Makalösa Malaysia

Kota Kinabalu, Malaysia

På vår resa till Malaysia upplever du både storstad, landsbygd, djungel och vackra stränder. Resan inleds i den moderna världsstaden Singapore, varifrån vi fortsätter till historiska Malacka, som är uppförd på UNESCO:s världsarvslista. I Kuala Lumpur upplever vi en av Asiens mest dynamiska städer, innan det är dags för Borneos djungler och stränder. Här beger vi oss bland annat till Kinabalu National Park och Abai Village. Några lata dagar med sol och bad hinner vi med innan det är dags för hemresa.

Dag 1: Resa till Singapore
Flyg till Singapore. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Singapore
Ankomst till Singapore där vi blir mötta av vår lokala representant. Sedan beger vi oss in till staden och checkar in på vårt hotell. Övernattning i Singapore.

Dag 3: Singapore
I dag gör vi en hel dags stadsrundtur i Singapore och passerar förbi Padang, den stora öppna platsen i centrum med flera historiska landmärken. Vi stannar till vid parlamentet, tingshuset och rådhuset. Vid Merlion Park stannar vi till för att njuta av vyerna mot Marina Bay. Sedan besöker vi Than Hock Kengtemplet, som är en av Singapores äldsta buddhist-taoist tempel. I Chinatown strosar vi runt bland affärer i historiska omgivningar. Efter lunch blir det ett besök på en av Singapores trevliga shoppinggator. Här ser vi även den imponerande Sultanmoskén. Därefter beger vi oss till Little India och tittar runt bland restauranger, tempel och affärer. Slutligen besöker vi den botaniska trädgården där vi kan njuta av bl a 60 000 olika orkidéväxter. Övernattning i Singapore. (Frukost och lunch)
 
Dag 4: Singapore – Malacka
Malacka, denna tidigare så viktiga hamnstad, bjuder på mycket intressant från både före och efter kolonialtiden.  På morgonen korsar vi gränsen till Malaysia och ankommer till hamnstaden Malacka på eftermiddagen. Vi kommer till Dutch Square eller som det också kallas Red Square, då det är omgivet av rödmålade byggnader. Det påminner om Malakas historiska förflutna och den holländska administrationen (Stadshus, Kristi kyrka), den brittiska kolonisationen (Drottning Victorias fontän) och de kinesiska bosättarna (Tan Beng Swee klocktorn till minne av en generös kinesisk affärsman) .
Stadthuys – Byggt 1650 som den holländske guvernörens officiella residens och för hans officerare, är ett fint exempel på holländsk arkitektur från den tiden. Det tros vara den äldsta holländska byggnaden I Asien. Övernattning i Malacka. (Frukost och lunch)
 
Dag 5: Malacka - Kula Lumpur
På morgonen åker vi till St. Paul's Hill för en panoramautsikt över Malacka och sundet. Här ser vi den berömda porten, det välkända portugisiska Santiagofortet och ruinerna av St. Paul's kyrkan med 1600-tals holländska gravstenar. Innan du åker till Kuala Lumpur stannar vi till vid Cheng Hoon Teng, det äldsta kinesiska templet i Malaysia. På väg till Kuala Lumpur besöker vi Putrajaya, Malasias tredje och senaste federala territorium. Byggt på ett expansivt träsk och en tidigare oljepalmlund i Selangor, sträcker sig staden över ett område på nästan 5 000 hektar och ligger 25 km från Kuala Lumpur, Putrajaya tar över de administrativa funktionerna i huvudstaden Kuala Lumpur. Övernattning i Kuala Lumpur. (Frukost och lunch)
 
Dag 6: Kuala Lumpur
Idag besöker vi först de magnifika Batu-grottorna, en av de främsta turistattraktionerna i Malaysia. Grottan fungerar som tempel och har statyer uppförda i huvudgrottorna. Templet anses vara ett viktigt religiöst landmärke för hinduer utanför Indien. På eftermiddagen återvänder vi till Kuala Lumpur. Vi stannar vid Petronas Twin Towers och tar oförglömliga bilder. Därefter åker vi till Chinatown där vi promenerar på gatorna och shoppar i gränder packade med små butiker som säljer ett brett utbud av mat och lokala varor. På Central Market (Pasar Seni), en annan inomhusbasar, inte långt från Chinatown, finns det olika livsmedel och souvenirer tillsammans med traditionella malaysiska varor. Vi passerar den gamla järnvägsstationen och stannar vid Independent Square och tar några foton runt fantastiska byggnaden Sultan Abdul Samad, byggd av britterna som justitiepalats och regeringskontor. Övernattning i Kuala Lumpur. (Frukost och lunch)
 
Dag 7: Kuala Lumpur - Sandakan
Vi flyger till Sandakan på morgonen. Efter ankomst till Sandakan fortsätter vi direkt till Rainforest Discovery Center (RDC). Regnskogscentrat är en del av Kabili-Sepilok Forest Reserve – här finns  Sepilok Orangutan Rehabilitation Center. Beläget i Sabah, är det ett av statens mest populära miljöutbildningscentra idag. Vi besöker plantträdgården och ser inhemska orkidéer, kanna växter, torra landväxter, vattenväxter och mer. Sedan upplever vi regnskogen från en 147 meter lång gångväg uppe bland trätopparna 28 meter över marken. Gångvägen med sina två torn erbjuder ett unikt sätt att se Sabahs regnskog och är en utmärkt plats för fågelskådning. Övernatt I MY Nature Resort. (Frukost och middag)
 
