Kinesiskt Panorama

Kinesiska muren vid Beijing, Kina

Välkommen med på ”Kinesiskt Panorama”, en av de mest heltäckande resor som finns till Kina. Under 15 dagar får man uppleva storstäderna Peking och Shanghai med alla sina turistattraktioner, den världsberömda terrakottaarmén i Xian, kryssning på Lifloden med det extraordinära landskapet samt de natursköna Hangzhou och Suzhou. Efter att ha rest på denna resa har man sett det mesta av bästa som Mittens Rike kan erbjuda.

Day 1: Resa till Kina
Vi flyger till Beijing, Kinas huvudstad.

Day 2: Himmelska fridens torg
Vi ankommer till Beijing på morgonen och inleder med ett besök på Himmelska fridens torg. Runt torget ser vi Folkets stora sal, som är Kinas parlament, Nationalmuseet och Himmelska fridens port som markerar entrén till Förbjudna staden. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag. Övernattning i Beijing. (Lunch och middag)

Day 3: Förbjudna staden och Sommarpalatset
Dagen inleds med ett besök till den Förbjudna staden, världens största palatskomplex. Här residerade kejsarna under Ming- och Qingdynastierna, tillsammans med sina eunucker och konkubiner under nära femhundra år, från 1421 till 1911. Efter lunch fortsätter vi till det sköna Sommarpalatset. Det storslagna Sommarpalatset var sommarresidens för kejsarfamiljen när värmen blev för kvävande i den Förbjudna staden. Vi promenerar längs den konstgjorda Kunmingsjön, njuter av de vackra omgivningarna och den över 700 meter långa täckta strandpromenaden, smyckad med tusentals kinesiska målningar. Övernattning i Beijing. (Frukost och lunch)

Day 4: Hutong
Idag besöker vi en av hutongerna, som är små gränder som förbinder ”siheyuan”, traditionella gårdsbostäder i norra Kina. Vi åker runt bland hutongerna med richshaw och besöker en familjerna i en hutong och får höra om deras liv. På eftermiddagen flyger vi till Xi’an, en av de forntida huvudstäderna i Kina. Övernattning i Xi’an. (Frukost och lunch).

Dag 5: Terrakottaarmén och Jättevildgåspagoden
Terrakottaarmén är en samling av terrakottaskulpturer som visar Qin Shi Huangs armé  (259–210 f.Kr.), den första kejsaren av Kina. Figurerna, däribland krigare, vagnar och hästar, upptäcktes 1974 av lokala jordbrukare.Terrakottaarmén är en del av världens största forntida kejsargrav. Cirka 8000 olika figurstorlekar har avslöjats. Vi tillbringar hela morgonen med att besöka Terracotta Warriors Museum. På eftermiddagen besöker vi Giant Wild Goose Pagoda. Pagoden byggdes på Tangdynastin (618-907) för att förvara de buddhistiska skrifter som fördes till Kina från Indien av Xuanzan, en kinesisk buddhistisk munk, som tillbringade mer än ett decennium i Indien och samlade originella och klassiska buddhistiska skrifter. På kvällen flyger vi till Guilin, ett av Kinas populäraste turistmål. Övernattning i Guilin. (Frukost och lunch)

Dag 6: Kryssning från Guilin till Yangshuo
Med landskap av höga karstkullar i kalksten och Lifloden betraktas Guilin som den vackraste platsen i Kina. Just flodkryssningen från Guilin till Yanshuo tar oss igenom det vackraste naturscenerierna runt Guilin. Under en fyratimmars båttur längs Lifloden får vi njuta av och beundra de berömda sockertoppsbergen som kantar floden. Senare på eftermiddagen anländer vi till Yangshuo, och på kvällen finns det en möjlighet att mot tilllval besöka den enormt populära "River Show", regisserad av den kände kinesiska Zhang Yimou. Det var för övrigt han som regisserade OS-invigningen i Peking 2008! Övernattning i Yangshuo. (Frukost och lunch)

Day 7: Guilin till Hangzhou
På morgonen är det fri tid för dig att utforska Yangshuo på egen hand. Under eftermiddagen åker vi tillbaka till Guilin och besöker den kända Rörflöjtsgrottan med alla sina märkliga stalaktit- och stalagmitformationer. På kvällen flyger vi vidare till Hangzhou. Övernattning i Hangzhou. (Frukost och lunch)

Day 8: Hangzhou – Suzhou
Marco Polo beskrev Hangzhou som "den finaste och mest fantastiska staden i världen". På morgonen gör vi en båttur på West Lake. Sjön listades på UNESCO: s världsarvslista 2011. Därefter besöker vi Longjing Tea Farm, där man producerar det berömda Longjingteet eller drakbrunnsteet. Sent på eftermiddagen tar vi höghastighetståg till Suzhou. Övernattning i Suzhou. (Frukost och lunch)

