Machu Picchu och Galapagos

På denna resa får du möjlighet att besöka två av världens mest uppskattade resmål; Machu Picchu i Peru och Galapagos i Ecuador. Peru är ett land med en mycket vänlig befolkning och här får vi uppleva storslagen natur kombinerad med spännande historia. På resan besöker vi den bördiga och viktiga Inkas heliga dal, som ligger precis utanför den tidigare inkahuvudstaden Cuzco. I dalen finns många intressanta spår från inkatiden. Vi kommer bl.a. att utforska inkabyn Ollantaytambo, de mystiska cirkelodlingarna i Moray och den färgrika Pisac-marknaden. En av resans höjdpunkter är vårt besök på Machu Picchu, numera ett av världens sju nya underverk. I grannlandet Ecuador besöker vi de fantastiska Galapagosöarna där vi får uppleva den unika floran och faunan på öarna. Här kommer vi nära inpå djurlivet och får se bl.a. sjölejon, jättesköldpaddor, iguaner, havssköldpaddor och många olika fågelarter. Kombinationen med en mycket speciell natur gör att vi kommer hem med många minnen för livet.

Dag 1: Resa till Peru
Flyg till Lima med ankomst samma dag. Vi möts av vår lokala representant och beger oss till vårt hotell för vila. Övernattning i Lima. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Lunch)

Dag 2: Lima
På morgonen åker vi ut på en stadsrundtur för att bekanta oss med Perus huvudstad. Vi besöker både den historiska och den moderna delen av staden. På kvällen samlas vi till en välkomstmiddag där vi njuter av en traditionell dans- och musikföreställning. Övernattning i Lima. (Frukost  lunch och middag)

Dag 3: Lima
Dagen bjuder på ett besök på Limas historiska museum som räknas till ett av de bästa i världen. Senare besöker vi de bohemiska stadsdelarna Barranco och Chorillo och på eftermiddagen beger vi oss till Pachacamac, som är ett ruinområde från inka- och preinkatiden. Området ligger ca 3 mil från Lima och täcker ett område på 4 kvadratkilometer. Här kan man se rester av många tempel och pyramider från olika tidsepoker, bl.a. det stora Soltemplet som inkafolket vallfärdade till under inkatiden. Området var ett viktigt religiöst och administrativt center. Övernattning i Lima.(Frukost och lunch)

Dag 4: Lima - Inkas heliga dal
På morgonen flyger vi från Lima till Cuzco, den gamla inkahuvudstaden. Efter lunch beger vi oss till Inkas heliga dal. Här ser vi närmare på Pisac-ruinerna och de vackra terrassodlingarna från inkatiden och får en fantastisk utsikt över den bördiga och vackra dalen. Sedan beger vi oss till den färggranna marknaden i Pisac där man kan shoppa allt från tyger till frukt och grönsaker. Övernattning i Inkas heliga dal.(Frukost och lunch)

Dag 5: Inkas heliga dal
Vi börjar tidigt på morgonen och åker genom små samhällen längs Vilcanota-floden. Första besöket är vid de fascinerande cirkelrunda odlingsterrasserna i Moray och sedan ser vi närmare på saltbassängerna i Maras. Under eftermiddagen besöker vi inkastaden Ollantaytambo vars fästning omfamnar staden med dess torg och tempel. Här finns många olika typer av inkaarkitektur. Gatorna och vattenkanalerna är kvar från inkatiden. Övernattning i Inkas heliga dal.(Frukost och lunch)

Dag 6: Inkas heliga dal – Machu Picchu – Cuzco
Dagen bjuder på en av höjdpunkterna på resan, nämligen Machu Picchu! Vi börjar med en tågresa från Ollantaytambo till Aguas Calientes, byn vid foten av Machu Picchu. Med buss tar vi oss härifrån ända fram till porten till denna mytomspunna och fascinerande ruinstad nordväst om Cuzco, dramatiskt belägen uppe på en bergsomgärdad topp. Idag är den en av de mest spektakulära sevärdheterna i Sydamerika och tillika en av de sju nya underverken. Staden står på UNESCO:s världsarvslista. Övernattning i Cuzco. (Frukost och lunch)

Dag 7: Cuzco
Cuzco var kulturellt och religiöst centrum för inkariket. Här beger vi oss ut på en stadsrundtur och besöker den imponerande katedralen vid Plaza de Armas samt Solens tempel, det viktigaste templet under inkatiden. Strax utanför Cuzco ser vi bl.a. den väldiga Sacsayhuaman-fästningen och de speciella stenformationerna i Quenko. Övernattning i Cuzco. (Frukost och lunch)

Dag 8: Cuzco – Lima
Transfer till flygplatsen och flyg till Lima där vi checkar in på vårt hotell. Övernattning i Lima. (Frukost och lunch)

