röda fortet som till och med 1857 var mogulhärskarnas residens och varifrån Indiens förste premiärminister Jawaharlal Nehru 1947 höll tal till nationen för att markera den indiska nationens nyvunna självständighet. Vi ser även Indiens största moské Jama Masjid ("Fredagsmoskén"), som uppfördes under mitten av 1600-talet av Mogul Shah Jahan (mogulhärskaren som även lät uppföra Taj Mahal). Dessutom passerar vi triumfbågen India gate och presidentpalatset. Efter lunch besöker vi mogulhärskaren Humayuns Grav samt sikhtemplet Gurudwara Bangla Sahib. Övernattning i Delhi.
 
Dag 3: Delhi – Varanasi
Efter frukost transfer till flygplatsen och flyg till Varanasi. Hit anländer varje år miljontals hinduiska pilgrimer för att bada i den heliga floden och därigenom renas från sina synder. Intill floden finns många likbål och askan efter kremeringarna strös över floden. Vi checkar in på vårt hotell och kopplar av resten av eftermiddagen. Om kvällen beser vi det spektakulära skådespelet Aarti vid floden Ganges stränder, en hinduisk ritual under vilken man tänder ljus som man låter flyta iväg längs Ganges som offer till flodens skyddsgudinna Ganga. Vi får även en cykeltaxitur i stadens gränder. Övernattning i Varanasi.   
 
Dag 4: Varanasi
Tidigt på morgonen upplever vi soluppgången under en båtutflykt längs Ganges och bevittnar den traditionella reningsritual som utförs av rättrogna hinduer vid de många trappor som leder ner till floden. Efter lunch beger vi oss till Sarnath (även Mrigadava, Migadaya, Rishipannan och Isipatana) , som är en hjortpark där Gautama Buddha först lärde ut Dharma, och Buddhist Sangha kom till genom upplysning av kondanna. Sarnath ligger 13 km nordost om Varanasi. Därefter fri tid att på egen hand utforska den gamla staden Varanasi. Övernattning i Varanasi.
 
Dag 5: Varanasi – Khajuraho
Transfer till flygplatsen inför avfärden till Khajuharo. Efter ankomst gör vi ett kort stopp på vårt hotell för att fräscha upp oss. På kvällen en tillställning med kulturell dans. Övernattning i Khajuraho
 
Dag 6: Khajuraho – Orchha
Efter frukost gör vi en tur bland Khajurahos makalösa hinduiska och jainistiska tempel som är över tusen år gamla. Området där templen ligger är klassat som kulturarv av Unesco och är bland annat känt för sina explicit erotiska skulpturer. Det kallas Chandela Tempelkomplex och här sinns bland annat berömda erotiska tempel, några av de bästa exemplen på denna sorts tempelarkitektur i norra Indien. Det faktum att Khajuraho ligger lite avlägset beläget gjorde att de inte blev förstörda av de muslimska erövrarna, och därefter är de fina utmejslingarna i mycket väl bevarade och sägs visa livet i himmelen. Templen byggdes under Candeladynastin, och de flesta kom till i en hastig period av kreativ och religiös energi. Mellan mitten på 900 och 1000-talet. Efter att ha regerat i 500 år föll Candela mot muslimerna och därför övergavs Khajurao som relegiöst centrum. Templen står kvar som en påminnelse om en religion, som trodde på livsglädje och närkontakt med Nirvana. Av 85 tempel finns 22 kvar, varav många mycket väl bevarade. Efter lunch  åker vi med buss till Orchha (restid ca 45 minuter) och vårt hotell. Övernattning ii Orchha.

Dag 7: Orchha – Agra
Efter frukost besöker vi den lugna staden Orchha vid floden Betwa och här finns många tempel och palats. De imponerande templen från 1600-talet används fortfarande, t.ex. Ram Raja med sina uppåtstigande spiror, och Lakshmi Narayan templet, som är känt för sina välbevarade murar. Vi besöker palatset, som byggdes av kejsare Jahangir på 1600-tale, och paviljongerna Raj mahal och Raj Parveen Mahal. Efter lunch åker vi buss till Jhansi där vi stiger på det luftkonditionerade Shatabdi Express för att resa till Agra.  Efter ankomst transfer till hotellet. Agra var en gång i tiden huvudstad i mogulriket (1526 – 1858) och är en av de största turistattraktionerna i Indien Övernattning i Agra
 
Dag 8: Agra (Taj Mahal)
Efter frukost beger vi oss till Taj Mahal där vi spender hela förmiddagen. Taj Mahal är troligen Indiens mest berömda sevärdhet och finns upptagen på Unescos världsarvslista med motiveringen: "Ett universellt beundrat mästerverk bland världsarv". Det palatslika mausoleet stod färdigt 1631 och uppfördes av mogulhärskaren Shah Jahan till minne av hans älskade hustru Mumtaz Mahal som dött i barnsäng. Därefter får vi se hur man tillverkar marmorstenar som Taj Mahal är utsmyckat med. Efter lunch besöker vi Agra Fort, det vackra försvarsverket som är uppfört i röd sandsten. Bakom försvarsmurarna finner man några av de finaste och bäst bevarade palatsbyggnaderna från mogulperioden. Övernattning i Agra.
 
