Indien och Nepal

Durbar Square i Patan, Nepal

Följ med på en resa till New Delhi, Rajasthan och Nepal i Himalaya! Under resan får du en inblick i en av världens folkrikaste nationer med över en miljard invånare. Här finner du en fascinerande blandning av olika kulturer, traditioner och religioner, ett Indien som utvecklats till att bli världens största demokrati. Här finner du en civilisation med mångtusenåriga rötter, men också ett modern ekonomi som tillhör framtiden! Under rundresan färdas vi längs Indiens så kallade "Gyllene triangel" med start i New Delhi. Vi fortsätter till "Den rosa staden" Jaipur med sin intressanda arkitektur uppförd i rosa sandsten och besöker därefter den märkliga fotstegsbrunnen i Chand Baori innan vi når Agra och det sagolika Taj Mahal. Tillbaka i New Delhi flyger vi till grannlandet Nepal där vi får uppleva Himalaya med sitt unika landskap och spännande kultur starkt präglad av hinduiska och buddhistiska idétraditioner.
 

Dag 1: Resa till Indien
Vi flyger från Skandinavien till Indiens huvudstad New Delhi.  Måltider ingår ombord på långflygningen.
   
Dag 2: Delhi
Ankomst till New Delhi tidigt på morgonen. Vi har kommit till världens näst folkrikaste land, med över en miljard människor! Indien är en av de äldsta kulturerna i världen, och här i Delhi har under årtusendena både mongoler, perser, turkar och engelsmän handlat och härskat. Huvudstaden är egentligen två stycken, New Delhi och Old Delhi. Efter att ha intagit frukost är det dags för en första rundtur i Delhi där vi bland annat besöker Jama Masjid - Indiens äldsta och största moské, Raj Ghat - platsen där Mahatma Gandh kremerades. Vi passerar India Gate och vidare till två världsarv, Qutab Minar och Humayun’s grav. Övernattning i New Delhi. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 3: Delhi – Jaipur
Vi reser med buss till Jaipur, Rajasthans livliga huvudstad. Efter att ha checkat in på hotellet besöker vi City Palace, den unge Maharadjans hem. City Palace komplexet är spritt över ett stort område och upptar en sjundedel av staden Jaipurs yta. Här finns ett antal trädgårdar, byggnader och gårdar, tempel och muséum för att visa hur viktig Jaipur och dess maharadja har varit under årens lopp. Övernattning i Jaipur. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 4: Jaipur
Först besöker vi det berömda Amber Fort, beläget 11 kilometer utanför Jaipur. Fortet utgör en anslående anblick, med dess mäktiga skyddsvallar som speglas i den nedanförliggande Moalasjöns vatten. Vi färdas upp till fortet med jeep. I fortet njuter vi av den vackra interiören, smyckad med högklassiska väggmålningar, elfenbensinläggningar och spektakulära spegelkompositioner. På eftermiddagen besöker vi Jantar Mantar, världens största solur och med på UNESCO världsarvslista. Vi stannar också till för att ta foto vid Hawa Mahal-vindarnas palats. Hawa Mahal, som byggdes 1799, har 953 fönster på ytterväggarna. De bikakeformade och mycket vackert formgivna fönstren låter vinden fläkta in I palatset och gör det till ett perfekt sommarpalats.  Övernattning i Jaipur. (Frukost, lunch och middag)
 
Day 5: Jaipur –Abhaneri-Agra
Efter frukost ger vi oss av till byn Abhaneri. Abhaneri är ett finare ord för Baoris', stegkällor, ett antal brant sluttande trappsteg ner mot en bassäng. Dessa stegkällor kom lokalbefolkningen på för att samla in regnvatten.  Chand Baori är regionens populäraste källa och en av Indiens djupaste och största. Därefter kommer vi till Fatehpur Sikri, den store mogulkejsaren Akbar ´s övergivna stad, som han hade tänkt skulle bli hans rikes huvudstad. Staden byggdes mellan 1569 och 1585, och har varit övergiven i mer än fyra århundraden på grund av brist på vatten. Vi fortsätter sedan mot Agra. Övernattning i Agra. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 6: Agra
Denna morgon besöker vi Taj Mahal, Indiens mest berömda byggnad och ett av världens sju underverk. Vi får tillfälle att njuta av den gamla arkitekturen som är så betydelsefull för Indiens historia inklusive Itmad-ud-Daulah´s (Baby Taj) grav. Därefter besöker vi Agra Fort, ett mäktigt fort från 1500-talet och ett av mogulrikets viktigaste byggnadsverk.  Övernattning i Agra. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 7: Agra - Delhi
Efter frukost gör vi en bussresa på cirka fem timmar tillbaka till New Delhi. Efter ankomst till Delhi, fri tid. Fråga er lokalguide om vad ni kan hitta på för att på egen hand under några timmar upptäcka denna fantastiska stad. Övernattning i New Delhi. (Frukost och lunch)
 
