Stora Kinaresan

Kryssning på Yangtze, Kina

Vår Stora Kinaresa kombinerar två storslagna upplevelser: Tibet och Yangtze-floden. Tibet med huvudstaden Lhasa, belägen högt uppe bland Himalayas berg, var under århundraden oåtkomligt för de flesta människor. Att sedan sakta glida fram på Yangtze-floden är en naturupplevelse långt utöver det vanliga. Det är andlösa ögonblick när fartyget stävar genom de mäktiga och trånga passagerna vid the Three Gorges. Lägg sedan till dessa upplevelser den fantastiska terrakottaarmén i kejsarstaden Xi’an, vandring på Kinesiska muren, historiska upplevelser i Förbjudna staden i Beijing, akrobatik och köpenskap i den sjudande världsstaden Shanghai, och du får en rundresa som bjuder på upplevelser för alla sinnen!

Dag 1: Resa till Kina
Flyg till Kinas huvudstad Beijing. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Beijing
Ankomst till Beijing där vi möter vår svensktalande färdledare. Vi beger oss in till centrum och inleder med ett besök på den Himmelska fridens torg, en plats där man känner den moderna kinesiska historiens vingslag. Här ligger Mao Zedongs mausoleum med “Den Store Rorsmannen” på lit de parade, samt Folkets stora sal, varifrån detta väldiga land styrs. Efter en orienteringstur på torget checkar vi in på vårt hotell för lite avkoppling. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag. Övernattning i Beijing. (Lunch och middag)

Dag 3: Beijing
I dag blir det en heldagsutflykt i Beijings omgivningar. Vid en fabrik får vi följa framställningsprocessen av cloisonné, detta för Beijing så typiska emaljeringshantverk, där ett kopparföremål beläggs med emalj i vackra mönster och färger. På Andarnas väg promenerar vi långsamt längs en processionsgata kantad av vackra marmorstatyer föreställande tjänstemän, militärer, elefanter och kameler. Detta var den processionsväg på vilken kejsarnas kroppar fördes mot den sista vilan. Efterhand når vi de naturskönt belägna Minggravarna, som ligger bland bergen och är omgivna av vatten, helt enligt feng shui principer. Färden går vidare norrut och upp bland bergen. Plötsligt dyker den Kinesiska muren upp som en slingrande drake i landskapet! Mer än sexhundra mil lång, från Gula Havet till Gobiöknen, följer den de branta bergskammarna. Äntligen är det dags för oss att vandra på muren! På kvällen serveras middag där pekinganka ingår i menyn. Övernattning i Beijing. (Frukost, lunch och middag)

Dag 4: Beijing – Xi´an
Dagen inleds med ett besök i Beihaiparken. Parken är välbesökt av Beijingborna, speciellt på morgnarna. Här gör man sin gymnastik och hör det senaste skvallret. Så fortsätter vi till hutongerna där vi färdas i cykelrickshaw genom gamla Beijing. Lunch serveras hemma hos en kinesisk familj. Under eftermiddagen besöker vi den Förbjudna staden och hör hårresande historier om tiden då kejsarna residerade här samman med sina eunucker och konkubiner. På kvällen fortsätter vår färd med flyg till den gamla kejsarstaden Xi´an. Övernattning i Xi´an. (Frukost och lunch)

Dag 5: Xi’an
Vi tillbringar hela dagen i Xi´an och dess omgivningar. Först besöker vi den Stora vildgåspagodan som byggdes redan på 600-talet i samband med buddhismens ankomst till Kina. Xi´an är känd för sina vackra arbeten i jadesten och vi besöker ett jadesnideri för att beundra detta vackra hantverk. Resten av dagen vigs åt den berömda terrakottaarmén. Denna armé skulle beskydda Kinas första kejsare efter hans död. Även kvällen bjuder på stora upplevelser då vi serveras jiaozi som består av läckra degknyten med en mängd olika fyllningar. I samband med detta ser vi även en sång- och dansföreställning med anor från Tangdynastin. Övernattning i Xi´an.(Frukost och lunch)

Dag 6: Xi’an - Lhasa
På morgonen flyger vi till Lhasa. Efter ankomst är resten av dagen fri för acklimatisering till den höga höjden. Övernattning i Lhasa. (Frukost)

