Rundresa i Sydamerika

Corcovado med Kristusstatyn i Rio de Janeiro, Braslien

Följ med på en 15-dagars rundresa i Sydamerika med höjdpunkter i Brasilien, Chile och Peru. I Rio de Janeiro kan man bada på Copacabana och utforska den härliga staden. Här ser vi berget Corcovado med den fantastiska Kristusstatyn och det närliggande utsiktsberget ”Sockertoppen”. I Chile tillbringar vi en dag i den vackra hamnstaden Valparaiso med minnen från guanotiden. I huvudstaden Santiago får vi se flera av de historiska byggnaderna, bl.a. Monedapalatset. Chiles viner är välkända för oss i Sverige och naturligtvis får vi prova några av dessa på en vingård. I Peru hamnar vi i Anderna, i Inkahuvudstaden Cuzco, med välbevarade byggnader och minnesmärken från Inkatiden. Vi gör en fantastisk tågresa längs Urubambafloden med Anderna i bakgrunden. En hel dag ägnas åt en av världens mest berömda platser, Machu Picchu. Man blir helt förstummad över denna märkliga Inkastad högt uppe i Anderna.  
Detta är en njutningsfylld resa för alla sinnen! 

Dag 1. Flyg Skandinavien – Rio de Janeiro.
Vi flyger till Rio de Janeiro, Brasiliens näst mest folkrika stad. Vår färdledare väntar på flygplatsen för att ta er till vårt hotell där vi kan installera oss.
”Gud skapade världen på sex dagar. Den sjunde ägnade han till Rio de Janeiro”.  Detta talesätt kan man oförbehållsamt acceptera. Många har sagt att Rio är världens vackraste stad. Skönheten ligger inte bara i alla de vackra stränderna och de gröna kullarna, utan även hos dess folk. Rioborna, eller ”Cariocas” som de kallas, kan konsten njuta av livet.  Övernattning i Rio de Janeiro.

Dag 2. Utflykt till Corcovado med Kristusstatyn.
Vi vaknar upp i denna fantastiska stad. Nu ska vi besöka ett av Rio de Janeiros ”måsten”, ett av den nya världens underverk, Kristusstatyn.
Vi beger oss till järnvägsstationen vid foten av berget Corcovado. Här gör vi en ca 25 minuters tågresa upp till stationen på toppen av berget. Vi får tid till att njuta av landskapet innan vi återvänder med tåget nedför berget. Turen går också längs stränderna Sao Conrado, Leblon, Ipanema och Copacabana.
Resten av dagen fri till egna aktiviteter. Vårt hotell ligger inte långt ifrån Copacabana. Det är lätt att ta sig ner till stranden eller att gå på strövtåg i Rio de Janeiro. Övernattning i Rio de Janeiro. (Frukost)
 
Dag 3. Stadsrundtur i Rio de Janeiro.
Turen startar efter frukost med en resa längs stränderna till de norra delarna av Rio med ett stopp vid Sambódromo, den specialbyggda arenan där dansare från de olika sambaskolorna brukar paradera. Så fortsätter vi mot Rios historiska centrum på de smala gatorna förbi katedralen mot huvudgatan Rio Branco. Nästa ska vi bestiga Pao de Acucar, Sockertoppen på svenska. Från denna topp kommer vi att ha en hisnande utsikt över Copacabanastranden, Santa Cruzfortet och stränderna i Niterói.  (Beroende på sikt kan vi ibland lägga besöket till Sockertoppen på eftermiddagen). Resten av dagen fri. Övernattning i Rio de Janeiro. (Frukost)
 
Dag 4. Fridag i Rio de Janeiro.
Denna dag skall ni passa på att upptäcka Rio de Janeiro på egen hand. Ta en lat sista dag på Copacabana. Njut av en sista middag i Brasilien eller strosa bara lättjefullt omkring bland cariocas och turister.  Övernattning i Rio de Janeiro. (Frukost)

Dag 5. Flyg till Santiago de Chile.
Vi lämnar Rio de Janeiro för flyg till Santiago de Chile, Chiles huvudstad och en vacker stad som vaktas av de höga topparna från Anderna. Vi beger oss till stadsdelen Providencia och vårt hotell i en av de finare delarna av Gran Santiago. Övernattning i Santiago. (Frukost)
 
Dag 6. Heldagstur till Vina del Mar och Valparaiso.
I dag skall vi ut på en utflykt till den berömda hamnstaden Valparaiso, en gång ett av Sydamerikas nav, nu Chiles största hamn. England var Chiles stora bundsförvant och ekonomiska partner i guanoboomen vid 1850-talets mitt. Härifrån skeppades oerhörda mängder av guano som gödningsmedel till Europa. Valparaisos gamla hus och gator, med hissar mellan stadsdelarna, är mycket sevärda och intressanta. År 2003 blev den historiska stadsdelen Valparaíso utnämnd till ett UNESCO-världsarv.Vi fortsätter sedan till grannstaden Viña del Mar. Viña, som den populärt kallas, har lockat till sig turister från när och fjärran genom sina stränder, kasinon och sin moderna arkitektur. Här ser vi en modernare del av Chile. På eftermiddagen återvänder vi till Santiago. Övernattning i Santiago. (Frukost)
 
Dag 7. Stadsrundtur i Santiago med vingårdstur.
Vi beger oss idag ut i denna relativt moderna stad och skall upptäcka några av de främsta sevärdheterna. Monedapalatset kom att bli presidentens palats efter att ha varit Chiles största myntverk. Här kommer guiden att berätta om de historiska händelserna 1973 då president Allende störtades av en militärjunta ledd av Augusto Pinochet.  På Plaza de Armas finner vi många av de historiska byggnader som katedralen och det vackra gamla Centralpostkontoret. Sedan besöker vi även Chiles kanske mest välkända vingård Concha y Toro. Här har vi chansen att smaka och njuta av fina viner medan vi skådar ut över det vackra naturlandskapet.  Övernattning i Santiago. (Frukost)
 
Dag 8. Flyg till Cuzco, Peru.
Efter frukosten får vi en fri förmiddag i Santiago innan det är dags att bege sig till flygplatsen för flyg till Inkahuvudstaden, Cuzco. Övernattning i Cuzco. (Frukost)
 
Dag 9. Utflykt till den Heliga dalen.
Cuzco ligger på hela 3 400 meters höjd och man kan nog i början känna sig lite svag i benen. Men redan på morgonen beger vi oss per buss ner till den Heliga dalen. Vi förflyttar oss ner till 2 700 meter över havet och det blir en tydlig lättnad på trycket.På vägen passerar vi förbi de gamla Inkaruinerna Sacsayhuamán, Puka-Pukara och Tambomachay. Man får en klar uppfattning om Inkas stora imperium. Vi når strax den Heliga dalen där vi stannar till vid den stora marknadsstaden i Pisak. Även här kan man se en hel del gamla Inkaruiner. Vi får tid att strosa omkring i och på marknaden. Resan fortsätter genom dalen längs den mäktiga Urubambafloden. Vårt mål är staden Ollantaytambo, som räknas som den bäst bevarade Inkabosättningen i hela Peru. Övernattning i Ollantaytambo. (Frukost)
 
Dag 10. Utflykt till Moray och salinerna i Maras
Efter frukost åker vi i Urubambadalens fascinerande omgivningar. Vi börjar med en utflykt till Inkastaden Moray, vars rundade bergsterrasser får landskapet att se ut som en stor amfiteater varifrån man kan se snötäckta bergstoppar. Vi fortsätter till Maras blanka vita saltdammar, där saltet fortfarande utvinns på samma sätt som under Inkatiden. Övernattning i Ollantaytambo. (Frukost)
 
Dag 11. Heldagsutflykt till Machu Picchu.
Denna dag kommer att bli en dag att minnas! Vi ska till en av Sydamerikas absolut största sevärdheter – Machu Picchu. Ofta kallad ”Inkafolkets förlorade stad”, är Machu Picchu den mest välkända symbolen för Inkaimperiet och utnämndes till en UNESCO-världsarvsplats år 1983. Utflykten startar tidigt på morgonen och vi kommer tillbaka sent på kvällen. Övernattning i Ollantaytambo. (Frukost)
 
