Resa till Avatarberget

Zhangjiajie, Hunan, Kina

På denna rundresa i Kina börjar vi med att bese den ärevördiga huvudstaden Beijing med alla sina berömda byggnader och minnesmärken. Den vackra naturen vid Wulingyuan och Zhangjiajie är sedan länge ett av UNESCO:s världsarv. Vi tillbringar flera dagar i detta område och får uppleva många sköna naturscenerier. Bergen och skogarna är verkligen ögonfägnande och vi njuter hela tiden av nya blickfång. En vandring i Asiens längsta underjordiska grotta står också på programmet. Ute vid östkusten ligger små kanalstäder. Vi besöker den lilla byn Zhujiajiao och får en skön tur med roddbåt i kanalsystemet. Den mondäna megastaden Shanghai med sina brusande affärsgator och jättelika skyskrapor är numera ett världsekonomiskt centrum. Besöket här får sätta en effektfull punkt för vår rundresa i det kända och det mindre kända Kina!

Dag 1: Resa till Kina
Flyg till Beijing, Kinas huvudstad. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Beijing
Vi anländer till Beijing på morgonen. Vår guide möter på flygplatsen och vi börjar med att fara in till stadens centrum, Himmelska fridens torg. På detta torg, som är ett av världens största, har många spektakulära händelser ägt rum. Vi promenerar omkring och känner historiens vingslag susa, medan vår guide berättar om torgets historia. Torget flankeras av storslagna byggnader. I norr ligger Himmelska fridens port som utgör entrén till Förbjudna staden, i söder ligger Mao Zedongs mausoleum och Qianmenporten, på östra och västra sidorna ser vi Kinas nationalmuseum respektive Folkets stora sal, som är säte för Kinas nationalförsamling. Vi intar vår första kinesiska lunchmåltid och far sedan till vårt hotell för incheckning. Efter några timmars vila och tid på egen hand far vi till en restaurang där vi serveras en välkomstmiddag.  Övernattning i Beijing. (Lunch och middag)

Dag 3: Beijing
I dag blir det en heldagsutflykt i Beijings omgivningar. Först far vi norrut några mil och snart ser vi den mäktiga Kinesiska muren ringla sig längs bergssidorna. Detta stora byggnadsverk påbörjades för över tvåtusen år sedan som ett skydd mot barbarinvasioner norrifrån. Muren hjälpte dock inte, för Djingis Khan och hans mongoler erövrade Beijing och Kina på 1200-talet! Efter detta mellanspel lyckades nya kejsare under Mingdynastin (1368 – 1644) driva ut mongolerna och nu återuppbyggde man en ännu större och mer befäst mur. Det är denna mur som vi ser i dag. På vägen kommer vi också att besöka en affär och fabrik där man får se det typiska hantverket cloisonné. Det är vackra emaljarbeten som man tillverkat här i många hundra år. Efter lunch far vi vidare till Minggravarna, det naturskönt belägna område där 13 av de 16 kejsarna under Mingdynastin ligger begravda. Övernattning i  Beijing. (Frukost och lunch)

Dag 4: Beijing – Zhangjiajie
I dag skall vi efter frukost bege oss till Förbjudna staden. Detta storslagna område var säte för Kinas kejsare under femhundra år, från 1420 till 1911. Den tredje Mingkejsaren lät påbörja bygget av det nya kejsarpalatset omkring 1406. Under denna tid hade Kina just kastat av sig oket från mongolerna och som en säkerhetsåtgärd flyttat huvudstaden söderut till Nanjing. Men den tredje kejsaren Yongle vågade nu flytta tillbaka till Beijing. År 1420 installerade han sig i den  färdigbyggda staden. Namnet Förbjudna staden kommer av att det var absolut förbjudet för vanliga människor att någonsin beträda palatsområdet.  Efter rundvandringen beger vi oss till de gamla områdena i Beijing. I låga gråa envåningshus levde här befolkningen fjärran från kejsarpalatsets prakt. Några av dessa gamla hus och gränder, kallade hutonger, finns fortfarande kvar. Vi får vandra runt här och dessutom inta en enkel men god lunch hemma i en vanlig familj. På kvällen flyger vi till Zhangjiajie. Övernattning i Zhangjiajie. (Frukost och lunch)

