Oman och Dubai

kväll landskap i Muscat

På denna resa besöker vi två länder, de välkända Förenade Arabemiraten och det mindre kända Oman. I Förenade Arabemiraten besöker vi Dubai och Al Ain, belägna i två olika emirat, Dubai respektive Abu Dhabi. I Oman besöker vi flera intressanta och otroligt bildfagra destinationer, mellan höga berg och djupa dalar. Vi får uppleva stora kontraster mellan Dubais hypermoderna arkitektur och Omans medeltida fort, den gigantiska sandöknen och något som motsvarar Grand Canyon. Kort sagt denna resa tar er med till två ytterst fascinerande länder.

Dag 1. Avresa till Dubai
Vi ankommer till Dubai, ett av sju emirat som bildar Förenade Arabemiraten. Vi möts av vår lokalguide, som tar oss till hotellet. Övernattning i Dubai.

Dag 2. Dubai
Heldags rundtur I gamla och nya Dubai. Dubai är mest känt för lyxshopping, ultramodern arkitektur och en livlig nattklubbsscen. Vi börjar med att utforska Dubais gamla distrikt "Bastakiya" med sina traditionella hus och vindtorn som fungerat som naturlig luftkonditionering. Vi besöker Dubai-museet i Al Fahidi-fortet, korsar Dubai Creek med den traditionella vattentaxin (Abra) och besöker guld- och kryddsouken. Vi gör ett fotostopp vid Jumeirah-moskén och det ikoniska Burj Al Arab Hotel i form av ett gigantiskt segel. Lunch äter vi på en lokal restaurang. Därefter går vi igenom den magiska marknaden i "Madinat Jumeirah" och får en närmare bild av Burj al Arab. Sedan kör vi den vackra vägen längs Jumeirah mot den konstgjorda ön "Palmen" och gör ett fotostopp vid Hotell Atlantis. Vi åker tillbaka till fastlandet medan vi njuter av en vacker utsikt över ön, kusten och Dubai skyline. Vi fortsätter mot stadens centrum på gator kantade av skyskrapor. Därefter är det dags att utforska Dubai Mall, där vi beundrar det enorma akvariets utsida. Övernattning i Dubai. (Frukost, lunch och middag)

Dag 3. Dubai – Al Ain
Vi  fortsätter mot Al Ain. Beläget nära Omanska-gränsen och omgivet av en blandning av berg och öken, Al Ain är det den näst största staden i emiratet Abu Dhabi och listat av UNESCO sedan 2011. Med mer än 10.000 hektar parker och grönska, kallas staden UAE: s trädgård. Vi insuper den livliga atmosfären på kamelmarknaden, och gör även ett besök i det gamla Al Jahili-fortet och tar en promenad mellan oasens palmer. Därefter åker vi till Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyans tidigare palats. Han var UAE:s grundare och första härskare. Dagen avslutas med ett besök i det intressanta Nationalmuseet i Al Ain. Övernattning i Al Ain. (Frukost, lunch och middag)

Dag 4. Al Ain - Nizwa
Al Ain ligger inte långt från den omanska gränsen och strax innan vi kommer fram till Nizwa besöker vi Jibrin Castle, en stor rektangulär byggnad bestående av fem våningar med 55 rum. Detta slott är berömt för inskriptionerna och de fina fresko-målningarna som pryder rummen. Slottets tak är dekorerat med målningar och inskrifter från islam, och dess dörrar är vackert snidade. En Falaj eller bevattningskanal, går genom mitten av slottet. Vi gör ett foto stopp vid det massiva Bahla Fortet (Unesco-världsarv). Det byggdes under det tredje årtusendet f.Kr. Övernattning i Nizwa. (Frukost, lunch och middag)

Dag 5. Nizwa
Vi börjar dagen med att besöka Al Hamra, en av de bäst bevarade gamla städerna i landet, och här finns Bait Al Safah museum. Ta en promenad mellan de gamla övergivna byggnaderna och lerhusen. Besök museet och lär dig om omanska traditioner, där män och kvinnor visar forntida hantverk. Vi åker vidare till Misfat Al Abreen, en by med fantastiska jordbruksterrasser, vackra gränder och gamla hus. De gamla husen här är traditionella lerhus med palmbladstak, och är unika i och med att de är byggda på solid stengrund. Här ser du också traditionella omanska falajer eller bevattningskanaler, där vatten leds från underjordiska källor, för att användas till jordbruk och hushållsbruk. Vi gör ett stopp vid den gamla byn Ghul för att se de övergivna persiska ruinerna. Sedan vidare upp till Jebel Shams, Omans högsta punkt på 3.009m. Det är verkligen en fantastisk vy. Njut av den spektakulära vyn över "Omans Grand Canyon". Övernattning i Nizwa. (Frukost, lunch och middag)

