Klassiska Jordanien

Wadi rum, Jordanien

Resan inleds i Jordaniens huvudstad Amman som vilar på ruinerna av antikens Filadelfia – under romarriket ett viktigt handels- och kulturcentrum i regionen. Amman är mycket rik på fornlämningar från perioden under romerskt styre, men det finns även mycket annat att se och upptäcka i staden! Efter att ha sett Ammans främsta sevärdheter beger vi oss söderut mot den övergivna klippstaden Petra, ett fullkomligen unikt världsarv som utsetts till ett av ”världens sju nya underverk”. Resan går vidare genom det fascinerande ökenområdet Wadi Rum med sin röda sand och mångfärgade sandstens- och granitklippor. Vi gör stopp under färden och besöker Jordaniens främsta sevärdheter innan vi når fram till saltsjön Döda havet, beläget vid jordens lägsta punkt mer än 400 meter under havsnivån. Här finns möjlighet att ta ett stärkande dopp i det salta vattnet eller kanske bara ta det lugnt på stranden!

Dag 1: Flyg till Amman, Jordaniens huvudstad
Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Amman
Vid ankomsten till Amman möter vår lokala representant oss på flygplatsen. Efter frukost väntar en stadsrundtur under vilken vi bland annat besöker ruinerna efter en romersk amfiteater och det så kallade ”Citadellet” beläget på Ammans högsta topp med en fin utsikt över nejderna. Här finner man ruinerna efter det antika Herkulestemplet och Umayyad-palatset som uppfördes under tidigt 700-tal som residens åt stadens guvernör. Rundturen inkluderar även besök vid Jordan Archaeological Museum och Jordan Folklore Museum. Därefter finns det även viss tid att på egen hand utforska Ammans äldre stadskvarter. Övernattning i Amman. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 3: Amman - Jerash - Um Quais - Amman
Efter frukost reser vi norrut för att besöka två berömda arkeologiska fyndplatser i det område som under det romerska styret kallades Decapolis. I den hellensk-romerska ruinstaden Jerash, även kallad ”Österns Pompeji”, ser vi de välbevarade resterna av den antika hästkapplöpningsbanan, stadens forum med sina vackra kolonner, amfibieteatern Södra Teatern, Zeustemplet, Artemistemplet, paradgatan Cardo Maximus och stadsmurarna. I Um Quais (Gadara) besöker vi ytterligare betydelsefulla lämningar från antiken, bland annat stadens akvedukt, stadsmuren och den kolonnkantade huvudgatan där man fortfarande kan ana slitaget efter vagnshjulen på stenläggningarna. Utöver de fantastiska fornlämningarna erbjuder Um Quais en fantastisk panoramautsikt över Genesaretsjön (Galileiska sjön). Övernattning i Amman. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 4: Amman - Nebo - Madaba - Petra
Efter frukost lämnar vi Amman och åker söderut. Under färden gör vi en utflykt till berget Nebo som omnämns i Femte Moseboken som den topp varifrån Moses enligt traditionen ska ha skådat Kanaans förlovade land. Efter att ha fått en vacker utsikt över nejderna åker vi vidare till nästa anhalt, staden Madaba strax söder om berget. Här besöker vi den grekisk-ortodoxa basilika där man under slutet av 1800-talet upptäckte den mosaikkarta från 500-talet som ursprungligen täckte basilikans golv. Den bysantinska mosaikkartan består av två miljoner stenar i olika färgtoner och återger det dåtida Palestinas utbredning, från Alexandria i Egypten till vad som idag utgör södra Libanon. Under den sena eftermiddagen kommer vi fram till dagens slutmål Petra. Övernattning i Petra. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 5: Petra
Efter frukost utforskar vi klippstaden Petra, detta fascinerande världsarv som utsetts till ett av ”Världens sju nya underverk”. Den idag övergivna staden upplevde sin blomstringstid strax före vår tideräkning när staden var ett viktigt handelsnav längs karavanvägarna. De vackra byggnaderna är utmejslade ur rosa sandstensklippor och är en fantastisk syn. När staden återupptäcktes under tidigt 1800-tal blev det en världssensation. Efter lunch erbjuds gott om tid till egna strövtåg bland ruinerna för den som så önskar. Övernattning i Petra. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 6 Petra - Wadi Rum
Efter frukost beger vi oss mot det storslagna ökenområdet Wadi Rum där vi på plats upplever det rosa och orangeskiftande landskapet med sina otroliga klippformationer från våra ökenjeepar. Vi ser bland annat berget Jabal al-Mazmar (”Seven Pillars of Wisdom”) med sina kolonnformade stenformationer och ser hur solen går ner över sanddynerna innan vi övernattning i ett beduintältläger. Övernattning i Wadi Rum. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 7: Wadi Rum - Döda havet
Efter frukost färdas vi norrut mot saltsjön Döda havet som utgör gränsen till Israel. Döda havet har en salthalt på nära 34 procent och sjöns vattenyta ligger mer än 400 meter under havsnivån varför stranden vid Döda havet utgör jordens lägst belägna punkt. Under färden dit stannar vi till vid floden Jordan för att besöka den plats där Jesus enligt traditionen döptes av Johannes Döparen. Framme vid Döda havet kan den som vill passa på att ta ett dopp. Den höga salthalten gör att man flyter som en kork! Övernattning på hotell vid Döda Havet. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 8: Döda havet
Spendera dagen med sol och bad vid Döda havets salta stränder! Under den sena kvällen transfer till flygplatsen inför hemresan. (Frukost, lunch och middag)

