Resor till Malaysia

twin towers i Kuala lumpur, malaysia

En resa till Malaysia har mycket att erbjuda den vetgirige resenären. Här möter vi olika folkgrupper och kulturer, vi smakar hela världens kök, simmar i turkosblått hav, slappar på kritvita stränder, bestiger berg och beser unikt djurliv i tät regnskog.

Om dragplåstret för turisterna i Malaysia framför allt är den fantastiska naturen och de kritvita stränderna så är huvudstaden Kuala Lumpur det ekonomiska nav kring vilket den unga nationen (grundad 1957) snurrar. Här upplever vi myllrande chinatown, mäktiga skyskrapor, hysterisk shopping och fridfulla tempel. Den kanske mest kända destinationen för sol och bad är Langkawi och Penang utanför Malaysias västkust. Men mer orörda sagolika stränder finner du utmed Borneos kust och utanför Malaysiska halvöns östkust som t.ex Perhentian, Tengah, Tioman och Sipadan. På Borneo väntar djungeläventyr och möten med orangutanger i Sepilok och näsapor i Sukauområdet.

Malaysia består av två delar: den västra delen ligger på Sydostasiens fastland medan den östra utgör en del av ön Borneo med Sabah och Sarawak. 85 % av befolkningen bor på den Malaysiska halvön. Majoriteten av invånarna är etniska malajer och flertalet är muslimer, men landet rymmer många folkgrupper och religioner. Efter självständigheten från den brittiska kolonialmakten 1957 har politisk stabilitet och industrialisering lagt grunden till ett relativt välmående land med en bred ekonomisk bas. Turismen är särskilt viktig för landets ekonomi. En resa till Malaysia fyller dina sinnen till brädden av upplevelser och minnen.

Rundresor


Tioman Island, Malaysia

Magiska Malaysia


Malaysia är en smältdegel av kulturer och ett paradis för naturälskaren och shoppingfantasten. Vi gör på den här resan ett nedslag på den Malaysiska halvön för att få ett smakprov på den Malaysiska vänligheten. Islam är den dominerande...

Kota Kinabalu, Malaysia

Makalösa Malaysia


På vår resa till Malaysia upplever du både storstad, landsbygd, djungel och vackra stränder. Resan inleds i den moderna världsstaden Singapore, varifrån vi fortsätter till historiska Malacka, som är uppförd på UNESCO:s världsarvslista. I Kuala...