Indien och Nepal

Durbar Square i Patan, Nepal

Denna resa tar er med till två starkt kontrasterande länder, Indien och Nepal. De domineras dessutom av två stora religioner, hinduism och buddism.

Efter ett stopp i Indiens huvudstad flyger vi till Nepal, landet med världens högsta berg. Här får vi under några dagars resa i Kathmandudalen njuta av frisk luft och vackra bergsmassiv samt beundra vackra buddhisttempel och enorma Buddhastupor.  Vi besöker såväl huvudstaden Kathmandu, Bhaktapur, Nagarkot, Lalitpur mera känt som Patan, samtliga viktiga städer i detta buddistiska bergsland.

Den indiska delen av denna resa ger dig inblick i världens folkrikaste land, med över en miljard invånare som utgör en otrolig blandning kulturer, språk, traditioner och olika religioner. Indien är världens största demokrati, en mångtusenårig civilisation som än i dag charmar oss med sina oskattbara palats, praktfulla tempel och färgrika människomassor. Vi besöker den så kallade Gyllene triangeln, och med början i huvudstaden New Delhi fortsätter vi vår resa via bland annat Agra som är känt för ett av världens stora arkitektoniska underverk, gravmonumentet Taj Mahal. Men dessförinnan besöker vi Jaipur "Den rosa staden", som med sina hus och murar i rosafärgad sandsten, är en skön syn för ögat. Efter Jaipur på vår väg till Taj Mahal besöker vi dels en så kallad stegkälla, dels den övergivna staden Fathepur Sikri.
 

Dag 1. Resa till Indien
Vi flyger från Skandinavien till Indiens huvudstad New Delhi.  Måltider ingår ombord på långflygningen.
   
Dag 2. Delhi
Ankomst till New Delhi tidigt på morgonen. Vi har kommit till världens näst folkrikaste land, med över en miljard människor! Indien är en av de äldsta kulturerna i världen, och här i Delhi har under årtusendena både mongoler, perser, turkar och engelsmän handlat och härskat. Huvudstaden är egentligen två stycken, New Delhi och Old Delhi. Efter att ha intagit frukost är det dags för en första rundtur i Delhi där vi bland annat besöker Jama Masjid - Indiens äldsta och största moské, Raj Ghat - platsen där Mahatma Gandh kremerades. Vi passerar India Gate och vidare till två världsarv, Qutab Minar och Humayun’s grav. Övernattning i Delhi. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 3. Resa till Nepal (Kathmandu)
Idag ska vi flyga till Kathmandu, Nepals huvudstad. Flygresan tar ungefär en och en halv timme. Övernattning i Kathmandu. (Frukost)
 
Dag 4. Kathmandu - Nagarkot
På morgonen börjar vi upptäcka Kathmandudalen. Vi kommer först till Buddhastupan, även känd som Boudhanath Stupa, en av världens största halvcirkelformade stupa byggd med en kupol. Vi fortsätter till Pashupatinath-templet, ett av de viktigaste hindutemplen i Nepal.
Efteråt besöker vi Bhaktapur som under 1500- och 1600-talen var Malladynastins huvudstad. Med sin gamla bebyggelse och rika hantverkstraditioner finns orten upptaget på Unescos världsarvslista. Vi besöker det vackra Durbartorget och besöker en familj som tillverkar Ju Ju Dhau (en slags yoghurt) och en krukmakarverkstad där den som vill själv kan pröva på hantverket. Sent om eftermiddagen åker vi till Nagarkot för att se hisnande vyer över Himalaya. Nagarkot är en av de bästa platser för att njuta av soluppgången, och enastående bergsvyer över östra Nepal inklusive  Mount  Everest. Övernattning i Nagarkot. (Frukost, lunch och middag)

Dag 5. Nagarkot – Kathmandu
Vi njuter av soluppgången över Himalaya tidigt om morgonen. Efter frukost åker vi tillbaka mot Kathmandu. På vägen besöker vi Lalitpur, även känt som Patan, Nepals näst största stad. Lalitpur är en historisk och kulturellt betydelsefull stad med många religiösa tempel och buddhistiska stupa. År 1979 blev det berömda Patan Durbar-torget, som ligger i staden som är en del av Kathmandudalen, utsett till världsarv av UNESCO. Därefter besöker vi Swoyambhunath (aptemplet), en stupa på toppen av berget, varifrån du kan se utöver hela Kathmandudalen. Sedan fortsätter vi till Kathmandu Durbar, som ligger i hjärtat av Kathmandu; här blandas den gamla stadens charm väl med traditionell arkitektur i en rik kulturell bakgrund. Inte långt från Kathmandu Durbar Square ligger Thamel-distriktet. Gatorna i detta livliga område är kantade med butiker som översvämmas av kläder i klara färger, smycken, thangka-målningar, träsniderier, bronsstatyer, musik och böcker. På kvällen samlas vi för avskedsmiddagen på en lokal restaurang (nepalesisk måltid) med nepalesisk kulturell dansföreställning. Övernattning i Kathmandu. (Frukost,lunch och middag)

Dag 6. Kathmandu - Delhi
Vi flyger tillbaka till Delhi idag. Efter ankomsten till Delhi kommer vi att åka till hotellet för incheckning, och resten av tiden kommer att vara fri. Övernattning i Delhi (Frukost)

