Tre Kinesiska Kejsarstäder

Longmengrottorna i Luoyang, Kina

Följ med på en niodagars Kinaresa som tar dig till den Kinesiska muren, Förbjudna staden, Shaolintemplet, de buddhistiska grottkomplexen vid Longmen, samt till den berömda terrakottaarmén i Xi’an. Vi inleder i Beijing, Kinas moderna huvudstad och fortsätter sedan med tåg till den gamla kejsarstaden Luoyang, där vi besöker Shaolintemplet, födelseort för zenbuddhismen och urhem för många av de östasiatiska kampkonsterna. Vi besöker här även Longmen, ”Drakens port”, ett grottkomplex med hundratusentals buddhistiska skulpturer uthuggna ur den mjuka sandstenen längs floden Yi. I Xi’an, som var kejserlig huvudstad under några av Kinas främsta dynastier, såsom Qin, Han och Tang, ställs vi öga mot öga med Qin Shihuangdis terrakottaarmé. Resan avslutas i Beijing.

Dag 1: Resa till Kina
Flyg till Beijing. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Beijing
Staden Beijing är belägen i det nordligaste hörnet av den nordkinesiska slätten, omgivet av höga berg, genomskurna av pass som för vidare upp till de mongoliska slätterna och öknarna i norr. Beijing är Kinas politiska och kulturella hjärta och har tjänat som huvudstad sedan Kublai Khans dagar. Vi inleder med ett besök vid den Himmelska fridens torg, innan vi fortsätter till hotellet för vila. Vi samlas på kvällen till en välkomstmiddag. Övernattning i Beijing. (Lunch och middag)

Dag 3: Beijing - Luoyang
Efter frukost går vi ombord på det nya spännande och omtalade ’supertåget’ som började gå efter jul 2012. Detta snabbtåg förbinder flera viktiga städer i Kina, och vi skall under knappt tre timmar färdas från Beijing till Zhengzhou. Medelhastigheten ligger på över 300 km/t! Under färden kan vi beundra det varierande kinesiska landskapet. Från Zhengzhou tar vi buss till det världsberömda Shaolintemplet vid Luoyang. Luoyang var under Norra Weidynastin kejserlig huvudstad och Shaolintemplet blev zenbuddhismens födelseplats, och även urhem för de östasiatiska kampsporterna. Övernattning i Luoyang. (Frukost och lunch)

Dag 4: Luoyang - Xi’an
Vi besöker Longmengrottorna. Här finns uppskattningsvis 100 000 buddhabilder i olika utföranden, uthuggna ur sandstenen. Grottorna är uppförda på UNESCO:s världsarvslista. På eftermiddagen fortsätter vi med tåg till kejsarstaden Xi’an. Övernattning i Xi'an.  (Frukost och lunch)

Dag 5: Xi’an
Dagen inleds med den Stora vildgåspagodan, uppförd på 600-talet e. Kr. Vi fortsätter till ett jadesnideri, varefter resten av dagen vigs åt den berömda terrakottaarmén. Dagen avslutas med en jiaozi-bankett, bestående av läckra degknyten med en mängd olika fyllningar. I samband med detta ser vi även en sång- och dansföreställning med anor från Tangdynastin. Övernattning i Xi'an. (Frukost, lunch och middag)

Dag 6: Xi’an - Beijing
Vi flyger till Beijing på morgonen. Eftermiddagen tid för egna strövtåg. Rådgör gärna med färdledare för tips på ytterligare shopping eller sevärdheter. Övernattning i Beijing. (Frukost)

Dag 7: Beijing
Under förmiddagen åker vi i cykelrikshaw genom hutongerna. Lunch serveras hemma hos en vanlig familj i hemtrevlig miljö. Vi fortsätter till den Förbjudna staden, världens största palatskomplex. Sedan besöker vi en specialaffär för sidenvaror. Övernattning i Beijing. (Frukost och lunch)

Dag 8: Beijing
Vid en fabrik får vi följa framställningen av cloisonné, ett vackert emaljeringshantverk. Längs Andarnas väg bars kejsarnas kroppar fram på väg mot den sista vilan vid de naturskönt belägna Minggravarna. Färden fortsätter upp bland bergen tills vi når den Kinesiska muren. På kvällen samlas vi till en avskedsmiddag, där pekingankan är ett inslag på menyn. Övernattning i Beijing.  (Frukost, lunch och middag)

Dag 9: Hemresa från Beijing
Hemresa till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost)


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2023-03-24 Stockholm 15 800
Air China Öppet Boka här
2023-03-24 Göteborg 15 800
Air China Öppet Boka här
2023-03-24 Köpenhamn 15 800
Air China Öppet Boka här
2023-03-24 Oslo 15 800
Air China Öppet Boka här
2023-10-08 Stockholm 14 800
Air China Öppet Boka här
2023-10-08 Göteborg 14 800
Air China Öppet Boka här
2023-10-08 Köpenhamn 14 800
Air China Öppet Boka här
2023-10-08 Oslo 14 800
Air China Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 -25 personer
Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2020-04-16.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Beijing t/r
Måltider ombord
Inrikesflyg Xian-Beijing
Alla flygskatter
Snabbtåget Beijing - Zhengzhou
Hotell med frukostbuffé
Utflykter och måltider enligt program
Svensktalande reseledare

Beställes mot tillägg:
Enkelrum fr 2 500 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 450 kr

I priset ingår inte:
Visum till Kina
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 35 totalt per person

Preliminära flygtider med Air China:
Göteborg - Stockholm: 15:45 - 16:40
Köpenhamn - Stockholm: 17:05 - 18:20 
Oslo - Stockholm 17:10 - 18:10

Stockholm - Peking 19:10 - 09:45 nästa dag
Peking - Stockholm 13:50 - 17:20

Stockholm - Göteborg 18:30 - 19:30
Stockholm - Köpenhamn 19:00 - 20:10
Stockholm - Oslo 18:50 - 19:50

Barnrabatt:
Fråga vid bokning
 

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao,Kina

Hotel Novotel Beijing Xin Qiao

Beijing

Kina

Till hotellets hemsida
peony hotel i Luoyang, Kina

Peony Hotel

Luoyang

Kina

Till hotellets hemsida
Grand New World Hotel, Xi'an, Kina

Grand Dynasty Culture Hotel

Xi'an

Kina

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.<br /> Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor


Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512