Magiska Madrid

Pata negra i spanien

Följ med på en spännande resa till en fortfarande okänd stad, Madrid! Spaniens huvudstad ligger på 665 meters höjd mitt på den iberiska halvön och har drygt tre miljoner invånare. Trots storleken har staden lyckats behålla en slags småstadskänsla med sina slingrande kullerstensgator i vissa kvarter. Madrid, med alla sina parker och trädkantade boulevarder, räknas som Europas grönaste storstad. Här blomstrar också kulturen. De tre stora konstmuseerna ligger på bekvämt gångavstånd från varandra. Mest känt är Pradomuseet som innehåller en av världens främsta konstsamlingar med verk av bl a Velázquez, Goya, El Greco och Hieronymus Bosch. Konst från 1900-talet och framåt finns i det moderna konstmuseet Reina Sofia och här finner du också den kända Guernica av Picasso liksom verk av Dalí och Miró. Museet Thyssen-Bornemisza stoltserar med verk av bl a van Gogh och Picasso. Med svensktalande reseledare och guide kommer du att få uppleva den världskända konsten på Pradomuseet och naturligtvis också den välsmakande spanska maten och vinet. Du får också tid till att själv ströva runt och upptäcka det magiska Madrid.

Dag 1: Resa till Spanien
Flyg till Madrid. Vid ankomsten väntar din svensktalande reseledare och guide på flygplatsen. Transfer till hotellet och incheckning. Övernattning i Madrid.

Dag 2: Stadsrundtur/tapasmiddag
Guidad stadsrundtur bland Madrids vackra sevärdheter och monument och besök på Pradomuseet där vi bl a ser Goyas berömda målningar den påklädda och den avklädda Maja. Lite tid på egen hand under eftermiddagen. Efter en innehållsrik dag avslutar vi med att prova olika spanska viner på kvällen och njuter av en typisk spansk middag med olika tapas. Övernattning i Madrid. (Frukost, lunch och middag)

Dag 3: Heldagstur till Toledo
Heldagstur till Spaniens medeltida huvudstad, Toledo, som ligger på en kulle ovanför floden Tajo cirka 70 km söder om Madrid. Staden var Spaniens huvudstad under en lysande historisk tid då kulturer från öst och väst blomstrade och blandades. 1986 uppsattes staden på UNESCO:s lista för världsarv. Den kände konstnären El Greco bodde här i många år och det finns utsmyckningar signerade av honom, t ex den vackra altartavlan i kyrkan Santo Tomé. Toledos främsta sevärdhet är den magnifika katedralen i spansk gotik som påbörjades på 1200-talet. Vi får en guidad rundvisning i staden och därefter tid på egen hand. På kvällen kan du i Madrid komma med på en Flamencoshow med trerättersmiddag.(tillval) Övernattning i Madrid. (Frukost)

Dag 4: Ledig dag/avskedsmiddag
Dagen till egna strövtåg. Reseledaren ger dig gärna tips på fler intressanta museum, shoppingdistrikt eller parker. Glöm inte att vila dina trötta fötter på ett av de många härliga utomhuskaféerna, gärna på Plaza Santa Anna. På kvällen möts vi till en gemensam avskedsmiddag på restaurang Asador Real. Här serveras det Kungliga grillhusets specialitet, helgrillad spädgris och dilamm. Övernattning i Madrid. (Frukost och middag)

Dag 5: Hemresa från Madrid
Transfer till flygplatsen och flyg hem. (Frukost)