Klassiska Kina

acrobatic i Shanghai, Kina

Drömmer du om att resa till Kina, hemvist åt en av mänsklighetens största och äldsta civilisationer? Förverkliga din dröm och följ med till några av världens mest dynamiska och intressanta städer. I den pulserande världsmetropolen Shanghai upplever du myllrande gatuliv bland exklusiva boutiquer och shoppinggallerior, men även Kinas mångtusenåriga historia på det fantastiska Shanghaimuseet. I kejsarstaden Xi’an hänförs du av kejsar Qin Shihuangdis nästan 8 000 man starka terrakottaarmé, ett av förra seklets mest uppseendeväckande arkeologiska fynd. I huvudstaden Beijing känner du den moderna historiens vingslag på Himmelska fridens torg, fascineras av den väldiga Förbjudna Staden och det vackra Sommarpalatset och trollbinds av den färgsprakande Pekingoperan. När du slutligen vandrar på Kinesiska muren, har drömmen om Kina blivit till verklighet!

Dag 1: Flyg till Beijing
Vi flyger till Beijing. Det är nattflyg och tar cirka 8,5 timmar från Stockholm.

Dag 2: Ankomst till Peking
Vi anländer till Beijing på morgonen. Vår guide möter oss på flygplatsen, och tar oss med in till centrala Beijing. Vi besöker Himmelska fridens torg i Beijing centrum. Mitt på torget finns Folkets Hjältes Monument, byggt 1952 och det största monumentet i Kina. Ordförande Mao minneshall och mausoleum ligger på södra sidan av Himmelska fridens torg. I väster ligger Folkets Stora Hall där Kinas nationella folkkongress hålls varje år. I öster är Historiska museet. I norra änden av torget ligger Himmelska fridens port, porten till den förbjudna staden. Övernattning i Beijing. (Lunch och middag)

Day 3: Förbjudna Staden och Sommarpalatset. 
Vi börjar dagen med att besöka Förbjudna Staden, världens största palatskomplex. I Förbjudna Staden har totalt 24 kinesiska kejsare haft sin bostad mellan Qing och Ming dynastierna (1368-1911). Under eftermiddagen tar vi bussen ut till det vackra Sommarpalatset, sommarresidens för kejsarfamiljen under den varma årstiden. Vi kan promenera länge här och njuta av de vackra vyerna över sjön och alla byggnader. Dagen avrundas med ett besök i en specialbutik för sötvattenspärlor. På kvällen samlas vi för att avnjuta en akrobatikföre-ställning som vi kommer att minnas lång tid framöver!  Övernattning i Beijing. (Frukost och lunch)

Dag 4: Flyg till Xian
På morgonen besöker vi ett av Beijings hutongområden, där vi färdas med cykelrickshaw genom slingrande hutonggränder. En hutong är en smal gränd, kantad av rader av envåningshus och det var så man levde förr i tiden i Beijing. Efter lunch flyger vi till Xian, en av de äldsta före detta huvudstäderna i Kina. Övernattning i Xi’an. (Frukost och lunch)

Day 5: Terrakottaarmén
Xi’an var inte bara en kejsarstad, den var också länge ett handelscentrum för alla varor som transporterades längs Sidenvägen. Buddhismen frodades tidigt här, och vi skall besöka en av de viktigaste helgedomarna, Stora Vildgåspagoden. Den vackra Stora Vildgåspagoden från 600-talet e Kr byggdes för att förvara de många skrifter som fördes hem från Indien av pilgrimsmunken Xuanzang. Vi stannar sedan till vid ett jadesnideri och beundrar de skickliga hantverkare som av jadestenen framställer vackra konstföremål. Nu är det äntligen dags att få se 1900-talets största arkeologiska fynd, den 8 000 man starka Terrakottaarmén! En bit utanför Xi’an ligger det märkliga och imponerande mausoleet med kejsare Shi Huangdis kvarlevor. Själva graven vaktas av alla dessa terrakottasoldater. Dagen avslutas med en middag bestående av jiaozi, läckra degknyten med en mängd olika fyllningar i. I anslutning ser vi en sång- och dansföreställning med anor från Tangdynastin. Övernattning i Xi´an. (Frukost, Lunch och Middag)

Day 6: Xi’an – Shanghai
Efter frukost flyger vi till Shanghai. Vi landar i världsmetropolen Shanghai och skaffar oss en överblick över denna enorma stad från Jinmao Towers 88:e våning. Härifrån har vi en magnifik utsikt över både det gamla och det nya Shanghai. Övernattning i Shanghai. (Frukost)

