Machu Picchu - Titicacasjön

Machu Picchu , Peru

Under vår resa "Machu Picchu och Titicacasjön" får du uppleva några av Perus absoluta höjdpunkter. Rundresan inleds och avslutas i huvudstaden Lima där vi bland annat besöker den historiska stadskärnan som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Vi beger oss därefter till Inkarikets forna huvudstad Cusco i det natursköna Anderna. Därefter besöker vi Urubambadalen – inkaindianernas heliga dal där en stor del av Perus främsta sevärdheter från Inkaperioden finns.  

Dag 1: Resa till Peru (Lima)
Flyg till Lima. Efter ankomst till Lima transfer till hotellet för incheckning. Övernattning i Lima. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Lima
Efter frukost väntar en stadsrundtur i Perus huvudstad under vilken vi får uppleva både den gamla stadskärnan med sin kolonialarkitektur och de mer moderna kvarteren av staden. Innan lunch besöker vi bland annat San Fransiscoklostret  med sina spektakulära katakomber där dödskallar och ben ligger prydligt arrangerade i geometriska mönster. Under eftermiddagen besöker vi bland annat Nationalmuseet för arkeologi, antropologi och historia som räknas till ett av de främsta i sitt slag med sina utställningar i världsklass. Övernattning i Lima.

Dag 3: Lima – Cuzco
Efter frukost flyger vi till den gamla Inkahuvudstaden Cuzco som också var rikets religiösa centrum. Vi åker på en stadsrundtur under vilken vi bland annat får se stadens 1600-talskatedral och vad som återstår av Solens tempel.  Solens tempel uppfördes under 1400-talet och var det heligaste och mest storslagna templet i Inkariket innan det raserades av invaderande  conquistadorer. Strax utanför Cuzco besöker vi även ruinerna efter Sacsayhuaman-fästningen som uppfördes under 1400-talet som försvar mot de krigiska stammar som hotade Inkariket. Övernattning i Cuzco.

Dag 4: Cuzco – Urubambadalen (Inkarikets heliga dal)
Vi lämnar Cuzco bakom oss och färdas längs Vilcanotafloden genom den sydperuanska landsbygden. Under dagen besöker vi den arkeologiska fyndplatsen i Ollantaytambo i Inkarikets heliga dal där vi får en god bild av hur en inkastad såg ut tack vare Ollantaytambos välbevarade arkitektur och rika fornlämningar. Det än idag bebodda Ollantaytambo är ett fint exempel på inkafolkets snillrika stadsplanering med sina  kanaler och bevattningssystem. Vi ser bland annat det gamla befästningsverket som är en av stadens främsta attraktioner. Övernattning i Urubambadalen.  

Dag 5: Urubambadalen – Machu Picchu – Cuzco
Efter frukost åker vi tåg till Machu Picchu Pueblo (Aguas Calientes) varifrån vi åker buss till ingången till ruinstaden Machu Picchu, beläget på en bergsrygg högt uppe i Anderna. Efter att Machu Picchu övergetts täcktes området av tät vegetation och när den fantastiska ruinstaden återupptäcktes under tidigt 1900-tal blev det en världssensation. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och räknas som ett av "Världens sju nya underverk". Övernattning i Cuzco.

Dag 6: Cuzco – Puno/Titicacasjön
Efter frukost åker vi expressbuss genom det peruanska landskapet mot Puno vid Titicacasjön. Övernattning i Puno.

Dag 7: Puno/Titicacasjön
Vi inleder dagen med en båttur till ön Taquile i Titicacasjön. Ön är berömd för sina traditionellt handvävda textilier av mycket hög kvalitet. Under båtfärden gör vi även ett besök hos uroindianerna  som bor på "flytande öar" tillverkade av vass. Övernattning i Puno.

Dag 8: Puno/Titicacasjön – Lima
Transfer till flygplatsen under för- eller eftermiddagen och flyg tillbaka till Lima. Under kvällen samlas vi inför avskedsmiddagen. Övernattning i Lima.

Dag 9: Hemresa från Lima
Dagen öppen för egna utflykter i Lima. Fråga gärna färdledaren eller lokalguiden om intressanta platser att besöka. Transfer till flygplatsen under kvällen inför hemresan till påstigningsorten. Måltiden ingår ombord på långflygningen.

Dag 10: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.
 


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2019-11-13 Stockholm 29 900
KLM/Air France Öppet Boka här
2019-11-13 Göteborg 29 900
KLM/Air France Öppet Boka här
2019-11-13 Köpenhamn 29 900
KLM/Air France Öppet Boka här
2020-03-12 Stockholm 29 900
KLM/Air France Öppet Boka här
2020-03-12 Göteborg 29 900
KLM/Air France Öppet Boka här
2020-03-12 Köpenhamn 29 900
KLM/Air France Öppet Boka här
2020-11-13 Stockholm 29 900
KLM/Air France Öppet Boka här
2020-11-13 Göteborg 29 900
KLM/Air France Öppet Boka här
2020-11-13 Köpenhamn 29 900
KLM/Air France Öppet Boka här
2020-11-13 Oslo 29 900
KLM/Air France På förfrågan Boka här

Priserna är baserade på kostnader och valutakurser 2019-04-11. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Lima t/r
Inrikesflyg i Peru
Flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Helpension med måltidsdryck (ej lunch dag 8 och lunch/middag dag 9)
Utflykter enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 4 000 kr
ERV avbeställningsskydd 6 % av resans pris
ERV reseförsäkring 490 kr

I Priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 30 totalt per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

Hotellinformation:
Lima:
El Carmel Hotel Lima

Cusco:
Casa Andina Korikancha

Inkas heliga dal:
La Casona de Yucay

Puno/Titicacasjön:
Eco Inn Puno

 

Om ovanstående hotell är fullbokade bokas gruppen in på likartade hotell med samma standard.

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor.