Leende Kambodja

Kambodja studenter

Kungariket Kambodja gränsar till Thailand, Vietnam och Laos. Vår resa till Kambodja bjuder på gästvänliga människor, fantastisk kultur, vacker natur, god mat, mysiga kolonialstäder, sol, bad och vackra stränder. Ett land i skuggan av det förflutna men med ansiktet vänt mot framtiden. På vår Kambodjaresa gör vi en djupdykning i den kambodjanska kulturen och får ta del av lokalbefolkningens vardag och dessutom uppleva de klassiska sevärdheterna som Kungapalatset i Phnom Penh och det fantastiska tempelområdet Angkor Wat i Siem Reap. Dessutom får vi njuta av några dagar sol och bad på Sihanoukville´s stränder, vilka anses vara landetsbästa.

Dag 1: Resa till Kambodja
Flyg till Phnom Penh. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Ankomst till Phnom Penh
Ankomst till Kambodjas huvudstad, Phnom Penh. Vår representant möter oss på flygplatsen. Buss till hotellet för incheckning. I Phnom Penh bor drygt en miljon människor och staden är vackert belägen där tre floder möts. Under den franska kolonialmakten var Phnom Penh känd som Asiens pärla och år 1953 blev den huvudstad i det självständiga Kambodja. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag på en lokal restaurang. Övernattning i Phnom Penh. (Middag)
 
Dag 3: Phnom Penh
Om morgonen börjar vi en stadsrundtur i Phnom Penh. Vi kommer först till Kungliga Palatset, som byggdes av Kung Norodom 1866 där det tidigare var en gammal stadsdel. Inom Kungliga Palatsets område I den extravaganta Silverpagoden, även känd som Wat Preah Keo eller Smaragdbuddhas tempel. Det kallas så för att golvet är täckt av fem ton glittrande silver. Sedan besöker vi National Museum, även kallad Musee des Beaux-Arts. En fransk arkéolog och kostnär,  Georges Groslier, ritade muséet I Khmerstil år 1917.

På eftermiddagen besöker vi S-21Tuol Sleng, ursprungligen en gymnasieskola, men under Röda khmerernas grymma regim fungerade den som förhörs- och tortyrcentral, dit offren fördes innan de avrättades. Byggnaden är idag museum över det folkmord som ägde rum i Kambodja under 70-talet. Sedan gör vi ett besök på Phnom Penh’s Psar Toul Tom Pong, känt som den Ryska Marknaden, där man finner massor av souvenirer, kuriosa och siden. Övernattning i Phnom Penh. (Frukost och lunch)
 
Dag 4: Phnom Penh – Battambang
I dag åker vi buss till Battambang,  Kambodjas tredje största stad. På vägen besöker vi Udong, som var kungligt residens och Kambodias huvudstad under mer än 250 år fram till 1866.  Sedan stannar vi I krukmarkarby i Kampong Chhnang. Lokala familjer har här tillverkat tradiotionella krukor i generationer. Vi får se hur krukorna tillverkas och sedan värms upp i ugnar. Vi gör även en båttur på Tonle Sap sjön och besöker en flytande by. Övernattning i Battambang. (Frukost och lunch)

Dag 5: Battambang – Siem Reap
Efter frukost, avresa till Phnom Banan. Byggt på 900-talet som ett hindutempel på ett berg, är Phnom Banan ett av de bäst bevarade khmertemplen i närheten av Battambang. Vi fortsätter sedan till Siem Reap.  Övernattning I Siem Reap. ( Frukost och lunch)
 