Dag 7: Lhasa
Vi inleder besöket i Lhasa med ett besök i Tibets viktigaste helgedom, Jokhang. Templet är Lhasas äldsta byggnad. Därefter vandrar vi Barkhorkoran, den pilgrimsled som löper runt templet. Under eftermiddagen beger vi oss till det berömda Potalapalatset, som Dalai Lama använde som sitt vinterpalats en gång i tiden. Övernattning i Lhasa.(Frukost och lunch)

Dag 8: Lhasa - Yamdrok Tso – Lhasa
Med buss följer vi den gamla handelsvägen mellan Lhasa och Gyantse. Landskapet är storslaget och ljus och skugga spelar över bergen som omger oss åt alla håll. Från Kambala-passet på 4 990 meters höjd har vi en storslagen vy över den heliga sjön Yamdrok Yamtso. Tillbaka i Lhasa ser vi det tibetanska museet med sina fina samlingar av lokala föremål. Övernattning i Lhasa. (Frukost och lunch)

Dag 9: Lhasa
På förmiddagen gör vi ett besök vid Dalai Lamas tidigare sommarpalats, Norbulingka. På eftermiddagen besöker vi Sera-klostret. Övernattning i Lhasa. (Frukost och lunch)

Dag 10: Lhasa - Chongqing
Vi flyger till Chongqing via Chengdu. Efter ankomst till den stora industristaden Chongqing gör vi en stadsrundtur. På kvällen påbörjar vi kryssningen på Yangtze. Övernattning ombord på båten. (Frukost)

Dag 11 - 12: Kryssning på Yangtze
Under två dagar ska vi nu göra en kryssning på Yangtze, världens tredje största flod. Att färdas på Yangtze är en naturupplevelse som få. Floden buktar sig fram mellan höga berg och trånga passager. Resan startar i en bördig dal och snart passerar vi byn Fengdu, “spökbyn”, med dess många tempel fyllda med statyer av demoner och onda andar. Resans höjdpunkt nås när vi ska igenom de berömda trånga passagerna – De tre klyftorna. Den första klyftan, Qutang Gorge, är andlöst vacker. Passagen är kort, bara åtta kilometer lång, men den är så trång att vattenmassorna pressas fram med våldsam kraft. Nästa klyfta Häxklyftan, Wuxia Gorge är 40 kilometer lång. På båda sidor omges vi av över 1 000 meter höga bergstoppar som tornar upp sig som massiva murar kring vårt kryssningsfartyg. Den tredje av de väldiga klyftorna, Xiling Gorge är även den längsta, cirka 70 kilometer lång. I slutet av denna klyfta har man byggt Kinas största dammanläggning, Tre klyftors dammen. Två kilometer bred och med en fördämningshöjd på 185 meter skapar oerhörda mängder vattenkraft, något som är välbehövligt i detta väldiga land, med dess energibrist! Efter ytterligare några timmars färd kommer vi till Gezhouba-dammen, och nu ändrar floden karaktär, den flyter bred och vindlande med vidsträckta sandbankar. Här slussas fartyget ned till en lägre vattennivå. Övernattningar ombord på båten.(Frukost, lunch och middag)

Dag 13: Yichang - Shanghai
På morgonen når vi Yichang, och här avslutas vår kryssning. Vi besöker naturligtvis det världsberömda dammprojektet vid Sandouping. Det är världens största damm och här produceras en niondel av Kinas energibehov. Därefter flyger vi till Shanghai. Övernattning i Shanghai. (Frukost och lunch)
 
Dag 14: Shanghai
Under förmiddagen beger vi oss till Shanghais finansdistrikt Pudong öster om Huangpufloden som flyter igenom centra Shanghai. Här åker vi upp i Kinas högsta skyskrapa Shanghai Tower, varifrån man får en fantastisk panoramautsikt över floden och staden. Därefter gör vi ett besök på Shanghai Museum, med samlingar i världsklass. Vi fortsätter till Chenghuangmiao, Shanghais äldsta stadsdel, där vi promenerar genom Yu Yuan Garden, en av Kinas främsta klassiska trädgårdar. Efter lunch ges egen tid till att utforska shoppingstråket Nanjing Lu, liksom strandpromenaden The Bund. På kvällen samlas vi för att njuta av en halsbrytande akrobatikföreställning! Övernattning i Shanghai.(Frukost, lunch och middag)