Day 7: Shanghai
Vi inleder med ett besök på Shanghai Museum, med samlingar i världsklass. Vi fortsätter till Chenghuangmiao, Shanghais äldsta stadsdel, där vi promenerar genom Yu Yuan Garden, en av Kinas främsta klassiska trädgårdar. Efter lunch kommer vi till The Bund, kolonitidens strandpromenad längs floden Huangpu. Här beundrar vi den fantastiska utsikten över det gamla och nya Shanghai, inklusive byggnader som Bunds gamla tullhus och många ikoniska skyskrapor som Oriental Pearl TV Tower och Shanghai Tower. Därefter kommer vi till ett annat populärt landmärke i Shanghai - Nanjing Road, som är ett av Kinas shoppingparadis.  Övernattning i Shanghai. (Frukost och Lunch)

Day 8: Shanghai
Fri tid att utforska jättestaden Shanghai. Det finns massor att besöka här. Fråga reseledaren för mera information. Övernattning in Shanghai. (Frukost)

Day 9: Shanghai- Beijing
Vi flyger till Beijing på morgonen. Efter ankomst till Beijing kommer besöker vi Himmelens Tempel, en av många UNESCO-listade platser i Kina. Himmelens Tempel är ett kejserligt komplex av religiösa byggnader, där kejsarna av Ming- och Qing-dynastierna kom för att dyrka himmelens gud och be om årligt god skörd. Övernattning i Beijing. (Frukost)

Day 10: Kinesiska Muren och Minggravarna 
I dag blir det en heldagsutflykt i Beijings omgivningar. Först på programmet står besök på en cloisonnéfabrik, där vi ser hur skickliga hantverkare i olika moment framställer dessa typiska konstföremål. Efter detta kommer vi till det område där kejsarna under Mingdynastin skulle begravas. Vi promenerar först längs Andarnas väg och beser sedan en av de naturskönt belägna Minggravarna. Färden fortsätter därefter till Kinesiska Muren. Muren tjänade som ett försvarssystem mot olika nomadstammar i norra Kina. Den påbörjades för mer än 2000 år sedan. Ett gammalt kinesiskt talesätt säger att människan inte nått fulländning förrän hon har bestigit muren. Upp till bevis för vår del! På kvällen äter vi en gemensam avskedsmiddag, där den berömda Pekingankan är ett av de många inslagen på menyn. Övernattning i Beijing. (Frukost, lunch och middag)

Day 11: Beijing
Dagen fri tid att på egen hand utforska Beijing. Färdledare hjälper gärna till med tips om ytterligare sevärdheter eller shopping. Övernattning i Beijing. (Frukost)

Day 12: Hemresa
Efter frukost transfer till flygplatsen. Ankomst samma dag till påstigningsorten

 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-03-16 Stockholm 17 800
Air China Öppet Boka här
2023-03-16 Göteborg 17 800
Air China Öppet Boka här
2023-03-16 Köpenhamn 17 800
Air China Öppet Boka här
2023-03-16 Oslo 17 800
Air China Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 - 25 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-04-17. Vi reserverar oss för eventuella  prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Beijing t/r
Flygresor i Kina
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukostbuffé
Utflykter enligt program
Måltider enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum: 4 700 kr
ERV avbeställningsskydd 6 % av resans pris
ERV reseförsäkring 570 kr

I priset ingår inte:
Visum till Kina
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 50 totalt per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med Air China:
 Göteborg - Stockholm: 15:45 - 16:40
 Köpenhamn - Stockholm: 17:05 - 18:20 
 Oslo - Stockholm 17:10 - 18:10

 Stockholm - Peking 19:10 - 09:45 nästa dag
 Peking - Stockholm 13:50 - 17:20

 Stockholm - Göteborg 18:30 - 19:30
 Stockholm - Köpenhamn 19:00 - 20:10
 Stockholm - Oslo 18:50 - 19:50

Bokning:
Tel 031 - 14 77 33  E-post: bokning@phoenixtravel.se
www.phoenixtravel.se

Ocean Hotel i Shanghai, Kina

Ocean hotel Shanghai

Shanghai

Kina

Till hotellets hemsida
Garden Hotel Suzhou, Kina

Garden Hotel Suzhou

Suzhou

Kina

Till hotellets hemsida
Grand New World Hotel, Xi'an, Kina

Grand Dynasty Culture Hotel

Xi'an

Kina

Till hotellets hemsida
Hotel Novotel Beijing Xin Qiao,Kina

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao

Beijing

Kina

Till hotellets hemsida

<p>Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.</p>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512