Ljuvliga Japan

Japanska kvinnot i Kimono, Kyoto

Följ med på en resa till Nippon, Soluppgångens Rike! Japan är en magisk väv av tradition och modernitet, gammalt och nytt, öst och väst. Det finns så mycket fantastiskt att upptäcka i Japan och det finns alltid något intressant att fascineras av. Här finns neonupplysta stadslandskap och futuristiska skyskrapor men även stilla tempel, vackra samurajborgar och storslagen natur. Under vår resa kommer du att få uppleva mycket av allt det Japan har att erbjuda. Resan inleds i Tokyo, fortsätter till Hakone och Fuji, vidare till Nagoya och Kyoto innan den avslutas i hamnstaden Osaka.

Dag 1: Resa till Japan
Vi flyger till Japans huvudstad Tokyo. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Tokyo
Ankomst till Tokyo på eftermiddagen och transfer till hotellet. Välkomstmiddag på kvällen. Övernattning i Tokyo. (Middag)
 
Dag 3: Akihabara, Ueno och Shinjuku
Under dag 3 och 4 promenerar vi och färdas med Tokyos utmärkta kollektiva färdmedel och får därmed en inblick i Tokyobornas vardag      

Vi beger oss till elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av billig elektronik och tax-free varor. Akihabara har även kommit att bli något av ett himmelrike för så kallade otaku. En otaku är en person som hyser ett extremt intresse för till exempel manga (tecknade japanska serier), anime (animerad film) eller datorspel. Vi promenerar härifrån till stadsdelen Ueno längs marknadsgatan Ameyoko dori som erbjuder allt från kläder till torkad fisk. Efter lunch i Ueno finns tid att upptäcka stadsdelen på egen hand. Om du vill kan du till exempel gå en promenad i den närliggande Uenoparken dit många Tokyobor söker sig för en stunds vila. Efter att vi möts igen åker vi Tokyos ringlinje Yamanote-linjen till Shinjuku. Här besöker vi Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building). Från skyskrapan får man en storslagen vy över megametropolen Tokyo. Vi går på en stadsvandring i Shinjuku och passerar en av världens mest trafikerade stationer – Shinjuku stationen. Varje dag passerar mer än 3,5 miljoner människor det här trafiknavet. Under rusningstid kan man se en aldrig sinande ström av pendlare på väg till eller ifrån arbetet. Shinjuku med sina höga byggnader, enorma TV-skärmar och neonskyltar är en fantastisk syn! Övernattning i Tokyo. (Frukost)
 
Dag 4: Asakusa, Meiji jingu, Harajuku och Shibuya
Efter frukost beger vi oss till distriktet Asakusa och templet Sensoji, Tokyos kanske mest berömda buddhisttempel. I det gamla Japan växte det fram marknadsplatser i anslutning till större tempel eftersom besökande pilgrimer gärna ville pröva lokala delikatesser och köpa med sig någonting hem till nära och kära. Än idag finner man vid många av de större templen i Japan en livlig kommers. Den som vill tillbringar en stund på Nakamise dori, ett promenadstråk intill tempelbyggnaderna som kantas med småaffärer och stånd. Här kan du köpa typiska japanska souvenirer eller kanske smaka japanska snacks och godsaker. Vi besöker därefter Meiji jingu, en helgedom uppfört till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). I Japan förknippas Kejsar Meiji med den moderniseringsprocess som inleddes under den senare hälften av 1800-talet. Från att tidigare ha varit avskärmat från yttervärlden i nästan total självisolering utvecklas Japan under Kejsar Meijis regeringsperiod till att bli en asiatisk stormakt. Meiji jingu är därför en symbol för Japans omvandling till en modern nation under Meiji-kejsarens försorg. Helgedomen är också en plats där inslag av den kejsarkult som en gång i tiden omgav den japanske kejsaren kommer till uttryck. Vi beger oss därefter till det närliggande distriktet Harajuku som blivit något av ett centrum för ungdomskultur och mode och åker sedan några hållplatser med Yamanote-linjen till distriktet Shibuya som bland annat är känt för sitt enorma övergångställe framför stationsbyggnaden. När det blir grönt fylls övergångsstället av strömmar av korsande människomassor från alla riktningar. Övernattning i Tokyo. (Frukost)
 
Dag 5: Tokyo – Hakone
Idag inleder vi med ett kort stopp framför Kejsarpalatset – den japanske kejsarens residens avskärmat från allmänheten av vallgravar och höga stenmurar. Turen fortsätter till Hakone. Under dagen gör vi en båttur på kratersjön Ashinoko. I dag är det en symbol för Hakone, med berget Fuji I bakgrunden. Efter båtturen på Ashinokosjön åker vi upp på berget Kamiyama. Vid vulkanen Hakones utbrott för ungefär 3 000 år sedan bildades en krater. I denna krater ligger Owakudani och området är fortfarande en aktiv vulkanisk zon. Det innebär att det kommer svavelhaltig ånga ur jorden och vattnet i källorna är hett. Marken är så varm att man kan koka ägg på den och vi får också smaka på ’svarta ägg’, ägg som kokats i en av kratrarna! Eftermiddag åker vi upp till femte stationen på vulkanen Fuji. ( Om vädret tillåter). Idag övernattar vi på ett traditionellt japanskt hotell - Ryokan. Övernattning i Hakone. (Frukost och middag)
 
Dag 6: Hakone – Nagoya
Vi lämnar Hakone och åker till huvudkontoret för Toyota, Japans ledande bilföretag, där vi besöker Kaikan Museum (stängt söndagar och japanska helgdagar). Här visar Toyota upp sina nya modeller och tekniker för allmänheten och här hålls regelbundet robotutställningar. Därefter får vi en tur hos Toyota (stängt på lördag, söndag och under den japanska semesterperioden). Om Toyota-anläggningen är fullbokad eller om det är helg besöker vi i stället Toyota Techno Museum (stängt måndag och japanska heldagar) i centrala Nagoya. Museet beskriver Toyotas historia och utveckling från dess början som tillverkare av textilmaskiner och har många utställningar om bilteknik och bilproduktionsprocessen. Övernattning i Nagoya. (Frukost)
 
Dag 7: Nagoya – Kyoto
Vi lämnar Nagoya och åker till den kulturella huvudstaden Kyoto där vi inleder med ett besök vid zentemplen Ryoanji med sin berömda stenträdgård. Vi åker sedan till det närbelägna templet Kinkakuji (den Gyllene paviljongen), troligtvis Kyotos mest kända tempel. Större delen av Kinkakuji är täckt i bladguld och templets tre våningar har alla sin egen särpräglade arkitektoniska stil. Molnfria dagar reflekteras Kinkakuji kristallklart i det omgivande vattnet och den tillhörande promenadträdgården är skapad för att harmoniskt smälta in i det bakomliggande landskapet. Sedan besöker vi Nijo-borgen, uppfört under det tidiga 1600-talet för att fungera som residens åt shogunen (Japans militärdiktator) vid de tillfällen han besökte Kyoto. Vi beundrar borgens magnifika träport med rikt utsirade och färgglada detaljer och besöker borgens klippträdgård. Som en säkerhetsåtgärd lät man i borgens passager lägga ett ”näktergalsgolv” vars plankor visslar till när man beträder det. Tanken var att ljudet skulle röja nattliga inkräktare med uppdrag att lönnmörda shogunen. Vi hör hur det visslar till under fötterna medan vi beskådar borgens mottagninssalar och tidstypiska skärmmålningar. Övernattning i Kyoto. (Frukost)
 
