Ljuvliga Japan

Japanska kvinnot i Kimono, Kyoto

Följ med på en resa till Nippon, Soluppgångens Rike! Japan är en magisk väv av tradition och modernitet, gammalt och nytt, öst och väst. Det finns så mycket fantastiskt att upptäcka i Japan och det finns alltid något intressant att fascineras av. Här finns neonupplysta stadslandskap och futuristiska skyskrapor men även stilla tempel, vackra samurajborgar och storslagen natur. Under vår resa kommer du att få uppleva mycket av allt det Japan har att erbjuda. Resan inleds i Tokyo, fortsätter till Kyoto innan den avslutas i hamnstaden Osaka.

Dag 1: Resa till Japan
Vi flyger till Japans huvudstad Tokyo. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Tokyo
Ankomst till Tokyo på eftermiddagen och transfer till hotellet. Välkomstmiddag på kvällen. Övernattning i Tokyo. (Middag)
 
Dag 3: Akihabara, Ueno och Shinjuku
Under dag 3 och 4 promenerar vi och färdas med Tokyos utmärkta kollektiva färdmedel och får därmed en inblick i Tokyobornas vardag     
 
Vi beger oss till elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av billig elektronik och tax-free varor. Akihabara har även kommit att bli något av ett himmelrike för så kallade otaku. En otaku är en person som hyser ett extremt intresse för till exempel manga (tecknade japanska serier), anime (animerad film) eller datorspel. Vi promenerar härifrån till stadsdelen Ueno längs marknadsgatan Ameyoko dori som erbjuder allt från kläder till torkad fisk. Efter lunch i Ueno finns tid att upptäcka stadsdelen på egen hand. Om du vill kan du till exempel gå en promenad i den närliggande Uenoparken dit många Tokyobor söker sig för en stunds vila. Efter att vi möts igen åker vi till Shinjuku. Här besöker vi Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building). Från skyskrapan får man en storslagen vy över megametropolen Tokyo. Vi går på en stadsvandring i Shinjuku och passerar en av världens mest trafikerade stationer – Shinjuku station. Varje dag passerar mer än 3,5 miljoner människor det här trafiknavet. Under rusningstid kan man se en aldrig sinande ström av pendlare på väg till eller ifrån arbetet. Shinjuku med sina höga byggnader, enorma TV-skärmar och neonskyltar är en fantastisk syn! Övernattning i Tokyo. (Frukost)
 
Dag 4: Asakusa, Meiji jingu, Harajuku och Shibuya
Efter frukost beger vi oss till distriktet Asakusa och templet Sensoji, Tokyos kanske mest berömda buddhisttempel. I det gamla Japan växte det fram marknadsplatser i anslutning till större tempel eftersom besökande pilgrimer gärna ville pröva lokala delikatesser och köpa med sig någonting hem till nära och kära. Än idag finner man vid många av de större templen i Japan en livlig kommers. Den som vill tillbringar en stund på Nakamise dori, ett promenadstråk intill tempelbyggnaderna, som kantas med småaffärer och stånd. Här kan du köpa typiska japanska souvenirer eller kanske smaka japanska snacks och godsaker. Vi besöker därefter Meiji jingu, en helgedom uppfört till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). I Japan förknippas Kejsar Meiji med den moderniseringsprocess som inleddes under den senare hälften av 1800-talet. Från att tidigare ha varit avskärmat från yttervärlden i nästan total självisolering utvecklas Japan under Kejsar Meijis regeringsperiod till att bli en asiatisk stormakt. Meiji jingu är därför en symbol för Japans omvandling till en modern nation under Meiji-kejsarens försorg. Helgedomen är också en plats där inslag av den kejsarkult som en gång i tiden omgav den japanske kejsaren kommer till uttryck. Vi beger oss därefter till det närliggande distriktet Harajuku som blivit något av ett centrum för ungdomskultur och mode och åker sedan några hållplatser med Yamanote-linjen till distriktet Shibuya som bland annat är känt för sitt enorma övergångställe  (Shibuya Crossing) framför stationsbyggnaden. När det blir grönt fylls övergångsstället av strömmar av korsande människomassor från alla riktningar. Övernattning i Tokyo. (Frukost)
 
Dag 5: Tokyo
Hela dagen till egna äventyr för att upptäcka Tokyo på egen hand. Färdledaren ger dig gärna tips på olika sevärdheter. Övernattning i Tokyo. (Frukost)
 
Dag 6: Tokyo – Kyoto
På morgonen tar vi snabbtåget Shinkansen till den gamla kejsarstaden Kyoto som var Japans huvudstad under mer än ett årtusende. Efter ankomsten till Kyoto besöker vi Nijo slott, som byggdes 1603 som Kyoto-residens åt shogunen (Japans militärdiktator) under Edo-perioden (1603-1867). Nijo slott utsågs till att komma med på UNESCO: s världsarvslista 1994. Därefter kommer vi till Fushimi Inari Shrine, en viktig Shinto-helgedom i södra Kyoto. Den magiska, till synes oändliga vägen med över 5000 livliga oranga torii-portar på kullarna bakom Fushimi Inari-taisha-helgedomen gör det till en av de populäraste helgedomen i Japan. Övernattning i Kyoto.(Frukost)
 