Dag 7. Dehli - Jaipur
Vi reser med buss till Jaipur, Rajasthans livliga huvudstad. Efter att ha checkat in på hotellet besöker vi City Palace, den unge Maharadjans hem. City Palace komplexet är spritt över ett stort område och upptar en sjundedel av staden Jaipurs yta. Här finns ett antal trädgårdar, byggnader och gårdar, tempel och muséum för att visa hur viktig Jaipur och dess maharadja har varit under årens lopp. Övernattning i Jaipur. (Frukost, lunch och middag)

Dag 8. Jaipur
Först besöker vi det berömda Amber Fort, beläget 11 kilometer utanför Jaipur. Fortet utgör en anslående anblick, med dess mäktiga skyddsvallar som speglas i den nedanförliggande Moalasjöns vatten. Vi färdas upp till fortet med jeep. I fortet njuter vi av den vackra interiören, smyckad med högklassiska väggmålningar, elfenbensinläggningar och spektakulära spegelkompositioner. På eftermiddagen besöker vi Jantar Mantar, världens största solur och med på UNESCO världsarvslista. Vi stannar också till för att ta foto vid Hawa Mahal-vindarnas palats. Hawa Mahal, som byggdes 1799, har 953 fönster på ytterväggarna. De bikakeformade och mycket vackert formgivna fönstren låter vinden fläkta in I palatset och gör det till ett perfekt sommarpalats.  Övernattning i Jaipur. (Frukost, lunch och middag)
 
Day 9. Jaipur – Abhaneri - Agra
Efter frukost ger vi oss av till byn Abhaneri. Abhaneri är ett finare ord för Baoris', stegkällor, ett antal brant sluttande trappsteg ner mot en bassäng. Dessa stegkällor kom lokalbefolkningen på för att samla in regnvatten.  Chand Baori är regionens populäraste källa och en av Indiens djupaste och största. Därefter kommer vi till Fatehpur Sikri, den store mogulkejsaren Akbar ´s övergivna stad, som han hade tänkt skulle bli hans rikes huvudstad. Staden byggdes mellan 1569 och 1585, och har varit övergiven i mer än fyra århundraden på grund av brist på vatten. Vi fortsätter sedan mot Agra. Övernattning i Agra. (Frukost, lunch och middag)

Dag 10. Agra
Denna morgon besöker vi Taj Mahal, Indiens mest berömda byggnad och ett av världens sju underverk. Vi får tillfälle att njuta av den gamla arkitekturen som är så betydelsefull för Indiens historia inklusive Itmad-ud-Daulah´s (Baby Taj) grav. Därefter besöker vi Agra Fort, ett mäktigt fort från 1500-talet och ett av mogulrikets viktigaste byggnadsverk.  Övernattning i Agra. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 11. Agra - Delhi
På morgonen gör vi en bussresa tillbaka till New Delhi. Efter ankomst till Delhi, fri tid. Fråga er lokalguide om vad ni kan hitta på för att på egen hand under några timmar upptäcka denna fantastiska stad. Övernattning i New Delhi. (Frukost och lunch)

Dag 12. Vi lämnar indien för Sverige
Transfer till flygplatsen för att lämna Indien för Sverige. Mat ingår på långflygningen.  (Frukost)
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2024-11-11 Stockholm 29 800
Finnair Öppet Boka här
2024-11-11 Göteborg 29 800
Finnair Öppet Boka här
2024-11-11 Köpenhamn 30 800
Finnair Öppet Boka här
2024-11-11 Oslo 30 800
Finnair Öppet Boka här
2025-02-10 Stockholm 29 800
Finnair Öppet Boka här
2025-02-10 Göteborg 29 800
Finnair Öppet Boka här
2025-02-10 Köpenhamn 30 800
Finnair Öppet Boka här
2025-02-10 Oslo 30 800
Finnair Öppet Boka här

Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2024-03-05. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Delhi t/r
Flyg Delhi - Kathmandu t/r
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Utflykter inkluderat entréer enligt program
Måltider enligt program
Engelsktalande lokalguide
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum  3 800 kr
Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
Reseförsäkring 492

I priset ingår inte:
Visum till Indien och Nepal 50 USD
Dricks ca 50 USD per person

Hotellinformation:
Delhi: Hotel Deventure
Kathmandu: Hotel Landmark Kathmandu
Nagarkot: Hotel Himalayan
Jaipur: K.K Royal
Agra: Clarks Shiraz

Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm-Helsingfors: 14:15 - 15:15 (1 timme )
Göteborg-Helsingfors: 12:20 - 15:20 (1:55 timmar)
Köpenhamn-Helsingfors: 13:05 - 15:40 (1:3 timmar)

Helsingfors-Delhi: 18:00 - 06:05 nästa dag (8:2 timmar)
Delhi-Helsingfors: 07:50 - 14:10 (9.05 timmar)

Helsingofrs-Stockholm: 16:05-16:10 (1 timme)
Helsingfors-Göteborg: 16:15 - 17:25 (2 timmar)
Helsingfors-Köpenhamn: 15:35 - 16:15 (1:4 timmar)

Mer information och bokning:
www.phoenixtravel.se
E-post: bokning@phoenixtravel.se
Tel. 031-14 77 33

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.