Dag 5: Zhangjiajie
Provinsen Hunan ligger i södra Kina, och här föddes bland annat Mao Zedong. Provinsen är annars mest känd för sin sköna natur och sina mäktiga bergsformationer. Runt Zhangjiajie finns fantastiska skogar med mängder av olika trädarter, bland annat redwood och gingko. Och mitt i dessa skogsområden sticker höga spetsiga bergstoppar upp som tinnar och spiror i en fantasiborg. De som har sett ’Stenskogen’ i Kunming eller ’Sockertoppsbergen’ runt Guilin kan jämföra upplevelserna. Alla brukar häpna över dessa märkliga karst- eller sandstensformationer. Vi besöker Huangshizhai, översatt ’Den gula stenbyn’, med flera goda utsiktspunkter på cirka tusen meters höjd, varifrån man kan se nästan hälften av alla dessa bergstoppar i Zhangjiajieområdet. Under eftermiddagen kommer vi också till Golden Whip Valley. Detta område är berömt för sitt rena vatten, sina grönskande berg, branta klippor och lugna, fridfulla dalgångar. Övernattning i  Zhangjiajie. (Frukost och lunch)

Dag 6: Zhangjiajie
I dag ska vi närmare utforska Yuanjiajie Scenic Area, på UNESCO:s världsarvslista sedan 1990. En av de över 3 000 bergstopparna kallas ‘Southern Sky Column’. Denna över tusen meter höga, ensamstående bergstopp har blivit världsberömd sedan en Hollywoodfotograf filmade den år 2008. Regissören James Cameron såg dessa bilder och blev så inspirerad att han inkluderade bilden på denna topp i sin spektakulära 3D-fantasyfilm Avatar som hade premiär 2009. Sedan dess har de lokala myndigheterna i Zhangjiajie döpt om berget till ’Avatar Hallelujah Mountain’!! Vi  reser runt i området och njuter av scenerierna. Med hjälp av en märklig hiss, Bailong Elevator, färdas vi över 300 meter upp längs en lodrät bergssida och kan under tiden bese stora delar av denna ’Scenic Area’. Hissen hamnade i Guinness Rekordbok som ’den högsta och snabbaste utomhushissen i världen’. Väl uppe på toppen har vi en strålande utsikt över ’Avatar Hallelujah Mountain’.  Under eftermiddagen besöker vi också Tianzi-toppen i norra delen av reservatet. Härifrån ser vi ut över den jättelika stenskogen som står vackert mot de blå kullarna i fjärran. Dessa stenformationer är ännu äldre än de vi såg tidigare vid Zhangjiajie. Övernattning i  Zhangjiajie. (Frukost och lunch)

Dag 7: Zhangjiajie - Shanghai
Vi fortsätter vår upptäcktsresa i området. I dag skall vi besöka Den gula drakens grotta. Denna grotta är Asiens längsta, med en mångfald jättelika underjordiska kammare, fantastiska grottformationer med stalaktiter och stalagmiter. Grottan är i dag mycket väl utforskad, men för oss som kommer hit för första gången är varje ny kammare ett litet äventyr att förundras över. Lokalinvånarna har länge känt till grottans existens, men de besökte den inte, eftersom den ansågs vara tillhåll för både andar och Den gula draken. Först år 1982 började speleologer, grottforskare, närmare undersöka denna ovanligt stora underjordiska formation. När vi vandrar runt i grottan är det nödvändigt att ha rejäla skor och bra ficklampor. Sent under eftermiddagen lämnar vi så detta sceniska område och flyger till Shanghai, Kinas största stad och centrum för handel och ekonomi. Övernattning i Shanghai. (Frukost och lunch)

