Israel och Jordanien

Wadi rum i Jordanien

Följ med på en rundresa i historiens och naturens tecken till två av Mellanösterns kanske mest intressanta och turistvänliga länder – Israel och Jordanien. Du får möjlighet att enkelt och bekvämt uppleva ländernas främsta sevärdheter som Gamla stan i Jerusalem, den vackra klippstaden Petra, det karga men osannolikt vackra ökenområdet Wadi rum och de soliga stränderna vid Döda havet – och givetvis mycket mer!

Dag 1: Resa till Israel (Tel Aviv)
Måltider ingår ombord på långflygningen. Efter ankomst transfer till hotellet. Övernattning i Jerusalem
 
Dag 2: Jerusalem
Efter frukost reser vi norrut för att besöka Olivberget (eller Oljeberget som det också kallas) varifrån man får en fantastisk utsikt över Gamla staden i Jerusalem. Vi ser kända landmärken som Klippdomen på Tempelberget och passerar Getsemane örtagård som Jesus lär ha besökt innan korsfästelsen. Vi kommer fram till de armeniska kvarteren innanför murarna och promenerar vidare längs de vindlande gränderna till Västra muren (Klagomuren) där tusentals judiska pilgrimer samlas för att be. Vi fortsätter in i det kristna kvarteret längs Via Dolorosa, som lär vara den väg vilken Jesus vandrade med korset till Golgata. Vi fortsätter i Jesu fotspår till Uppståndelsekyrkan (Heliga gravens kyrka) och den förmodade platsen för korsfästelsen. Vi lämnar den Gamla staden och beger oss till berget Sion strax utanför stadsmuren för att besöka Dormition-klostret (Hagia Maria Sion-kyrkan) som står på den plats där Jungfru Maria enligt lokal tradition ska ha avlidit. Vi besöker även Kung Davids grav och den plats där Jesus sista måltid ska ha ägt rum. Övernattning i Jerusalem.  (Frukost och lunch.)
 
Dag 3: Jerusalem – Betlehem – Jerusalem
Efter frukost beger vi oss till Betlehem och Mangertorget (Krubbtorget) där vi besöker Födelsekyrkan som enligt många troende ligger på platsen för Kristi födelse. Efter att vi beundrat den kyrkliga interiören besöker vi den grotta över vilken kyrkan uppfördes under 300-talet för att se den påstådda platsen för Jesu födelse. Strax utanför staden besöker vi även Beit Sahour (Herdarnas äng) där änglar ska ha tillkännagivit Kristi födelse för några herdar. Tillbaka i Jerusalem besöker vi under eftermiddagen Yad Vashem, en statlig institution med uppgift att värna om hågkomsten av Förintelsen samt hedra dess offer och hjältar. Innan vi återvänder till vårt hotell går vi på upptäcktsfärd vid Machne Yehuda-marknaden där du har möjlighet att köpa lokalproducerade delikatesser och mycket annat.  Det finns även många pubar och restauranger i området. Övernattning i Jerusalem. (Frukost och lunch.)
 
Dag 4: Jerusalem – Amman (Jordanien)
Under dagen reser vi med buss till Jordaniens huvudstad Amman, där vi vid ankomsten åker på en stadsrundtur som inleds med ett besök vid King Abdullah moskén som stod färdig 1989 och rymmer upptill 7000 besökare. Moskén med sin karaktäristiska turkosa kupol uppfördes av den förre kungen Kung Hussein till minne av sin farfar Abdullah I. Vi beger oss därefter till det så kallade ”Citadellet” beläget på stadens högsta topp med fin utsikt över nejderna. Här finner man ruinerna efter det antika Herkulestemplet och vad som återstår av Umayyad-palatset som uppfördes under 700-talet. Vi fortsätter därefter till den välbevarade amfiteatern från romartiden och avslutar dagen med en promenad genom Ammans äldre stadskvarter med sina exotiska marknadsområden.  (Frukost, lunch och middag.)
 
Day 5: Amman – Ajlun – Jerash – Amman
Vi beger oss för att besöka staden Ajlun och dess fästning, ett av de bäst bevarade exemplen på medeltida arabisk militär arkitektur I hela Mellanöstern, som en gång kontrollerades av Saladin.  Vi fortsätter till den grekisk-romerska staden Jerash, även känd som De Tusen Kolonnernas stad. Jerash visar upp en det romerska rikets ståtlighet och staden kallas också Mellanösterns Pompeii.  I Jerash finns kanske den mesta och bäst bevarade romerska arkitekturen utanför Italiens gränser, och till Jerash kommer därför massor med turister. Övernattning i Amman. (frukost, lunch och middag)
 
Dag 6: Amman – Petra
Efter frukost lämnar vi Amman och färdas söderut mot Petra. Under färden besöker vi staden Madaba för att besöka den grekisk-ortodoxa basilika där man under slutet av 1800-talet upptäckte den mosaikkarta från 500-talet som ursprungligen täckte basilikans golv. Den bysantinska mosaikkartan består av två miljoner stenar i olika färgtoner och återger det dåtida Palestinas utbredning, från Alexandria i Egypten till vad som idag utgör södra Libanon. Därefter fortsätter vi till berget Nebo som omnämns i Femte Moseboken som den topp varifrån Moses enligt traditionen ska ha skådat Kanaans förlovade land. Efter att ha fått en vacker utsikt över nejderna åker vi vidare till nästa anhalt, korsriddarborgen i Al-Karak som är den största borgen i Jordanien och ligger på 1000 meters höjd. Övernattning i Petra. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 7: Petra – Wadi Rum
Efter frukost utforskar vi klippstaden Petra, ett fullkomligen unikt världsarv som utsetts till ett av Världens sju nya underverk. Den idag övergivna staden upplevde sin blomstringstid strax före vår tideräkning när staden var ett viktigt handelsnav längs karavanvägarna. De vackra byggnaderna utmejslade ur de rosa sandstensklipporna är en fantastisk syn! När staden återupptäcktes under tidigt 1800-tal blev det en världssensation – du kommer förstå varför!  På eftermiddagen åker vi till Wadi Rum med ett av de mest spektakulära ökenlandskapen i världen. Vi får uppleva det rosa och orangeskiftande landskapet med sina otroliga klippformationer från våra ökenjeepar – det är inte undra på att många Hollywoodfilmer spelats in här! Under kvällen ser vi hur solen går ner över sanddynerna innan vi övernattar i ett beduintältläger. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 8: Wadi rum – Dead sea
Efter frukost färdas vi mot saltsjön Döda havet med en salthalt på nära 34 procent. Vattenytan ligger mer än 400 meter under havsnivån varför stranden vid Döda havet utgör jordens lägst belägna punkt. Under färden stannar vi till vid Jordanfloden för att besöka den plats där Jesus enligt traditionen döptes av Johannes Döparen. Framme vid Döda havet kan den som vill passa på att ta ett dopp. Den höga salthalten gör att man flyter som en kork! Övernattning på hotell vid Döda Havet. (Frukost, lunch och middag) 

Dag 9: Döda havet
Spendera dagen vid Döda havets salta stränder! Vi har tillgång till rummet fram till avresan sen på kvällen. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 10: Ankomst till Sverige
Vi beräknas vara tillbaka i Sverige vid lunchtid. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Vänligen kontakta Phoenix Travel för mer information om resan.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512