Day 9: Suzhou
Suzhou är en av de mest populära turistattraktionerna i Kina på grund av stadens kanaler, stenbroar, pagoder och trädgårdar. På morgonen besöker vi ”Humble Administrator's Garden” (Den ödmjuke administratörens trädgård), som är känd för sin unika utformning och eteriska skönhet. Därefter kommer vi att uppleva Suzhou från vattnet. I en träbåt gör vi en kanalkryssning längs Canal Grande och beundrar stenbroar och gamla traditionella hus längs kanalen. Suzhou är också känt för sin sidenproduktion. Vid ett besök på ett center för sidentillverkning får vi tillfälle att lära oss mer om sidenets väg från silkefjäril, via kokong, till färdigt råsiden. Vi gör också ett kort stopp vid det mest enastående museet i Suzhou - Suzhoumuseet, som är mästerstycket för den världsberömda arkitekten IM Pei som har byggt Louvres pyramider i Paris, Mihomuseet i Japan och många extraordinära byggnader över hela världen. Museet har samlingar av forntida kinesisk konst, målningar, porslin, jadevaror och handgjorda hantverk. Övernattning i Suzhou. (Frukost och lunch)

Day 10: Suzhou-Shanghai
På morgonen åker vi buss till Shanghai. Shanghai beskrivs som det "bästa exemplet" på den blomstrande ekonomin i Kina. Vi kommer till The Bund, kolonitidens strandpromenad längs floden Huangpu. Här beundrar vi den fantastiska utsikten över det gamla och nya Shanghai, inklusive byggnader som Bunds gamla tullhus och många ikoniska skyskrapor som Oriental Pearl TV Tower, Shanghai Financial Tower och Shanghai Tower. Därefter kommer vi till ett annat populärt landmärke i Shanghai - Nanjing Road, som är ett av Kinas shoppingparadis.  Efter en typisk lunch i Shanghaistil kommer vi till besöket på Shanghai Urban Planning Exhibition Center, ett modernt designat museum, som berättar om hur Shanghai utvecklats från en liten fiskeby till en livlig kosmopolitisk stad i Kina. Vi fortsätter till Gamla staden i Shanghai. Med de gamla byggnaderna i Ming- och Qing-dynastin, de vackra Yu Yuan (Yu-trädgårdarna), stadsgudstemplen, Yuyuan-basaren och många bra restauranger, har Gamla stan blivit en mycket populär turistattraktion i Shanghai. Övernattning i Shanghai. (Frukost och lunch)

Day 11: Shanghai
Hela dagen fri tid att utforska Shanghai på egen hand. Fråga reseledaren eller lokalguiden för mera information om shopping, museer, parker and andra turistattraktioner. Övernattning i Shanghai. (Frukost)

Day 12: Shanghai – Beijing
Idag flyger vi till Peking. Efter ankomsten till Peking besöker vi Himmelens Tempel. Under Ming- och Qing-dynastierna (1368 - 1911) var detta platsen för kejsarna att hålla ceremonier och bad till himlen för god skörd. 1998 listade UNESCO Temple of Heaven på världsarvslistan med beskrivning som ”ett mästerverk av arkitektur och landskapsdesign. Övernattning i Peking. (Frukost)

Day 13: Kinesiska muren och Minggravarna.
I dag blir det en heldagstur i Beijings omgivningar. Vi börjar vid en fabrik för tillverkning av cloisonné, typiskt Beijings konsthantverk. Så fortsätter vi till den heliga vägen, Andarnas väg. Här promenerar vi långsamt och påminns om hur en kejsare efter döden skulle färdas längs denna väg för att få sin sista vila i någon av Minggravarna. Vi fortsätter till Kinesiska Muren, ett av världens största underverk. Den stora muren byggdes för mer än 2 000 år sedan och är cirka 2 000 kilometer och reser sig uppför och nerför bergen från väster till öster i norra Kina. På kvällen äter vi avskedsmiddag med Pekinganka, som huvudrätt.Övernattning i Peking. (Frukost, lunch och middag)

Day 14: Bejing
Hela dagen fri tid att på egen hand utforska Kinas huvudstad. Det finns massor att hitta på och det är lätt att ta sig runt. Fråga guiden om hjälp om ni vill gå till ett museum, någon park eller shopping. Övernattning i Beijing. (Frukost)

Day 15: Hemresa från Kina
Efter frukost transfer vi till flygplatsen för hemresa till Sverige efter en innehållsrik resa. (Frukost)

OBS, Program med Finnair är annorlunda. Se program med Finnair här.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-03-19 Stockholm 22 800
Air China Öppet Boka här
2023-03-19 Göteborg 22 800
Air China Öppet Boka här
2023-03-19 Köpenhamn 22 800
Air China Öppet Boka här
2023-03-19 Oslo 22 800
Air China Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 -25 personer
Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2021-08-22.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Beijing t/r.
Flygresor i Kina
Alla flygskatter
Snabbtåget Hanghzou-Suzhou
Hotell i delat dubbelrum med frukostbuffé
Utflykter enligt program
Måltider enligt program. (13 frukostar, 10 luncher och 2 middagar)
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 5 500 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 690

I priset ingår inte:
Visum till Kina
Dricks ca 60 USD per person.

