Japan express

Tagoyaki i Dotonbori, Osaka, japan

Följ med på en resa till Nippon, Soluppgångens Rike! För många har det länge varit en avlägsen dröm att någon gång besöka Japan – nu är det enklare än någonsin att förverkliga den. Japan har blivit billigare att turista i och den japanska staten har på senare år arbetat intensivt för att göra landet mer tillgängligt för utländska turister. Det finns så mycket fantastiskt att upptäcka i Japan och det finns alltid något intressant att fascineras över. Japan är en magisk väv av tradition och modernitet, gammalt och nytt, öst och väst. Här finns neonupplysta stadslandskap och futuristiska skyskrapor men även stilla tempel, vackra samurajborgar och storslagen natur. Under resan får du uppleva den pulserande världsmetropolen Tokyo såväl som de gamla kejsarstäderna Kyoto och Nara. I Tokyo färdas vi med den effektiva kollektivtrafiken och i Kyoto har vi egen turistbuss. Mellan Tokyo och Kyoto får vi dessutom möjlighet att åka med Japans världsberömda snabbtåg Shinkansen. Resan innehåller många promenader.

Dag 1: Resa till Tokyo
Måltider ingår ombord på långflygningen. 
 
Dag 2: Tokyo
Vid ankomst till Tokyo transfer till hotellet. Övernattning i Tokyo.
 
Dag 3: Meiji jingu, Harajuku, Shibuya och Shinjuku
Under förmiddagen besöker vi Meiji jingu, en helgedom uppfört till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). I Japan förknippas Kejsar Meiji med den moderniseringsprocess som inleddes under den senare hälften av 1800-talet. Från att tidigare ha varit avskärmat från yttervärlden i nästan total självisolering utvecklas Japan under Kejsar Meijis regeringsperiod till att bli en asiatisk stormakt. Meiji jingu är därför en symbol för Japans omvandling till en modern nation under Meiji-kejsarens försorg. Helgedomen är också en plats där inslag av den kejsarkult som en gång i tiden omgav den japanske kejsaren kommer till uttryck. Vi beger oss därefter till det närliggande distriktet Harajuku som blivit något av ett centrum för ungdomskultur och mode och åker sedan några hållplatser med Yamanote-linjen till distriktet Shibuya som bland annat är känt för sitt enorma övergångställe framför stationsbyggnaden. När det blir grönt fylls övergångsstället av strömmar av korsande människomassor från alla riktningar. Härifrån åker vi vidare till Shinjuku där vi besöker Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building). Från skyskrapan får man en storslagen vy över megametropolen Tokyo. Vi går på en stadsvandring i Shinjuku och passerar en av världens mest trafikerade stationer – Shinjuku stationen. Varje dag passerar mer än 3,5 miljoner människor det här trafiknavet. Under rusningstid kan man se en aldrig sinande ström av pendlare på väg till eller ifrån arbetet. Shinjuku med sina höga byggnader, enorma TV-skärmar och neonskyltar är en fantastisk syn! (Frukost.)
 
Dag 4: Odaiba, Akihabara och Ueno
På morgonen beger vi oss till den konstgjorda ön Odaiba i Tokyobukten med förarlöst monorailtåg och beger oss till Miraikan, ett veten­skapsmuseum som främst belyser hur man i framtiden, med hjälp av ny tek­nik, kan tänkas försöka lösa olika utma­ningar som mänskligheten ställs inför. Museet är känt för sina utställningar om miljö och robotar. Här kan man bland annat se den gående, springande och hoppande humanoiden Asimo och andra robotar som utformats för att likna människor. Vi beger oss därefter till elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av billig elektronik och tax-free varor. Akihabara har även kommit att bli något av ett himmelrike för så kallade otaku. En otaku är en person som hyser ett extremt intresse för till exempel manga (tecknade japanska serier), anime (animerad film) eller datorspel. I Akihabara finns det gott om kaféer och olika sorters affärer som inriktat sig på den här ganska speciella målgruppen. Vi promenerar härifrån till stadsdelen Ueno längs marknadsgatan Ameyoko dori som erbjuder allt från kläder till torkad fisk. Här finns ett stort antal matstånd som säljer olika asiatiska delikatesser och på de många sidogatorna finns småaffärer och boutiquer. Efter lunch i Ueno finns tid att upptäcka stadsdelen på egen hand. Om du vill kan du till exempel gå en promenad i den närliggande Uenoparken dit många Tokyobor söker sig för en stunds vila. (Frukost.)
 
Dag 5: Tokyo
 Hela dagen till egna äventyr för att upptäcka Tokyo på egen hand. Tokyo är en sann metropol som erbjuder ett nästintill obegränsat utbud av shopping, underhållning och kultur. Övernattning i Tokyo. (Frukost.)
 
Dag 6: Tokyo – Nara – Kyoto
Efter frukost åker vi med Japans berömda snabbtåg Shinkansen till Kyoto varifrån vi tar lokaltåg till den anrika staden Nara, grundat under det tidiga 700-talet. Nara var den tidiga japanska statens första egentliga huvudstad och det finns därför många historiskt intressanta platser här. Vi besöker stadens största sevärdhet som finns med på Unescos världsarvslista – buddhisttemplet Todaiji som är en av världens äldsta och största träbyggnader och rymmer en enorm buddhastaty i brons. Templet uppfördes strax efter att Nara blivit huvudstad och ligger i en park där hjortar alltid har tillåtits att ströva fritt. Under den sena eftermiddagen återvänder vi till Kyoto och tar oss till hotellet för incheckning. (Frukost.)
 