Dag 9: Agra – Fatehpur – Jaipur
Efter frukost beger vi oss till Fatehpur Sikri ("Segerstaden") uppförd under 1500-talets senare hälft efter att stormogulen Akbar den store befäst och utvidgat sitt rike. Fatehpuri Sikri fungerade som stormogulens huvudstad under en tioårsperiod innan staden slutligen övergavs. Kvar stod dock de storslagna byggnaderna med sin magnifika arkitektur för eftervärlden att beskåda. "Segerstaden" med sitt vackra palatsområde och stora moské finns upptagen på Unescos världsarvslista. Vi fortsätter till delstaten Rajasthans livliga huvudstad Jaipur, även kallad "Den rosa staden". Övernattning i Jaipur.
 
Dag 10: Jaipur
På morgonen besöker vi den berömda Amberfästningen beläget strax utanför Jaipur. Fästningen byggd i röd sandsten och marmor utgör en fantastisk syn med sina mäktiga skyddsmurar som återspeglas i Moalasjön nedanför. Vi gör en rundvandring genom det gamla försvarskomplexet och ser dess vackra interiör med högklassiga väggmålningar, elfenbensinläggningar och mosaiker. Fästingen har anor från 900-talet och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Vi besöker därefter ett väveri och ser hur man färgar tyg och gör textiltryck. Vi beskådar det sagolika Hawa Mahal ("Vindarnas palats") i röd och rosa sandsten och fortsätter till City Palace som är den nuvarande maharadjans residens. Om flaggan är hissad är han hemma! Delar av palatset har gjorts om till museum med samlingar av bland annat konst, mattor och vapen. I närheten ligger det märkliga Jantar Mantar-obsevatoriet där man bland annat finner ett 27 meter högt solur.  Vi gör också en elcykelrickshaw-tur samt en tur till marknaden i den Rosa Staden. Övernattning i Jaipur.
 
Dag 11: Jaipur – Delhi
Vi börjar dagen med en timmas yoga. Efter frukost påbörjar vi återresan till Delhi men gör ett stopp i Sanganer, där vi ser hur man gör papper av elefantdynga. Vi äter lunch i byn och träffar lokalbefolkningen. Övernattning i New Delhi. Under kvällen samlas vi inför avskedsmiddagen med indiska delikatesser. Övernattning i Delhi.
 
Dag 12: Hemresa från Delhi
På morgonen transfer till flygplatsen inför hemresan via Helsingfors till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.
       
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-02-07 Stockholm 22 800
Finnair Öppet Boka här
2023-02-07 Göteborg 23 500
Finnair Öppet Boka här
2023-02-07 Köpenhamn 23 500
Finnair Öppet Boka här
2023-02-07 Oslo 23 500
Finnair Öppet Boka här
2023-02-22 Stockholm 22 800
Finnair Öppet Boka här
2023-02-22 Göteborg 23 500
Finnair Öppet Boka här
2023-02-22 Köpenhamn 23 500
Finnair Öppet Boka här
2023-02-22 Oslo 23 500
Finnair Öppet Boka här
2023-10-16 Stockholm 22 800
Finnair Öppet Boka här
2023-10-16 Göteborg 23 500
Finnair Öppet Boka här
2023-10-16 Köpenhamn 23 500
Finnair Öppet Boka här
2023-10-16 Oslo 23 500
Finnair Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 - 25 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-04-09. Vi reserverar oss för eventuella  prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Delhi t/r
Inrikesflyg i Indien
Alla flygskatter
10 nätter i delat dubbelrum med frukost
Helpension
Utflykter enligt program
Rickshaw i Delhi
Engelsktalande lokalguide
Svensktalande reseledare

Kan beställas extra:
Enkelrum 3 800 kr
ERV avbeställningsskydd 6 % av resans pris
ERV reseförsäkring 570 kr

I priset ingår inte
Visum till Indien
Dricks ca 50 USD per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm-Helsingfors: 16:45-18:45
Göteborg-Helsingfors: 17:05-19:25
Köpenhamn-Helsingfors: 16:00-16:45

Helsingfors-Delhi: 20:20-06:40 nästa dag
Delhi-Helsingfors: 10:35-14:45

Helsingofrs-Stockholm: 16:05-16:50
Helsingfors-Göteborg: 16:00-16:25
Helsingfors-Köpenhamn: 15:30-16:05
 

Muse Sarovar Portico hotel i new Delhi, Indien

Muse Sarovar Portico,Nehru Place

New Delhi

Indien

Till hotellets hemsida
ivatas By Ideal hotel i Varanasi, Indien

Rivatas By Ideal

Varanasi

Indien

Till hotellets hemsida
Khajuraho SYNA Heritage, Indien

SYNA Heritage Hotel

Khajuraho

Indien

Till hotellets hemsida
Orchha amar mahal hotel, Indien

Amar Mahal

Orchha

Indien

Till hotellets hemsida
Clarks Shiraz, Agra, Indien

Clarks Shiraz

Agra

Indien

Till hotellets hemsida
Jaipur Park Regis, Indien

Park Regis Jaipur

Jaipur

Indien

Till hotellets hemsida

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512