Kultur och shopping i Peking

Kinesiska muren vid Beijing, Kina

Kina har blivit ett av världens stora turistmål. Beijing, eller Peking, är Kinas huvudstad och en av jordens verkligt stora städer. Här finner du de stora sevärdheterna som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden, Himmelens tempel, Kinesiska muren... Dessutom är Beijing ett shoppingparadis där man lätt kan fylla sina resväskor med julklappar. Det har byggts enormt mycket i Peking. Den som besökte staden för 5 år sedan och nu återvänder har svårt att känna igen sig.

Dag 1: Resa till Kina
Vi flyger till Peking med Air China eller Finnair. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Himmelska fridens torg
Vi anländer till Beijing under morgonen. Vår lokalguide möter oss på flygplatsen varefter vi beger oss till Himmelska fridens torg, världens största torg. Efter lunch, där vi lärt oss att äta med pinnar, checkar vi in på vårt centralt belägna hotell. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag. Övernattning i Beijing. (Lunch och middag.) 
 
Dag 3: Hutonger och den Förbjudna staden.
Under förmiddagen åker vi i cykelrikshaw genom Pekings gamla gränder. Den största delen av Pekings gamla bostadsområden är borta men det finns några få hutonger kvar. Lunch serveras hemma hos en vanlig familj i hemtrevlig miljö. Vi fortsätter till den Förbjudna staden. Förr i tiden kunde vanliga människor inte besöka den här platsen utan hela det stora palatsområdet var bara till kejsaren, hans familj och alla tjänarna, därför kallades området den Förbjudna staden. Det sägs att palatsområdet har 9 999 och ett halvt rum. Fler än så kunde det inte bli eftersom det bara var i himlen det fanns 10 000 rum. Den siste kinesiske kejsaren Puyi var bara tre år gammal då han kröntes. Sedan besöker vi en specialaffär för sidenvaror. Övernattning i Beijing. (Frukost och lunch)
 
Dag 4: Himmelens Tempel och Sommarpalatset
Vi åker direkt till Himmelens Tempel och njuter av den vackra byggnaden med gyllene utsmyckningar och vackra tak och den omgivande parken där det alltid är fullt av Pekingbor som leker, promenerar, utövar tai chi och umgås. Under eftermiddagen besöker vi Sommarpalatset, dit kejsarfamiljen flydde under de heta och kvava sommarmånaderna. Innan vi lämnar området besöker vi en pärlbutik, där man säljer smycken tillverkade av pärlor från sötvattensostron som odlats i den närbelägna sjön. Senare på kvällen ser vi en hisnande akrobatikföreställning.  (Frukost och lunch).
 
Dag 5: Kinesiska muren och fågelboet
 Dagen bjuder på ett stort äventyr – nämligen ett besök vid den Kinesiska muren! Det tar några timmar att ta sig ut från den intensiva trafiken i Peking och nå fram till muren. Vi gör en paus längs vägen och besöker en fabrik som tillverkar cloisonné - en sorts emaljeringsteknik. På vaser och andra föremål gör man mönster i olika färger av emalj och bränner sedan föremålet. Det är spännande att se hur skickliga dessa hantverkare är. Bussfärden fortsätter upp bland bergen och äntligen är vi framme vid muren. Du får gott om tid till att promenera på muren och ta fotografier. På återresan stannar vi till vid "Fågelboet", stadion som byggdes till sommar-OS i Peking 2008. Arenan har 92 000 sittplatser. Du får möjlighet att fotografera byggnaden utifrån. På kvällen möts vi till en avskedsmiddag där Pekinganka ingår som en av rätterna (Frukost, lunch och middag)

Dag 6: Hela dagen till egna äventyr
Hela dagen till egna aktiviteter. Din reseledare hjälper dig gärna med information om andra spännande sevärdheter eller marknader och affärer om du hellre vill shoppa. (Frukost)
 
Dag 7: Hemresa från Peking
Efter frukost åker vi till flygplatsen och tar flyg tillbaka till Sverige. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost)
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2019-11-11 Stockholm 9 500
Air China Öppet Boka här
2019-11-11 Göteborg 9 500
Air China Öppet Boka här
2019-11-11 Köpenhamn 9 500
Air China Öppet Boka här
2019-11-11 Oslo 9 500
Air China På förfrågan Boka här

Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2019-02-27.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Peking t/r
Alla flygskatter
4-stjärniga hotell i delat dubbelrum med frukost
Måltider och utflykter enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 1 800 kr
Reseförsäkring 370 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris

Pris ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 20 totalt per person.
Visum till Kina

Preliminära flygtider med Air China:
Göteborg - Stockholm: 15:45 - 16:40
Köpenhamn - Stockholm: 17:05 - 18:20 
Oslo - Stockholm 17:10 - 18:10

Stockholm - Peking 19:10 - 09:45 nästa dag
Peking - Stockholm 13:50 - 17:20

Stockholm - Göteborg 18:30 - 19:30
Stockholm - Köpenhamn 19:00 - 20:10
Stockholm - Oslo 18:50 - 19:50

Bokning:
Tel: 031 - 14 77 33 E-post: bokning@phoenixtravel.se
www.phoenixtravel.se

Beijing Qianmen Jianguo Hotel

Qianmen Jianguo Hotel

Beijing

Kina

Till hotellets hemsida

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.