Långweekend på Island

Blå lagoon, island

Att resa till Island ger en minnesvärd resa och en fantastisk upplevelse. Du får chansen att få se valar, bada i Blå Lagunen, se vulkaner vattenfall och gejsrar. Reykjaviks nattliv är vida berömt och restaurangerna håller toppklass. Under en weekend kan Island erbjuda på alla de fyra årstiderna med sol, snö, regn och blåst. Vindtäta kläder och lager på lager är ett ”hett” tips!

Dag 1 Torsdag Resa till Island
Vid flygplatsen tas du med  vår transferbuss till det hotell du har bokat i Reykjavík.  Efter incheckning och kanske lite vila fri tid för att bese Islands huvudstad och shoppa, äta en bit  eller studera något museum. Det finns även möjlighet att göra en eftermiddagstur och på så sätt se mera av Islands huvudstad med omgivningar.
 
Dag 2 Fredag  Valsafari
Idag är det förhoppningsvis inte valfritt för det skall bli valspaning i Faxaflói utanför Reykjavik. Här finns det möjlighet att se späckhuggare, knölval, puckelval, delfiner och även lunnefåglar. det finns både kiosk och bar ombord på båten. det finns stora möjligheter att får se en val (om du trots allt inte ser en val, erbjuds du en gratis tur samma dag eller senare i veckan.) Turen tar ca 3 timmar.
 
Vänligen observera
Man får ta sig på egen hand från hotellet till Reykjaviks hamn, varifrån båten avgår. Dit är det gångavstånd, cirka 20 minuter beroende på hotell.
 
Dag 3 Lördag Blå Lagunen
Något av Islands mest kända attraktion är Blå Lagunen och det är verkligen ett måste under Islandsresan. Det uppfriskande mineralrika vattnet gör underverk för kropp och själ. Det går transport från hotellet på förmiddagen till Blå Lagunen där man har cirka 1,5 timme att njuta av det 40-gradiga källvattnet. Glöm inte badkläder. Bussen tar dig sedan tillbaka till hotellet.
 
Dag 4 Söndag  Gyllene Cirkeln - svensktalande guide
Gyllene cirkeln är ett verkligt seismiskt äventyr  som man bör besöka när man är på Island. Vi börjar med nationalparken Thingvellir. Här visar vår guide bland annat var det isländska tinget grundades 930. Tinget motsvarar vår riksdag. här kan man gå precis i en spricka som utvidgas successivt när de amerikanska och eurasiska kontinentalplattorna sakta glider isär. Därefter tar vi oss vidare till det mäktiga vattenfallet Gullfoss och de varma källorna i Geysirområdet i Haukadalur. Här får man inte missa att fotografera den aktiva gejsern Strokkur som Är en het fontän som sprutar upp. På återvägen kommer vi också att bese det tidigare biskopssätet i Skálholt. Uflykten tar totalt cirka 8 timmar, och det finns möjlighet att köpa lunch under turens gång.
 
Dag 5 Måndag Resa från Island till Sverige
Transfer till Keflaviks flygplats. Vår transferbuss tar dig flygplatsen så du slipper stressa. Kontakta oss om exakta flygtider till respektive ort.
 
Observera – För flyg till Göteborg gäller följande
Göteborgsplanet går på natten mellan söndag och måndag. Transfer till flygplatsen går söndag kväll vid 21.30 och flyget går efter midnatt kl. 00:30. Hotellet är emellertid bokat i 4 dygn så ni kan använda hotellrummet söndagen kväll innan återresan