Kryssning från Japan till Singapore (11/12 2020)

Diamond ship for Princess Cruise

Välkommen på en kryssning mellan Yokohama och Singapore med besök i Kagoshima, Xiamen, Hong Kong, Da Nang, Nha Trang och Ho Chi Minh City. Innan vi kastar loss upplever du metropolen Tokyo med guidade utflykter. Under resan får du alltså uppleva några av Ostasiens och Sydostasiens modernaste och mest spännande storstäder och dessutom några av regionens mest intressanta hamnstäder. Alla bekvämligheter på det lyxiga kryssningsfartyget står till ditt förfogande. Ombord finner du ett rikt utbud av restauranger, barer, pooler och olika aktiviteter. Inför varje ankring kan du välja det dagsprogram som passar dina önskemål om vad du vill se och göra iland. I Tokyo upplever du storstaden enligt Phoenix Travels välkomponerade och beprövade program och framme i sluthamnen Singapore, känd för sitt spännande stadslandskap och sin etniska och kulturella mångfald, har du tid att på egen hand utforska staden innan du återvänder till kallare breddgrader.

Dag 1, fredag, 11 december. Flyg till Japan
Flyg till Tokyo. Måltiderna ingår ombord på långflygningen.

Dag 2, lördag, 12 december. Ankomst till Japan (Tokyo)
Efter ankomst till Tokyo inleder vi med ett kort stopp vid Kejsarpalatset – den japanske kejsarens residens avskärmat från allmänheten av vallgravar och höga stenmurar. Övernattning i Tokyo. 
 
Dag 3, söndag, 13 december. Tokyo
Under dag 3 och 4 promenerar vi och färdas med Tokyos utmärkta kollektiva färdmedel och får därmed en inblick i Tokyobornas vardag     
Efter frukost beger vi oss till distriktet Asakusa och templet Sensoji, Tokyos kanske mest berömda buddhisttempel. I det gamla Japan växte det fram marknadsplatser i anslutning till större tempel eftersom besökande pilgrimer gärna ville pröva lokala delikatesser och köpa med sig någonting hem till nära och kära. Än idag finner man vid många av de större templen i Japan en livlig kommers. Den som vill tillbringar en stund på Nakamise dori, ett promenadstråk intill tempelbyggnaderna som kantas med småaffärer och stånd. Här kan du köpa typiska japanska souvenirer eller kanske smaka japanska snacks och godsaker. Vi besöker därefter Meiji jingu, en helgedom uppfört till åminnelse av Kejsar Meiji (1852 - 1912) och hans gemål kejsarinnan Shoken (1869-1912). I Japan förknippas Kejsar Meiji med den moderniseringsprocess som inleddes under den senare hälften av 1800-talet. Från att tidigare ha varit avskärmat från yttervärlden i nästan total självisolering utvecklas Japan under Kejsar Meijis regeringsperiod till att bli en asiatisk stormakt. Meiji jingu är därför en symbol för Japans omvandling till en modern nation under Meiji-kejsarens försorg. Helgedomen är också en plats där inslag av den kejsarkult som en gång i tiden omgav den japanske kejsaren kommer till uttryck. Vi beger oss därefter till det närliggande distriktet Harajuku som blivit något av ett centrum för ungdomskultur och mode och åker sedan några hållplatser med Yamanote-linjen till distriktet Shibuya som bland annat är känt för sitt enorma övergångställe framför stationsbyggnaden. När det blir grönt fylls övergångsstället av strömmar av korsande människomassor från alla riktningar. Övernattning i Tokyo. (Frukost.)

Dag 4, måndag,14 december. Tokyo
Vi beger oss till elektronikdistriktet Akihabara som erbjuder ett stort utbud av billig elektronik och tax-free varor. Akihabara har även kommit att bli något av ett himmelrike för så kallade otaku. En otaku är en person som hyser ett extremt intresse för till exempel manga (tecknade japanska serier), anime (animerad film) eller datorspel. I Akihabara finns det gott om kaféer och olika sorters affärer som inriktat sig på den här ganska speciella målgruppen. Vi promenerar härifrån till stadsdelen Ueno längs marknadsgatan Ameyoko dori som erbjuder allt från kläder till torkad fisk. Här finns ett stort antal matstånd som säljer olika asiatiska delikatesser och på de många sidogatorna finns småaffärer och boutiquer. Efter lunch i Ueno finns tid att upptäcka stadsdelen på egen hand. Om du vill kan du till exempel gå en promenad i den närliggande Uenoparken dit många Tokyobor söker sig för en stunds vila. Efter att vi möts igen åker vi Tokyos ringlinje Yamanote-linjen till Shinjuku. Här besöker vi Tokyos stadshus (Tokyo Metropolitan Government Building). Från skyskrapan får man en storslagen vy över megametropolen Tokyo. Vi går på en stadsvandring i Shinjuku och passerar en av världens mest trafikerade stationer – Shinjuku stationen. Varje dag passerar mer än 3,5 miljoner människor det här trafiknavet. Under rusningstid kan man se en aldrig sinande ström av pendlare på väg till eller ifrån arbetet. Shinjuku med sina höga byggnader, enorma TV-skärmar och neonskyltar är en fantastisk syn! Övernattning i Tokyo. (Frukost.) 

Dag 5, tisdag, 15 december. Tokyo
Hela dagen till egna äventyr för att upptäcka Tokyo på egen hand. Er guide ger dig gärna tips på olika sevärdheter. Övernattning i Kyoto. (Frukost)

Dag 6, onsdag, 16 december. Till havs
Under förmiddagen besöker vi Yokohamas strandpromenad och det närliggande China Town. Under eftermiddagen går vi ombord på fartyget. Övernattning ombord. (Frukost.)
Fartyget avgår 17:00.
 
Dag 7, torsdag, 17 december. Till havs
Hela dagen till att njuta av den lyxiga och exklusiva miljön ombord. Varför inte unna dig manikyr, pedikyr eller någon av behandlingarna som erbjuds i skönhetssalongen, eller vad sägs om en avslappnade massage på Lotus Spa?
 
Dag 8, fredag 18 december. Kagoshima
Från 1100-talet till ombyggnaden av Meiji 1868 var Kagoshima den främsta fästningen för den mäktiga Shimazu-klanen. Staden ligger på längst ut på Satsuma-halvön, ett bergigt, geotermiskt underland med varma källor och gejsrar. Området är också rikt på modern japansk historia: Saigo Takamori och Satsuma samurajen var ledare för Meiji och avsatte shogunen och återsatte kejsaren till makten 1868. 1877 anförde Saigo , missnöjd med den nya regeringens riktning, Satsuma Rebellion, vilket ledde till hans död och samurajens slutliga nederlag. Symbolen för Kagoshima är Sakura Jima - den vulkaniska ön som ligger precis utanför kusten. Vulkanen har utbrutit mer än 30 gånger genom tiderna.
Fartyget ankommer 07:00 och avgår 18:00.
      
Dag 9, lördag, 19 december. Till havs
Ta gärna del av det rika programutbudet, det finns mycket att roligt att göra under kryssningen! Annars kan du sola på däck, kanske läsa en bok och bara ta det lugnt.
 
Dag 10, söndag, 20 december. Shanghai
Kinas största stad och globala finanscentrum, denna  för västerlänningar så fascinerande världsstad med de många myterna, det så beryktade Shanghai. Här kan du bland annat utforska de tidigare franska koloniala kvarteren, förundras över muséernas rikedomar, vandra bland Pudongs djungel av skyskrapor, på andra sidan floden Huangpu, med 632 meter höga Shanghai Tower. Missa inte heller att promenera längs kajerna till nämnda flod och på den gamla paradgatan The Bund, shoppa på Nanjing Road, koppla av i Yu Yuans förtrollande trädgård, besök någon populär restaurang eller njut av atmosfären i ett tehus. Vi besöker också de vackra städerna Suzhou med sina trädgårdar och Tongli, med sina kanaler. Ni kommer snart att finna att en vecka går fort i denna 20-miljonersstad med omnejd. 

Dag 11, måndag, 21 december. Till havs
Hela dagen till att njuta av den lyxiga och exklusiva miljön ombord.
 