Dag 8: Kyoto
På morgonen besöker vi shintohelgedomen Fushimi Inari Taisha känd för sina rödlackerade torii-portaler. En torii symboliserar gränsen mellan denna värld och det gudomliga. Portalerna bildar en suggestiv passage, nästan som en röd allé, som slingrar sig uppför ett heligt berg. Under förmiddagen besöker vi världsarvet Sanjusangendotemplet som rymmer 1001 statyer av barmhärtighetens bodhisattva Kannon. Vi besöker därefter Kiyomizu-templet med anor från 700-talet. Templet, som också finns upptaget på Unescos världsarvslista, är beläget vid sluttningarna till Higashiyama i östra Kyoto är särskilt känt för sin enorma träveranda där pilgrimer en gång i tiden brukade samlas. Kiyomizu betyder ”det klara vattnet” och anspelar på den heliga källa som ligger i anslutning till templet. Vi promenerar sedan längs Higashiyamas vackra sluttningar längs smala gränder ned till Yasaka-helgedomen där Kyotos berömda geishadistrikt Gion ligger. Övernattning i Osaka. (Frukost och middag.)
 
Dag 9: Osaka
Denna dag är fri tid att själv utforska miljonstaden Osaka eller ta en tur till Nara eller Kyoto, vilka båda ligger på bekvämt avstånd från Osaka. För er som önskar besöka Hiroshima, kan vi erbjuda en tur dit mot tillägg. Övernattning i Osaka. (Frukost)
 
Dag 10: Hemresa från Osaka
Transfer till flygplatsen och hemresa till påstigningsorten. Måltider ingår ombord.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2020-03-16 Stockholm 26 800
Air China Fullbokad Kontakta oss
2020-03-16 Göteborg 27 800
Air China Fullbokad Kontakta oss
2020-03-16 Köpenhamn 27 800
Air China Fullbokad Kontakta oss
2020-03-16 Oslo 28 800
Air China Fullbokad Kontakta oss
2020-05-12 Stockholm 27 800
Air China Öppet Boka här
2020-05-12 Göteborg 28 800
Air China Öppet Boka här
2020-05-12 Köpenhamn 28 800
Air China Öppet Boka här
2020-05-12 Oslo 28 800
Air China Öppet Boka här
2020-09-18 Stockholm 27 800
Air China Öppet Boka här
2020-09-18 Göteborg 28 800
Air China Öppet Boka här
2020-09-18 Köpenhamn 28 800
Air China Öppet Boka här
2020-09-18 Oslo 28 800
Air China Öppet Boka här
2020-10-13 Stockholm 27 800
Air China Öppet Boka här
2020-10-13 Göteborg 28 800
Air China Öppet Boka här
2020-10-13 Köpenhamn 28 800
Air China Öppet Boka här
2020-10-13 Oslo 28 800
Air China Öppet Boka här
2020-11-10 Stockholm 27 800
Finnair På förfrågan Boka här
2020-11-10 Göteborg 27 800
Finnair Öppet Boka här
2020-11-10 Köpenhamn 27 800
Finnair På förfrågan Boka här
2020-11-10 Oslo 28 800
Finnair På förfrågan Boka här

* Gruppstorlek 15 - 28 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2019-12-30.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Tokyo och hemresa från Osaka
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Utflykter och måltider enligt program
Engelsktalande lokalguide
Svensktalande reseledare

Kan beställas extra:
Enkelrum 5 000 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 490 kr

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Hotellinformation:
Tokyo: Henn na Hotel Tokyo Asakusa Tawaramachi
Hakone/Yamanaka: Koshien Hotel Fuji
Nagoya: Kuretake Inn Nagoya Hisayaodori
Kyoto: The b Kyoto Shijo
Osaka: Doutonbori Crystal Hotel

Preliminära flygtider med Air China:
Göteborg - Stockholm: 16:15 - 17:15
Köpenhamn - Stockholm: 16:15 - 17:30
Oslo - Stockholm: 16:00 - 16:55

Stockholm - Beijing: 19:10 - 09:45 nästa dag
Beijing - Tokyo: 12:50 - 17:25
Osaka - Beijing: 09:00 - 11:25
Beijing - Stockholm: 13:50 - 17:20

Stockholm - Göteborg: 18:30 - 19:30
Stockholm - Köpenhamn: 19:00 - 20:10
Stockholm - Oslo: 18:50 - 19:50

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.