Dag 15: Hemresa från Shanghai
Transfer till flygplatsen och flyg till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.(Frukost)
 
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-04-03 Stockholm 35 900
Finnair Öppet Boka här
2023-04-03 Göteborg 35 900
Finnair Öppet Boka här
2023-04-03 Köpenhamn 35 900
Finnair Öppet Boka här
2023-04-03 Oslo 35 900
Finnair Öppet Boka här
2023-10-16 Stockholm 35 900
Finnair Öppet Boka här
2023-10-16 Göteborg 35 900
Finnair Öppet Boka här
2023-10-16 Köpenhamn 35 900
Finnair Öppet Boka här
2023-10-16 Oslo 35 900
Finnair Öppet Boka här

* Gruppstorlek:10-16 personer
Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2020-04-16. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Beijing från Stockholm/Göteborg/Köpenhamn/Oslo
Hemresa från Shanghai till Stockholm/Göteborg/Köpenhamn/Oslo
Inrikesflyg i Kina
Alla flygskatter
Kryssning på Yangtze med 5-stjärnig båt
Hotell i delat dubbelrum med frukostbuffé
Måltider enligt program
Utflykter enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum (hotell + kryssning) 9 000 kr 
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 690 kr

I priset ingår inte:
Visum till Kina
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 80

Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm - Helsingfors 14:40 - 16:35
Göteborg - Helsingfors 13:00 - 15:25
Köpenhamn - Helsingfors 13:20 - 15:55
Oslo - Helsingfors 14:40 - 16:35

Helsingfors - Beijing 18:20 - 06:55 nästa dag
Shanghai - Helsingfors 09:20 - 14:20

Helsingfors - Stockholm 16:00 - 15:55
Helsingfors - Göteborg 16:00 - 16:25
Helsingfors - Köpenhamn 17:45 - 18:25
Helsingfors - Oslo 16:05 - 16:35

Preliminära flygtider med Air China:
Göteborg - Stockholm: 15:45 - 16:40
Köpenhamn - Stockholm: 17:05 - 18:20 
Oslo - Stockholm 17:10 - 18:10

Stockholm - Peking 19:10 - 09:45 nästa dag
Peking - Stockholm 13:50 - 17:20

Stockholm - Göteborg 18:30 - 19:30
Stockholm - Köpenhamn 19:00 - 20:10
Stockholm - Oslo 18:50 - 19:50

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao,Kina

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao

Beijing

Kina

Till hotellets hemsida
Grand New World Hotel, Xi'an, Kina

Grand Dynasty Culture Hotel

Xi'an

Kina

Till hotellets hemsida
Jardin Secret Hotel, Lhasa, Xizang

Jardin Secret Hotel

Lhasa

Kina

Till hotellets hemsida
Garden Hotel Suzhou, Kina

Garden Hotel Suzhou

Suzhou

Kina

Till hotellets hemsida
Holiday Inn Downtown, Shanghai, Kina

Shanghai Holiday Inn Downtown

Shanghai

Kina

Till hotellets hemsida

<p>Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.</p>

På våra resor till Tibet kommer vi att bo på 3 500 till 4 000 meters höjd över havet.

De allra flesta resenärer klarar en sådan här resa utan speciella problem. Ålder eller kön har faktiskt ingen betydelse. Det är dock normalt att man under de första dagarna känner lite trötthet och/eller lätt huvudvärk. Orsaken till detta är den tunna luften med lägre syrehalt. Efter några dagar brukar man känna sig som vanligt. Mycket få drabbas av allvarligare problem. Om det skulle behövas finns det läkare med stor erfarenhet av höjdsjuka att tillgå i Lhasa.

(Det finns alltid syrgastuber på hotellrum och bussar, men de brukar sällan komma till användning.)

Lider man av varaktiga hjärt- eller lungproblem, eller om man strax före resan haft influensa, halsfluss e. d. bör man kontakta läkare för råd.

Beijing opera
Karta för stora kinaresan

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512