Kina-Tibet-Nepal

Potalapalatset i Lhasa, Tibet, Kina

Följ med Phoenix travel på en spännande resa under vilken du får uppleva allt från Förbjudna staden i Beijing, Kinesiska muren och Terakottaarmén i Xian till Himalayas underbara bergslandskap och tibetansk mystik. Vi färdas längs världens högst belägna järnväg till Lhasa och därefter vidare genom Tibet med buss till Kathmandu i Nepal. Under resan besöker vi bland annat några av Tibets mest kända buddhistkloster och  Mt. Everest Base Camp. Detta är resan för dig som älskar storslagna naturupplevelser i en minst sagt exotisk miljö!    
 

Dag 1: Resa till Kina
Flyg till Beijing. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Beijing
Ankomst till Kinas huvudstad Beijing. På flygplatsen möts vi av vår lokala representant och åker till hotellet för incheckning. Under kvällen samlas vi för en välkomstmiddag. Övernattning i Beijing. (Middag)
 
Dag 3: Beijing
Efter frukost beger vi oss med buss ut på den nordkinesiska landsbygden. Uppe bland bergen ser vi snart Kinesiska muren, världens längsta försvarsanläggning, som slingrar sig längs bergskammarna. Att bestiga Kinesiska muren och känna historiens vingslag är en fantastisk upplevelse! Vi gör även ett fotostopp vid Pekings Nationalstadion ("Fågelboet") som var huvudarena under sommarolympiaden 2008. Övernattning i Beijing. (Frukost och lunch)
 
Dag 4: Beijing
Dagen inleds med en utflykt till den Förbjudna staden med anor från tidigt 1400-tal. Vi går en guidad tur inom det enorma palatsområdet och besöker därefter världens största torg, Himmelska fridens torg.Vi fortsätter sedan till Himmelens tempel där kejsarna bad om goda skördar. Övernattning i Beijing. (Frukost och lunch)
 
Dag 5: Beijing – Xian
Efter frukost beger vi oss till tågstationen och stiger ombord på det moderna snabbtåg som tar oss till Xian. Efter en avkopplande resa på ca 4 timmar är vi framme i Xian. Under sitt forna namn Changan var staden en gång i tiden Kinas kejserliga huvudstad och dessutom världens största stad. Under kvällen går vi en promenad i stadens gamla muslimska kvarter med sin karaktäristiska arkitektur och får bland annat pröva lokala delikatesser typiska för området.  Övernattning i Xian. (Frukost och lunch)

Dag 6: Xian
Idag besöker vi en av Kinas absolut främsta sevärdheter och 1900-talets största arkeologiska fynd  – den 8 000 man starka Terrakottaarmén. Terrakottaarmén som utgör en del av kejsar Shi Huangdis mausoleum tillverkades på 200-talet f. Kr. för att vaka över kejsar Shi Huangdi in i evigheten. Shi Huangdi var Kinas förste kejsare men är mest ihågkommen för sin grymhet, maktlystnad och besatthet av att uppnå odödlighet. Under vårt besök får vi veta mer om honom och hur han lyckades lägga hela Kina under sig. Vi besöker även den Lilla Vildgåspagoden med anor från 700-talet.  Här får vi dessutom uppleva kinesisk skuggboxning, Tai Chi Chuan, som anses vara mycket nyttigt för hälsan. På kvällen ges tillfälle att ströva runt i stadens gamla stadskärna. Övernattning i Xian. (Frukost och lunch)

Dag 7: Xian – Xining – Golmud
Transfer till flygplatsen och flyg till Xining. Efter lunch beger vi oss till tågstationen för att gå ombord på tåget till Lhasa. Tåget färdas genom provinsen Qinghais karga men vackert dramatiska landskap. Vi befinner oss nu i den nordöstra delen av Tibetanska högplatån och reser bekvämt i första klass med övernattning i fyrbäddskupéer. (Frukost och Lunch)