Dag 6: Angkor-området
Siem Reap är den nutida stad som ligger närmast Angkor-området som är Kambodjas främsta attraktion. Efter frukost hämtar vi upp våra individuella rundturspass som alla turister måste visa upp för att släppas in på tempelområdena. Vi besöker därefter Angkor Thom, en gång i tiden Khmerrikets största stad (Angkor Thom betyder ”stor stad”) som uppfördes under slutet av 1100-talet på order av kung Jayavarman VII. Området täcker mer än 900 hektar varav det mesta numera utgörs av djungel. Vi besöker de främsta sevärdheterna i de mer tillgängliga delarna av Angkor Thom, bland annat Bayontemplet som ligger i mitten ruinstaden. Templet är känt för sina 216 stora gåtfulla stenansikten som möjligen föreställer kung Jayavarman VII eller kanske barmhärtighetens bodhisattva Avalokitesvara. Vi beger oss sedan till Angkor Vat, Angkor-områdets kanske mest kända tempelkomplex. Ankor Vat betyder ”Staden som är ett tempel” och uppfördes under 1100-talet av kung Suryavarman II. Tempelområdet täcker sammanlagt nästan 200 hektar och vi besöker de viktigaste byggnaderna och beundrar de mest intressanta och bäst bevarade av de många detaljerade reliefer som pryder väggarna. Tempelkomplexet uppfördes ursprungligen till guden Vishnus ära och tempelarkitekturen återspeglar därför hinduiska föreställningar. Huvudbyggnaderna i mitten av komplexet symboliserar kosmos absoluta centrum, det heliga berget Meru, där man föreställde sig att gudarna bodde. På eftermiddagen besöker vi Ta Prohm, ursprungligen ett buddhist kloster uppfört under sent 1100-tal. Ruinerna har medvetet bevarats utan att man tagit bort alltför mycket av de enorma banjan-träd som hotar att sluka byggnaderna. De gamla vackra stenbyggnaderna som tycks ätas upp av djungeln är en fullkomligen magisk syn.
 
Tänk på att klä dig passande vid tempelbesök. Kvinnor i linnen och/eller korta klänningar (eller korta shorts) släpps inte in på många tempelområden. Detsamma gäller män i alltför korta shorts och/eller linnen. Ta gärna med dig en solhatt och tänk på att dricka mycket vatten. Övernattning i Siem Reap.  (Frukost och lunch)
 
Dag 7: Siem Reap
Efter frukost besöker vi det välkända Kambodjas Landminemuseum. Därefter fortsätter vi till Wat Thmey-templet, som är känt för att det ligger i ett av de s.k. ”killing fields” där så många dog under de röda khmerernas regim. Sedan kommer vi Chantiers Ecoles - Les Artisans d'Angkor" (Skolfälten – Angkors hantverkare) där unga kambodjaner lärs upp för att bevara khmerernas traditionella hantverk med att göra stensniderier och träskskulpturer. På eftermiddagen besöker vi Angkor National Museum, som visar upp khmerernas rika kulturella arv och ovärderliga föremål som bevarats alltsedan khmerernas kungadömes storhetstid. Övernattning i Siem Reap. (Frukost och lunch)

Dag 8: Siem Reap – Sihanoukville
Vi cehckar ut från hotellet om morgonen och flyger till Sihanoukville, även känt som "Kampong Som", och är en kuststad i Kambodia. Övernattning i Sihanoukville. (Frukost)
 
Dag 9-10: Sihanoukville
Det finns mycket att hitta på i området. Du kan ta det lugnt på de närbelägna stränderna, åka på en båttur till någon av de vackra öarna i skärgården, fiska, snorkla eller dyka, eller kanske upptäcka staden på egen hand. Det finns mängder av restauranger med både inhemskt och internationellt kök samt en intressant marknad i den centrala delen av staden. Övernattning i Sihanoukville. (Frukost.)
 
Dag 11: Hemresa från Phnom Penh
Det är dags att lämna Sihanoukville och per buss åka till flygplatsen i Phnom Penh för påbörja hemresan till Sverige. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost)
 
Dag 12: Ankomst till påstigningsorten.
Vid lunchtid ankommer vi till Sverige
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2020-11-13 Stockholm 21 800
Qatar Airways Öppet Boka här
2020-11-13 Göteborg 21 800
Qatar Airways Öppet Boka här
2020-11-13 Köpenhamn 21 800
Qatar Airways Öppet Boka här
2021-02-05 Stockholm 21 800
Qatar Airways Öppet Boka här
2021-02-05 Göteborg 21 800
Qatar Airways På förfrågan Boka här
2021-02-05 Köpenhamn 21 800
Qatar Airways På förfrågan Boka här

Priset är baserat på kostnader och valutakurser 2019-04-11. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Phnom Penh t/r
Alla flygskatter
Inrikesflyg Siem Reap-Shihanoukville
Hotell i delat dubbelrum inkluderat frukost
Måltider enligt program
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 4 500
Reseförsäkring 570 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris

I priset ingår inte:
Dricks ca 40 USD per person.
Visum till Kambodja USD 30.

Hotellinformation
Phnom Penh: Cardamom Hotel
Battambang: King Fy Hotel
Siem Reap: Saem Siem Reap Hotel
Sihanoukville (Otres beach): The Secret Garden Hotel


 

Superior rum på hotellen. Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell och standard rum. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.