Dag 8: Shanghai
Efter frukost kastar vi oss ut i världsstadens vimmel. Vad kan vara bättre än att börja med en panoramavy över Shanghai? Vi beger oss till Pudong och jätteskyskrapan Jinmao Tower. Huset stod klart 1999 och var då bland de högsta i världen med sina 420 meter över havet. I dag finns det fler skrapor till och med i Shanghai som är högre, men från Jinmao får vi ändå en strålande utsikt över Huangpufloden, det imponerande strandstråket The Bund med sina gamla bankpalats och naturligtvis skogen av skyskrapor så långt ögat kan nå.  Efter denna ’toppupplevelse’ kan vi själva vandra runt en stund på strandpromenaden The Bund för att så småningom komma fram till affärsvimlet på Nanjing Street, den mest betydelsefulla affärsgatan i Kina. Här kommer många att vilja tillbringa en god stund. Efter lunch måste vi också se det gamla Shanghai. Den klassiska kinesiska trädgården Yu Yuan med sina små dammar, utsirade drakar och spektakulära stenpartier är vacker att ströva igenom. På kvällen kommer vi att vara åskådare till den mest imponerande och storslagna akrobatikföreställning som Kina kan erbjuda. Hisnande upplevelser utlovas! Övernattning i Shanghai. (Frukost och lunch)

Dag 9. Shanghai  - Zhujiajiao - Shanghai
I dag blir det en dagsutflykt i omgivningarna. Låglandet runt Shanghai är fyllt av små vackra städer med omfattande kanalsystem. En av dessa är Zhujiajiao, även kallad ‘Shanghais Venedig’. I denna över 1 700 år gamla och mycket välbevarade stad skall vi tillbringa några timmar. Vi vandrar runt på de små gatorna med sköna välbyggda valvbroar över kanalerna och gör naturligtvis själva en rundtur med roddbåt i kanalsystemet. Här känner man sig verkligen förflyttad långt tillbaka i tiden! Övernattning i Shanghai. (Frukost och lunch)

Dag 10: Shanghai – Beijing
På morgonen flyger vi tillbaka till Beijing. Efter ankomsten far vi åter in till centrum, äter lunch och besöker sedan Himmelens tempel. På detta stora område i södra Beijing finns flera imponerande byggnader, främst ’Hallen för tillbedjan om goda skördar’. Hit begav sig kejsaren på våren för att med böner och offer söka blidka himmelen att göra jorden fruktbar under det kommande året. Under eftermiddagen finns det tid över för att undersöka Beijings fantastiska shoppingutbud. Övernattning i Beijing. (Frukost)

Dag 11: Beijing
Hela dagen fri till eget förfogande. Fråga gärna guiden om lämpliga utflyktsmål och bra shoppingställen. På kvällen njuter vi en middag där Pekinganka är en av rätterna. Övernattning i Beijing. (Frukost och middag)

Dag 12: Hemresa från Beijing
Efter denna sköna rundtur i Kina är det dags att flyga tillbaka till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.(Frukost)


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-04-14 Stockholm 21 800
Air China Öppet Boka här
2023-04-14 Göteborg 21 800
Air China Öppet Boka här
2023-04-14 Köpenhamn 21 800
Air China Öppet Boka här
2023-04-14 Oslo 21 800
Air China Öppet Boka här
2023-10-13 Stockholm 21 800
Air China Öppet Boka här
2023-10-13 Göteborg 21 800
Air China Öppet Boka här
2023-10-13 Köpenhamn 21 800
Air China Öppet Boka här
2023-10-13 Oslo 21 800
Air China Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 - 25 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-04-17. Vi reserverar oss för eventuella  prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Beijing t/r
Inrikesflyg i Kina
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukostbuffé
Måltider enligt program
Utflykter enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 4 500 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 570 kr

I priset ingår inte:
Visum till Kina
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 50

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao,Kina

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao

Beijing

Kina

Till hotellets hemsida
zhangjiajie emperor hotel,Kina

Zhangjiajie Emperor Hotel

Zhangjiajie

Kina

Till hotellets hemsida
Holiday Inn Downtown, Shanghai, Kina

Shanghai Holiday Inn Downtown

Shanghai

Kina

Till hotellets hemsida

<p>Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.</p>


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512