Kryssning Japan-Kina-Taiwan-Hongkong (5/11 2020)

fuji mount

På denna resa kommer vi besöka inte mindre än 4 öar, eller 5 om vi räknar med Hongkongön. Vi börjar på den japanska huvudön Honshu och världsmetropolen Tokyo. Därefter gör vi flera strandhugg längs Honshus och på Kyushu besöker vi Nagasaki, innan vi kommer till världens största hamn Shanghai. Japans Hawaii, Okinawa väntar sedan på oss innan vi kastar ankar vid Taiwan och sist besöker vi det alltid fascinerande Hongkong.

Dag 1, torsdag, 5 november: Flyg till Japan
Flyg till Tokyo. Måltiderna ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2, fredag, 6 november: Tokyo
Efter ankomst till Tokyo inleder vi med ett kort stopp vid Kejsarpalatset – den japanske kejsarens residens avskärmat från allmänheten av vallgravar och höga stenmurar. Vi beger oss därefter till elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av billig elektronik och tax-free varor. Vi beger oss därefter till stadsdelen Ueno och marknadsgatan Ameyoko dori som erbjuder allt från kläder till torkad fisk. Efter lunch åker vi Tokyos ringlinje Yamanote-linjen till Shinjuku. Här besöker vi Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building). Från skyskrapan får man en storslagen vy över megametropolen Tokyo. Vi går på en stadsvandring i Shinjuku och passerar en av världens mest trafikerade stationer – Shinjuku stationen. Övernattning i Tokyo.
 
Dag 3, lördag, 7 november: Tokyo
Efter frukost beger vi oss till distriktet Asakusa och templet Sensoji, Tokyos kanske mest berömda buddhisttempel. Vi besöker därefter Meiji jingu, en helgedom uppfört till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). I Japan förknippas Kejsar Meiji med den moderniseringsprocess som inleddes under den senare hälften av 1800-talet. Vi beger oss därefter till det närliggande distriktet Harajuku som blivit något av ett centrum för ungdomskultur och mode och åker sedan några hållplatser med Yamanote-linjen till distriktet Shibuya som bland annat är känt för sitt enorma övergångställe framför stationsbyggnaden. Övernattning i Tokyo. (Frukost.)
 
Dag 4, söndag, 8 november: Tokyo
Under förmiddagen besöker vi Yokohamas strandpromenad och det närliggande China Town. Under eftermiddagen går vi ombord på fartyget. Övernattning ombord. (Frukost.)
Fartyget avgår 17:00.
 
Dag 5, måndag 9 november: Mount Fuji (Shimizu)
Det japanska kustlandskapet är sagolikt vackert och Shimizu-ku anses vara en av de vackraste hamnarna i hela Japan. Härifrån kan man få en fantastisk vy över berget Fuji – Japans heligaste vulkan. Shimizu är en livlig och trivsam hamnstad vars kulturella och spirituella liv förvaltas genom traktens uråldriga shinto-helgedomar och buddhisttempel. Det är dock berget Fuji som brukar få mest uppmärksamhet. Den symmetriskt konformade vulkanen som tornar upp sig 3 776 meter över havsytan är en fantastisk syn. Inte undra på att Fuji sedan urminnes tider varit en källa för inspiration för japanska konstnärer och poeter och blivit en av Japans främsta nationalsymboler! Övernattning ombord.
Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter.
 Ankomst 07:00.  Avgång 15:00
 
Dag 6, tisdag, 10 november: Kobe
Beläget på en sluttning med utsikt över havet, är Kobe en av Japans mest attraktiva och kosmopolitiska städer. Förutom att den lovprisade Kobebiffen kommer härifrån, är denna stad lätta att ta sig runt i. Besök Hatsukura Sake bryggerimuseum för en rundtur eller ät på en av områdets otroliga restauranger. Övernattning ombord.
Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter.
Ankomst 12:00. Avgång 04:20 (11 november)
 
