Magiska Malaysia

Tioman Island, Malaysia

Malaysia är en smältdegel av kulturer och ett paradis för naturälskaren och shoppingfantasten. Vi gör på den här resan ett nedslag på den Malaysiska halvön för att få ett smakprov på den Malaysiska vänligheten. Islam är den dominerande religionen i landet, men här lever muslimer, buddhister och hinduer sida vid sida vilket ger en härlig kulturell blandning av mat och folkliv. På vår resa till Malaysia får vi uppleva storstaden Kuala Lumpur, höglandet Cameron Highlands och den vackra hamnstaden Malacca. Resan avslutas så med sköna lata dagar på den vita stranden på ön Tioman.

Dag 1: Resa till Malaysia
Vi flyger via Istanbul vidare till Kuala Lumpur. (Måltider ingår ombord på flyget)

Dag 2: Ankomst Kuala Lumpur
Vid ankomst i huvudstaden möts vi av vår lokala representant. Vi reser sedan till vårt hotell för incheckning. I kvällningen samlas vi till en välkomstmiddag. Övernattning i Kuala Lumpur. (Middag ingår)

Dag 3: Kuala Lumpur
Vi inleder vår resa i Malaysia med en stadsrundtur i den kosmopolitiska huvudstaden KL som befolkningen själva kallar den. I denna ultramoderna stad finner vi en skön mix av olika kulturer och människor. Vi ser det magnifika kungapalatset och nationalmonumentet vid Lake Gardens. Vi färdas förbi järnvägsstationen och stannar till vid Independence Square innan vi ser oss om i Chinatown. Naturligtvis får vi också möjlighet att fotografera de magnifika Petronas Twin Towers som reser sig över staden med sina 452m. Eftermiddagen till egna strövtåg. Övernattning i Kuala Lumpur. (Lunch ingår)

Dag 4: Kuala Lumpur – Cameron Highlands
Efter frukost reser vi inåt landet. På vägen till det lite svalare höglandet blir det stopp vid Iskandar vattenfall och en korgvävarby. Cameron Highlands ligger som namnet avslöjar på 1 542 möh. Området är känt för sina teplantager, blom- och grönsaksodlingar. Övernattning i Cameron Highlands. (Lunch ingår)

Dag 5: Cameron Highlands
Efter frukost få vi vidare utforska området med sina grönskande odlingar. På den högsta toppen Mount Brinchang kan vi få en härlig utsikt över de omgivande landskapen. Vi gör en vandring bland den rika växtligheten. Här finner vi bl a den köttätande Pitcher Plant, vild ingefära och vilda orkidéer. Därefter gör vi ett besök vid Malaysias äldsta tetillverkning och vi får oss en kopp te på ”The Ummph” där vi också njuter av utsikten över tefälten. Övernattning i Cameron Highlands. (Lunch ingår)

Dag 6: Cameron Highlands – Malacca
Vi beger oss söderut till Malaysias kanske vackraste stad, Malacca. På vägen stannar vi till vid Tempurung-grottan och Palmoljeodlingar. Malaysias äldsta stad har med sitt läge som väl trafikerad hamnstad genom åren påverkats av många olika folk och kulturer. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Kanske en tur till Jonker’s Street med sina konst- och antikhandlare eller ta en båttur på floden. Övernattning i Malacca. (Lunch ingår)

Dag 7: Malacca
Vi spenderar dagen med en stadsrundtur genom staden full av intressant historia. Vi får se minnen från stadens olika eror som t ex den äldsta kristna kyrkan; St Peters, den största kinesiska kyrkogården utanför Kina samt portugisiska och holländska kvarter. Till lunch får vi prova på en för Malacca unik matkultur som kallas Baba-nyonya med influenser från det kinesiska, malajsiska, indiska och europeiska köket. (Lunch ingår)

Dag 8: Malacca – Tioman
Efter frukost transfer till Kuala Lumpurs inrikes-flygplats för en kort flygtur till ön Tioman på Malaysias östkust för några lata stranddagar. Här infinner sig lugnet och fridfullheten och vi har flera dagar att njuta av naturen, stranden och den fina snorklingen. Övernattning på Tioman Island.

Dag 9-11: Tioman
Vi har hela dagarna till egna strövtåg. Övernattning på Tioman Island.

Dag 12: Tioman – Kuala Lumpur
Idag bär det av till flygplatsen för den korta flygresan tillbaka till Kuala Lumpur. Här får ni tid på egen hand innan vi samlas till en avskedsmiddag. Övernattning i Kuala Lumpur. (Avskedsmiddag ingår)

Dag 13: Avresa från Kuala Lumpur
Dagen till egna strövtåg i denna världsmetropol bland glassiga gallerior och hisnande skyskrapor. Njut av lugnet i Lake Gardens eller folklivet i Chinatown och njut av ett fantastiskt utbud av olika restauranger och marknader. På kvällen transfer till flygplatsen. (Måltider ingår ombord på flyget)

Dag 14: Hemkomst
Ankomst till Istanbul på morgonen för vidare flyg till påstigningsorten