Mexico City och Puebla

Mexico City Metropolitan Cathedral

Vår spännande gruppresa till Mexico City inleds med utflykter i staden och dess omgivningar. Den enorma huvudstaden Mexico City är byggd ovanpå de gamla aztekernas kultplats Tenochtitlán. Centrum av aztekernas universum, Templo Mayor, finns fortfarande kvar med ruinrester på det moderna torget Zocaló. På detta stora torg ligger också det mer moderna och ståtliga Nationalpalatset där presidenten har sina arbetslokaler i en del av byggnaden. Palatset rymmer också enorma väggmålningar av den kände konstnären Diego Rivera. Här kan man följa Mexikos händelserika historia sammanvävd i en enda stor målning. Hans hustru Frida Kahlo, också hon konstnär, möter vi i det Blå huset. Om du sett filmen ”Frida” igenkänner du strax interiören i hennes föräldrahem. Här levde Frida och Diego och hit kom många av dåtidens kändisar på stora fester. En stor upplevelse är besöket vid de enorma Sol- och Månpyramiderna i Teotihuacán. Hur kunde man anlägga så enorma byggnader utan moderna hjälpmedel? I Xochimilco förförs vi av mexikanernas lätthet till skratt och lust till musik och fest. Staden Taxco bländar med alla sina vackra silverföremål! På din lediga dag kan du besöka några av världens främsta museer för antropologi och modern konst. Shopping och nöjen? Javisst! Här finns ett rikt utbud. Mexico City är dessutom en grön stad och du kan strosa runt i den enorma parken Chapultepec. De två sista nätterna tillbringar vi i ”keramikstaden” Puebla. Turen dit går genom skogsklädda nationalparker och bördig jordbruksbygd, en verklig kontrast till huvudstadens täta och ibland kaotiska bebyggelse. Välkommen till det fascinerande landet Mexiko!

Dag 1: Resa till Mexiko (Mexico City)
Flyg till Mexico City. Ankomst till den mexikanska huvudstaden samma dag. Vi åker direkt från flygplatsen och checkar in på vårt hotell för vila. Måltider ingår ombord på flyget. Övernattning i Mexico City.

Dag 2: Xochimilco
Kultur och folkliv präglar programmet denna dag. Först blir det besök vid den charmiga lördagsmarknaden ”Bazaar del Sábado” som ligger i kvarter man inte trodde fanns i denna jättestad. Kring det lilla torget samlas konstnärer och konsthantverkare för att ställa ut sina alster. Sedan släntrar vi genom den koloniala stadsdelen Coyoacán för att se det Blå huset, tidigare bostad till Frida Kahlo. Därefter blir det bokstavligen talat andra toner. Ute i Xochimilco samlas även stadsborna själva under veckosluten och därför bjuder lördagar på ett härligt folkliv. Man tar plats i båtarna och stävar ut på kanalerna i det som en gång kallades ”de flytande trädgårdarna”. Trumpeterna smattrar och sången ljuder. Här är det folkligt, festligt och en härlig stämning. På hemvägen besöker vi det vackra Dolores Olmedomuseet som är inhyst i en charmig kolonial byggnad. Här finns också några målningar av Frida Kahlo och Diego Rivera. Vi passerar universitetsområdet och ser den vackra mosaiken på biblioteksbyggnaden. Här liksom vid den närbelägna Olympiastadion håller vi fotopaus. Övernattning i Mexico City. (Frukost och lunch)

Dag 3: Stadsrundtur
Konstnären Diego Riveras monumentalfresk över Mexikos historia i Nationalpalatset blir en naturlig upptakt till stadsrundturen. Palatset är byggt där aztekernas huvudstad, Tenochtitlán, tidigare låg. Ruiner från en del av tempelområdet, Templo Mayor, är utgrävda och finns att beskåda intill palatset. Vi besöker även Nationalkatedralen, som liksom palatset ligger vid Plaza de la Constitución. Detta storslagna torg brukar kallas Mexikos hjärta. Rundturen i Mexico City fortsätter genom stadens myllrande gatuliv med breda boulevarder, storslagna monument, trendiga affärsgator, lummiga parker och exklusiva bostadsområden. Under eftermiddagen besöker vi marknaden La Ciudadela som säljer konsthantverk från hela Mexiko. Övernattning i Mexico City. (Frukost och lunch)

