Resor till Ryssland

Röd torge i Moskva, ryssland

Ryssland är till ytan världens största land som sträcker sig över flera klimatzoner, från subarktiskt klimat i norra Ryssland och Sibirien till subtropiskt klimat vid Svarta havet. Utmed Norra ishavets långa kustlinje sträcker sig den öde och skoglösa tundran, söderöver sträcker sig tajgans enorma skogsbälten och ytterligare söderut följer stäppområden och jordbruksmark. Från Östersjön till Stilla havet finns sammanlagt elva tidzoner och under en resa längs den transsibiriska järnvägen, en resa som tar dig från Europa till Asien, kan Ryssland förefalla nästan oändligt stort. Ryssland är sannerligen de stora viddernas rike och den orörda naturens förlovade land! Huvuddelen av Rysslands 145 miljoner invånare bor i den europeiska delen av riket och ju längre österut man färdas desto längre anstånd blir det mellan städerna. Befolkningen är till 80 % etniska ryssar, men ju längre bort man kommer från det europeiska kärnområdet desto fler blir de många minoritetsfolk som också befolkar stora delar av Ryssland.   

En resa genom Ryssland ger perspektiv. Ryssland är europeiska världsmetropoler som Sankt Petersburg och Moskva, men också städer som Kazan i Tatarstan, Jekaterinburg vid Uralbergen och Irkutsk i Sibirien. Att färdas österut genom Ryssland är att följa i spåren av århundraden av rysk expansion där den eurasiska kontinenten slutligen sammanbands genom den transsibiriska järnvägen som stod färdig strax innan revolutionen 1917. En resa genom Ryssland är en odyssé genom rysk historia och kultur, starkt präglad av den rysk-ortodoxa kyrkan. Det är givetvis också en upptäcktsfärd genom det samtida Ryssland under vilken du får lär känna Ryssland av idag.      

Rundresor


Izmaylovo, Kremlin, Moscow i Ryssland

Längs Transsibiriska järnvägen till Beijing


Den transsibiriska järnvägen har sedan mer än hundra år fungerat som Rysslands livsnerv med sina pålitliga tågförbindelser mellan väst och öst. Att färdas längs den legendariska transsibiriska järnvägen mellan världsmetropolerna Moskva och...