Tibet - Världens tak

Munkar i Tibet, kina

Följ med på en rundresa under vilken du upplever den variationsrikedom Kina har att erbjuda! Du kommer uppleva de mest skiftande landskap och miljöer – från Hongkongs välplanerade storstadslandskap i det subtropiska Sydkina till Tibets sagolikt vackra bergslandskap i det mäktiga Himalaya. Resan tar dig även till Yunnan, en av Kinas mest intressanta provinser med sin storslagna natur och många minoritetsfolk. Under resan bekantar du dig med både de syd- och nordkinesiska kultursfärerna i metropolerna Hongkong och Beijing, men får framförallt en god inblick i naxi-folket och tibetanernas kultur och föreställningsvärld.      

Dag 1: Resa till Hongkong
Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2: Hongkong
Vi anländer till Hongkong under eftermiddagen och åker till hotellet. Resten av dagen kan du vila ut efter långflygningen eller kanske upptäcka närområdet på egen hand innan vi på kvällen samlas inför en välkomstmiddag. Övernattning i Hongkong. (Middag.)
 
Dag 3: Hongkong
Efter frukost åker vi färja till Hongkong Island och upplever ett av världens mest berömda hamninlopp. På Hongkong Island åker längs den legendariska bergbanan/spårvägen Peak Tram till toppen av Victoria Peak varifrån man får en strålande utsikt över staden. Turen fortsätter till den flytande fiskebyn Aberdeen där folk fortfarande bor ombord på sina djonker. Vi tar en promenad och tar en titt på båtarna innan vi äter en traditionell lunch på en flytande restaurang. Vi fortsätter därefter till de charmiga kvarteren vid Stanley Market, känt för sitt stora utbud av allehanda varor. Resten av dagen till eget förfogande att upptäcka det underbara Hongkong på egen hand. Du tar dig runt enkelt och smidigt med stadens utmärkta och lättbegripliga tunnelbanesystem. Hongkong är underbart vackert framåt kvällen! Övernattning i Hongkong. (Frukost och lunch.)
 
Dag 4: Hongkong – Macao – Hongkong
Efter frukost åker vi snabbfärja till Macao som tidigare var en portugisisk besittning. Under dagsturen besöker vi platser i stadens historiska centrum som finns upptaget på Unescos världsarvslista. Vi inleder med ett besök till A-Ma templet som har anor från 1400-talet och är tillägnat sjöfararnas skyddsgudinna. Vi fortsätter därefter till Ruinas de Igreja de Sao Paulo – de vackra ruinerna efter vad som återstår av den katolska kyrka som uppfördes under tidigt 1600-tal när Portugal var en betydande kolonialmakt med ambitionen att bevaka och utöka sina intressen i Asien. Vi besöker även Fortaleza de Monte, ett fort uppfört under samma århundrade för skydda det portugisiska prästerskapet mot pirater. Macao är idag känt som "Österns Monte Carlo" och den som vill kan passa på att titta in på något av stadens många kasinon för att få en snabb inblick i verksamheten innan vi tar eftermiddagsfärjan tillbaka till Hongkong. Resten av eftermiddagen och kvällen öppen att upptäcka Hongkong på egen hand. Fråga gärna lokalguiden om tips på platser att besöka! Övernattning i Hongkong. (Frukost och lunch.)   
 
Dag 5: Hongkong – Kunming
Idag lämnar vi Hongkong bakom oss och flyger till Kunming i provinsen Yunnan på det kinesiska fastlandet. Yunnan ligger långt ner i sydvästra Kina och gränsar till Vietnam i sydost, Laos i syd, Burma i väst och den autonoma regionen Tibet i nordväst. En stor del av befolkningen utgörs av olika minoritetsfolk. Efter ankomsten till provinshuvudstaden Kunming besöker vi Daguanlou (”Utsiktstornet”), en av Kinas mest berömda paviljonger, elegant uppförd i klassisk arkitektur och omgiven av sin tillhörande park.  Övernattning i Kunming. (Frukost.)
 