Dag 8: Golmud – Lhasa
Tidig ankomst till Golmud och vidare över ödsliga vidder på 4 000 meters höjd. Tåget närmar sig allt högre höjder på Tibetanska högplatån. Det är härifrån floder som Gulafloden, Yangzi-floden och Mekongfloden har sitt ursprung. När vi passerar tågsträckans högsta punkt, Tanggula, har vi nått 5 072 meters höjd. Tåget är utrustat med syrgasmasker om så skulle behövas. Från tågfönstret kan vi se Nyainqentangra Shan, ett bergsmassiv med toppar på över 7 000 meter. Vi färdas över Chogtse-passet och på eftermiddagen ankommer vi till Lhasa. Övernattning i Lhasa. (Frukost)

Dag 9: Lhasa
Lhasa är en av världens högst belägna städer ( 3 650 m.ö.h.) och kallas med sina mer än 300 soldagar per år ibland för "solstaden". Solen kan vara mycket skarp – glöm inte solskydd och solglasögon! Lhasa är en av Asiens mest intressanta städer med sitt isolerade läge och intressanta kulturhistoria. Befolkningen utgörs huvudsakligen av tibetaner men här finns även Han-kineser och andra etniska grupper som Hui-kineser (kinesiska muslimer) och mongolfolk. Lhasa är framförallt känt för sin ställning som  religiöst centrum inom Tibetansk buddhism och under dagen  besöker vi bland annat Tibets viktigaste buddhisttempel, Jokhang, dit pilgrimer vallfärdar från hela Himalaya-regionen. Vi besöker även Barkhor-gatan som cirkulärt omger templet på alla sidor.  Här kan man se långväga pilgrimer som med snurrande bönehjul närmar sig templet medurs. Under dagen besöker vi även det storslagna Potalapalatset som finns upptaget på Unescos världsarvslista som det främsta exemplet på klassisk tibetansk arkitektur. (Frukost och lunch)

Dag 10: Lhasa
Vi inleder dagen med att besöka Ani Tsankhung, Lhasas enda nunnekloster, där vi får uppleva ett litet men mycket välordnat och prydligt kloster. Strax norr om Lhasa besöker vi Seraklostret med anor från 1400-talet. Det stora klosterkomplexet med sina talrika munkar är känt för sina livliga debatter under vilka buddhistisk filosofi avhandlas. Debatterna är öppna för allmänheten och även om man inte förstår vad som sägs är de fascinerande att bevittna. Resten av dagen öppen för egna strövtåg i Lhasa. Övernattning i Lhasa. (Frukost och lunch)

Dag 11: Lhasa – Gyantse – Shigatse
Efter frukost beger vi oss med buss längs Yarlung Zangbo-floden (Brahmaputras övre lopp) och njuter av det fantastiska landskapet. Vi färdas på smala serpentinvägar upp till Kamba-Lapasset, beläget på 4 794 meters höjd. Nedanför ligger sjön Yamdrok Yamtso (4 400 m.ö.h). Synen av den azurblå sjön, den gnistrande snön, den klarblå himlen och de gröna ängarna med betande jakar är oslagbar! Vid Karo-lapasset på 5 045 meters höjd passerar vi vägens högsta punkt innan vi kommer fram till orten Gyantse som en gång i tiden en viktig handelsstation där  karavanerna  på väg till Nepal och Indien passerade. Här besöker vi det befästa Palkhorklostret och den enorma Kumbumstupan. Övernattning i Tibets näst största stad Shigatse. (Frukost och lunch)

Dag 12: Shigatse – Dingri
Vi börjar dagen med ett besök vid Tashilhunpoklostret grundat av den förste Dalai Lama under mitten av 1400-talet. Klostret har traditionellt varit säte för Panchen Lama – den näst högste auktoriteten i andliga frågor efter Dalai Lama. Vi fortsätter därefter till de gamla kvarteren vid foten av fästningen Shigatse Dzong där det dagligen hålls en hantverksmarknad. Vi fortsätter genom det dramatiska landskapet där Himalayas snöklädda toppar tornar upp sig i fjärran. Vi har börjat närma oss Mt. Everest och gränsen till Nepal. Övernattning i Dingri. (Frukost och lunch)

Dag 13: Dingri – Mt. Everest Base Camp
Resan går längs Himalayas bergsvägar med vad som troligen är några av de  vackraste vägsträckorna i världen. Vi når fram till Mt. Everest Base Camp vid foten av världens högsta och troligen vackraste berg. Framåt kvällen når vi gränsstaden Zhangmu där vi sover över natten. (Frukost och lunch)  