Dag 7: Ryoanji, den Gyllene paviljongen,Kiyomizu-templet och Gion
Idag besöker vi ytterligare tempel som finns med på Unescos världsarvslista. Vi startar dagen med att besöka zen-templet Ryoanji med sin berömda stenträdgård. De noggrant komponerade stenarrangemangen ligger som öar i ett hav av krattat grus och är tänkt att beskådas under stilla kontemplation. Därför åker vi dit på morgonen när det fortfarande är förhållandevis folktomt. Vi beger oss sedan till det närbelägna templet Kinkakuji (den Gyllene paviljongen), troligtvis Kyotos mest kända tempel. Större delen av Kinkakuji är täckt i bladguld och templets tre våningar har alla sin egen särpräglade arkitektoniska stil. Molnfria dagar reflekteras Kinkakuji kristallklart i det omgivande vattnet och den tillhörande promenadträdgården är skapad för att harmoniskt smälta in i det bakomliggande landskapet. Under eftermiddagen besöker vi Kiyomizu-templet med anor från slutet av 700-talet. Templet är vackert beläget vid sluttningarna till Higashiyama-bergen i östra Kyoto och är speciellt känt för sin enorma träveranda där pilgrimer en gång i tiden brukade samlas. Kiyomizu betyder ”det klara vattnet” och anspelar på den källa som ligger i anslutning till templet. Källvattnet som många av tempelbesökarna står i kö för att dricka av sägs ha undergörande egenskaper. Vi promenerar sedan i långsam takt längs Higashiyamas vackra sluttningar och följer gränderna ned till det berömda geishadistriktet Gion. Promenaden är säkerligen en av de vackraste i hela Japan och går genom kulturminnesmärkta områden med små boutiquer och stråk med diskreta tehus. Vi kommer fram till Gion under den sena eftermiddagen när geishorna ger sig ut för att underhålla sina gäster på något av de mer exklusiva tehusen. Med lite tur är det möjligt att vi träffar på någon av dem. Övernattning i Kyoto. (Frukost.)
 
Dag 8: Kyoto
Hela dagen öppen för egna äventyr i Kyoto. Övernattning i Kyoto. (Frukost)
 
Dag 9: Fushimi Inari Taisha, Nijio-borgen och Osaka
På morgonen besöker vi shintohelgedomen Fushimi Inari Taisha, känt för sina tusentals rödlackade torii-portaler som bildar en suggestiv passage, nästan som en allé, att promenera igenom. En torii symboliserar övergången från världslig till helig mark. Fushimi Inari Taisha är tillägnad risets, sakéns och köpmanskapets gud och torii-portalerna är donerade av japanska företagare och affärsmän. I anslutning till helgedomen finns dessutom mängder av stenstatyer som föreställer rävar – risgudens budbärare. Vi besöker platsen på morgonen när den känns särskilt mystisk och magisk. Vi fortsätter till Nijo-borgen, uppfört under det tidiga 1600-talet för att fungera som residens åt shogunen (Japans militärdiktator) vid de tillfällen han besökte Kyoto. Vi beundrar borgens magnifika träport med rikt utsirade och färgglada detaljer och besöker borgens klippträdgård. Som en säkerhetsåtgärd lät man i borgens passager lägga ett ”näktergalsgolv” vars plankor visslar till när man beträder det. Tanken var att ljudet skulle röja nattliga inkräktare med uppdrag att lönnmörda shogunen. Vi hör hur det visslar till under fötterna medan vi beskådar borgens tatamibeklädda mottagningssalar med sina säregna skärmmålningar. Vi beger oss därefter till Osaka där vi besöker gågatan Dotonbori i stadsdelen Nanba där mycket av stadens shopping- och nöjesutbud finns koncentrerat. Gatan är speciellt känt för sina neonskyltar och stora mekaniska reklaminstallationer. Övernattning i Osaka. (Frukost)
 
Dag 10: Hemresa från Osaka
Transfer till flygplatsen inför hemresan.
 
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2019-10-18 Stockholm 26 500
Air China Öppet Boka här
2019-10-18 Göteborg 26 500
Air China Öppet Boka här
2019-10-18 Köpenhamn 26 500
Air China Öppet Boka här
2019-10-18 Oslo 26 500
Air China Öppet Boka här
2019-11-08 Stockholm 26 500
Air China Öppet Boka här
2019-11-08 Göteborg 26 500
Air China Öppet Boka här
2019-11-08 Köpenhamn 26 500
Air China Öppet Boka här
2019-11-08 Oslo 26 500
Air China Öppet Boka här

* Gruppstorlek:15 - 20 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2019-06-07.  Vi reserverar oss för eventuella  prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Tokyo och hemresa från Osaka
Alla flygskatter
Snabbtåg Shinkansen Tokyo - Kyoto
Bra turistklasshotell ( 3 * eller 4 * )
Utflykter och måltider  enligt program 
Engelsktalande lokalguider

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 4 500 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 490 kr

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med Air China:
Göteborg - Stockholm 16:15 - 17:15
Köpenhamn - Stockholm 17:15 - 17:30
Oslo - Stockholm 17:10 - 18:10

Stockholm - Beijing 19:10 - 09:45 nästa dag
Beijing - Tokyo 12:50 - 17:25

Osaka - Beijing 09:00 - 11:25
Beijing - Stockholm 13:50 - 17:20

Stockholm - Göteborg 20:30 - 21:30
Stockholm - Köpenhamn 19:00 - 20:10
Stockholm - Oslo 18:50 - 19:50

Tokyo Green Palce Hotel

Tokyo Green Palace

Tokyo

Japan

Till hotellets hemsida
Kyoto Grand prince Hotel

Grand Prince Hotel Kyoto

Kyoto

Japan

Till hotellets hemsida
Osaka Plaza Hotel

Plaza Osaka

Osaka

Japan

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.
Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor