Laos och Thailand

Härliga lättjefulla dagar väntar dig efter en resa i Thailand till den omtalade Gyllene Triangeln och en spännande resa längs den mäktiga Mekongfloden. Vår resa till Thailand och Laos innehåller höjdpunkter i två av Asiens mest fascinerande länder. Vi upptäcker spännande delar av Thailand långt ifrån turistmassorna längs kusterna. Glesbefolkade Laos erbjuder en glimt av vad hela Asien en gång var. Här är det som om tiden har stått stilla. Vi reser genom orörd landsbygd och utforskar gamla kolonialstäder. Vår resa till Laos går norrut med en stilla tur på Mekongfloden för att ta oss från Thailand in till Laos och Luang Prabang. Under resan kan vi i lugn och ro insupa det stilla livet utefter floden, innan vi kommer till Luang Prabang; en av Asiens mest idylliska städer fylld av munkar och guldbeklädda tempel. Staden är i sin helhet sedan 1995 uppförd på UNESCO:s världsarvslista. Vi avrundar sedan resan med några nätter på stranden söder om Bangkok. Här njuter vi av solen och värmen och kopplar av med uppfriskande bad. Vi spenderar de sista dagarna  i stilla mak och smälter resans alla intryck före hemresan.

Dag 1: Resa till Thailand 
Flyg till Bangkok. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Bangkok
Vi landar i Bangkok och beger oss efter ankomstformaliteterna in till den myllrande storstaden för att inleda med en stadrundtur där vi bl a gör en båtresa på stadens kanaler. Vi samlas på kvällen till välkomstmiddag. Övernattning i Bangkok. (Middag)

Dag 3: Bangkok
Idag gör vi en utflykt till Sommarpalatset och Ayutthaya som en gång i tiden var huvudstad i Siam, det som vi idag kallar Thailand. Ayutthaya står i bjärt kontrast mot Bangkoks storstadsdjungel. Ayutthayas historiska park finns upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Här promenerar vi genom det vackra, fridfulla landskapet, omgivna av ruiner, kloster och tempel, i vad som en gång var landets välmående huvudstad mellan 1350 och 1767. På eftermiddagen ser vi Bangkoks höjdpunkt Grand Palace och gör ett besök på blomstermarknaden. Övernattning i Bangkok. (Lunch)

Dag 4: Bangkok - Chiang Mai
Vi flyger till Chiang Mai på morgonen. Här finns en elefantskola där vi får bekanta oss med dessa väldiga och för Thailand så viktiga djur. Den som vill kan i samband med besöket här även göra en elefantritt i den lummiga djungeln som dominerar i området (tillval). Vi äter idag lunch vid en orkidéträdgård. Övernattning i Chiang Mai. (Lunch)

Dag 5: Chiang Mai – Chiang Rai
Idag bär det av till Chiang Rai. På vägen stannar vi till i en hantverksby. Chiang Rai har ca 73 000 invånare och grundades av kung Mengrai redan 1262. Det var då en del av kungadömet Lanna. Övernattning i Chiang Rai. (Lunch)

Dag 6: Den gyllene triangeln
Chiang Rai är känt eller ökänt, beroende på hur man ser det, som inkörsporten till den omtalade Gyllene Triangeln där Thailands, Laos och Burmas gränser möts. Området har sedan 1950 varit en av världens största producenter av opiumvallmo, som bland annat används för att framställa heroin. Vi beger oss in i Triangeln efter ett stopp i Mae Sai, Thailands nordligaste stad, där vi har chansen att stanna till och handla lite på den lokala marknaden. Under dagen besöker vi även den lilla staden Chiang Saen där vi ser det vackra buddhisttemplet Wat Phra That Chedi Luang. Efter lunch besöker vi Hall of Opium, där vi ser en utställning som behandlar opiumets historia i området och dess konsekvenser, både för bönderna och för missbrukarna. Övernattning i den gyllene triangeln. (Lunch)

Dag 7: Chiang Khong - Pakbeng
På morgonen åker vi från hotellet till Chiang Khong, där vi passerar gränsen till Laos. Vi kliver sedan ombord på Luangsay Cruise och påbörjar vår resa mot Luang Prabang. Under dagen får vi i behagligt tempo följa livet längs floden och emellanåt kommer vi att göra kortare strandhugg för lunch och för ett besök i en minoritetsby innan vi når Pakbeng, där vi avnjuter vår middag på terrassen, med utsikt över Mekong. Övernattning på Luangsai Lodge. (Lunch och middag)

Dag 8: Pakbeng - Luang Prabang
Den morgonpigga kan besöka Pakbengs morgonmarknad, dit folk från de närbelägna byarna kommer för att sälja och byta varor. Vi fortsätter idag vår kryssning i stilla mak. Efter lunch ser vi de berömda grottorna vid Pak Ou, fyllda med buddhabilder som tillresta pilgrimer donerat genom åren. Vi stannar även till vid en by tillhörande minoritetsfolket Hmong och får i anslutning till detta lära oss riswhiskeydestilleringens ädla konst. Sent på eftermiddagen anländer vi till Luang Prabang, Laos gamla huvudstad, uppförd på UNESCO:s världsarvslista. (Lunch och middag)

Dag 9: Luang Prabang
Efter frukost utforskar vi staden och dess rika lämningar av historiska tempel och kolonialbyggnader. Det gamla kungapalatset är numera omgjort till museum, med många intressanta föremål och konstverk. Vid det inte så höga men ändå spektakulära vattenfallet Kuangsi äter vi vår medhavda picniclunch. Här kan vi svalka oss i det friska vattnet och koppla av i de fina omgivningarna. I kvällningen bestiger vi Phousy Hill och från toppen av berget kan vi njuta av en vacker vy över den gamla staden och Mekongfloden i solnedgången. Övernattning i Luang Prabang. (Lunch och middag)

Dag 10: Luang Prabang – Cha Am
Idag beger vi oss till Luang Prabangs flygplats och flyger till Bangkok, en resa som tar cirka två timmar. Efter ankomst reser vi vidare med buss till Thailändska kungens eget semestertillhåll, Hua Hin. Övernattning i Cha Am.

Dag 11: Cha Am
Dagen är fri för egna strövtåg. Övernattning i Cha Am.

Dag 12: Cha Am
Dagen fri för egna strövtåg. Övernattning i Cha Am.

Dag 13: Cha Am - Bangkok
Förmiddagen är fri för egna strövtåg. Vår resa genom Thailand och Laos avslutas med transfer tillbaka till Bangkok där vi samlas till en gemensam avskedsmiddag. Övernattning i Bangkok. (Avskedsmiddag)

Dag 14: Hemresa från Bangkok
Transfer till flygplatsen och flyg till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen.Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512