Resor till Mexiko

El Castillo i Chichen Itza, Mexiko

Res med Phoenix till Mexiko och upplev ett land som bjuder på en unik blandning av smaker och dofter, magnifika landskap, enastående historiska minnesmärken, originell konst och arkitektur, livsbejakande musik och en särdeles gästvänlig befolkning.

I centrum av Mexico City ligger Nationalpalatset som är byggt på aztekernas gamla palats. Strax utanför Mexico City tronar de mäktiga Sol- och Månpyramiderna i Gudarnas stad, Teotihuacán. I stadsdelen Xochimilco ligger de flytande trädgårdarna som aztekerna skapade för att odla grönsaker på. Under en båttur kan du uppleva kanalerna och lyssna på känslofylld mexikansk musik. I huvudstaden ligger också ett av världens vackraste museum, det Antropologiska, där unika föremål berättar om landets rika indianhistoria.

Staden Puebla charmar oss med färgsprakande kakel och keramik. Den pittoreska kolonialstaden Taxco glänser med sin silverproduktion. Vackert designade föremål i silver och ädelstenar säljs i butikerna längs de kullerstensbelagda gränderna.

Mayaindianernas fascinerade historia möter du på Yucatánhalvön i det förtrollande Palenque, charmerande Uxmal och storslagna Chichén Itzá. Halvön består av en lågväxande djungel fylld med små och stora arkeologiska mayautgrävningar.

Mexikos långa kust bjuder på härliga sandstränder och ljuvliga salta bad. I Playa del Carmen vid det turkosfärgade Karibiska havet kan du boka snorkelturer, dyka längs världens näst största korallrev på ön Cozumel eller besöka parken Xcaret och bada med delfiner. Vår rundresa ”Mytomspunna Mexiko” avslutas i Playa del Carmen med några härliga lättjefyllda dagar.

Viva México!

Rundresor


Mexico City Metropolitan Cathedral

Mexico City och Puebla


Vår spännande gruppresa till Mexico City inleds med utflykter i staden och dess omgivningar. Den enorma huvudstaden Mexico City är byggd ovanpå de gamla aztekernas kultplats Tenochtitlán. Centrum av aztekernas universum, Templo Mayor, finns...

Tre generationer i mexiko

Mytomspunna Mexiko


På Phoenix rundresa i Mexiko bjuds du på magnifika landskap, enastående historiska minnesmärken, många soltimmar, härliga badstränder och gästvänliga människor. Ja, här finns allt för att ge dig en oförglömlig resa. Du kommer att känna dig...