Dag 6. Nizwa.
Vi besöker Nizwa, Omans gamla huvudstad, belägen intill murarna, som stöttar Nizwa Fort. I Nizwa finns både traditionell och modern arkitektur. Nizwa Souq har förblivit levande i hundratals år. Omanska dolkar (khanburk), koppar, silversmycken, levande djur, fisk, grönsaker och hantverk är bara några exempel på vad som finns i souqen. Vi fortsätter därefter till Al Manzifat, en by i ruiner.  De smala gränderna förstärker byns traditionella arkitektur, då det var nödvändigt att skydda sig mot anfall och stamkrig under medeltiden. Vi kommer till Wahiba Sands, även känd som Sharqiya Sands. De längsgående sanddynerna sträcker sig 200 km långa och 100 km breda fram till Arabiska havet och här har beduiner bott  i 7000 år. Du kan gå upp på de höga sanddynerna och se den oförglömliga solnedgången över öknen, senare kör vi genom sanddynerna för att nå lägret. Upplev den unika atmosfären i öknen och kanske finns det en chans att besöka en beduinfamilj. Burqas bärs av damerna, vilket visar på stamtraditioner och en beduinsk kultur. Vi kommer att åka med jeepar till lägret. Övernattning i Wahiba ökenläger. (Frukost.lunch och middag)

Dag 7. Wahiba - Sur
Vi besöker den förtrollande Wadi Bani Khalid. Kör förbi byn med dess oändliga dadel- plantager för att nå den magnifika wadien. Poolerna är kyliga, djupa och helt fantastiska. Känner du dig varm, hoppa i och upplev det kristallklara vattnet. Vi kommer sedan till kuststaden Sur, där vi besöker dhow-fabriken för att se tillverkning av traditionella träbåtar av varierande design och storlekar. Passa på att ta foto vid Ayjah-fyren, innan vi fortsätter med att besöka Ras AI Hadd Turtle Reserve, världsberömt för boplatser för den hotade gröna sköldpaddan, Chelonia mydas. Förmodligen den viktigaste häckningsplatsen i Indiska oceanen. Övernattning i Sur. (Frukost. Lunch och middag)

Dag 8. Sur - Muscat
Resan fortsätter till Wadi Tiwi, en spektakulär djup och smal klyfta som ristats ut ur bergen, och som löper mellan höga klippor ner till havet. Berömt för sina gamla traditionella byar omgivna av frodiga dadel- och bananplantager. En trevlig fotomöjlighet finns vid Wadi Shab. Sötvatten som rinner ner från toppen av berget, möter det salta havsvattnet på stranden, vilket skapar en speciell miljö, vilken är unik för denna wadi, och får den att sticka ut jämfört med de andra wadierna i Sultanatet. Vi stannar till vid Bimmah Sinkhole, en djup naturlig sänka fylld med vatten. Lokalbefolkningen säger att en meteor föll på denna plats. vilket resulterade i denna naturliga sänka och bildande av en liten sjö. Övernattning i Muscat. (Fukost. Lunch och middag)

Dag 9. Muscat.
Vår heldagsrundtur i Muscat börjar med ett besök i den magnifika Grand Mosque, byggd av sandsten och marmor. En vacker Swarowski-ljuskrona och en enorm handgjord persisk matta pryder stora bönehallen. Vi åker sedan igenom ambassadområdet (fotografering är tyvärr förbjudet) innan det blir ett besök i operahuset. Därefter stannar vi för ett fotostopp vid Al Alam-palatset, sultanens palats, samt därefter forten Mirani och Jalali (endast utifrån). Vi fortsätter sedan till Bait Al Zubair-museet, och detta privatägda museum , beläget i gamla stan i Muscat, är känt för sin fina samling av traditionella kostymer, antika juveler och vapen. Vidare till Muttrah Souq, som är en av de äldsta marknaderna i Oman, cirka tvåhundra år gammal. Dess historia och dess antikviteter ökar bara omfattningen av dess skönhet, magi och lockelse. Därefter åker vi tillbaka till hotellet. (Angående moskébesöket: Tänk på klädkoden: kvinnor måste helt täcka hår, armar och ben; män måste bära långbyxor och skjorta. Det är inte möjligt med besök på fredagar). Övernattning i Muscat. (Frukost, lunch och middag)
 
Dag 10. Muscat - Dubai
På förmiddagen flyger vi till Dubai och eftermiddagen är sedan fri tid att på egen hand utforska megastaden. Fråga gärna er färdledare om tips på museer, sevärdheter och shoppingstråk. Övernattning i Dubai. (Frukost)
 
Dag 11. Hemresa från Dubai
Vår resa i två fascinerande länder är slut för denna gång och det blir transfer till Dubai flygplats för hemresa.
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2020-03-13 Stockholm 29 800
Emirates Fullbokad Kontakta oss
2020-03-13 Göteborg 29 800
Emirates Fullbokad Kontakta oss
2020-03-13 Köpenhamn 29 800
Emirates Fullbokad Kontakta oss
2020-03-13 Oslo 29 800
Emirates Fullbokad Kontakta oss

* Mindre grupper 15 - 24 personer
Priset är baserat på kostnader och valutakurser 2019-09-11. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Dubai t/r.
Regionalflyg Muscat - Dubai
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Måltider och utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 7 300 kr
Reseförsäkring 530 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris

I priset ingår inte:
Dricks ca 60 USD per person
Visum till Oman

Preliminära flygtider med Emirates:
Stockholm - Dubai 15:05 - 00:30 nästa dag
Köpenhamn - Dubai: 15:35 - 23:55

Dubai - Stockholm 08:30 - 12:15
Dubai - Köpenhamn 08:20 - 12:20

Bokning:
Tel 031 - 14 77 33 E-post: bokning@phoenixtravel.se
www.phoenixtravel.se