Stora Peruresan

Panoramautsikt med utsikt över den peruanska canyon Colca.

Under vår resa till "Stora Peruresan" kommer vi få uppleva det mesta och det bästa av Peru. Vi kommer under denna rundresa få chansen att se kondorer i världens djupaste ravin, Colca Canyon. Vi besöker Uros folket ute på Titicacasjön. Vi beger oss till Inkarikets forna huvudstad Cusco i det natursköna Anderna. Höjdpunkten på resan är nog trots allt Machu Picchu, denna otroligt vackra inkastad som legat gömd i över 400 år. Resan tar oss även till byar i Anderna utanför allfartsvägarna som berättar en annorlunda bild av Peru. För många är höjdpunkten de mystiska Nazcalinjerna medan alla älskar Ballestasöarna och "Lilla Galapagos". Här kan man i miniatyr se Pingviner, Pelikaner och Sjölejon.

Dag 1: Resa till Peru (Lima)
Flyg till Perus huvudstad och transfer till hotellet för incheckning. Övernattning i Lima. Måltider ingår ombord på långflygningen.

Dag 2: Flyg till Arequipa
Efter frukost flyger vi till "Den vita staden" Arequipa som ligger på 2380 meters höjd i sydöstra Peru. Staden har fått sitt smeknamn efter alla ljusa byggnader som är uppförda i vulkanisk sten från de närbelägna vulkanerna. Vi gör en gemensam stadspromenad kring Plaza de Armas och ser det historiska centrum i denna stad från 1540. Övernattning i Arequipa. (Frukost)

Dag 3: Arequipa – Chivay
Efter frukost fortsätter vår färd genom det fascinerande peruanska landskapet. Vi färdas genom Anderna och ser lamor och alpackor vars slitstarka ull sedan länge spunnits till garn av bergsområdets indianer. Framme i samhället Chivay på mer än 3 600 meters höjd över havet checkar vi in på vårt hotell och har sen möjlighet att går en promenad i omgivningarna. Övernattning i Chivay. (Frukost)

Dag 4: Chivay – Colca Canyon – Puno
Tidig frukost på hotellet. Vi beger oss sedan mot Colca Canyon som är dubbelt så djup som Grand Canyon. Bussresan till Cruz del Condor är vacker och vi får chansen att göra en del fotostopp. Väl framme vid Cruz del Condor finns det mycket goda chanser att se kondorer, världens största flygande fågel. Tillbaka till Chivay lagom till lunch som vi äter tillsammans. På eftermiddagen fortsätter sedan till Puno vid Titicacasjön (ca fem timmar). Här åker vi igenom öppna landskap över ett dramatiskt landskap. En vacker bussresa. Övernattning i Puno. (Frukost och Lunch)

Dag 5: Puno/ Titicacasjön
Vi inleder dagen med en båttur till ön Taquile i Titicacasjön. Vårt första stopp blir ett besök hos Uros indianerna som bor på flytande öar tillverkade av vass. Den vackra båtresan fortsätter ut till Taquile. Vi promenerar över ön och kommer äta lunch tillsammans. Ön är berömd för sina traditionellt handvävda och stickade textilier av mycket hög kvalitet. Båtresan tar oss sedan hem till Puno igen. En heldagstur. Övernattning i Puno. (Frukost och Lunch)

Dag 6: Puno – Cuzco
Efter frukost åker vi expressbuss genom det peruanska landskapet till Inkarikets forna huvudstad och religiösa centrum Cuzco (ca 7 timmar). Väl framme tar vi oss till hotellet och kan vila ut lite. Övernattning i Cuzco. (Frukost)

Dag 7: Cuzco
Efter frukost åker vi på en stadsrundtur under vilken vi bland annat får se stadens 1600-talskatedral och vad som återstår av Coricancha -Solens tempel. Solens tempel uppfördes under 1400-talet och var det heligaste och mest storslagna templet i Inkariket innan det förstördes av invaderande conquistadorer. Eftermiddagen får vi chansen att själva strosa omkring i denna vackra stad. Marknaden vid San Pedro är en höjdpunkt. Övernattning i Cuzco. (Frukost)

