Bali och Singapore

Balinese dans

På vår resa till Bali får du uppleva den kanske vackraste av Indonesiens många öar och dessutom den pulserande storstaden Singapore. Höga vulkaner, tät djungel, mystiska tempel, vackra stränder och ett härligt, vänligt folk möter dig här. På vår Baliresa bor du bekvämt på tre olika orter för att få en känsla av öns varierande karaktär. På utflykterna ges en inblick i vardagslivet och du får njuta av den vackra naturen, risterrasserna och landsbygden. På Bali fascineras man av den speciella färggranna typen av hinduism. Oftast inträffar någon festival eller högtid under din vistelse. Då möts människorna med sina offergåvor, enorma blomsterarrangemang och färggranna klädedräkter på gatorna.

OBS!! UNDER DENNA RESA GENOMFÖRS UTFLYKTERNA MED ENGELSKTALANDE LOKALGUIDER.

Dag 1: Resa till Singapore
Flyg till Singapore. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Singapore
Ankomst till Singapore där vi blir mötta av vår lokala representant. Vi checkar in och samlas sedan till en välkomstmiddag. Övernattning i Singapore. (Middag)

Dag 3: Singapore
Vi beger oss in till centrum för en stadsrundtur där vi får en överblick av denna mångkulturella stad. Vi ser Padang, den stora, öppna platsen i centrum med flera historiska landmärken. I Chinatown är det ett myller av affärer i historiska omgivningar. Ett besök i den botaniska trädgården bjuder bl a på 60 000 olika orkidéväxter. Singapore är en kulturell smältdegel. Här lever många olika nationaliteter sida vid sida. Vi strosar runt i Little India bland restauranger, tempel och affärer. I Kampung Gelam finns minnen från malaysiska kungariken och vid Peranakan Place levde Singapores kinesiska överklass. Övernattning i Singapore. (Lunch)

Dag 4: Singapore - Bali
Vi beger oss till flygplatsen och anländer sedan efter ca tre timmars flygresa till den sköna, gröna ön Bali. Sedan tar det bara ca en halvtimme från flygplatsen till ditt hotell i Sanur på Balis sydöstra kust. Här finns en strandpromenad och många restauranger, barer och butiker. Du kan vandra utefter den långa stranden och bara njuta av avkopplande dagar. Vi samlas till en gemensam balinesisk välkomstmiddag. Övernattning i Sanur. (Middag)

Dag 5: Sanur
Efter frukost fortsätter vi vår Baliresa med en utflykt bortanför stränderna. Du blir upphämtad vid ditt hotell på morgonen och vi reser ut på landsbygden för att uppleva Balis vackra natur, färggranna marknader och mystiska tempel. Vi äter lunch på en lokal bykrog med utsikt över risfälten. Från Munduk kommer vi också att få vackra vyer över sjöarna. Övernattning i Sanur. (Lunch)

Dag 6 - 7: Sanur
Dagen på egen hand för egna strövtåg, sol och bad. Övernattning i Sanur.

Dag 8: Sanur - Ubud
Idag bär det av norrut för att uppleva mer av Balis färgstarka kultur och natur. Vi börjar dagen med ett stopp i Batubulan där vi får se en uppvisning i traditionell dans. Byarna Celuk, Mas och Ubud är Balis centrum för guld- och silversmide, träsniderier och konst. Vi fortsätter genom lantliga byar och vackra gröna risterrasser innan vi anländer till öns konst- och kulturmecka, Ubud. Övernattning i Ubud.

Dag 9: Ubud
Dagen till egna strövtåg. Ubud är öns kulturella centrum. Mitt bland djungel och risfält ligger denna lilla, något svalare bergsstad. Här finner du konsthantverk, dansuppvisningar, ja mycket av den ursprungliga balinesiska kulturen. På marknaderna kan man hitta antikviteter, konst, vackra masker och traditionellt hantverk. Det finns gott om fina utflyktsmål i och omkring Ubud. Vandra ut bland risfälten och landsbygden eller hyr en cykel för att komma ännu lite längre ut bland byarna. Här finns möjligheter till forsränning, elefantridning och mer äventyrliga vandringar i djungeln eller bergen. Övernattning i Ubud.

Dag 10: Ubud – Tanjung Benoa
Efter en förmiddag till egna strövtåg och kanske lite shopping går resan vidare med privat transfer söderut till Tanjung Benoa på södra Bali. Här checkar vi in på vårt hotell och avslutar vår Balivistelse med ytterligare några lata dagar på stranden. Övernattning i Tanjung Benoa.

Dag 11 - 12: Tanjung Benoa
Dagen på egen hand för egna strövtåg, sol och bad. Dag 12 samlas vi till en gemensam avskedsmiddag. Övernattning i Tanjung Benoa. (1 middag)

Dag 13: Hemresa från Bali
Vi avslutar vår Baliresa med att ta adjö av det vänliga folket och de ljumma vindarna. Transfer till flygplatsen för hemresa. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 14: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.