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med Air China:
Göteborg - Stockholm: 15:45 - 16:40
Köpenhamn - Stockholm: 17:05 - 18:20 
Oslo - Stockholm 17:10 - 18:10

Stockholm - Peking 19:10 - 09:45 nästa dag
Peking - Stockholm 13:50 - 17:20

Stockholm - Göteborg 18:30 - 19:30
Stockholm - Köpenhamn 19:00 - 20:10
Stockholm - Oslo 18:50 - 19:50


Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm - Helsingfors 14:35 - 16:35
Göteborg - Helsingfors 13:00 - 15:25
Köpenhamn - Helsingfors 13:20 - 15:50

Helsingfors - Shanghai 17:20 - 07:10 nästa dag
Peking - Helsingfors 10:55 - 14:15

Helsingfors - Stockholm 16:00 - 16:00         
Helsingfors - Göteborg 16:00 - 16:25
Helsingfors - Köpenhamn 15:40 - 16:20

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao,Kina

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao

Beijing

Kina

Till hotellets hemsida
Grand New World Hotel, Xi'an, Kina

Grand Dynasty Culture Hotel

Xi'an

Kina

Till hotellets hemsida
Garden Hotel Suzhou, Kina

Garden Hotel Suzhou

Suzhou

Kina

Till hotellets hemsida
park Hotel i Guilin, Kina

Guilin Park Hotel

Guilin

Kina

Till hotellets hemsida
Jasper Hotel i Yangshuo, Guilin, Kina

Jasper International Hotel

Yangshuo

Kina

Till hotellets hemsida
Ocean Hotel i Shanghai, Kina

Ocean hotel Shanghai

Shanghai

Kina

Till hotellets hemsida

<p>Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.</p>

<p>Stefan är en mycket duktig reseledare, kunnig, humoristisk, bjuder på sig själv och han tog hand om oss på ett fantastiskt sätt. Fixade, ordnade, lyssnade, svarade! Toppen! Allting var mycket välplanerat, allt fungerade med transporter och biljetter. Helt otroligt så mycket vi sett. Den kinesiska maten är mycket god och nyttig. Bäst när vi åt på "kinesiska" restauranger, "turist"ställen ibland mindre bra. Trevligt när guiden kunde äta med oss. Alla hotell bra, men frukosten i Yangshuo inte så bra. Bästa hotellet var det i Peking, hade mest charm och låg mitt i stan. Skulle önskat lite mer egen tid att utforska städerna. EN FANTASTISK RESA! Återkommer gärna!</p>

Kerstin o Ingemar, Bräkne-Hoby

<p>Med Jenny som reseledare kunde inget bli fel. Jenny med sin charmiga , kunniga, hjälpsamma, roliga personlighet kunde få eventuella problem till att vändas och bli positiva upplevelser. Kan tala för 8 skåningar: Var rädd om denna resurs.</p>

Bodil, Staffanstorp

<p><xmlns:texthelpns rwthpgen="1">Stefan var en riktigt trevlig guide!</xmlns:texthelpns><xmlns:texthelpns rwthpgen="1"> Det Kina vi mötte var något helt annat än det vi hade tänkt oss.</xmlns:texthelpns><xmlns:texthelpns rwthpgen="1"> Denna resa känns som den bästa jag gjort.</xmlns:texthelpns><xmlns:texthelpns rwthpgen="1"> Har rest på sex rundtursresor tidigare.</xmlns:texthelpns></p>

Sonja, Askersund

<p><xmlns:texthelpns rwthpgen="1">Vi hade varit på muren och tagit gruppfoto, satt och väntade och kom i samspråk med en resenär från en annan researrangör.</xmlns:texthelpns><xmlns:texthelpns rwthpgen="1"> När hon fick höra allt som vi gjort och om våran underbara guide Tove fick jag bekräftelse på att jag valt rätt resebyrå för denna fantastiska </xmlns:texthelpns>Kina-resa.</p>

Monica Morén, Hedemora
Fiske på li flod vid gryningen, Guilin, Kina
Karta för resa Kinesiskt panorama

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512