Dag 8: Cuzco – Urubambadalen (Inkarikets heliga dal)
Vi lämnar Cuzco bakom oss och färdas till Inkarikets heliga dal, Urubambadalen. Vi åker vidare till staden Pisac som är känd för sina inkaruiner och sin färgglada marknad som erbjuder ett rikt utbud av konsthantverk och textilier. Efter marknadsbesöket kommer vi med buss åka i den heliga dalen. Vi följer sedan floden i denna bördiga dal och får se många av de produkter som idag finns på matbordet i Peru. Vi fortsätter mot den arkeologiska fyndplatsen Ollantaytambo. Här finns en välbevarad inkastad. Den än idag bebodda staden är ett fint exempel på inkafolkets snillrika stadsplanering med kanaler och bevattningssystem. Övernattning i Urubambadalen. (Frukost och Lunch)

Dag 9: Urubambadalen – Machu Picchu – Cuzco
Idag kommer den dag vi alla längtat till. Efter frukost åker vi tåg till Machu Picchu Pueblo (Aguas Calientes) varifrån vi åker buss till ingången till ruinstaden Machu Picchu, beläget på en bergsrygg högt uppe i Anderna. Efter att Machu Picchu övergetts täcktes området av tät vegetation och när den fantastiska ruinstaden återupptäcktes under tidigt 1900-tal blev det en världssensation. Machu Picchu finns med på Unescos världsarvslista och räknas som ett av "Världens sju nya underverk". Vi besöker området tillsammans med en duktig lokal guide och har hela förmiddagen på oss att uppleva denna magiska plats. På eftermiddagen tar vi tåget tillbaka till Ollantaytambo där vi sedan tar buss direkt tillbaka till Cuzco. Övernattning i Cuzco. (Frukost)

Dag 10: Cuzco – Abancay
Frukost på hotellet. Vi skall nu sakta ta oss över Anderna mot Stilla havet. Idag har vi en ca 5 timmars vacker bussfärd som tar oss utanför allfartsvägarna mot byar i bergen som inte ser så mycket turister. Vi anländer till Abancay, en by med ca 55 000 inv. Övernattning i Abancay. (Frukost)

Dag 11: Abancay - Nazca
Vi fortsätter idag vår resa ner från bergen mot Nazca, detta blir en ca 10 timmar lång bussresa med stora skiftningar utanför bussfönstret innan vi når Nazca. Vi kommer på denna resa sakta ta oss ner från 2200 m ö h till Nazca som ligger på ca 300 m ö h. Vi reser i det vilda, öde Peru. Övernattning i Nazca. (Frukost)

Dag 12: Nazca – Paracas
Denna morgon har vi chansen att flyga över de berömda Nazca linjerna (tillval). Dessa gigantiska figurer i öknen som ingen riktigt lyckats förklara varför eller hur de har kommit till. Mystiken hänger över Nazca. Vi tar oss till den lilla aerodromen i Nazca där vi nu står i tur för att flyga plan med 4-6 säten i varje flygplan. Flygningen varar i ca 20 min. och man får en bra bild över dessa mystika figurer i öknen. På eftermiddagen fortsätter färden norrut till byn Paracas. Vi har nu nått Stilla Havet. När vi kommit fram checkar vi in på vårt hotell. Övernattning i Paracas. (Frukost)

Dag 13: Paracas – Lima
Under förmiddagen gör vi en båtutflykt till Ballestasöarna, även kallat "Lilla Galapagos". Från båten upplever vi öarnas rika fågelliv med bland annat pelikaner och den utrotningshotade Humboldt pingvinen. Längs kusterna finner man även kolonier med sjölejon och sälar samt delfin och val. Resan fortsätter sedan norrut mot Lima. Övernattning i Lima. (Frukost)

Dag 14: Hemresa från Lima
Tid att på egen hand upptäcka Lima. Fråga gärna färdledaren eller lokalguiden för tips på intressanta platser att besöka. Under eftermiddagen transfer till flygplatsen inför flygresan till påstigningsorten. Måltider ingår ombord på långflygningen. (Frukost)

Dag 15: Hemkomst
Ankomst till påstigningsorten.Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_free_result() in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php:512 Stack trace: #0 {main} thrown in /home/phoenixt/public_html/Tour/tour.php on line 512