Kryssning från Japan till Singapore (19/12 2019)

Diamond ship for Princess Cruise

Välkommen på en kryssning mellan Yokohama och Singapore med besök i Toba, Osaka, Taibei, Hong Kong, Da Nang, Nha Trang och Ho Chi Minh City. Innan vi kastar loss upplever du metropolen Tokyo med guidade utflykter. Under resan får du alltså uppleva några av Ostasiens och Sydostasiens modernaste och mest spännande storstäder och dessutom några av regionens mest intressanta hamnstäder. Alla bekvämligheter på det lyxiga kryssningsfartyget står till ditt förfogande. Ombord finner du ett rikt utbud av restauranger, barer, pooler och olika aktiviteter. Inför varje ankring kan du välja det dagsprogram som passar dina önskemål om vad du vill se och göra iland.  

I Tokyo upplever du storstaden enligt Phoenix Travels välkomponerade och beprövade program och framme i sluthamnen Singapore, känd för sitt spännande stadslandskap och sin etniska och kulturella mångfald, har du tid att på egen hand utforska staden innan du återvänder till kallare breddgrader.

Dag 1, torsdag, 19 december: Flyg till Japan
Flyg till Tokyo. Måltiderna ingår ombord på långflygningen.
 
Dag 2, fredag, 20 december: Tokyo
Efter ankomst till Tokyo inleder vi med ett kort stopp vid Kejsarpalatset – den japanske kejsarens residens avskärmat från allmänheten av vallgravar och höga stenmurar. Vi beger oss därefter till elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av billig elektronik och tax-free varor. Akihabara har även kommit att bli något av ett himmelrike för så kallade otaku. En otaku är en person som hyser ett extremt intresse för till exempel manga (tecknade japanska serier), anime (animerad film) eller datorspel. I Akihabara finns det gott om kaféer och olika sorters affärer som inriktat sig på den här ganska speciella målgruppen. Vi beger oss därefter till stadsdelen Ueno och marknadsgatan Ameyoko dori som erbjuder allt från kläder till torkad fisk. Här finns ett stort antal matstånd som säljer olika asiatiska delikatesser och på de många sidogatorna finns småaffärer och boutiquer. Efter lunch i Ueno finns tid att upptäcka stadsdelen på egen hand. Om du vill kan du till exempel gå en promenad i den närliggande Uenoparken dit många Tokyobor söker sig för en stunds vila. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag. Övernattning i Tokyo. (Lunch och middag.)
 
Dag 3, lördag, 21 december: Tokyo
Efter frukost beger vi oss till distriktet Asakusa och templet Sensoji, Tokyos kanske mest berömda buddhisttempel. I det gamla Japan växte det fram marknadsplatser i anslutning till större tempel eftersom besökande pilgrimer gärna ville pröva lokala delikatesser och köpa med sig någonting hem till nära och kära. Än idag finner man vid många av de större templen i Japan en livlig kommers. Den som vill tillbringar en stund på Nakamise dori, ett promenadstråk intill tempelbyggnaderna som kantas med småaffärer och stånd. Här kan du köpa typiska japanska souvenirer eller kanske smaka japanska snacks och godsaker. Sedan besöker vi Edo-Tokyo Museum, ett av Tokyos mest spännande museer med sina moderna utställningar över storstadens fascinerande historia. Efter att ha besökt den yttre fiskmarknaden i Tsukiji och ätit lunch på en sushirestaurang i närheten beger vi oss till det närbelägna Ginza som allmänt anses vara Tokyos mest fashionabla distrikt. Här finner man såväl exklusiva boutiquer som de större klädkedjorna och de mest välsorterade varuhusen. Övernattning i Tokyo. (Frukost.)
 
Dag 4, söndag, 22 december: Tokyo
Efter frukost beger vi oss till Shinjuku-eki som är en av världens mest trafikerade stationer med mer än 3,5 miljoner människor som dagligen passerar detta viktiga trafiknav. Härifrån åker vi med Tokyos ringlinje Yamanote-sen till stationen Shimbashi varifrån vi åker förarlöst tåg till den konstgjorda ön Odaiba längs Yurikamome-linjen och får en fin vy över Tokyos hamn.  På Odaiba besöker vi Miraikan (National Museum of Emerging Science) innan vi återvänder till fastlandet för att uppleva stadsdelarna Harajuku och Shibuya. Harajuku har blivit något av ett centrum för ungdomskultur och mode och det närbelägna Shibuya är främst känt för sitt enorma övergångsställe som fylls av strömmar av korsande människomassor från alla riktningar när det blir grönt. Vi avslutar dagen med att få ett fågelperspektiv över metropolen från utsiktsvåningen i den skyskrapa i västra Shinjuku som utgör Tokyos stadshus. Under dagen promenerar vi och färdas med Tokyos utmärkta kollektiva färdmedel och får därmed en inblick i Tokyobornas vardag. Övernattning i Tokyo. (Frukost.)   
 
Dag 5, måndag, 23 december: Till havs
Under förmiddagen besöker vi Yokohamas strandpromenad och det närliggande China Town. Under eftermiddagen går vi ombord på fartyget. Övernattning ombord. (Frukost.)
Fartyget avgår 17:00.
 
Dag 6, tisdag, 24 december: Toba, Japan
Den mindre kuststaden Toba ligger på halvön Shima-hantos nordöstra udde i prefekturen Mie. Staden upplevde sin storhetstid under slutet av 1500-talet när den mäktiga samurajklanen Kuki lät uppföra en borg här. Staden var en gång i tiden en viktig hamn mellan Edo och Osaka och det var också här som besökare till den viktiga shinto-helgedomen Ise-jingu steg iland. Ise-jinggu är en av de heligaste platserna i hela Japan och än idag en populär vallfärdsort. I Mie finner man även Ise-Shima National Park, känd för sin vackra kust och skärgård.  
Fartyget ankommer 07:00 och avgår 17:00.
 
Dag 7, onsdag, 25 december: Osaka, Japan
Under århundraden fungerade Osaka som Japans viktigaste port mot övriga Asien. Än idag är Osaka en viktig hamn och ett betydelsefullt kommersiellt centrum. Osakaområdet är det folktätaste storstadsområdet i Japan efter Stortokyo och dess närhet till de gamla kulturstäderna Kyoto och Nara, som tillsammans utgör den japanska kulturens vagga, gör Osaka till den perfekta utgångspunkten för den som vill utforska traditionell japansk kultur.
Fartyget ankommer 07:00 och avgår 19:00.
 
Dag 8 – 9, torsdag – fredag, 26 – 27 december: Till havs
Hela dagen till att njuta av den lyxiga och exklusiva miljön ombord. Varför inte unna dig manikyr, pedikyr eller någon av behandlingarna som erbjuds i skönhetssalongen, eller vad sägs om en avslappnade massage på Lotus Spa?
 
Dag 10, lördag, 28 december: Taibei (ankomsthamn: Keelung), Taiwan
Taibei är Taiwans huvudstad och ett av Asiens viktigaste kommersiella centrum. Majoriteten av Taiwans befolkning utgörs av Han-kineser och mandarinkinesiska är det officiella språket på ön. Den som besökt fastlandskina märker dock snart att mycket är annorlunda här. Taiwan har en spännande historia som gett ön sin särprägel. Taiwan var bland annat en japansk koloni under 50 år (1895–1945) och ön har aldrig kontrollerats av Folkrepubliken Kina. Idag är Taiwan ett modernt industriland och världsledande inom en mängd högteknologiska utvecklingsområden. Huvudstaden Taibei är en modern och sofistikerad världsmetropol som dock inte förlorat sina traditioner med rötterna i kinesisk kultur.
Fartyget ankommer 07:00 och avgår 23:00.
     
Dag 11, söndag, 29 december: Till havs
Ta gärna del av det rika programutbudet, det finns mycket att roligt att göra under kryssningen! Annars kan du sola på däck, kanske läsa en bok och bara ta det lugnt.
 
Dag 12 – 13, måndag – tisdag, 30 – 31 december : Hong Kong
Hong Kong är en av Ostasiens mest populära resedestinationer. Hamnstaden var en gång i tiden en brittisk koloni men tillhör sedan 1997 återigen Kina och är numera en särskild administrativ region med långtgående självstyre. Hong Kong betyder ordagrant "den väldoftande hamnen" och har lyckats behålla sin charm från förr, men har samtidigt utvecklats till en ultramodern metropol som slår de flesta med häpnad. Hong Kong är Öst och Väst på en och samma gång och staden har därför en alldeles unik atmosfär du inte finner någon annanstans. Moderna skyskrapor och lyxhotell klättrar längs sluttningarna på Hong Kong Island och i Hong Kongs trånga gränder finner du allt från nudelförsäljare, spåmän och kotknackare. Hong Kong har ett fantastiskt rikt utbud av varor och tjänster. Här kan du köpa allt från skräddarsydda kostymer och klänningar till antikt porslin och det senaste inom elektronik.
Fartyget ankommer 07:00 dag 12 och avgår 23:59 dag 13.
 
Dag 14, onsdag, 1 januari: Till havs
Hela dagen till att njuta av den lyxiga och exklusiva miljön ombord.
 
Dag 15, torsdag, 2 januari: Da Nang/Hue (ankomsthamn Chan May), Vietnam
Ankomsthamnen Chan May ligger mellan de historiskt betydelsefulla städerna Da Nang och Hue och är en perfekt utgångspunkt för utflykter i centrala Vietnam. Da Nang var under Vietnamkriget en av USA:s viktigaste baser och i den gamla kejsarstaden Hue rasade hårda strider under Tet-offensiven 1968. Men detta utspelade sig för mer än fyrtio år sedan. Idag är Da Nang en välmående stad, känd för närhet till fina sandstränder och rika nöjesutbud och staden Hue med sina rika kulturskatter och vackra omgivningar har blivit upptagen på Unescos världsarvslista. Här finner man några av Vietnams absolut främsta sevärdheter, till exempel det utsökta kejsarpalatset omgärdat av höga murar och vallgravar.      
Fartyget ankommer 07:00 och avgår 17:00.
 
Dag 16, fredag, 3 januari: Nha Trang, Vietnam
Nha Trang är en av Vietnams största och mest populära badorter och erbjuder vita sandstränder, azurblå hav och palmer som skänker skugga längs det soliga kustlandskapet. Staden har en avslappnad atmosfär och fiskebåtar i klara färger ligger för ankar i hamnarna. En bit in i landet strax utanför staden döljer sig små jordbrukssamhällen i grönskande dalgångar.
Fartyget ankommer 09:00 och avgår 17:00.
 
 Day 17, lördag, 4 januari: Ho Chi Minh City, Vietnam
Ho Chi Minh City var till och med 1975 huvudstad i Sydvietnam under sitt forna namn Saigon. Ho Chi Minh City är Vietnams största och modernaste stad och har sedan 1700-talet varit ett viktigt handelsnav i Sydostasien. Här finner du vacker fransk kolonialarkitektur och en närmast europeisk cafékultur – det är dock ingen tvekan om att man befinner sig i Sydostasien! Längs boulevarderna syns en aldrig sinande ström av motorcyklar och scootrar, vädret är varmt året om och hela staden sjuder av liv och rörelse.
Ankomst 07:00. Avgång 18:00.
 
Dag 18, söndag, 5 januari: Till havs
Det finns mycket kvar att upptäcka ombord! Annars kan du bara koppla av i din egen takt på soldäck eller vid någon av poolerna.
 
Dag 19, måndag, 6 januari: Ankomst till Singapore
Fartyget ankommer tidigt om morgonen till Singapore.  Efter frukost ombord och utcheckning, inleder vi dagen med en stadsrundtur under vilken vi passerar historiska landmärken som Singapores stadshus, parlamentshuset och högsta domstolen, men även kända mötesplatser som Singapores cricketklubb. Vi stannar till vid Marina Bay med sin berömda staty föreställandes en Singa Laut (en fisk med lejonhuvud) som blivit en av Singapores främsta symboler. Därefter fortsätter vi till Thian Hock Keng, som är ett av de äldsta kinesiska templen i Singapore. Vi fortsätter till Singapores botaniska trädgård som blev stadens första sevärdhet att upptas på Unescos världsarvslista. Här promenerar vi i den paradisiskt vackra orkidéträdgården National Orchid Garden som rymmer 60,000 olika sorters orkidéer. Vi besöker därefter stadsdelen Little India vars indiska restauranger fyller kvarteren med förföriska dofter. Det sista stoppet under rundturen är China Town som med sina låga hus och sin unika kulturmiljö utgör en stark kontrast till det moderna staden. Stadsdelen går i bjärt rött och guld och man känner dofterna av kulinariska läckerheter längs gatorna som kantas av traditionella butiksbodar. Singapores invånare är stolta över sitt kulturarv och i Singapores äldre omgivningar finner du rikt dekorerade kinesiska och indiska tempel och mycket annat intressant att upptäcka. Efter rundturen fri tid att på egen hand upptäcka Singapore. Vi kan rekommendera det fantastiska nattzoot Night Safari med åkturer och vandringsleder genom regnskog förbi elefanter, tigrar och leoparder. Övernattning i Singapore. (Frukost.).

Dag 20, tisdag, 7 januari: Fri tid i Singapore och hemresa
Det finns mycket att se och göra i Singapore och det är enkelt och behändigt att ta sig runt på egen hand. Några tips är att besöka något av de klassiska hotellen Raffles eller Goodwood Park, besöka nöjesön Sentosa eller helt enkelt bara shoppa. På kvällen flyg tillbaka mot Sverige. Transfer ombesörjes av var och en. (Frukost)  

Dag 21, onsdag, 8 januari: Ankomst till Sverige
Måltider ingår ombord på långflygningen.

Fartygsfakta
Namn: Diamond Princess
Gästkapacitet: 2670 golvsängar
Tonnage: 115 875 bruttoton
Jungfruresa: 2004-03-13
Senaste renovering: 2014
Besättning: 1,100
Fartyget är registrerat i: Storbritannien
Fartygets längd: 290 meter
Fartygets höjd: 62 meter
Antal däck: 18

Hytter: 1 337
28 sviter med egen balkong, 48–123 m²
2 familjesviter med hytter intill varandra, 57 m²
186 minisviter med egen balkong – 33 m²
522 utsideshytter med egen balkong, 22–26 m²
10 Deluxe Oceanview, 18,5 m²
212 Ocean view-hytter, 17–18 m²
377 insideshytter, 15,5 m²*med balkong

Restaurangutbud och snacks: Sabatini's – Italian restaurant, Kai Sushi, Sterling Steakhouse, Trident Grill – Burger & hot dog grill, Horizon Court – buffet restaurant, Prego Pizzeria – Poolside pizza, Patisserie, Wine Bar, Swirls (ice cream bar), Ultimate Balcony Dining, 24-hour room service

Showrooms/Lounges: Princess Theater, Wheelhouse Bar, Explorers Lounge, Club Fusion, Skywalkers Nightclub, Churchill's Cigar Lounge

Gästservice: The Sanctuary, Movies Under the Stars, Lotus Spa and Fitness Center, Kid's and Teen's Centers, Casino, Wedding chapel, Internet Café, Sports Deck, Nine-hole Putting Course, The Princess Shops, Library, Writing Room, Art Gallery, Photo/Video Gallery, Video Arcade, Guest Services Desk, Shore Excursions Desk, Medical Center

Handikappanpassade hytter: 27
Hytter med balkong: 750 (75 procent av samtliga utsideshytter)
Pooler: 4
Whirlpools Spas: 8
Livbåtar: 16 livbåtar, 6 tender-båtar, 2 räddningsbåtar

Tillverkare: Mitsubishi Heavy Industries, Nagasaki, Japan

Mer information om fartyget
 
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2019-12-19 Stockholm 44 800
Finnair På förfrågan Boka här
2019-12-19 Göteborg 44 800
Finnair På förfrågan Boka här
2019-12-19 Köpenhamn 44 800
Finnair På förfrågan Boka här
2019-12-19 Oslo 44 800
Finnair På förfrågan Boka här

Priset är baserat på kostnader och valutakurser 2019-01-11. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Tokyo och hemresa från Singapore
Samtliga flygskatter
Kryssning från Japan till Singapore i utsideshytt.
Helpension under kryssningen
Hotell med frukost i Tokyo och Singapore
Utflykter och måltider i Tokyo enligt program
Dricks till personal ombord på fartyget ingår

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 20 000 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 930 kr

I priset ingår inte:
Utflykter i land under kryssning.
 
Dryckespaket under kryssning
Alkohol fritt USD 7 per person och natt.
All-inclusive USD 49.95 plus 15% service avgift per person och natt.
-Allt alkoholfritt
-Drinkar med alkohol upp till USD 10
-Vin per glas upp till USD 10 och 40% rabatt på vin per flaska upp till USD 100.
-Om detta bokas ombord kostar det USD 52 plus 15% service avgift per person och natt.
 
Barnrabatt:
Fråga vid bokning
 
Preliminära flygtider med Finnair:
Stockholm - Helsingfors 12:55 - 15:00
Göteborg - Helsingfors 13:00 - 15:25
Köpenhamn - Helsingfors 13:15 - 15:50
 
Helsingfors - Tokyo 16:30 - 10:00 nästa dag
Singapore - Helsingfors 22:45 - 05:45
 
Helsingfors - Stockholm 07:55 - 07:55
Helsingfors - Göteborg 07:40 - 08:10
Helsingfors - Köpenhamn 07:35 - 08:10

Bokning:
Tel: 031 - 14 77 33
E-post: bokning@phoenixtravel.se
www.phoenixtravel.se