Dag 8: Seplok - Borneon Sun Bear Center - Kinabatangan River - Abai
På morgonen besöker vi Sepilok Orangutan Sanctuary där räddade föräldralösa orangutangungar tränas för att kunna släppas ut och överleva igen i naturen och de släpps så snart de är redo. Vi kommer att kunna se dem på deras utfodringsstationer i regnskogen och på plantskolan (om den är öppen). Därefter kommer vi till Bornean Sun Bear Conservation Center (BSBCC), ett naturskydds- och forskningscenter för djurliv för att förbättra djurens välfärd och rehabilitering av den malaysiska solbjörnen. Efter lunchen tar vi en kryssning med båt uppför Nedre Kinabatangan. Efter att ha passerat orörda mangroveskogar och sett på djurliv anländer vi till Abai Jungle Lodge. Övernattning på Abai Jungle Lodge. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 9: Pitas Lake - Abai Village - Sukau
Tidigt på morgonen gör vi ytterligare en båttur för fågelskådning och se på djurliv vid den närliggande Pitasjön. Efter frukost kommer vi till den närliggande byn Abai och deltar i ett trädplanteringsprojekt. Efter lunch fortsätter vi kryssningen upp till Sukau och här checkar vi in på Kinabatangan Riverside Lodge. Övernattning på Kinabatangan Riverside Lodge Sukau. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 10: Sukau - Abai - Sandakan - Kota Kinabalu
Efter frukosten lämnar vi lodgen och återvänder till Sandakan med båt. Den 2,5 timmar långa resan erbjuder ytterligare en chans att se vilda djur. Efter ankomst till Sandakan brygga, transfer till flygplatsen för flyg till Kota Kinabalu. Övernattning i Kota Kinabalu. (Frukost)
 
Dag 11: Kota Kinabalu - Kinabalu botaniska nationalpark
På morgonen åker vi en 2 timmars resa genom ett hisnande vackert landskap till Kinabalu Park (UNESCO), 88 km från Kota Kinabalu. Vi gör en guidad naturvandring och utforskar sedan parkens botaniska trädgård, som visar några av de många växter som finns i parken. Efter lunch vandrar vi uppåt 30 minuter för en möjlighet att bevittna livet i trädtopparna när vi går längs en gångväg uppe bland trätopparna 60 meter över marknivån. Övernattning i Kota Kinabalu. (Frukost och lunch)
 
Dag 12: Kota Kinabalu
Hela dagen fri tid. Njut av sol och bad eller fråga reseledaren om tips för utflykt, shopping...
Övernattning i Kota Kinabalu. (Frukost)
 
Dag 13: Kota Kinabalu - Kuala Lumpur
Transfer till flygplatsen och flyg till Kuala Lumpur. Resten av dagen är fri tid i Kuala Lumpur. Övernattning i Kuala Lumpur. (Frukost)

Dag 14: Hemresa
Transfer till flygplatsen för avresa. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost)
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2021-04-13 Stockholm 32 900
Emirates Öppet Boka här
2021-04-13 Göteborg 33 900
Emirates Öppet Boka här
2021-04-13 Köpenhamn 32 900
Emirates Öppet Boka här
2021-04-13 Oslo 33 900
Emirates På förfrågan Boka här
2021-07-13 Stockholm 32 900
Emirates Öppet Boka här
2021-07-13 Göteborg 33 900
Emirates Öppet Boka här
2021-07-13 Köpenhamn 32 900
Emirates Öppet Boka här
2021-07-13 Oslo 32 900
Emirates På förfrågan Boka här

* Gruppstorlek 15 -25 personer
Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2020-04-16.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Singapore
Hemresa från Kuala Lumpur
Inrikesflyg i Malaysia
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Måltider enligt program
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 10 900 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 650 kr

Preliminära flygtider med Emirates:
Stockholm - Dubai 15:05-00:30
Köpenhamn - Dubai 14:20 - 23:45

Dubai - Singapore 03:15 - 14:40 nästa dag
Kuala Lumpur - Dubai 01:55 - 04:55

Dubai - Stockholm 08:40 - 13:10
Dubai - Köpenhamn 08:20 - 12:20

Bay Hotel i Singapore

Bay Hotel Singapore

Singapore

Singapore

Till hotellets hemsida
Swiss Garden Hotel i Malacca, malaysia

Swiss-Garden Hotel & Residences

Melaka

Malaysia

Till hotellets hemsida
DoubleTree Hilton i Kuala Lumpur, Malaysia

DoubleTree by Hilton Hotel

Kuala Lumpur

Malaysia

Till hotellets hemsida
Sepilok Nature Resort i Sandakan, malaysia

Sepilok Nature Resort Sdn Bhd

Sandakan

Malaysia

Till hotellets hemsida
Shangri-La's Rasa Ria Resort i Kota Kinabalu, malaysia

Shangri-La's Rasa Ria Resort & Spa

Kota Kinabalu

Malaysia

Till hotellets hemsida

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.