Peru med Amazonas

Machu Picchu, Peru

Följ med på en rundresa i Peru som tar dig till Lima, Inkarikets heliga dal, Machu Picchu och Amazonas. Under resan får du uppleva några av Perus främsta sevärdheter och får en god inblick i det gamla Inkarikets historia, kultur och arkitektur. Förutom bergsområdet Anderna inkluderar rundresan dessutom några dagar i Amazonas  regnskog med fantastiska naturupplevelser! 

Dag 1: Resa till Peru (Lima)
Flyg till Lima med ankomst samma datum som avfärd. Vi möts av vår lokalguide på flygplatsen och åker till hotellet för incheckningen. Måltider ingår ombord på långflygningen. Övernattning i Lima. (Middag.)

Dag 2: Lima
Efter frukost besöker vi i Nationalmuseet för arkeologi, antropologi och historia som räknas till ett av de främsta i sitt slag med sina utställningar i världsklass. Därefter väntar er stadsrundtur i Limas historiska stadskärna som finns upptagen på Unescos världsarvslista. Under dagen ser vi bland annat presidentpalatset, stadens 1500-talskatedral och  San Fransiscoklostret  med sina spektakulära katakomber där dödskallar och ben ligger prydligt arrangerade i geometriska mönster. Under kvällen väntar en välkomstmiddag med en traditionell dans- och musikunderhållning. Övernattning i Lima. (Frukost, lunch och middag.)

Dag 3: Lima – Cuzco – Urubambadalen (Inkarikets heliga dal)
Efter frukost flyger vi till den gamla Inkahuvudstaden Cuzco som också var rikets religiösa centrum (vi återkommer till Cuzco senare under rundresan). Härifrån färdas vi till staden Pisac som är känd för sina inkaruiner och sin färgglada marknad som erbjuder ett rikt utbud av konsthantverk och textilier. Från ruinerna på höjderna strax utanför staden får vi en fin utsikt över Inkarikets heliga dal och på den exotiska marknaden med anor från inkatiden finns det mycket att upptäcka. Övernattning i Urubambadalen. (Frukost, lunch och middag. )

Dag 4: Urubambadalen
Vi lämnar vårt hotell tidigt på morgonen och färdas längs Vilcanotafloden genom den sydperuanska landsbygden för att besöka de cirkelrunda odlingsterrasserna i Moray där inkaindianerna bedrev växtförädling. Vi ser även de terrasserade saltbassängerna i Maras där salt lär ha framställts sedan inkatiden.  Under eftermiddagen besöker vi  den arkeologiska fyndplatsen i Ollantaytambo där vi får en god bild av hur en inkastad såg ut tack vare ortens välbevarade arkitektur och talrika fornlämningar. Den än idag bebodda staden är ett fint exempel på inkafolkets snillrika stadsplanering med kanaler och bevattningssystem. Vi besöker vi även stadens gamla befästningsverk som är en av Ollantaytambos främsta attraktioner. Övernattning i Urubambadalen. (Frukost, lunch och middag. )

Dag 5: Urubambadalen – Machu Picchu – Cuzco
Efter frukost åker vi tåg till Machu Picchu Pueblo (Aguas Calientes) varifrån vi åker buss till ingången till ruinstaden Machu Picchu, beläget på en bergsrygg högt uppe i Anderna. Efter att Machu Picchu övergetts täcktes området av tät vegetation och när den fantastiska ruinstaden återupptäcktes under tidigt 1900-tal blev det en världssensation. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och räknas som ett av "Världens sju nya underverk". Övernattning i Cuzco. (Frukost, lunch och middag.)

Dag 6: Cuzco
Efter frukost åker vi på en stadsrundtur i den gamla inkahuvudstaden under vilken vi bland annat får se stadens 1600-talskatedral och vad som återstår av Solens tempel.  Solens tempel uppfördes under 1400-talet och var det heligaste och mest storslagna templet i Inkariket innan det raserades av invaderande  conquistadorer. Strax utanför Cuzco besöker vi även ruinerna efter Sacsayhuaman-fästningen som uppfördes under 1400-talet som försvar mot de krigiska stammar som hotade Inkariket. Vi ser även ruinerna efter Qénqotemplet, Puka Pukarabefästningen och Tambomachay.  I Tambomachay finner man komplicerade kanalsystem och konstgjorda vattenfall och det är troligt att platsen kan ha varit någon form av badanläggning för inkahärskaren. Övernattning i Cuzco. (Frukost, lunch och middag.)

Dag 7: Cuzco – Amazonas
Under morgonen transfer till flygplatsen inför flygresan till orten Puerto Maldonado i Amazonas. Vid ankomst färdas vi med båt ca en timme innan vi kommer fram till vår Jungle Lodge  inbäddad i den peruanska regnskogsgrönskan i Tambopatas naturreservat. Under eftermiddagen besöker vi ett utsiktstorn och får en fantastisk utsikt över djungeln och Tambopatafloden. Övernattning i Amazonas. (Frukost, lunch och middag.)

Dag 8: Amazonas
Under dagen vi får veta mer om regnskogens flora och fauna under utflykter med kunniga guider. Efter frukost färdas vi med motorbåt ca 30 minuter till Tres Chimbadas-sjön där vi bordar en katamaran för en tur på sjön. Här lever jätteutter, kajmaner och en mängd sällsynta fågelarter. Efter lunch besöker vi Centro Nape, en klinik som tillverkar medicin av regnskogens växter för patienter som inte har råd med behandling i städerna eller personer som föredrar traditionell behandling. På plats får vi en introduktion till medicinalväxternas helande egenskaper och klinikens verksamhet.  Under kvällen gör vi en utflykt under vilken vi får lära om Amazonas djurliv under dygnets sena timmar. Övernattning i Amazonas. (Frukost, lunch och middag.)

Dag 9: Amazonas
Innan frukost gör vi en kort fågelskådningstur till fots med möjlighet att se papegojor, parakiter och andra fåglararter som finns i området. Efter frukost väntar en vandring (ca två timmar) under vilken vi får lära mer om regnskogen och Amazonas historia. Efter lunch besöker vi en gård som bedriver småskaligt jordbruk med odling av olika sorters frukt och grönsaker.Under besöket får vi veta mer om de mindre samhällen som finns i Amazonas och hur befolkningens vardagsliv där kan se ut. Övernattning i Amazonas. (Frukost, lunch och middag.)

Dag 10: Amazonas – Lima
Efter några dagar i Amazonas är det dags att återvända till storstaden. Vid lunchtid beger vi oss till flygplatsen och under eftermiddagen tar vi flyget till Lima där vi efter ankomst beger oss till vårt hotell för incheckning. Under kvällen samlas vi inför avskedsmiddagen. Övernattning i Lima. (Fukost och middag.)   

Dag 11: Flyg från Lima till påstigningsorten
Dagen fri till egna aktiviteter (i mån av tid) tills det är dags för transfer till flygplatsen inför hemresan. (Frukost.)

Dag 12: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512