Dag 14: Zhangmu – Kathmandu
Under morgonen går färden  mot gränsstationen Kodari. Vi klarar av tullformaliteterna, byter fordon och passerar gränsen till Nepal och fortsätter därefter mot huvudstaden Kathmandu. Övernattning i Kathmandu. (Frukost och lunch)

Dag 15: Kathmandu
Under förmiddagen väntar en stadsrundvandring under vilken vi bland annat besöker Durbartorget med sina hinduiska tempel och helgedomar. Kathmandu drabbades hårt av jordbävningen 2015 men renoveringen av de många kulturarven pågår för fullt. Vi åker därefter till staden Patan i Katmandu-dalen där vi ser Hiranya Varna Mahavihar ("det Gyllene templet") och stadens arkeologiska museum. Under eftermiddagen finns det tid över för egna strövtåg. Övernattning i Kathmandu.(Frukost och lunch)

Dag 16: Hemresa från Kathmandu
Transfer till flygplatsen och hemresa till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.(Frukost)
 
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-06-13 Stockholm 32 900
Turkish Airlines Öppet Boka här
2023-06-13 Göteborg 32 900
Turkish Airlines Öppet Boka här
2023-06-13 Köpenhamn 32 900
Turkish Airlines Öppet Boka här
2023-06-13 Oslo 32 900
Turkish Airlines Öppet Boka här
2023-10-06 Stockholm 32 900
Turkish Airlines Öppet Boka här
2023-10-06 Göteborg 32 900
Turkish Airlines Öppet Boka här
2023-10-06 Köpenhamn 32 900
Turkish Airlines Öppet Boka här
2023-10-06 Oslo 32 900
Turkish Airlines Öppet Boka här

Gruppstorlek 10 - 15 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-04-16. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Beijing
Hemresa från Kathmandu
Alla flygskatter
Snabbtåget Beijing - Xi'an
Inrikesflyg Xi'an - Xining
Tågresa Xining -  Tibet (Lhasa)
Hotell i delat dubbelrum med frukost
En övernattning i fyrbäddskupé ombord på tåget
Måltider enligt program
Alla utflykter inkluderat entréer enligt program
Lokala engelsktalande guider
Svensktalande reseledare
Inresetillstånd Tibet

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 7 000 kr (ej på tågresan)
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 730 kr

Betalas på plats:
Visum till Nepal: 25 USD

Ingår ej i resans pris:
Visum till Kina
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 70 totalt per person

Preliminära flygtider med Turkish Airlines:
Stockholm - Istanbul 17:25 - 22:50
Göteborg - Istanbul 17:40 - 23:05
Köpenhamn - Istanbul 18:00 - 23:10

Istanbul - Beijing 01:25 - 15:35 nästa dag
Kathmandu - Istanbul 07:40 - 12:55

Istanbul - Stockholm  14:40 - 17:10
Istanbul - Göteborg 14:40 - 17:10
Istanbul - Köpenhamn 15:20 - 17:35

 

<p>4 - stjärniga hotell i Beijing, Xi’an, Lhasa, och Kathmandu<br /> 3 - stjärniga hotell i Gyantse, Shigatse, Dingri och Zhangmu</p>

På våra resor till Tibet och Nepal kommer vi att bo på 3 500 till 4 000 meters höjd över havet.

De allra flesta resenärer klarar en sådan här resa utan speciella problem. Ålder eller kön har faktiskt ingen betydelse. Det är dock normalt att man under de första dagarna känner lite trötthet och/eller lätt huvudvärk. Orsaken till detta är den tunna luften med lägre syrehalt. Efter några dagar brukar man känna sig som vanligt. Mycket få drabbas av allvarligare problem. Om det skulle behövas finns det läkare med stor erfarenhet av höjdsjuka att tillgå i Lhasa.

(Det finns alltid syrgastuber på hotellrum och bussar, men de brukar sällan komma till användning.)

Lider man av varaktiga hjärt- eller lungproblem, eller om man strax före resan haft influensa, halsfluss e. d. bör man kontakta läkare för råd.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512