Dag 12. Stadsrundtur i Cuzco.
Nu har vi anpassat oss en smula till den höga höjden och då far vi tillbaka till Inkas huvudstad, Cuzco. Vi skall upptäcka Cuzco, denna fantastiska stad, som är med på UNESCO:s världsarvslista. Detta gör vi tillsammans med vår lokale guide. Vi tar oss till Plaza de Armas där vi bland annat ser katedralen och den gamla arkitekturen som spanjorerna byggde ovanpå de gamla Inkafundamenten. Vi besöker Hatun Rumiyoc-gatan, med den 12-hörniga stenen, som är en av de äldsta Inkagator som finns. Vi avslutar besöket på marknaden San Pedro, där vi kan se många av de grödor som odlas i dalgångarna. En oerhört spännande stad med mycket historia och kultur.OBS! Vi kommer inte gå in i några byggnader då det ibland kan krävas inträde och lite mer tid. De som vill kan på eftermiddagen gå in i dessa byggnader och lägga lite mer tid på egen hand. Övernattning i Cuzco. (Frukost)
 
Dag 13. Flyg till Lima
Idag lämnar vi Cusco och flyger till Lima, huvudstaden och den största staden i Peru. Efter ankomsten till Lima åker vi till hotellet. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Lima är en gammal stad med många sevärdheter och museer. Du kan fråga din guide för ytterligare information. Övernattning i Lima. (Frukost)
 
Dag 14: Hemresa
Dagen fri till egna aktiviteter tills det är dags för transfer till flygplatsen att flyga till Lima där byter vi flyg till Skandinavien (Frukost.)
 
Dag 15: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.


AVRESA AVRESEORT PRIS FLYGBOLAG PLATSER BOKNING
2024-10-22 Stockholm 46 800
KLM Öppet Boka här
2024-10-22 Göteborg 46 800
KLM Öppet Boka här
2024-10-22 Köpenhamn 48 800
KLM Öppet Boka här
2024-10-22 Oslo 48 800
KLM Öppet Boka här

* Gruppstorlek 15 - 25 personer
Priset är baserat på  kostnader och valutakurser 2024-01-22. Vi reserverar oss för eventuella prisändringar samt för omkastningar i programmet.

Allt detta ingår i priset:
Flyg till Rio de Janeiro och hemresa från Lima
Flyg Rio de Janeiro-Santiago de Chile-Cuzco-Lima
Alla flygskatter
Hotell i delat dubbelrum med frukost
Utflykter och måltider enligt program
Engelsktalande lokalguider
Svensktalande reseledare

Kan beställas mot tillägg:
Enkelrum 6 500 kr
Avbeställningsskydd 7 % av resans pris
Reseförsäkring 690 kr

I priset ingår inte:
Dricks ca 60 USD per person

Preliminära flygtider med KLM:
Stockholm - Amsterdam 09:35 - 11:35 (2:05 timmar)
Göteborg - Amsterdam 09:45 - 11:25 (1:30 timmar)
Köpenhamn - Amsterdam 09:35 - 11:00 (1:25 timmar)

Amsterdam - Rio de Janeiro 12:50 - 19:45 (12:00 timmar)
Lima - Amsterdam 20:10 - 14:05 nästa dag (11:55 timmar)

Amsterdam - Stockholm 17:05 - 19:05 (2:00 timmar)
Amsterdam - Göteborg 15:05 - 16:35 (1:30 timmar)
Amsterdam - Köpenhamn 15:15 - 16:35 (1:25 timmar)

Hotellinformation:
Rio de Janeiro: Windsor Martinique Copacabana
Sandiago de Chile: Hotel Park Plaza
Cuzco: Hotel Augsuto´s
Ollantaytambo: Sol Ollanta Exclusiv
Lima: Mercure Ariosto Lima

Bokning:
E-post: bokning@phoenixtravel.se
Tel. 031-14 77 33
www.phoenixtravel.se