Dag 12, tisdag 22 december. Xianmen (Kina)
Xiamen och Quanzhou var Kinas kejserliga stora fönster mot omvärlden - hamnar dit köpmän från avlägsna länder kom för att handla med fjärran östens fantastiska rikedom. Xiamen är kanske bättre känt för västerlänningar som Amoy - och det var hit som portugisiska köpmän först kom i kontakt med Ming-dynastin i Kina 1541. Under århundradena som följde blev Xiamen den främsta utskeppningshamnen för te. Idag förblir staden ett viktigt ekonomiskt kraftcenter för Folkrepubliken, som förklarade Xiamen till en av de första av landets särskilda ekonomiska zoner på 1980-talet. Ännu viktigare för resenären är att staden valdes nyligen till Folkrepublikens näst lämpligaste stad för boende. Västs omättliga efterfrågan på te, siden och porslin - och Europas betalningsbalans barskrapad på guld och silver - ledde till Opiumkriget  på 1800-talet. Xiamen drogs till väst som en av fem ”fördragshamnar” som rycktes från Kina efter första opiumkriget och var brittiskstyrt mellan 1842 och 1912.
Fartyget ankommer 07:00 och avgår 15:00.
 
Dag 13 – 14, onsdag – torsdag, 23-24 december. Hong Kong
Hong Kong är en av Ostasiens mest populära resedestinationer. Hamnstaden var en gång i tiden en brittisk koloni men tillhör sedan 1997 återigen Kina och är numera en särskild administrativ region med långtgående självstyre. Hong Kong betyder ordagrant "den väldoftande hamnen" och har lyckats behålla sin charm från förr, men har samtidigt utvecklats till en ultramodern metropol som slår de flesta med häpnad. Hong Kong är Öst och Väst på en och samma gång och staden har därför en alldeles unik atmosfär du inte finner någon annanstans. Moderna skyskrapor och lyxhotell klättrar längs sluttningarna på Hong Kong Island och i Hong Kongs trånga gränder finner du allt från nudelförsäljare, spåmän och kotknackare. Hong Kong har ett fantastiskt rikt utbud av varor och tjänster. Här kan du köpa allt från skräddarsydda kostymer och klänningar till antikt porslin och det senaste inom elektronik.
Fartyget ankommer 09:00 dag 12 och avgår 21:00 dag 13.
 
Dag 15, fredag, 25 december. Till havs
Hela dagen till att njuta av den lyxiga och exklusiva miljön ombord.
 
Dag 16, lördag, 26 december. Da Nang/Hue (ankomsthamn Chan May), Vietnam
Ankomsthamnen Chan May ligger mellan de historiskt betydelsefulla städerna Da Nang och Hue och är en perfekt utgångspunkt för utflykter i centrala Vietnam. Da Nang var under Vietnamkriget en av USA:s viktigaste baser och i den gamla kejsarstaden Hue rasade hårda strider under Tet-offensiven 1968. Men detta utspelade sig för mer än fyrtio år sedan. Idag är Da Nang en välmående stad, känd för närhet till fina sandstränder och rika nöjesutbud och staden Hue med sina rika kulturskatter och vackra omgivningar har blivit upptagen på Unescos världsarvslista. Här finner man några av Vietnams absolut främsta sevärdheter, till exempel det utsökta kejsarpalatset omgärdat av höga murar och vallgravar.      
Fartyget ankommer 07:00 och avgår 17:00.
 
Dag 17, söndag, 27 december. Nha Trang, Vietnam
Nha Trang är en av Vietnams största och mest populära badorter och erbjuder vita sandstränder, azurblå hav och palmer som skänker skugga längs det soliga kustlandskapet. Staden har en avslappnad atmosfär och fiskebåtar i klara färger ligger för ankar i hamnarna. En bit in i landet strax utanför staden döljer sig små jordbrukssamhällen i grönskande dalgångar.
Fartyget ankommer 09:00 och avgår 17:00.
 
 Day 18, måndag, 28 december. Ho Chi Minh City, Vietnam
Ho Chi Minh City var till och med 1975 huvudstad i Sydvietnam under sitt forna namn Saigon. Ho Chi Minh City är Vietnams största och modernaste stad och har sedan 1700-talet varit ett viktigt handelsnav i Sydostasien. Här finner du vacker fransk kolonialarkitektur och en närmast europeisk cafékultur – det är dock ingen tvekan om att man befinner sig i Sydostasien! Längs boulevarderna syns en aldrig sinande ström av motorcyklar och scootrar, vädret är varmt året om och hela staden sjuder av liv och rörelse.
Ankomst 07:00. Avgång 18:00.
 
Dag 19, tisdag, 29 december. Till havs
Det finns mycket kvar att upptäcka ombord! Annars kan du bara koppla av i din egen takt på soldäck eller vid någon av poolerna.
 
