Kryssning Hongkong-Kina-Japan

natt utsikt över hongkong

Denna resa tar er med till många spännande destinationer, förutom världsmetropolerna Hongkong, Shanghai, Beijing, Osaka och Tokyo även spelstaden Macau, den populära turistorten Dalian och välkända Nagasaki med mängder av intressanta utflyktsmål.  Däremellan avspända dagar till havs med ett stort kryssningsfartygs stora utbud.

Dag 1, fredag 22 maj: Resa till Hongkong
Flyg till Hongkong. Måltider ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2, lördag 23 maj: Hongkong
Vi anländer till Hongkong under eftermiddagen och åker till hotellet. Resten av eftermiddagen är sedan fri. Övernattning i Hongkong.
 
Dag 3, söndag 24 maj: Hongkong
Dagens äventyr börjar med en tur med den 120 år gamla bergbanan till toppen av Victoria Peak. Vid klart väder får man härifrån en fantastisk utsikt över Hongkong. Turen fortsätter till den flytande fiskebyn Aberdeen där folk fortfarande bor ombord på sina djonker. Vi tar en promenad för att titta närmare på båtarna och äter sedan lunch på en stor, flytande restaurang. Efter lunchen fortsätter vi till Stanley Market, känt för sitt stora utbud av kinesiskt hantverk. Under eftermiddagen går vi ombord på fartyget. Övernattning ombord.
 
Dag 4, måndag 25 maj: Hongkong
Fartyget avgår 12:00
 
Dag 5, tisdag 26 maj: Till havs
Passa på att njuta av ”Norwegian Spirits” alla möjligheter t.ex. ett  i någon pool, få en spabehandling eller spring ett varv på joggingspåret på däck.
 
Dag 6, onsdag 27 maj: Shanghai.
Vi anländer till Shanghai om morgonen. Efter frukost ombord och utcheckning påbörjar vi vår tur i Shanghai. Först kommer vi till the Bund, paradgatan vid vattnet i centrala Shanghai. Här kan vi se de fantastiska stadens byggnaderna längs Huangpu-floden, såsom Oriental Pearl TV Tower, Shanghai Tower och historiska koloniala arkitekturer längs the Bund. Därefter kommer vi till Gamla stan i Shanghai, där vi kan hitta välbevarade gamla hus med äkta gammal arkitektur. Vi besöker Yu Garden, en klassisk trädgård som rankas bland sevärdheterna i Shanghai. Efter lunchen kommer vi till tidigare franska koncessioner. Det är ett område fullt av välbevarade västerländska stenhus med massor av intressanta affärer, kaféer och restauranger. Innan vi går tillbaka till hotellet spenderar vi lite tid på att gå runt på Nanjing Street, Kinas shopping paradis. Övernattning ombord.
Ankomst 09:00.
 
Dag 7, torsdag 28 maj: Shanghai
I dag blir det en dagsutflykt i omgivningarna. Låglandet runt Shanghai är fyllt av små vackra städer med omfattande kanalsystem. En av dessa är Zhujiajiao, även kallad ‘Shanghais Venedig’. I denna över 1 700 år gamla och mycket välbevarade stad skall vi tillbringa några timmar. Vi vandrar runt på de små gatorna med sköna välbyggda valvbroar över kanalerna och gör naturligtvis själva en rundtur med roddbåt i kanalsystemet. Här känner man sig verkligen förflyttad långt tillbaka i tiden! Övernattning ombord.
Avgång 18:00
 
Dag 8, fredag, 29 maj: Till havs
Hela dagen till att njuta av den lyxiga och exklusiva miljön ombord. Övernattning ombord.
 
Dag 9, lördag 30 maj: Beijing (Tianjin), Kina
Peking, Kinas huvudstad och landets näst största stad efter Shanghai, är nationens politiska, kulturella och pedagogiska centrum. Peking är, som en av de äldsta städerna, känd för sina gamla palats, tempel, trädgårdar och gator. Staden har mycket att erbjuda turister: Förbjudna staden, Kinesiska muren, Himmelens tempel, Sommarpalatset etc. Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter
Ankomst 8:00. Avgång 22:00
 
Dag 10, söndag 31 maj: Dalian, Kina
Dalian, beläget på Liaodong-halvön har en befolkning på fem miljoner människor, och är ett livligt ekonomiskt centrum. Det är också en populär turiststad i Kina med ett härligt klimat och fina stränder i närheten. Många attraktioner i Dalian finns närbelägna bara några minuter från historiska centrum. Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter.
Ankomst 10:00. Avgång 18:00

Dag 11, måndag 1 juni: Till havs
Ta gärna del av det rika programutbudet, det finns mycket att roligt att göra under kryssningen! Annars kan du sola på däck, kanske läsa en bok och bara ta det lugnt.
 
Dag 12, tisdag 2 juni: Nagasaki
Nagasaki är en hamnstad på ön Kyushu. Som en av Japans hamnstäder, som är belägen närmast det asiatiska fastlandet, har Nagasaki spelat en framträdande roll i utrikeshandeln i många århundraden och var den viktigaste av endast ett fåtal hamnar, öppna för begränsad  handel med utlandet under Japans isoleringsperiod. I modern tid är Nagasaki den andra staden efter Hiroshima att bli förstörd av en atombomb i slutet av andra världskriget. Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter.
Ankomst 10:00. Avgång 19:00
 
Dag 13, onsdag 3 juni: Till havs
Fri tid för avkoppling ombord.
 
Dag 14, torsdag 4 juni: Kyoto (Osaka)
Under århundraden fungerade Osaka som Japans viktigaste port mot övriga Asien. Än idag är Osaka en viktig hamn och ett betydelsefullt kommersiellt centrum. Osakaområdet är det folktätaste storstadsområdet i Japan efter Stortokyo och dess närhet till de gamla kulturstäderna Kyoto och Nara, som tillsammans utgör den japanska kulturens vagga, gör Osaka till den perfekta utgångspunkten för den som vill utforska traditionell japansk kultur.
Kyoto tjänade som Japans huvudstad och kejsarens bostad från 794 till 1868. Det är en av landets tio största städer med en befolkning på 1,5 miljoner människor och ett modernt ansikte. Under århundradena blev Kyoto förstört av många krig och bränder, men på grund av dess fram till då exceptionella historiska värde togs staden bort från listan över målstäder för atombomben och kom undan förstörelsen under andra världskriget. Otaliga tempel, helgedomar och andra historiskt ovärderliga byggnader står kvar i staden idag.
Det är ungefär en timmes bilresa från Osaka till Kyoto. Se kryssningsfartygets program för
Ankomst 6:00.
 
Dag 15, fredag 5 juni: Kyoto (Osaka)
Vi har en hel dag för utflykter till Kyoto eller Osaka.
Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter till Kyoto och Osaka
Avgång 17:00
 
Dag 16,lördag 6 juni: Mount Fuji (Shimizu)
Det japanska kustlandskapet är sagolikt vackert och Shimizu-ku anses vara en av de vackraste hamnarna i hela Japan. Härifrån kan man få en fantastisk vy över berget Fuji – Japans heligaste vulkan. Shimizu är en livlig och trivsam hamnstad vars kulturella och spirituella liv förvaltas genom traktens uråldriga shinto-helgedomar och buddhisttempel. Det är dock berget Fuji som brukar få mest uppmärksamhet. Den symmetriskt konformade vulkanen som tornar upp sig 3 776 meter över havsytan är en fantastisk syn. Inte undra på att Fuji sedan urminnes tider varit en källa för inspiration för japanska konstnärer och poeter och blivit en av Japans främsta nationalsymboler! Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter.
Ankomst 10:00  Avgång  19:00
 
Dag 17, söndag 7 juni: Tokyo
Tokyo är utan tvekan en av världens mest intressanta städer med sin spännande blandning av uråldriga traditioner och postmodern kultur. Efter frukost ger vi oss ut i stadsvimlet i en av världens största städer. Vi beger oss till den livliga stadsdelen Asakusa där vi besöker det populära buddhisttemplet Sensoji och tillbringar en stund på Nakamise dori, ett promenadstråk intill tempelbyggnaderna som kantas med småaffärer och stånd. Här kan du köpa typiska japanska souvenirer eller kanske smaka japanska snacks och godsaker. Därefter åker vi till Edo-Tokyo Museum där vi besöker museets fasta utställning som belyser Tokyos fascinerande historia. Vi åker vidare till området Tsukiji, känt för sina många fiskaffärer och fiskrestauranger. Mycket av utbudet i Tsukiji är ganska exotiskt och förstås sådant som du knappast hittar hos fiskhandlarna hemma i Sverige. Under eftermiddagen besöker vi den angränsande stadsdelen Ginza, Japans mest fashionabla område där du finner såväl exklusiva boutiquer som de större klädkedjorna och de mest välsorterade varuhusen. Innan vi åker tillbaka till hotellet besöker vi slutligen Meiji jingu, en helgedom uppförd till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). Sent om eftermiddagen återvänder vi till fartyget. Övernattning ombord.
 
Dag 18 måndag 8 juni: Tokyo
På morgonen gör vi ett kort besök vid det kejserliga palatset. Eftersom palatset sällan är öppet för besökare får vi nöja oss med att beskåda det på behörigt avstånd. Därefter besöker vi elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av billig elektronik och tax-free varor. Akihabara har även kommit att bli något av ett himmelrike för så kallade otaku – personer som hyser ett extremt intresse för till exempel tecknade japanska serier, animerad film eller datorspel. Från Akihabara promenerar vi till den närliggande stadsdelen Ueno längst Ameyoko dori, en livligt och folklig marknadsgata med ett rikt utbud av matstånd och affärer som säljer allt möjligt – från torkad fisk till kläder. Från Uenostationen åker vi till Shinjukustationen längs Tokyos ringlinje, Yamanote-linjen, som förbinder Tokyos större stadsdelar. Shinjukustationen är en av världens mest intensiva trafiknav och varje dag passerar här mer än 3,5 miljoner människor. Vi besöker först Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building), en skyskrapa i västra Shinjuku. Härifrån får vi en storslagen vy över megametropolen Tokyo som ligger nedanför oss. Vi går därefter på en vandring i Shinjuku som inte bara rymmer Tokyos strama finanscentrum utan även megametropolens mest spektakulära och neonupplysta nöjesdistrikt – Kabukicho. Övernattning i Tokyo.
 
Dag 19 tisdag 9 juni: Tokyo
Hela dagen för egna strövtåg. Fråga gärna reseledaren om utflykts- eller shoppingtips. (Frukost)

Dag 20 onsdag 10 juni: Hemresa från Tokyo
Transfer till flygplatsen och flyg till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Mer information om fartyget Norwegian SpiritFatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512