Trädgårdsresa till Kina

pion i Luoyang, kina

Det finns ett talesätt som säger ”Vill du se Kina som det var för 2 000 år sedan ska du besöka Xi’an, vill du se Kina som det var för 1 000 år sedan ska du besöka Beijing, vill du se Kina av i dag ska du besöka Shanghai!” På vår rundresa i Kina besöker vi dessa platser och några till.
I Beijing ser vi de stora begivenheterna: Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och Sommarpalatset med sitt sköna landskap av kullar, vatten, broar och paviljonger. Den anrika staden Luoyang bjuder på en överväldigande utställning av pioner. Den vackra trädgården Huaqing med sina heta källor anlades utanför Xi’an under Tangdynastin. Här finns också den världsberömda Terrakottaarmén. Staden Suzhou är känd för sina klassiska anläggningar med fantasieggande namn som Nätmästarens trädgård eller Den ödmjuke tjänstemannens trädgård. Shanghai slutligen bjuder på ytterligare klassisk trädgårdskonst i Yu Garden och Chenshan Botanical Gardens.

En resa för alla sinnen, för både kropp och själ!
 

Dag 1: Avresa till Beijing
Avresa till Beijing. Anslutningsflyg från ett flertal skandinaviska orter. Måltider serveras ombord.
 
Dag 2: Beijing
Ankomst till Beijing. Vi inleder med ett besök på Himmelska fridens torg. Runt torget ser vi Folkets stora sal, som är Kinas parlament, Nationalmuseet och i norr Himmelska fridens port som markerar entrén till Förbjudna staden. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag. Övernattning i Beijing.
 
Dag 3: Kinesiska muren och Minggravarna
Idag blir det en heldagstur till Kinesiska muren och Minggravarna. Kinesiska Muren är en av världens mest kända byggnadsverk och ligger ca 8 mil norr om Beijing. Sedan fortsätter vi till Minggravarna, där 13 av 16 kejsare från Mingdynastin (1368 - 1644) är begravda. Övernattning i Beijing. (Frukost och Lunch)

Dag 4: Förbjudna staden och Hutonger
På morgenen är det dags att besöka Förbjudna staden eller Palatsmuseet som området officiellt heter nu. Vi vandrar runt på området och får en utförlig beskrivning av hur kejsarfamiljen, konkubinerna och eunuckerna levde här.
På eftermiddagen bekantar vi oss med den gamla delen av Beijing - hutongerna. Där är husen flera hundra år gamla. Övernattning i Beijing. (Frukost och Lunch)
 
Dag 5: Sommarpalatset och Beijing Botaniska Trädgård
I dag gör vi en utflykt till Beijings utkanter. Vi skall besöka det så kallade Sommarpalatset. Det är den största kejserliga trädgården i Kina och omfattar en yta på nära tre kvadratkilometer. På 1200-talet lyckades en berömd ingenjör leda vatten från norr till ett område som kom att kallas Yiheyuan, eller Trädgården för god hälsa och harmoni. En konstgjord sjö uppstod som nu heter Kunming Lake. Sjön är mycket grund, och norr om den finns en kulle som kallas Longevity Hill, eller Långt Liv-kullen. På 1700-talet började området bebyggas i större skala. Det var kejsar Qianlong som för 150 000 kg silvers värde lät bygga ett stort nöjesområde kring sjön, i samband med hans moders 60-årsdag. Hit flyttade också kejsarfamiljen på somrarna, mellan maj och oktober, då Beijing var alltför hett. År 1998 inkluderades Sommarpalatset i UNESCO:s lista över världsarv med motiveringen att det är "ett mästerstycke kinesisk trädgårdsarkitektur där det naturliga landskapet med kullar och öppet vatten kombinerats med skapelser som paviljonger, hallar, palats, tempel och broar till en harmonisk enhet av enastående estetiskt värde."
After lunch fortsätter vi till Beijings botaniska trädgård som sägs ha det största växthuset i världen. Övernattning i Beijing. (Frukost och Lunch)
 
Dag 6: Blomstermarknad
Tidigt på morgonen besöker vi en blomstermarknad och sedan är dagen fri för egna strövtåg. Din lokalguide ger dig gärna tips och råd. Övernattning i Beijing. (Frukos)
 
Dag 7: Beijing – Luoyang
Efter frukost tar vi snabbtåget till Luoyang. För dagens kineser är Luoyang mer känd som pionstaden. Vi besöker en av pionträdgårdarna och förundras över alla de vackra varianter vi kommer att se. Man bedömer att det finns över 350 olika slags pioner! Övernattning i Luoyang. (Frukost)
 
Dag 8: Luoyang - Xi´an
På förmiddagen besöker vi Longmengrottorna. Dessa grottor hyser många exempel på den finaste buddhistiska konst man kan skåda. År 2000 utsågs Longmengrottorna och statyerna av UNESCO till världsarv med motiveringen att de är "utomordentliga exempel på människans konstnärliga kreativitet". Under eftermiddagen bordar vi tåget till Xi’an. Övernattning i Xi´an. (Frukost)
 