Dag 6: Kunming – Lijiang
Efter frukost besöker vi Shilin (Stenskogen) strax utanför Kunming. Området utgör en av de märkligaste natursevärdheterna i Kina med sina spektakulära klippformationer – märkliga karstformationer i kalksten som reser sig likt en skog av sten. Efter att ha beundrat det fascinerande landskapet och ätit lunch beger vi oss under eftermiddagen till flygplatsen inför flygresan (ca 1 tim.) till staden Lijiang som med sin välbevarade traditionella arkitektur, vindlande gränder och kanaler finns upptagen på Unescos världsarvslista. Övernattning i Lijiang. (Frukost och lunch.)
 
Dag 7: Lijiang
En stor del av Lijiangs befolkning tillhör den etniska minoriteten Naxi vars kultur i många avseenden skiljer sig från Han-kinesernas. Under dagen besöker vi Mu-klanens palatslika residens som ibland liknas vid Förbjudna staden i Peking. Mu-klanen tillhörde naxi-folket och styrde regionen under århundraden, dock under kejserligt överinseende. På plats får vi veta om Naxifolkets kultur, religion och historia. Vi besöker även Heilongtan (Svarta drakens damm) strax norr om Lijiangs gamla stadskärna. Vid denna natursköna plats får man en fantastisk utsikt över Yulong Xueshan (Jadedrakens snöberg) som tornar upp sig i fjärran. Under eftermiddagen väntar egna strövtåg i Lijiangs äldre stadsdelar och under kvällen ser vi en föreställning med naxi-musikanter som bland annat framför stycken av uråldrig traditionell daoistisk tempelmusik. Övernattning i Lijiang. (Frukost och lunch.)
 
Dag 8: Lijiang – Shangri-La
Vi fortsätter norrut med buss till orten Shangri-La i Diqing (Dechen), en autonom prefektur för tibetaner i nordvästra Yunnan. Under färden dit gör vi uppehåll vid Hutiao xia (Tigersrångspasset), en av världens djupaste kanjoner där Jinsha-floden (en biflod i Yangzi-flodens övre lopp) rusar fram långt där nere på botten av den djupa dalgången. Från floddalen sträcker sig nästintill lodräta bergssidor upp mot Jadedrakens snöberg (5 596 m. ö. h.). När vi anlänt till dagens slutdestination besöker vi det viktiga lamaklostret Ganden Sumtseling, uppfört under senare hälften av 1600-talet. Det vackra klosterkomplexet rymmer ca 700 munkar och är uppfört i traditionell tibetansk arkitektur. Vi befinner oss nu på 3 200 meters höjd vid porten till det mäktiga Himalaya! Gatorna i den äldre stadskärnan kantas av vackra gamla trähus i tibetansk arkitektur. Här finner du en stilla och rogivande atmosfär, präglad av traktens djupt religiösa befolkning. Under kvällen ser vi en tibetansk sång- och dansföreställning. Övernattning i Shangri La. (Frukost och lunch.) 
 
Dag 9: Shangri-La – Lhasa
Under dagen flyger vi till Lhasa i Tibet (3 650 m. ö. h.). Resan går över Himalayas toppar och inflygningen till Lhasa är spektakulär! Med sitt isolerade läge, fascinerande kultur och sin långa historia är Lhasa en av Asiens mest intressanta städer. Vid ankomsten till Lhasa besöker vi strax norr om staden Seraklostret med anor från 1400-talet. Lamaklostret är ett av Tibets största och är särskilt berömt för munkarnas filosofiska och teologiska diskussioner som hålls varje eftermiddag. De många gånger livliga debatterna är öppna för allmänheten och även om man inte förstår vad som sägs är de fascinerande att bevittna. Övernattning i Lhasa. (Frukost och lunch.)
 
Dag 10: Lhasa
Efter frukost besöker vi Potalapalatset, Tibets mest kända byggnadskomplex och en gång i tiden Dalai Lamas residens och centrum för den tibetanska teokratins regeringsutövning. Det tretton våningar höga palatset tronar på en klippa högt ovan staden och dess vitputsade murar och glänsande koppartak är väl synliga på mils avstånd. Palatset räknas som det förnämsta exemplet på tibetansk klassisk arkitektur och klassas som ett Unesco-världsarv. Under eftermiddagen besöker vi Jokhangtemplet med anor från 600-talet, en av den tibetanska buddhismens mest heliga platser som lockar pilgrimer från hela Himalaya-regionen.  Vi besöker även Barkhor-gatan som cirkulärt omger templet på alla sidor.  Här kan man se långväga pilgrimer som med snurrande bönehjul närmar sig templet medurs. Övernattning i Lhasa. (Frukost och lunch.)
 