Dag 20, onsdag, 30 december. Ankomst till Singapore
Fartyget ankommer tidigt om morgonen till Singapore.  Efter frukost ombord och utcheckning, inleder vi dagen med en stadsrundtur under vilken vi passerar historiska landmärken som Singapores stadshus, parlamentshuset och högsta domstolen, men även kända mötesplatser som Singapores cricketklubb. Vi stannar till vid Marina Bay med sin berömda staty föreställandes en Singa Laut (en fisk med lejonhuvud) som blivit en av Singapores främsta symboler. Därefter fortsätter vi till Thian Hock Keng, som är ett av de äldsta kinesiska templen i Singapore. Vi fortsätter till Singapores botaniska trädgård som blev stadens första sevärdhet att upptas på Unescos världsarvslista. Här promenerar vi i den paradisiskt vackra orkidéträdgården National Orchid Garden som rymmer 60,000 olika sorters orkidéer. Vi besöker därefter stadsdelen Little India vars indiska restauranger fyller kvarteren med förföriska dofter. Det sista stoppet under rundturen är China Town som med sina låga hus och sin unika kulturmiljö utgör en stark kontrast till det moderna staden. Stadsdelen går i bjärt rött och guld och man känner dofterna av kulinariska läckerheter längs gatorna som kantas av traditionella butiksbodar. Singapores invånare är stolta över sitt kulturarv och i Singapores äldre omgivningar finner du rikt dekorerade kinesiska och indiska tempel och mycket annat intressant att upptäcka. Efter rundturen fri tid att på egen hand upptäcka Singapore. Vi kan rekommendera det fantastiska nattzoot Night Safari med åkturer och vandringsleder genom regnskog förbi elefanter, tigrar och leoparder. Övernattning i Singapore. (Frukost.).

Dag 21, torsdag, 31 december. Fri tid i Singapore och hemresa
Det finns mycket att se och göra i Singapore och det är enkelt och behändigt att ta sig runt på egen hand. Några tips är att besöka något av de klassiska hotellen Raffles eller Goodwood Park, besöka nöjesön Sentosa eller helt enkelt bara shoppa. På kvällen flyg tillbaka mot Sverige. Transfer ombesörjes av var och en. (Frukost)  

Dag 22, fredag 1 januari. Ankomst till Sverige


Fartygsfakta
Namn: Diamond Princess
Gästkapacitet: 2670 golvsängar
Tonnage: 115 875 bruttoton
Jungfruresa: 2004-03-13
Senaste renovering: 2014
Besättning: 1,100
Fartyget är registrerat i: Storbritannien
Fartygets längd: 290 meter
Fartygets höjd: 62 meter
Antal däck: 18

Hytter: 1 337
28 sviter med egen balkong, 48–123 m²
2 familjesviter med hytter intill varandra, 57 m²
186 minisviter med egen balkong – 33 m²
522 utsideshytter med egen balkong, 22–26 m²
10 Deluxe Oceanview, 18,5 m²
212 Ocean view-hytter, 17–18 m²
377 insideshytter, 15,5 m²*med balkong

Restaurangutbud och snacks: Sabatini's – Italian restaurant, Kai Sushi, Sterling Steakhouse, Trident Grill – Burger & hot dog grill, Horizon Court – buffet restaurant, Prego Pizzeria – Poolside pizza, Patisserie, Wine Bar, Swirls (ice cream bar), Ultimate Balcony Dining, 24-hour room service

Showrooms/Lounges: Princess Theater, Wheelhouse Bar, Explorers Lounge, Club Fusion, Skywalkers Nightclub, Churchill's Cigar Lounge

Gästservice: The Sanctuary, Movies Under the Stars, Lotus Spa and Fitness Center, Kid's and Teen's Centers, Casino, Wedding chapel, Internet Café, Sports Deck, Nine-hole Putting Course, The Princess Shops, Library, Writing Room, Art Gallery, Photo/Video Gallery, Video Arcade, Guest Services Desk, Shore Excursions Desk, Medical Center

Handikappanpassade hytter: 27
Hytter med balkong: 750 (75 procent av samtliga utsideshytter)
Pooler: 4
Whirlpools Spas: 8
Livbåtar: 16 livbåtar, 6 tender-båtar, 2 räddningsbåtar

Tillverkare: Mitsubishi Heavy Industries, Nagasaki, Japan

Mer information om fartyget
 
 Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512