Dag 9: Ankomst till Sverige
Vi beräknas vara tillbaka i Sverige vid lunchtid. Måltider ingår ombord på långflygningen.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2019-05-14 Stockholm 15 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2019-05-14 Göteborg 15 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2019-05-14 Köpenhamn 15 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här
2019-05-14 Oslo 16 800
Turkish Airlines På förfrågan Boka här

Priset är baserat på  kostnader och valutakurser 2018-08-21. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Amman t/r
Dagsaktuella flygskatter
7 övernattningar i delat dubbelrum med frukost
Måltider enligt program ( 7 frukostar, 7 luncher och 7 middagar )
Utflykter enligt program
Visum till Jordanien
Engelsktalande lokalguide
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 3 800 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 450 kr

I priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 40 totalt per person

Hotellinforamtion:
4-stjärniga hotell

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med Turkish Airlines:
Stockholm - Istanbul 18:15 - 22:35
Göteborg - Istanbul 18:05 - 22:30
Köpenhamn - Istanbul 18:40 - 22:50

Istanbul - Amman 02:25 - 05:00  nästa dag
Amman - Istanbul 02:25 - 04:45

Istanbul - Stockholm 07:30 - 10:00
Istanbul - Göteborg 07:30 - 10:05
Istanbul - Köpenhamn 07:30 - 09:45

Harir Palace Hotel, Amman, Jordanien

Harir Palace

Amman

Jordanien

Till hotellets hemsida
Hayat zaman Hotel och resort i Petra, Jordanien

Hyatt Zaman Hotel & Resort Village

Petra,Jordanien

Jordanien

Till hotellets hemsida
Sun City Camp i Wadi Rum, Jordanien

Sun City Camp

Wadi Rum

Jordanien

Till hotellets hemsida
Dead Sea Spa i Sweimeh, Jordanien

Dead Sea Spa

Hotel area,Sweimeh, Jordanien

Jordanien

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.

Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.

Cenab var otroligt kunnig och gav oss en massa informaton om religioner och politik med vad tradition och religion är, som gav mig mycket att tänka på. Den lokala guiden var också mycket påläst och ambitiös. Beduinlägret var mycket spännande med sina tält och välordnat för att vara ute i öknen.

Berit Hammarstedt, Lillkyrka

Resan var omväxlande, lärorik, innehållsrik och rolig med oerhört engagerad reseledare och lokalguide! Minne för livet!!

Stina Jacobsson, Kimstad

I stort sett en helt fantastisk resa, som vi är mycket nöjda med. Cenab bidrog mycket till detta.

Ulla o Lars Henriksson, Stockholm

Ett extra plus för reseledaren, Cenab Turunc, som levandegjorde landets historia, religion, etniska och politiska konflikter på ett mycket kunnigt och  inspirerande sätt. Han ansträngde sig också för att göra resan så bra som möjligt och ändrade ibland den lokala arrangörens planer, så att det bättre passade oss.

Kerstin Röse, Skärholmen
Skatt Kammaren i Petra, Jordanien
Karta för resan Jordanien