Dag 7: Kyoto
I dag börjar vi med att besöka Arashiyama, ett trevligt turistkvarter i västra Kyoto. Arashiyama attraherar massor av besökare bland annat tack vare Togetsukyo-bron, bambuskogen och ett vackert landskap som förändras i takt med årstiderna. Vi åker sedan till Kinkakuji (den Gyllene paviljongen), troligtvis Kyotos mest kända tempel. Vi besöker därefter Kiyomizu-templet med anor från 700-talet. Detta tempel, som också finns upptaget på Unescos världsarvslista, är beläget vid sluttningarna till Higashiyama i östra Kyoto och är särskilt känt för sin enorma träveranda där pilgrimer en gång i tiden brukade samlas. Kiyomizu betyder ”det klara vattnet” och anspelar på den källa som ligger i anslutning till templet. Sedan kommer vi fram till Gion under den sena eftermiddagen. Med lite tur är det möjligt att vi kanske får syn på några av dem. I Gion ges tillfälle att på egen hand utforska omgivningarna innan vi möts upp för att åka tillbaka till hotellet. Övernattning i Kyoto. (Frukost)
 
Dag 8:  Kyoto - Nara - Osaka
På morgonen reser vi till den anrika staden Nara grundat under det tidiga 700-talet. Nara var den tidiga japanska statens första egentliga huvudstad och det finns därför många historiskt intressanta sevärdheter här. Under dagen besöker vi två världsarv. Buddhisttemplet Todaiji är en av världens äldsta och största träbyggnader och rymmer en enorm buddhastaty i brons. Templet uppfördes strax efter att Nara blivit huvudstad och ligger i en park där hjortar alltid har tillåtits att ströva fritt. Templet är samtida med den närbelägna shinto-helgedomen Kasuga Taisha, känd för sin vackra tempelgång som kantas av tusentals mossbeklädda stenlanternor. På eftermiddagen beger vi oss till Osaka, där vi besöker stadens berömda Osaka slott som spelade en betydande roll under 1500-talets senare hälft när Japan började processen mot nationellt enande efter en lång period av ständiga inbördeskrig. Vi besöker även Dotonbori, Osakas mest berömda shopping- och nöjesdistrikt längs en av stadens gamla kanaler. Övernattning i Osaka. (Frukost)
 
Dag 9: Osaka-Hiroshima-Osaka
Tidigt på morgonen tar vi det världsberömda snabbtåget Shinkansen till Hiroshima. I Hiroshima besöker vi fredsmuseet, monumenten i den närliggande fredsparken och Genbaku Dome – ruinen av en handels- och industriutställningshall som ligger väldigt nära den plats över vilken atombomben detonerade. Efter kriget lät myndigheterna bevara kupolbyggnaden som en påminnelse om atombombens förstörelsekraft. Ruinen var i princip allt som återstod efter bomben. Genbaku Dome finns med på Unescos världsarvslista. Sedan åker vi till den heliga ön Miyajima strax utanför Hiroshima. Vi besöker shinto-helgedomen Itsukushima Jinja som vid högvatten ser ut att flyta på vattnet. Ön ansågs vara så helig att den inte fick beträdas av vanligt folk. Helgedomen byggdes därför på pålar i en havsvik. Itsukujima Jinja är en av de viktigaste helgedomarna inom den inhemska shinto-religionen och finns upptagen på Unescos världsarvslista. Med lite tur kan vi bevittna någon av de många religiösa ceremonier som dagligen utförs vid huvudbyggnaden. Sent på eftermiddagen tar vi Shiknkansen tillbaka till Osaka. (Frukost)
 
Dag 10: Hemresa från Osaka
Transfer till flygplatsen och hemresa till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2022-10-11 Stockholm 28 200
Air China Öppet Boka här
2022-10-11 Göteborg 28 200
Air China Öppet Boka här
2022-10-11 Köpenhamn 28 200
Air China Öppet Boka här
2022-10-11 Oslo 28 200
Air China Öppet Boka här
2023-03-24 Stockholm 28 200
Air China Öppet Boka här
2023-03-24 Göteborg 28 200
Air China Öppet Boka här
2023-03-24 Köpenhamn 28 200
Air China Öppet Boka här
2023-03-24 Oslo 28 200
Air China Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 - 30 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-03-02.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Tokyo och hemresa från Osaka
Alla flygskatter
Snabbtåg Shinkansen Tokyo - Kyoto, Osaka-Hiroshima-Osaka
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Utflykter och måltider enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas extra:
Enkelrum 5 000 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 490 kr

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med Air China:
Göteborg - Stockholm: 16:15 - 17:15
Köpenhamn - Stockholm: 16:15 - 17:30
Oslo - Stockholm: 16:00 - 16:55

Stockholm - Beijing: 19:10 - 09:45 nästa dag
Beijing - Tokyo: 12:50 - 17:25
Osaka - Beijing: 09:00 - 11:25
Beijing - Stockholm: 13:50 - 17:20

Stockholm - Göteborg: 18:30 - 19:30
Stockholm - Köpenhamn: 19:00 - 20:10
Stockholm - Oslo: 18:50 - 19:50

Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm - Helsingfors 14:40 - 16:35
Göteborg - Helsingfors 13:00 - 15:25
Köpenhamn - Helsingfors 13:20 - 15:55

Helsingfors - Tokyo 17:30 - 10:00 nästa dag
Osaka - Helsingfors 11:45 -15:00

Helsingfors - Stockholm 16:00 - 15:55
Helsingfors - Göteborg 19:40 - 20:10
Helsingfors - Köpenhamn 17:45 - 18:25

<p>Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.</p> <p>Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.</p> <p> </p>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512