Kinesiskt Panorama

Kinesiska muren vid Beijing, Kina

Välkommen med på ”Kinesiskt Panorama”, en av de mest heltäckande resor som finns till Kina. Under 15 dagar får man uppleva storstäderna Peking och Shanghai med alla sina turistattraktioner, den världsberömda terrakottaarmén i Xian, kryssning på Lifloden med det extraordinära landskapet samt de natursköna Hangzhou och Suzhou. Efter att ha rest på denna resa har man sett det mesta av bästa som Mittens Rike kan erbjuda.

Dag 1. Resa till Kina
Flyg till Shanghai. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2:.Shanghai
Vi landar i världsstaden Shanghai. Här finns det mer skyskrapor än i de flesta storstäder i världen. Lämpligt är att börja med en färd upp i en av de högsta skyskraporna, Jin Mao Tower. Från den 88:e våningen har vi en strålande utsikt över Pudong och den vackra strandpromenaden the Bund med byggnader från kolonialtiden. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag. Övernattning i Shanghai. (Middag)
 
Dag 3. Shanghai
Shanghai har bara några hundra år på nacken, men här finns ändå en del gamla byggnader och parker. Vi skall först besöka Yuyuan Garden, en trädgård som en rik ämbetsman lät anlägga för flera hundra år sedan. Efter att ha sett the Bund från ovan är det skönt att själv få promenera här och njuta av anblicken av Huangpufloden och alla skyskraporna på Pudonghalvön. Sedan är det shoppingdags för de som så önskar. Annars är det mycket njutbart att bara flanera längs den imponerande gågatan och shoppinggatan Nanjing Lu. Dagen avslutas med en hisnande akrobatikföreställning med en av de berömda Shanghaigrupperna. Övernattning i Shanghai.(Frukost och lunch)
 
Dag 4. Shanghai - Suzhou
Museer är inte bara tråkiga inrättningar med rader av föremål. På Shanghai Museum, ansett som ett av de främsta i Kina, får vi den kinesiska historien och kulturhistorien serverad på ett mycket intressant och medryckande sätt. Efter museibesöket sätter vi oss på bussen och far till Suzhou, ”Österns Venedig”. Suzhou är ett paradis för trädgårdsälskare. Vi skall först vandra genom den Ödmjuke ämbetsmannens trädgård och få en inblick i hur kineserna anser att en trädgård skall se ut. Suzhou är också känt för sin sidenproduktion. Vid ett besök på ett center för sidentillverkning får vi tillfälle att lära oss mer om sidenets väg från silkefjäril, via kokong, till färdigt råsiden. Övernattning i Suzhou.(Frukost och lunch)
 
Dag 5. Suzhou - Hangzhou
I det låglänta landskapet kring Suzhou finns mängder av vattenvägar. Under bussfärden mot resmålet Hangzhou stannar vi till i den lilla kanalstaden Wuzhen, där vi gör en båttur och vandrar runt bland de pittoreska husen. Väl framme i Hangzhou, ansett som ett av Kinas främsta teodlingsdistrikt, besöker vi under eftermiddagen Longjing, ”Drakkällan”, där ett av Kinas mest exklusiva teer odlas. Vi får information om teodlingens bakgrund och får också prova på olika slags tesorter. Övernattning i Hangzhou. (Frukost och lunch)
 
Dag 6. Hangzhou - Guilin
I staden Hangzhou ligger den Västra sjön, besjungen för sin skönhet av generationer kinesiska poeter. Vi gör en båttur på Västra sjön, och får tillfälle att själva bedöma poeternas syn, innan vi flyger vidare mot Guilin. Övernattning i Guilin. (Frukost och lunch)
 
Dag 7. Guilin
I södra Kina odlas det mesta av Kinas ris. Under en heldagsutflykt till de stora odlingsdistrikten får vi en god inblick i den kinesiske bondens odlarmödor. Vid berget Longsheng, ”Drakens Ryggrad”, ser vi med vördnad hur alla de vindlande terrassodlingarna sträcker sig milsvitt längs sluttningarna. Här möter vi också flera av Kinas många minoritetsbefolkningar. Övernattning i Guilin. (Frukost och lunch)
 
Dag 8. Guilin - Yangshuo
Här nere i södra Kina finns också andra naturscenerier. Under en fyratimmars båttur längs Lifloden får vi njuta av och beundra de berömda sockertoppsbergen som kantar floden under resans gång. På kvällen finns det som tillval möjlighet att se en påkostad “River Show”, designad av den kände kinesiske regissören Zhang Yimou. Det var han som regisserade OS-invigningen i Beijing 2008! Övernattning i Yangshuo. (Frukost och lunch)
 
Dag 9. Yangshuo – Guilin - Xian
Under förmiddagen har du tid på egen hand och kan kan därför dröja lite längre med att äta frukost. Du har också tid till att utforska Yangshuo. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till Guilin och på väg besöker vi den kända Rörflöjtsgrottan med alla sina märkliga stalaktit- och stalagmitformationer. På kvällen flyger vi vidare från Guilin till Xi’an. Övernattning i Xi´an. (Frukost och lunch)
 
Dag 10. Xi’an
Staden Xi’an har mer än sex miljoner invånare men känns ändå mycket mindre. Under tvåtusen år har staden varit ett kosmopolitiskt centrum. Buddhismen är stark här, och det finns flera stora helgedomar. Vi skall besöka Stora Vildgåspagoden för att få en god inblick i hur buddhismen kom till Kina. Så besöker vi ett jadesnideri där man behandlar rå jadesten till utsökta konstverk. Eftermiddagen är vigd åt dagens höjdpunkt, den 8 000 man starka terrakottaarmén. Den förste kejsaren av Qindynastin, Shi Huangdi, lät bygga sitt mausoleum här, och efter hans död vaktas graven av dessa terrakottasoldater. På kvällen äter vi jiaozi, dvs dumplings eller degknyten med härliga fyllningar. I anslutning till måltiden får vi avnjuta en sång- och dansföreställning med anor från den gamla Tangdynastin. Övernattning i Xi´an. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 11. Xian – Beijing
Efter frukost bordar vi det nya spännande och omtalade ’supertåget’ som började gå efter jul 2012. Detta snabbtåg förbinder flera viktiga städer i Kina, och vi skall i 4,5 timmar färdas från Xi’an till Beijing. Medelhastigheten ligger på över 300 km/t! Under färden kan vi bese det varierande kinesiska landskapet. Efter ankomsten till Beijing gör vi ett första besök på Himmelens Tempel. Denna imponerande park med det stora templet byggdes i början av 1400-talet. Hit begav sig kejsarna varje år för att be om goda skördar för det kommande året. Övernattning i Beijing. (Frukost)
 
Dag 12. Beijing
Vi börjar med en rundvandring på världens största torg, Himmelska fridens torg, med de omgivande byggnaderna Maos mausoleum, Folkets stora sal, Nationalmuseet och Himmelska fridens port. Nästa anhalt är Förbjudna staden, världens största palatskomplex och hemvist för kejsarna under Ming- och Qingdynastierna i nära 500 år. Sedan är det dags för en liten rundtur i några av Beijings kvarvarande hutonger, eller gamla gränder. Vi äter lunch hemma hos en vanlig familj i ett av husen vid en hutong. På kvällen bjuds det på färgsprakande Pekingopera, kanske en fest mera för ögat än för örat! (Tillval) Övernattning i Beijing. (Frukost och lunch)
 
Dag 13. Beijing
I dag blir det en heldagstur i Beijings omgivningar. Vi startar vid en fabrik för tillverkning av cloisonné, typiskt beijingskt konsthantverk. Så fortsätter vi till den heliga vägen, Andarnas väg. Här promenerar vi långsamt och påminns om hur en kejsare efter döden skulle forslas längs denna väg för att få sin sista vila i någon av Minggravarna. När resan fortsätter märker vi att bergen höjer sig alltmer och vägen blir mer vindlande. På 700- 800 meters höjd får vi snart de första glimtarna av Kinesiska muren, detta märkliga byggnadsverk som man höll på med att färdigställa under flera hundra år, och som sträcker sig över mer än 6 000 kilometer! Nu är vi framme! Övernattning i Beijing. (Frukost och lunch)
 
Dag 14. Beijing
Efter frukost besöker vi Sommarpalatset. Eftermiddag fri för eget program. På kvällen samlas vi till en avskedsmiddag där bland annat pekinganka ingår. Övernattning i Beijing. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 15. Hemresa från Beijing
Transfer till flygplatsen för hemresa till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost)
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2024-06-05 Stockholm 38 800
Lufthansa Öppet Boka här
2024-10-17 Stockholm 38 800
Lufthansa Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 -25 personer
Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2023-11-28.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Shanghai och hemresa från Beijing
Flygresor i Kina
Alla flygskatter
Snabbtåget Xian-Beijing
Hotell i delat dubbelrum med frukostbuffé
Utflykter enligt program
Måltider enligt program. (13 frukostar, 10 luncher och 2 middagar)
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 6 500 kr
Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
Reseförsäkring 690

I priset ingår inte:
Visum till Kina
Dricks ca 80 USD per person.

Preliminära flygtider med Lufthansa:
Stockholm-Frankfurt 16:45-18:55 (2,15 timmar)
Frankfurt-Shanghai 21:00-14:50 (12 timmar)

Beijing-Frankfurt 11:20 - 17:30 (13 timmar)
Frankfurt - Stockholm 21:40 - 23:50 (2,1 timmar)

Anlutningsflyg till/från Stockholm:
Fråga resebyrå.

Mer information och bokning:
E-post: bokning@phoenixtravel.se
Tel: 031 - 14 77 33

<p>Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.</p>

Fiske på li flod vid gryningen, Guilin, Kina
Karta för resa Kinesiskt panorama