Dag 4: Guadalupe basilikan och Teotihuacán
Morgonen inleds med ett besök i Guadalupebasilikan, som är en av Latinamerikas heligaste platser. Det blir tid till att uppleva folklivet utanför helgedomen där religion och kommers blandas på ett alldeles speciellt sätt. Indiankulturena har avlöst varandra i Mexiko. Själva staden Mexico City byggdes av aztekerna, medan det var teotihuacanerna som byggde de väldiga Sol- och Månpyramiderna dryga 30 km utanför det som nu är centrala Mexico City. Dimensionerna i Teotihuacán är enorma och som modern människa kan man bara förundras över att allt detta skapades utan våra moderna tekniska hjälpmedel. Storleken blir än mer konkret om man väljer att klättra upp på någon av pyramiderna. Men kom ihåg – det är lättare att ta sig upp än att komma ner... Efter lunch är det dags att återvända till hotellet. Övernattning i Mexico City. (Frukost och lunch)

Dag 5: Cuernavaca och Taxco
Dagens heldagstur går söderut och vi passerar genom ett vackert bergsområde mot staden Cuernavaca, ”den eviga vårens stad”. Cuernavaca användes redan av de gamla indiankulturerna som ”sommarställe”. Efter en liten promenad i centrum fortsätter resan genom bördig jordbruksbygd och vid lunchtid dyker den gamla silverstaden Taxco upp. Efter lunch går vi på upptäcktsfärd i denna charmiga stad. Det blir även tid på egen hand, och kanske dröjer du kvar vid torget för att uppleva folklivet och den livliga kommersen. Men det gäller att komma ihåg att allt inte ens är silver som glimmar! Bekväma promenadskor med gummisula är att rekommendera i Taxco. Övernattning i Mexico City. (Frukost och lunch)

Dag 6: Mexico City
Hela dagen är det tid på egen hand. Du kan besöka någon/några av Mexico Citys museer; museet för modern konst har världsrykte. Möjligheterna till shopping är också stora. Du kan också ta en härlig promenad i den enorma parken Chapultepec. På kvällen kanske du tar dig till Plaza Garibaldi för att lyssna till och inte minst se på de många orkestrar som försöker att fånga åskådarnas intresse. Övernattning i Mexico City. (Frukost)

Dag 7: Mexico City - Puebla
Förmiddagen bjuder på ett besök på det Antropologiska museet, ett av världens vackraste och mest intressanta museer. Här upplever vi landets rika förflutna och beundrar fantastiska konstskatter från Mexikos olika indiankulturer. Efter lunch lämnar vi storstaden Mexico City och reser genom ett spännande landskap till keramikstaden Puebla där vi checkar in på vårt hotell. Övernattning i Puebla. (Frukost och lunch)

Dag 8: Puebla
I den charmiga kolonialstaden Puebla som ligger i skuggan av vulkanen Popocatépetl är atmosfären helt annan än i det väldiga Mexico City. Här finns mycket av den spanska arkitekturen kvar med vackra, blomstersmyckade innergårdar, överbyggda trottoarer och spelande fontäner. Staden är berömd för sitt kakel och här finns goda möjligheter till shopping. På kvällen samlas vi till en gemensam avskedsmiddag. Övernattning i Puebla. (Frukost och middag)

Dag 9: Hemresa från Mexico City
Dagen är fri för egna strövtåg i Puebla. Under eftermiddagen transfer till flygplatsen i Mexico City för hemresan. Måltider ingår ombord på flyget. (Frukost i Puebla)

Dag 10: Hemkomst
Flyg till påstigningsorten.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2021-10-21 Stockholm 21 200
KLM Öppet Boka här
2021-10-21 Göteborg 21 200
KLM Öppet Boka här
2021-10-21 Köpenhamn 21 200
KLM Öppet Boka här
2021-10-21 Oslo 21 200
KLM På förfrågan Boka här

* Gruppstorlek 15 -25 personer
Priserna är baserade på nu kostnader och valutakurser 2020-04-23. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt  för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Mexico City t/r
Alla flygskatter
Hotell med frukost
Måltider enligt program (5 luncher och 1 middag)
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 2 500 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 490 kr

I priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 45 totalt per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Preliminära flygtider med KLM:
Stockholm-Amsterdam: 11:15 - 13:20
Götebogr-Amsterdam: 11:20 - 12:55
Köpenhamn-Amsterdam: 12:05 - 13:35

Amsterdam-Mexico City: 14:35 - 19:25
Mexico City-Amsterdam: 21:55 - 15:10

Amsterdam-Stockholm: 17:00 - 19:05
Amsterdam-Göteborg: 20:50 - 22:20
Amsterdam-Köpenhman: 16:45 - 18:10

Metropol Hotel, Mexico City, Mexiko

Mexico Metropol

Mexico City

Mexiko

Till hotellets hemsida
San Pedro Hotel i puebla, Mexiko

Hotel San Pedro

Puebla

Mexiko

Till hotellets hemsida

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.