Dag 7 onsdag 11 november: Kobe-Osaka (Kyoto)
Fartyget lämnar Kobe hamn tidigt på morgonen och anländer till Osaka klockan 07:00.
Under århundraden fungerade Osaka som Japans viktigaste port mot övriga Asien. Än idag är Osaka en viktig hamn och ett betydelsefullt kommersiellt centrum. Osakaområdet är det folktätaste storstadsområdet i Japan efter Stortokyo och dess närhet till de gamla kulturstäderna Kyoto och Nara, som tillsammans utgör den japanska kulturens vagga, gör Osaka till den perfekta utgångspunkten för den som vill utforska traditionell japansk kultur.
 Kyoto tjänade som Japans huvudstad och kejsarens bostad från 794 till 1868. Det är en av landets tio största städer med en befolkning på 1,5 miljoner människor och ett modernt ansikte. Under århundradena blev Kyoto förstört av många krig och bränder, men på grund av dess fram till då exceptionella historiska värde togs staden bort från listan över målstäder för atombomben och kom undan förstörelsen under andra världskriget. Otaliga tempel, helgedomar och andra historiskt ovärderliga byggnader står kvar i staden idag. Övernattning ombord.
Det är ungefär en timmes bilresa från Osaka till Kyoto.
Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter
 Ankomst 07:00. Avgång 18:00
 
Dag 8, torsdag 12 november: Till havs
Fri tid för avkoppling ombord. Övernattning ombord.
 
Dag 9, fredag 13 november: Nagasaki
Nagasaki är en hamnstad på ön Kyushu. Som en av Japans hamnstäder, som är belägen närmast det asiatiska fastlandet, har Nagasaki spelat en framträdande roll i utrikeshandeln i många århundraden och var den viktigaste av endast ett fåtal hamnar, öppna för begränsad  handel med utlandet under Japans isoleringsperiod. I modern tid är Nagasaki den andra staden efter Hiroshima att bli förstörd av en atombomb i slutet av andra världskriget. Övernattning ombord.
Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter.
 Ankomst 07:00. Avgång 19:00.
 
Dag 10, lördag 14 november: Till havs
Ta gärna del av det rika programutbudet, det finns mycket att roligt att göra under kryssningen! Annars kan du sola på däck, kanske läsa en bok och bara ta det lugnt. Övernattning ombord.
 
Dag 11, söndag 15 november: Shanghai
Vi anländer till Shanghai om morgonen. Efter frukost ombord och utcheckning påbörjar vi vår tur i Shanghai. Först kommer vi till the Bund, paradgatan vid vattnet i centrala Shanghai. Här kan vi se de fantastiska stadens byggnaderna längs Huangpu-floden, såsom Oriental Pearl TV Tower, Shanghai Tower och historiska koloniala arkitekturer längs the Bund. Därefter kommer vi till Gamla stan i Shanghai, där vi kan hitta välbevarade gamla hus med äkta gammal arkitektur. Vi besöker Yu Garden, en klassisk trädgård som rankas bland sevärdheterna i Shanghai. Efter lunchen kommer vi till tidigare franska koncessioner. Det är ett område fullt av välbevarade västerländska stenhus med massor av intressanta affärer, kaféer och restauranger. Innan vi går tillbaka till hotellet spenderar vi lite tid på att gå runt på Nanjing Street, Kinas shopping paradis. Övernattning ombord.
 Ankomst 06:00.
 
Dag 12, måndag 16 november: Shanghai
I dag blir det en dagsutflykt i omgivningarna. Låglandet runt Shanghai är fyllt av små vackra städer med omfattande kanalsystem. En av dessa är Zhujiajiao, även kallad ‘Shanghais Venedig’. I denna över 1 700 år gamla och mycket välbevarade stad skall vi tillbringa några timmar. Vi vandrar runt på de små gatorna med sköna välbyggda valvbroar över kanalerna och gör naturligtvis själva en rundtur med roddbåt i kanalsystemet. Här känner man sig verkligen förflyttad långt tillbaka i tiden! Övernattning ombord.
 Avgång 18:00
 
Dag 13, tisdag 17 november: Till havs
Hela dagen till att njuta av den lyxiga och exklusiva miljön ombord. Övernattning ombord.
 