Dag 9: Lima – Guayaquil
Dags att lämna Peru och bege oss till grannlandet Ecuador i norr. På förmiddagen flyger vi från Lima till staden Guayaquil som ligger vid Ecuadors kust. Här möts vi av vår lokala representant . Efter en gemensam lunch åker vi ut på en stadsrundtur innan vi checkar in på vårt hotell. Övernattning i Guayaquil. (Frukost och lunch)

Dag 10: Guayaquil – Galapagosöarna
Efter frukost transporteras vi till flygplatsen och på förmiddagen flyger vi till ön Baltra på Galapagos. Sedan tar vi en kort båtresa till ön Santa Cruz för vidare transport till vårt hotell beläget i byn Puerto Ayora. Här skall vi tillbringa de nästa tre nätterna. Övernattning i Puerto Ayora. (Frukost och lunch)

Dag 11: Galapagosöarna
Vi börjar dagen med ett besök till Los Gemelos, två stora kollapsade vulkankratrar på var sin sida av vägen. Sedan gör vi ett besök på Charles Darwin Research Station som jobbar för att bevara den unika floran och faunan på Galapagos. Här har vi möjlighet att se jättekaktus och många olika fågelarter. Sedan är det dags att titta på öns mest kända reptil; jättesköldpaddan. I detta område kan man också se flera fågelarter och den unika Scalesia-skogen. Övernattning i Puerto Ayora. (Frukost och lunch)

Dag 12: Galapagosöarna
I dag besöker vi North Seymour Island, en platt lavaö som ligger precis norr om Santa Cruz. Här finns kolonier av blåfotad sula och fregattfåglar. Längs stränderna får vi bekanta oss med sjölejon och den kända unika marina iguanen. Här kan man även se pelikaner. Efter lunch besöker vi Las Bachas med sin fina vita korallstrand. På stranden har vi möjlighet att se havssköldpaddor och flamingor. Övernattning i Puerto Ayora. (Frukost och lunch)

Dag 13: Galapagosöarna - Guayaquil
Efter några spännande dagar på Galapagosöarna är det dags att bege sig tillbaka till fastlandet. På förmiddagen transporteras vi till flygplatsen och flyger tillbaka till Guayaquil. Sedan åker vi till vårt hotell och checkar in. På kvällen samlas vi till en avskedsmiddag. Övernattning i Guayaquil. (Frukost, lunch och middag)

Dag 14: Hemresa från Guayaquil
Ledig tid till egna strövtåg på för- och eftermiddagen. Transfer till flygplatsen och avresa på kvällen. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost och lunch)

Dag 15: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2019-11-20 Stockholm 57 800
KLM/Air France Öppet Boka här
2019-11-20 Göteborg 57 800
KLM/Air France Öppet Boka här
2019-11-20 Köpenhamn 57 800
KLM/Air France Öppet Boka här

Priserna är baserade på  kostnader och valutakurser 2018-03-26.  Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt  för omkastningar i programmet.

Öppet: Det finns platser kvar att boka.
Stängt: Det är för sent att boka.
Fullbokad: Resan är fullbokad.
På förfrågan: Det går av någon anledning inte att boka, men om du är intresserad kan vi sätta dig på väntelista.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Lima, hemresa från Guayaquil
Inrikesflyg i Peru
Regionalflyg Lima – Guayaquil
Flyg Guayaquil - Galapagos t/r
Flygskatter och bränsletillägg
13 nätter i delat dubbelrum med frukost
Utflykter och måltider enligt program
Galapagos National Park avgift
Galapagos Migration Card
Svensktalande reseledare
Engelsktalande lokalguider

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 8 500 kr
Avbeställningsskydd 6 % av resans pris
Reseförsäkring 690 kr

I Priset ingår inte:
Dricks till lokalguider och chaufförer ca USD 40 totalt per person

Barnrabatt:
Fråga vid bokning

 

Casa Andina Select Miraflores hotel, Lima, Peru

Casa Andina Select Miraflores

Lima

Peru

Till hotellets hemsida
Casa Andina Private Collection, Sacred Valley, Peru

Casa Andina Sacred Valley

Cusco

Peru

Till hotellets hemsida
Sonesta Hotel, Cusco, Peru

Sonesta Hotel Cusco

Cusco

Peru

Till hotellets hemsida
Silberstein hotel i Galapagos, Ecuador

Silberstein Hotel

Galapagos

Ecuador

Till hotellets hemsida

Vi reserverar oss för byte till likvärdigt hotell. Rummen på våra gruppresor är normalt i kategorin standard. Om du går in på hotellens hemsidor visas ofta bilder på rum med högre standard. Vi är inte ansvariga för informationen på hotellens hemsidor..