Dag 11: Lhasa - Yamdrok Yumtso – Lhasa
Efter frukost färdas vi längs serpentinvägar upp till bergspasset Kamba La, beläget på närmare 5 000 meters höjd över havet. Nedanför ligger den heliga sjön Yamdrok Yumtso. Synen av det azurblå vattnet, den gnistrande snön på bergskammarna, den klarblå himlen och de gröna vidderna med de fritt strövande jakarna är fullkomligen oslagbar! Tillbaka i Lhasa besöker vi Tibet Museum med sina utställningar som tematiserar tibetansk kultur, religion och historia. Vi avslutar dagen med att besöka palatskomplexet Norbulingka som tjänade som sommarresidens åt de Dalai Lamor som regerade över Tibet från slutet av 1700-talet till och med mitten av 1900-talet. Palatsområdet och den omgivande parken är med på Unescos lista över världsarv. Övernattning i Lhasa. (Frukost och lunch.)
 
Dag 12: Lhasa – Beijing
Vi flyger till Kinas huvudstad Beijing. Mångmiljonstaden har utvecklats till ett av världens viktigaste ekonomiska- och politiska centrum, men trots att staden för längesedan förvandlats till internationell världsmetropol finns det mycket att upptäcka för den som är intresserad av Kinas långa historia och fascinerande kultur! Övernattning i Beijing. (Frukost.)    
 
Dag 13: Beijing
Under förmiddagen besöker vi Himmelska fridens torg i hjärtat av den kinesiska huvudstaden. Bara att blicka ut över världens största torg är sannerligen en upplevelse i sig! Vi fortsätter till den Förbjudna staden som vetter mot torget. Det var härifrån de flesta kejsarna under Ming- och Qingdynastierna regerade över det kinesiska imperiet. Vi får en guidad rundvandring inom det enorma palatsområdet med sin fantastiska arkitektur och får en god inblick i den miljö som det kejserliga hovet vistades i. Efter lunch beger vi oss till det underbara Sommarpalatset dit kejsarna och deras hov sökte sig under de heta somrarna för att få svalka. Övernattning i Beijing. (Frukost och lunch.)
 
Dag 14: Beijing
Under dagen väntar ett besök till den kinesiska muren. Vi besöker Mutianyu-sektionen ca 65 km nordöst om Beijing.  Tillbaka i Beijing gör stannar vi till vid Nationalstadion (i folkmun kallat för ”Fågelboet”) som byggdes inför OS 2008.  Resten av dagen spenderas på egen hand innan vi på kvällen samlas inför avskedsmiddagen med bland annat delikatessen pekinganka på menyn. Övernattning i Beijing. (Frukost, lunch och middag.)
 
Dag 15: Hemfärd
Transfer till flygplatsen inför återresan till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-06-06 Stockholm 35 600
Finnair Öppet Boka här
2023-06-06 Göteborg 35 600
Finnair Öppet Boka här
2023-06-06 Köpenhamn 35 600
Finnair Öppet Boka här
2023-06-06 Oslo 35 600
Finnair Öppet Boka här

* Mindre grupper 15 - 20 pax
Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2020-04-16. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår I priset:
Flyg till Hongkong och hemresa from Beijing
Flygresor i Kina
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukostbuffé
Utflykter och måltider enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 5 500 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 690 kr

I priset ingår inte:
Visum till Kina
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 60 totalt per person

Hotellinformation:
4-stjärniga hotel.

Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm-Helsingfor 20:55-22:55
Göteborg-Helsingfors 20:30-22:55
Köpenhamn-Helsingfors 20:10-22:50

Helsingfors-Hongkong 23:45-15:30
Peking - Helsingfors 10:55 - 14:15

Helsingfors - Stockholm 16:00 - 16:00         
Helsingfors - Göteborg 16:00 - 16:25
Helsingfors - Köpenhamn 15:40 - 16:20

Barnrabatt:
Fråga vid bokning
 

<p><br />  </p>

Gamla stan i Lijiang, Yunnan, Kina
Karta för resan Tibet- Världens tak

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512