Dag 14, onsdag 18 november: Okinawa (Japan)
Okinawa är den största ön bland de tropiska Ryukyuöarna söder om det japanska fastlandet. Ryukyuöarna var en gång i tiden ett självständigt kungadöme och ett viktigt nav i den havsburna handeln i regionen innan ögruppen annekterades av Japan 1879. Mycket av den lokala kulturen på Okinawa skiljer sig därför från vad man finner på annat håll i Japan. Okinawa är bland annat känt för sin vackra folkmusik, sin hälsosamma och goda husmanskost och kampsporten karate som är en tolkning och vidareutveckling av kinesisk kung fu. På Okinawa utspelades några av de hårdaste striderna under slutet av andra världskriget. Efter kriget ockuperade USA ön till och med 1972 och anlade en mängd militärbaser på ön som fortfarande finns kvar. Okinawa är idag en populär semesterdestination med sitt behagliga klimat och fina sandstränder. Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter.       
 Ankomst 06:00 Avgång 16:00
 
Dag 15, torsdag 19 november: Taipei
Taipei är Taiwans huvudstad och ett av Asiens viktigaste kommersiella centrum. Majoriteten av Taiwans befolkning utgörs av Han-kineser och mandarinkinesiska är det officiella språket på ön. Den som besökt fastlandskina märker dock snart att mycket är annorlunda här. Taiwan har en spännande historia som gett ön sin särprägel. Taiwan var bland annat en japansk koloni under 50 år (1895–1945) och ön har aldrig kontrollerats av Folkrepubliken Kina. Idag är Taiwan ett modernt industriland och världsledande inom en mängd högteknologiska utvecklingsområden. Huvudstaden Taipei är en modern och sofistikerad världsmetropol som dock inte förlorat sina traditioner med rötterna i kinesisk kultur. Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter.       
 Fartyget ankommer 10:00 och avgång 22:00.
 
Dag 16, fredag 20 november: Till havs
Njut av det stora kryssningsfartyget stora utbud
 
Dag 17. Lördag 21 november: Hongkong
Hong Kong är en av Ostasiens mest populära resedestinationer. Hamnstaden var en gång i tiden en brittisk koloni men tillhör sedan 1997 återigen Kina och är numera en särskild administrativ region med långtgående självstyre. Hong Kong betyder ordagrant "den väldoftande hamnen" och har lyckats behålla sin charm från förr, men har samtidigt utvecklats till en ultramodern metropol som slår de flesta med häpnad. Hong Kong är Öst och Väst på en och samma gång och staden har därför en alldeles unik atmosfär du inte finner någon annanstans. Moderna skyskrapor och lyxhotell klättrar längs sluttningarna på Hong Kong Island och i Hong Kongs trånga gränder finner du allt från nudelförsäljare, spåmän och kotknackare. Hong Kong har ett fantastiskt rikt utbud av varor och tjänster. Här kan du köpa allt från skräddarsydda kostymer och klänningar till antikt porslin och det senaste inom elektronik. Se kryssningsfartygets program för dagsutflykter.        
Ankomst 08:00
 
Dag 18, söndag 22 november: Hemresa
Vi checkar ut från fartyget och tar en transfer till flygplatsen för att påbörja hemresan till Sverige.

Fartygsfakta
Namn: Celebrity Millennium
Gästkapacitet: 2450
Tonnage: 90963 bruttoton
Jungfruresa: 2000
Senaste renovering: 2007
Besättning: 1000
Fartyget är registrerat i: Malta
Fartygets längd: 294 meter
Antal däck: 11
Hytter: 975
Pooler: 3
Tillverkare: Chantiers de l'Atlantique

Mer information om fartygetFatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512