Dag 9: Terrakottaarmén, Huaqing och Tangshow
Denna morgon besöker vi den välkända terrakottaarmén. Man har grävt fram ett tusental soldater, krigare, ryttare och hästar i naturlig storlek, alla gjorda i terrakotta, och alla med individuella anletsdrag. Man räknar dessutom med att det finns ytterligare cirka 8 000 figurer under jord, som står som en evig vakt över den förste kejsaren av Kinas grav. På eftermiddagen beger vi oss till Huaqing Palace eller Huaqing Pool/gamla badanläggning, en kunglig trädgård med historia som sträcker sig 3 000 år bakåt i tiden. Senare på kvällen får vi, under avnjutande av en middag med bl a jiaozi, små delikata degknyten med läckra fyllningar, uppleva en sång - och dansföreställning med anor från Tangdynastin. Övernattning i Xi’an. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 10: Xi’an-Shanghai
Idag flyger vi till Shanghai. Shanghai, som ligger vid flodmynningen i Yangtze-floden, fungerar som det mest inflytelserika ekonomiska, finansiella och internationella handelscentret i östra Kina. Det är också ett populärt resmål för besökare som här känner av den pulserande utvecklingen i Kina. Efter ankomst till Shanghai, transfer till hotellet. Resten av dagen fri tid. Övernattning i Shanghai.(Frukost)

Dag 11: The Bund, gamla stad och Yu Garden
Vi börjar med att fara upp till toppen av en av de stora skyskraporna, Jinmao Tower, varifrån vi får en fantastisk panoramautsikt över Shanghai. Sedan promenerar vi längs stranden vid The Bund och ser de imponerande stenhusen från den europeiska tiden. Efterhand kommer vi in på Nanjing Lu, den kilometerlånga affärsgatan, där man kan finna alla tänkbara varor till salu. Under eftermiddagen far vi till Shanghais gamla stad, med trånga kvarter, och ytterligare en trädgård, Yu Garden. Denna anlades på 1500-talet av en tjänsteman som lät bygga trädgården åt sina gamla föräldrar för att de skulle få njuta av frid och bekvämlighet. Yu kan betyda just fred och ro. De kinesiska skönhetsidealen kan ibland tyckas vara helt annorlunda jämfört med vår västerländska estetiska smak. I trädgården finns hela tiden nya vyer, och en viktig anledning till detta är att åskådaren hela tiden skall överraskas. Övernattning i Shanghai. (Frukost och Lunch)
 
Day 12: Shanghai – Suzhou
Idag lämnar vi Shanghai för Suzhou, som är mest känt för sina trädgårdar och kanaler. Vi besöker Ödmjuka Administratörens Trädgård (Humble Administrators Garden), som finns med på UNESCO världsarvslista. Den ödmjuke administratörens trädgård är den största trädgården i Suzhou och anses av vissa vara den finaste trädgården i södra Kina. Därefter kommer vi till The Master of Nets Garden, som är den minsta av Suzhous trädgårdar, men det är den mest imponerande tack vare hur man utnyttjar utrymmet, vilket skapar en illusion av ett område som är mycket större än dess faktiska storlek. Efteråt gör vi en båttur längs kanalerna i Suzhou. Övernattning i Suzhou. (Frukost och lunch)

Dag 13: Chenshan botaniska trädgård
Idag besöker vi Chenshan botaniska trädgård, som kombinerar en vacker trädgård med vetenskaplig forskning.  Formgiven av de prisbelönta tyska landskapsarkitekterna  Valentien + Valentien,  täcker Chenshan botaniska trädgård  2 miljoner m². Här finns mer än 9000 arter av alla de slag, både sällsynta och utrotningshotade. Övernattning i Shanghai (Frukost)

Dag 14: Shanghai
Hela dagen till egna äventyr för att upptäcka Shanghai på egen hand. Färdledaren ger dig gärna tips på olika sevärdheter. Övernattning i Shanghai. (Frukost)
 
Dag 15 Hemresa till Sverige
På morgonen lämnar vi vårt hotell, far till flygplatsen och lämnar Kina för denna gång. Måltider ingår på långflygningen.(Frukost)
 
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-04-14 Stockholm 22 800
Air China Öppet Boka här
2023-04-14 Göteborg 22 800
Air China Öppet Boka här
2023-04-14 Köpenhamn 22 800
Air China Öppet Boka här
2023-04-14 Oslo 28 800
Air China Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 -25 personer
Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2020-04-16.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Beijing 
Hemresa från Shanghai
Måltider ombord
Alla flygskatter
Tågresor i Kina
Hotell i delat dubbelrum med frukostbuffé
Utflykter och måltider enligt program
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 6 000 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 690 kr

Ingår inte i resans pris:
Visum till Kina
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 60 totalt per person

Hotellinformation:
4-stjärniga hotell

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512