Dag 8: Resa till Nepal (Kathmandu)
Transfer till flygplatsen och flygavgång från New Delhi till Kathmandu. Restid cirka 1,5 timmar. Efter ankomst till Tribhuwans International Airport, Kathmandu, transfer till hotell. Övernattning i Kathmandu. (Frukost)
 
Dag 9: Kathmandu
Idag börjar vi upptäcka Kathmandudalen. Vi kommer först till Pashupatinath-templet, ett av de viktigaste hindutemplen i Nepal. Vi fortsätter med en promenad och beser Buddhastupan, även känd som Boudhanath Stupa, den största stupan i Nepal. Efteråt tar vi en tur till Bhaktapur. Bhaktapur har den bäst bevarade palatsgården och gamla stad i Nepal upptagen på UNESCO ´världsarvslista för sin rika kultur, sina tempel och trä, metall och stenarbeten. Övernattning i Kathmandu. (Frukost,lunch och middag)
 
Dag 10: Kathmandu - Nagarkot
Efter frukost, gör vi en heldagstur då vi bland mycket annat besöker Kathmandu Durbartorget.  Därefter besöker vi Swoyambhunath (aptemplet), en stupa på toppen av berget, härifrån kan du se utöver hela Kathmandudalen. Vi åker sedan till Lalitpur (Patan) i Kathmandu-dalen. Staden är känd för sitt rika kulturarv och utsökta konsthantverk. Vi besöker Patan Durbar-torget där Nepals vackraste tempel- och palatsbyggnader ligger samlade.  Sent om eftermiddagen åker vi till Nagarkot för att se hisnande vyer över Himalaya. Nagarkot är en av de bästa platser för att njuta av soluppgången, och enastående bergsvyer över östra Nepal inklusive  Mount  Everest. Övernattning i Nagarkot. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 11: Kathmandu
Vi njuter av soluppgången över Himalaya tidigt om morgonen. Efter frukost åker vi tillbaka mot Kathmandu. På vägen besöker vi Bhaktapur som under 1500- och 1600-talen var Malladynastins huvudstad. Med sin gamla bebyggelse och rika hantverkstraditioner finns orten upptaget på Unescos världsarvslista. Vi besöker det vackra Durbartorget och besöker en familj som tillverkar Ju Ju Dhau (en slags yoghurt) och en krukmakarverkstad där den som vill själv kan pröva på hantverket. Övernattning i Kathmandu.(Frukost, lunch och middag)
 
Dag 12: Hemresa
Transfer till flygplatsen för att lämna Nepal och Kathmandu. Mat ingår på långflygningen.  (Frukost)


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2020-10-19 Stockholm 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2020-10-19 Göteborg 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2020-10-19 Köpenhamn 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2020-10-19 Oslo 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2021-02-17 Stockholm 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2021-02-17 Göteborg 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2021-02-17 Köpenhamn 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2021-02-17 Oslo 24 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2021-10-18 Stockholm 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2021-10-18 Göteborg 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2021-10-18 Köpenhamn 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2021-10-18 Oslo 24 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2022-02-07 Stockholm 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2022-02-07 Göteborg 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2022-02-07 Köpenhamn 24 800
Turkish Airlines Öppet Boka här
2022-02-07 Oslo 24 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här

Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-04-09. Vi reserverar oss för eventuella  prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Delhi t/r
Flyg Delhi till Kathmandu t/r 
Alla flygskatter
Tio nätter i delat dubbelrum med frukost
Utflykter och måltider enligt program
Engelsktalande lokala guider
Svensktalande reseledare

Kan beställas extra:
Enkelrum 4 400 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 570 kr

I priset ingår inte:
Visum till Indien (online e-visum ca 500 kr)
Visum till Nepal (erhålles vid ankomst till Kathmandu)
Dricks ca 50 USD per person

Preliminära flygtider med Turkish Airlines:
Stockholm - Istanbul 12:15 - 17:50
Göteborg - Istanbul 11:50 - 17:15
Köpenhamn - Istanbul 11:50 - 17:05

Istanbul - Kathmandu 20:55 - 05:15 nästa dag
Kathmandu - Istanbul 12:40 - 18:35

Istanbul - Stockholm  23:10 - 00:45
Istanbul - Göteborg 09:15 - 10: 50 (övernattning ingår i Istanbul p g a ingen anslutning till Göteborg)
Istanbul - Köpenhamn 21:25 - 22:50
 

Muse Sarovar Portico hotel i new Delhi, Indien

Muse Sarovar Portico,Nehru Place

New Delhi

Indien

Till hotellets hemsida
Clarks Shiraz, Agra, Indien

Clarks Shiraz

Agra

Indien

Till hotellets hemsida
Jaipur Park Regis, Indien

Park Regis Jaipur

Jaipur

Indien

Till hotellets hemsida
Himalaya Hotel, Kathmandu, Nepal

Hotel Himalaya

Kathmandu

Nepal

Till hotellets hemsida
Club Himalays, Nagarkort, Nepal

Club Himalaya

Nagarkort

Nepal

Till hotellets hemsida

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.