Trädgårdsresa till Peking och Tokyo

Sörja trädet i Kiyosumi trädgård i tokyo, Japan

Denna resa bjuder på gyllene tillfälle för såväl den verkligt trädgårdsintresserade, som den som bara vill ägna sig åt ögonfröjd. Vi kommer att besöka några av de finaste trädgårdarna i Mittens Rike och EDO, det vill säga Kina och Japan. Vi besöker till exempel Pekings botaniska trädgård, flera kejserliga trädgårdar, Koishikawa Kōrakuen, Hama Rikyu. Det blir dessutom tillfällen att besöka de vanliga attraktionerna på respektive destination, till exempel Kinesiska Muren, den Förbjudna Staden, Sommarpalatset, Asakusa och Shinjuku. Detta är en resa som tilltalar alla sinnen då även kroppen får sin lekamen i form av god mat.

Dag 1. Flyg till Peking
Vi flyger till Peking, Kina.
 
Dag 2. Ankomst till Peking
Vi anländer till Peking på morgonen. Vi möter vår guide, som tar oss till Pekings centrum. Vi tar en promenad på Himmelska fridens torg, en av de mest kända sevärdheterna i hela Kina, och kommer sedan till vårt hotell för att checka in. På kvällen träffas vi för välkomstmiddag. Övernattning i Peking. (D)
 
Dag 3. Förbjudna staden och Beihai-parken
På morgonen besök i den Förbjudna staden. Den förbjudna staden, som byggdes 1420, under den tidiga Ming-dynastin, är Kinas bäst bevarade imperialistiska palats och världens största forntida palatsområde. Den förbjudna staden har varit bostad för 24 kejsare i Ming- och Qing-dynastierna från 1420 till 1912.
Norr om den förbjudna staden ligger den kejserliga trädgården. Det var en privat tillflyktsort för den kejserliga familjen och det är kanske det mest typiska exemplet på kinesisk trädgårdsdesign. I trädgården finns ungefär tjugo byggnader, var och en med i sin speciella stil. Träden, klippträdgårdar, blomsterbäddar och skulpturella föremål som rökelsebrännare i brons är utformade i en stor harmoni. Efter lunch kommer vi till Behai Park. Parken tjänade som en kejserlig trädgård under Liao-dynastin för mer än 800 år sedan. Övernattning i Peking. (Frukost och lunch)
 
Dag 4. Kinesiska muren och Minggravarna
Vi gör en utflykt på morgonen för att besöka Kinesiska muren. På vägen stannar vi vid en cloisonné-fabrik för att se hur cloisonné tillverkas. Cloisonné är en magnifik och färgglad hantverksartikel med över fem hundra år. Efter cirka två timmars resande kommer vi till Kinesiska muren, en av de bäst bevarade delarna av dåtidens försvarsstruktur. Vi klättrar upp på muren och går förbi vakttornen och njuter av de omgivande vyerna. Efter lunch åker vi till Minggravarna, och här ligger 13 kejsare ur Mingdynastin (1368-1644) begravda. Vi promenerar längs den heliga vägen, som är kantad av 36 enorma människo- och djurstatyer inklusive lejon, elefanter och kameler. Vi besöker en av dessa kejsargravar, Dingling-graven, den enda som har öppnats helt för arkeologisk utforskning. Övernattning i Peking. (Frukost och lunch)
 
Dag 5. Sommarpalatset och Beijing Botaniska Trädgård
I dag gör vi en utflykt till Beijings utkanter. Vi skall besöka det så kallade Sommarpalatset. Det är den största kejserliga trädgården i Kina och omfattar en yta på nära tre kvadratkilometer. En konstgjord sjö uppstod som nu heter Kunming Lake. Sjön är mycket grund, och norr om den finns en kulle som kallas Longevity Hill, eller Långt Liv-kullen. Hit flyttade kejsarfamiljen på somrarna, mellan maj och oktober, då Beijing var alltför hett. År 1998 inkluderades Sommarpalatset i UNESCO:s lista över världsarv med motiveringen att det är ”ett mästerstycke kinesisk trädgårdsarkitektur där det naturliga landskapet med kullar och öppet vatten kombinerats med skapelser som paviljonger, hallar, palats, tempel och broar till en harmonisk enhet av enastående estetiskt värde.”
På eftermiddagen besöker vi Pekings botaniska trädgård, en stor botanisk trädgård som kombinerar vetenskaplig forskning och turism. Det är en av de viktigaste botaniska trädgårdarna i Kina. Övernattning i Peking. (Frukost och lunch)
 
Day 6. Flyg till Tokyo (Japan) och Koishikawa Körakuen
På förmiddagen flyger vi till Tokyo, och vi inleder vårt besök med att direkt efter ankomst besök Koishikawa Kōrakuen, som räknas som en av de största japanska trädgårdarna från Edoperioden. Den är cirka 70 000 m2 stor och består av 67 natursköna föremål och landskap inklusive dammar, stenar, träd och broar. Övernattning i Tokyo. (Frukost)
 
Dag 7. Hama Rikyu, Asakusa och Shinjuku
Idag besöker vi Hama Rikyu, en trevlig landskapsträdgård vid Tokyobukten nära Tsukiji fiskmarknad. Denna enorma trädgård har en stor damm, ett tehus och flera natursköna delar, och den unika poängen är att du kan njuta av traditionell japansk trädgård med moderna skyskrapor i bakgrunden. Vi fortsätter sedan Asakusa, en Tokyostadsdel, där du kan känna en atmosfär av gamla Tokyo. Asakusa huvudattraktion är Sensoji, ett mycket populärt buddhisttempel från 700-talet. Man närmar sig templet via Nakamise, en shoppinggata som i århundraden har försett tempelbesökare med en mängd traditionella, lokala snacks och turistsouvenirer. Efter lunch åker vi till Shinjuku. Här besöker vi Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building). Från skyskrapan får man en storslagen vy över megametropolen Tokyo. Vi går på en stadsvandring i Shinjuku och passerar en av världens mest trafikerade stationer – Shinjuku stationen. Varje dag passerar mer än 3,5 miljoner människor det här trafiknavet. Under rusningstid kan man se en aldrig sinande ström av pendlare på väg till eller ifrån arbetet. Shinjuku med sina höga byggnader, enorma TV-skärmar och neonskyltar är en fantastisk syn! Övernattning i Tokyo. (Frukost och lunch)
 
Day 8. Meiji jingu, Harajuku och Shibuya
Vi besöker därefter Meiji jingu, en helgedom uppfört till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). I Japan förknippas Kejsar Meiji med den moderniseringsprocess som inleddes under den senare hälften av 1800-talet. Från att tidigare ha varit avskärmat från yttervärlden i nästan total självisolering utvecklas Japan under Kejsar Meijis regeringsperiod till att bli en asiatisk stormakt. Meiji jingu är därför en symbol för Japans omvandling till en modern nation under Meiji-kejsarens försorg. Helgedomen är också en plats där inslag av den kejsarkult som en gång i tiden omgav den japanske kejsaren kommer till uttryck. Vi beger oss därefter till det närliggande distriktet Harajuku som blivit något av ett centrum för ungdomskultur och mode och åker sedan några hållplatser med Yamanote-linjen till distriktet Shibuya som bland annat är känt för sitt enorma övergångställe framför stationsbyggnaden. När det blir grönt fylls övergångsstället av strömmar av korsande människomassor från alla riktningar. Övernattning i Tokyo. (Frukost och lunch.)
 
Dag 9. Fri tid i Tokyo
Idag är det fri tid för dig att på egen hand utforska Tokyo, en stad som erbjuder ett till synes obegränsat urval av shopping, underhållning, kultur och restauranger för sina besökare. Övernattning i Tokyo. (Frukost)
 
Dag 10. Hemresa
Transfer till flygplatsen och flyg till Sverige med ankomst samma dag.
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2020-05-10 Stockholm 21 800
Air China Öppet Boka här
2020-05-10 Göteborg 21 800
Air China Öppet Boka här
2020-05-10 Köpenhamn 21 800
Air China Öppet Boka här
2020-05-10 Oslo 21 800
Air China Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 - 25 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2019-11-12. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flygresor Stockholm/Göteborg/Köpenhamn/Oslo - Peking - Tokyo t/r
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Måltider och utflykter enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 6 800 kr
Reseförsäkring 490 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris

I priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 25 totalt per person

Visum till Kina och Japan:
I och med att man är i Kina mindre än 144 timmar ( 6 dagar) och fortsätter till ett tredje land erfordras inget visum till Kina  
För resor till Japan behöver svenska medborgare inte visum för kortare vistelse inom 90 dagar.

Hotellinformation:
Tokyo: Shinagawa Prince Hotel. 
Peking: Sunworld Hotel.

Barnrabatt:
Fråga vid bokning